Jom klik

kENgkaWAn

Thursday, December 31, 2009

Aku...

Ermn... aku tau..aku suke pk seswatu bende tu berat2.. pastu bile tak leh nak tanggung dh otak ni, aku akan sakit kapla.. pastu bile dah hubby tgk aku cam ke ape ntah dia lak marah..ahahha.. ape la kan.. nape la aku suke sgt pk byk2???

Sori la kt sume yang aku marah2... dalam entry lepas... tak sengaje.. yer la korang, saya kan emo orangnye.. so bile emo asik nak marah je.. tapi skrg saya dh ok... Ahahaah.. tgk dh gelak ni, ok kan dah maknenye kan???? Ahahha.. stress!!!!

Klu korang nk tao, punch card aku dh ader balik kt tempat dia ari ni... yg bestnye, pg td masa aku nk punch takde tao... tetibe member aku ckp dh ader...ehh, camner leh ader?? Sure ader yg letak.. Pastu ader la sorang kakak tu, mmg suke tau cek punch kad org, dh keje tak byk kan... suke la amik tao neh hal2 org.. Leh lak ckp,

Kakak TNM: Eh, bunga, tak punch kad ke ari ni??
Aku: Ape lak?? Dah laa kak
Kakak TNM: Eh ni tak punch pun (seraye pgg kad lama aku)
Aku: Eh dah ade dah?? Tadi takde pun, saya punch la kad baru
Kakak TNM: Ni ade ni, tak punch la tu..
Aku: Eh kak, ni ape ni?? Saya punch laa (smbil tnjuk kad aku, aku dh emo time tu)
Kakak TNM: Ooo mane akak tau..
Aku: Ahhh ni msti ade org nak sabotaj saya, saya mmg tak redha org buat saya mcm ni.. Saya teraniaya...saya mmg tak rehda!!! (Aku ckp kuat2, pastu blah dr tmpt yg buat aku sessak nafas bile ke situ buat masa ni!!)

Korang tgk laa camne aaa aku tak emo, nmpak sgt ader yg tak puas ati dgn aku.. ye aku tau... tak sume org suke dgn kite, tp aku rase, sejahat2 aku ni pun, aku tak penah nk kacau orang, aku kacau sesape yg btl2 baek dgn aku je... ermm... tingat smlm, bagai nak rak aku nk nangis, keje pun tak leh nk tumpu sbb pk kad ilang, alih2 ari ni ader..

Ok fine la, takde org nk ngaku kan..pasni leh la aku panggil malaysia book of record, bgtau punch kad aku leh jalan sndri.. smlm stat petang dia g mkn angin.. pastu lepas dah seharian g jalan dia penat kan, dia dok balik tempat dia..

Apepun time kasih la aku ucap pd orang yg buat tu, igt laa klu bukan dia, ank2 dia lak yg akn kena nnt.. aku tujukan buat yg terase jela erk!!!

Wednesday, December 30, 2009

Serabuttt!!!!!!

Ermmm.. hari ni aku rase macam hari malang bagi aku.. sampai je ofis, punch kad aku ilang.. yellowww ilang ok.. Ader org nak sabotaj??? Mmg bangang la org itu.... Ini bukan April fool oooiiii!!! Pulangkan la oiiitttt!!!! Sekian adenye drama sebabak yang mmg benar2 belaku pada aku...

Ermm... maybe ni bukan ari aku... benda buruk datang bertimpe2... macam janji2 lak dia mai pas se se... Memula, ank aku selsema, pastu dia demam, demam panas ok, tiap2 3 malam aku tak lena tido, selang bape minit lapkan badan dia bg suhu turun.. then, dh baik demam tu naik lak merah2 kt muka n badan.. nape sayang mama??? Kecian kan?? G hospital tgk dokto cucuk ank aku kaki tangan, rase cam nak lempang je dokto2 tu kan??? Weh!! Anak aku nangis dolll, ko tak leh ke cepat skit buat keje???? Rupenye kena alergic.. Ermm 2 hari 1 malam gak aku kt wad...nasib tiada benda yang misteriii....

Dah ank tak sehat tu, aku n hubby pon cancel kan la trip ke langkawi... uhuhuh.. bubuiii langkawiii tgu laa next year we all datang yerrr... demi ank kan...

Dah la, keja byk sebenoenye... yg pasti aku paling stress sbb punch kad ilanggg aaaa...aku takkan maafkan org yg buat aku camtu... aku teraniaya... kate orang, doa orang teraniaya akan dimakbulkan Allah... yeke???

Wednesday, December 16, 2009

Majlis Pertunangan Cik Aqillah & En. Hazrin

Ni ader gambar-gambar yang aku jnjikan.. sekitar majlis pertunangan cik qila.. Meriah u.. qila pun nmpak cantik & berseri2... dan gak nampak kurus skit.. dah lama tak jumpa dia.. last jumpe rase chubby skit, tp di hari bahagia dh kurus.. wa..

Enjoy the pictures..


Hantaran cinta kepada pihak pompuan

Pasangan merpati sejoli

Majlis sarung cincin kepada lelaki

Hantaran hati untuk pihak lelaki

Majlis sarung cincin kepada pempuan..

Apepun, tahniah yer cik qi.. moge ikatan ini berpanjangan & berjalan lancar tanpa ade dugaan dasat dalam hubungan korang.. Dan paling penting cepat2 kawen, pastu leh timang baby cam kengkawan kite yang laen.. eeheheh.. Wani, next!!! (yg akan boyot ehehe)

Tuesday, December 15, 2009

2 kehilangan dalam masa 1 tahun

Bace tajuk pun org dah bole agak kan??? Mesti pasal sesuatu yang menyedihkan...
Tanggal 2 Disember 2009, nenek hubby pergi, meninggalkan dunia fana ni... sebelum nenek, bapa mertua aku, dijemput dulu ke alam yang kite sendiri tak bole nak fikir macamne keadaan dalamnye.. Arwah abah pergi bulan 5, lagi sebulan aku nk bersalin... dan nenek pulak lagi sebulan kami semua cucu-cucu nk pergi melawat dia kt baruh... Persamaan kedua-duanya yang buat aku sangat ralat adalah, kedua-duanya tak sempat nk tengok wajah kesayang hambe, Muhammad Airel Hakimi yakni cucu & cicit diorang... Sedeh kan??

Semuanya bermula apabila aku & hubby masing-masing rase macam berat utk buat keputusan samada aku nak join liga bowling ofis, atau tak... Dalam pada berat hati tu, aku tetap join dan pergi ke Ampang Point untuk liga tu.. baru 2 langkah aku menaiki tangga handphone dh bunyi, suara sayu hubby memperdengarkan berita yang buat aku macam tak boleh nk percaya... nenek baruh dh meninggal ptg tadi, ida balik sekarang ye, kita balik bagan mlm ni gak... Nenek kan kuat, tak sakit, camne leh pergi??? Mmg rase tak pecaye.. Nak tak nak terpaksa gak mintak tolong member ofis hantarkan aku ke ofis balik, sbb pergi 1 kete, kete sendri letak kt ofis...(sangat2 terhutang budi pada En. Amrin & Selley, tp sorry sbb penat sgt hantar saya, markah bowlig drop!!)

Sampai rumah kemas2 mana yang patut..hubby ader kemaskan dah, tp, ahahaha tak bekenan..baju kena la longgar2 kan, nak g dgn family mertua..eheehh.. Kol 9 lebih bertolak dari rmh, dekat kol 11 dh smpai kt tapah.. gile laju hubby bawak..risau gak la kan, dh la fikiran dia ntah ke mane.. jmpe dengan abg ipo kt tapah then konvoi ke bagan serai.. kol 2.30 klu tak silap aku sampai kt kg nenek..

Sebab penyebab nenek meninggal sgt tragis bagi aku.. rase ralat, terkilan, sedih sume bercampur baur..Rupenye nenek meninggal sebb lemas, mungkin tergelincir masa nak basuh kaki.. Cerita orang2 kampong, katenye pagi ari tu nenek masih ader, jiran2 nampak nenek kt bawah rumah, kol 11-12 tghari tu ader orang anto baja ke barang, tak sure tp orang tu dh tak nmpak nenek, so diorang agak nenek g sawah. Klu korang nk tau,nenek hubby sgt kuat orangnye, wlupun bdn dh bongkok sbb tanam padi tp dia tetap kuat..dikerjakan bendang tu sorang diri.. Puas mak mertua aku pujuk tinggal bersama, bendang tu upah aje, tp dia berkeras tak mau, katenye nnt rugi.. Lgpun dia suke dok kt kg dia ajee..

Petang tu, jiran2 tgk rumah nenek tak berlampu, gelap je.. so diorang risau, cari2 mana nenek.. ke sawah, takde, dalam rumah takde, keliling kg, takde.. tak lama lepas tu, diorang nmpk arwah nenek terapung.. nenek lemas... Masa diorang angkat nenek, muka nenek berlumpur, badan pun... Sebenarnye jalan masuk ke rumah nenek, kiri kanan jalan tu ader air, diorang kate ader telaga kt situ, air mata air kuar membentuk alur, sbb tu nama kampung tu alor pongsu.. Masa diorang angkat nenek, nenek dh tak bernyawa.. So diorang agak, nenek tergelincir masa nk basuh kaki sbb parang bekas dia tebas2 lalang, ada kt tebing, then masa jatuh, muka terus tersembam ke tanah sbb tu nenek tak boleh nak bangun sbb tanah tu tanah lumpur.. aku tak dapat bayangkan betapa nenek seksa bergelut dalam lumpur.. Polis ader datang, bawak nenek ke hospital utk bedah siasat, tp ader orang pangkat beso2 kt situ yang baik dgn nenek halang, katenye watpe seksa mayat, dh mmg tau dia lemas tergelincir, rumah pun takde kesan samun... Nasib baik ader org bepangkat tu, so nenek tak perlu dibedah siasat, bawak balik ke rumah.. Esoknye diorang kebumikan nenek di tanah perkuburan alor pongsu gak..

Teringat cite kak ida, kakak ipo aku, katenye sblm raye tu ader kak ida singgah nk bawak nenek beraye kt kg, tp nenek tak nak, katenye anak lelaki dia nak balik.. tp ank dia tak jd balik, tunda ke minggu dia meninggal tu..kecian kan..pak ngah masa sampai tu menangis peluk dgn mak mertua aku, yakni kakak dia..sampai kitorang balik pun, dia nmpak murung & byk termenung, mungkin terkilan sbb tak sempat jenguk nenek.. Kak ida ader cakap lg, masa dia sembang dengan nenek,nenek orang banjar jadi aku pun tak tau nak taip camne dia ckp, tp aku translate la lbh kurang ke bahasa kite..

Nenek: Aku nak buat rumah batu nnt, atas tanah..
Kak ida: Rumah batu ek nek, buat la besar macam rumah sebelah tu..
Nenek: Tak nak la, aku nk buat rumah kecik je, aku je yang nak duduk, muat utk aku sorang dah laa..

Tengok korang, dia pun mcm bole rase je nak tinggalkan kite..rumah kecik yg muat dia sorang tu, kubur laa.. Ermmn..masa aku cium dahi nenek, terase sejuk sgt, airmuka dia pun tak nampak keruh, nmpk tenang, redha je.. Nenek pun baik hati, suka tolong orang, walaupun dia dh tua, tp dia tak penah pun dok diam, ade je keje dia nak buat.. Selama aku jadi menantu dalam keluarga hubby, baru 2 kali aku jmpe nenek, masa aku kawin smpai kitorang hantarkan nenek balik semula ke baruh (puas pujuk suh tinggal dgn mak & abah tp dia takmo) dan laie sekali time arwah abah meninggal.. Oye, masa nenek nk balik tu, nenek nangis, tangisan tu syahdu je...tp kitorang tak perasan.. ade banyak tanda..tp kite kan manusia biasa, tak bole nak jangka..

Ape pun bagi aku, nenek adalah seorang nenek yang sangat baik hati, tak pentingkan diri sendiri, tak suke menceceh, selalu risaukan kesihatan & keselamatan aku (masa aku tgh ngandung dulu..yela pas kawin terus ngandong) & terbaek la wook!!!

Ape pun korang yang bace ni, aku harap tolong la sedekahkan al-Fatihah pada arwah nenek kitorang, moge rohnye dicucuri rahmat & ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman & bertaqwa.. Aminn...

Wednesday, December 9, 2009

My x-housemate engagement day

Ahaha.. ader ker perkataan enagagement day??? ahhh pedulikkk suke ati la kan nk tulis aper... Kali ni aku nk story pasal x-dak umah aku... Dia tunang... 1day before dak wani tawen... acane ntah dok serumah tp sorang tunang, sorang kawin pada mgu yg sama..then dedua tak dpt dtg ke majlis memasing... takpe la, dh takdir nak sama kan.. masing2 kan terikat dengan kuarge masing2... takpe, aku maafkan.. eh!! ape kaitan dengan keampunan dari aku lak ni?? ahahaha... tak kisah laa..

Alaa.. apsal lak tak leh nk upload gmbar.. ehehh.. korang, esk jela erk upload.. Nnt aku mintak blk gmbr dgn tuan empunye badan.. Okla..nak bersiap nk balik... lg setgh jam neh nk balik.. ahahaha byk btl masa terluang ari ni dgn ketiadaan mr bos.. ahahaha... sukeee

Today my beday

Hepi bedey sayang..muahhh!!! Lembut, romantik... tu la ucapan bedey pertama aku dgr malam td dr suami ku tercinta.. eheheh... Oloh.. dah doploh lime... dh tuooo..tp ok kot dgn status sebagai ibu & isteri..tak la tue bangat kan??? Ahahah..

Zue, pepagi dh wish via phone, then kash via emel, wani via sms, bis masa jmpa pagi td.. eh thanks bis, bg adiah bunga kain.. eee.. tomey2... Kengkawan laen... ermmm tak wishh.. ahahaha...rupenye aku dh tak byk kawan dh lepas abis je belajar erk!!! Baru sedar.. ahahaha.. Anak2 sedara, ank along pun kol, ala tomey2 je, bile makcu ni mintak adiah, nk bg seposen, tak pun bg pampers tuk sepupu depa, si qimie.. bile aku tuntut.. mula la gelak, tkt nak cekau mane doit nk beli pampers..mahal tuuu pampers!!

Kengkawan kt ofis nyanyi lagu beday..olo so sweet.. ada yang peluk, tium (tu pangkat mak2 tao..bukan jejans) ahahaha... thanks all.. Tp yg best statement dr dorang dak ofis aku yg klu depa takde mmg bosan la hari2 aku kt ofis ni..

aku: Alaa..dh tue dh..dh doploh limo...dh tue,camne tu??
F: ala tak best la bunga baru 25, akak ni ha dh nk msk 30 tao thn dpn,
S: eh saya lg la..41 thn depan..Kitorang seronok per dh mcm2 kitorang tempoh, kiorang tao...bunga skit jee..

Alaa..lebih kurang la dialog..yer saye cepat lupe skrg, byk makn semutt so dialog yg baru je pg td aku dgr, aku dh lupe.. Tp kesimpulannye...tak payah la nk riso pasal pertambahan umo, yg penting sume org akan bertambah usianye takde sape pun akan jd muda balik yer.. so lalui hari2 dengan gembira & nikmatinye..

Apepun, hepi bedey to me.. ahaha.. hjg mgu ni nk tuntut hadiah yg hubby jnji nk bg.. eheheh...

Mane nak letak anakku???

Next week, pengasuh nak kena hantar hubby dia g airport, tatau laie kol bape smpai umah.. & hari yg sama gak, qimie nk kena g monthly cekup... ermmm acane erk!!! Cuti dah abesss...(sebab per cuti abes?? esk aaa aku cite..) Nak suh hubby cuti kang, mau dengan dia2 skali nangis..tak penah laie tgl berdua je dgn anak.. ermm... nak amik MC kang..takde sebb kukuh lak nk MC kang kena tangkap lak cam kes MC keje kt putrajaya tp dpt mc ngan klinik kt kl.. acane tu leh dpt.. jauh nye dia cari klinik..

Nak tak nak.. last choice is to bring my son to office.. ermm.. line dh clear pasal bos cuti senin ni.. tp.. qimie lom leh jalan, acane aku nk wat keje?? ermmm... kena pk panjang lg ni.. tp halfday je pun aku nk amik, pasal ptg nk g klinik... Ermm.. nak MC ke nak nk bwk je dtg ofis erkk!!!..?????

My x-housemate wedding day

Lamanya tak update blog.. Bz skit lately..bz ape??? Bukan keje2 kt ofis pun, tp otak ni yg penat...pasal ape, nanti la aku cite ek..Kali ni nk tunaikan janji, kan aku ader ckp pasal kenduri kt jengka tu kan.. Ahaa.. la ni nk buh la gmbar masa g kenduri tu... tapi tak banyak laa tangkap sbb pengantin lmbt siap.. Nikah hari yg sama.. Ermm..enjoy!!


Kitorang pergi konvoi 2 buah kete, zue & family, me& family + yoe..

Ni la pengantinnye~ Norwani Ab Ghani

Muke2 kepenatan, kepeningan (Hujan+anak meragam+pening)

Pengantin baru wani & pyan

Ni la rombongan dsk bersama anak2.. kira reunion la kan sbb dlu time belajar kt polisas kitorang berempat mmg ke hulu ke hilir berempat.. Miss that momment~

Sampai kt tmpt kenduri dh kol 1 lebih, time tu hjn gerimis.. so mcm sgt susah nk mendaki bukit, bawak ank lg, hadiah lagi, payung lagi..so sgt berterima kasih pada yoe sbb tlg bwkkn hadiah..ahahah.. Sampai2 pengantin tak siap lg mekap..ala, nak bergmbar pun terbantut la kan.. so trun, mkn dlu... tgu pengantin lama gak then member aku kol, ckp sesat.. Mmg dh pening time tu sbb keciankan diorang, dari kl ke jengka then sesat kan.. Puas cari org tnye camner jalan, nasib la bakal adik ipo wani tolong jawabkan..

Lepas dh amik gambar skit sebnyak dgn wani, hubby tnye, bila nk balik sbb dia sakit kepala... bukan dia je, aku pun sma..dengan ank lagi nangis nak susu.. botol susu bwk, tp susu tertinggal kt sh alam, boleh tak??? ermm pe lg meragam la sbb lapo.. Cian anak mama... Member yg sesat still tak jmpe jalan, tp, suami & anak harus diberi keutamaan kan..takkan la dia pening aku still nk berkeras tgu smpai member aku smpai.

Last skali terpaksa mintak wani handle, suh diorang contact wni..tp camne, diorang takde krdt..aku tau diorang takde krdt pun time dh dlm kete, nk bergerak balik...so aku mcm kecian la kan, sbb diorang takde krdt, harapkan aku la kol diorang tnye dh smpai mane bagai~ Call pengantin, tak berangkat, camne nk angkat klu dia tgh bersanding kan?? Aiyak!! Tgh pening2 tu terfikirkan kash~ mintak tlg dia call member tu then mintak ayah kash terangkan jalan... Tak sampai 15 minit member tu call balik, katenye dh jmpe dh jalan ke Jengka.. Alhamdulillah..time tu rase lega sgt kepala ni, macam batu yg hempap kepla dh dialihkan...

Tp, pastu aku kena ceramah dgn hubby sbb suke pk sesuatu benda berat2... ahahaha..nak wat camne, mmg camtu la aku.. Tp klu korang nk tau, hari tu kepala aku sakit smpai la ke malam nyee.. esk nye nk g keje rase mcm tak larat nk bangun.. nasib la g keje dgn suami..klu tak pengsan gak laa... Begitula berakhirnye journey to the east~ Pepun tahniah yer dak wani.. moge pasni ko lebih matang, tak jd cam bebudak dah k! Cepat2 timang ank cam aku, zue & gak kash ahahah...

Tuesday, November 24, 2009

Journey to the east

Wargghhh!!!! Ngantuk dan loteh maseh laie terase neh!!! Kelmarin baru balik dari kenduri kendara sahabat handai~ Along & Wani~ sorang kt kuantan & sorang laie kt jengka.

Kitorang bertolak pg dari shah alam, kol 6.30 dh gerak, sampai kuantan kol 10.30 gak la sbb byk stop(isi myk & makan)... Masuk je area gambang hujan dah start renyai2 then tak stop sampai la aku balik ke shah alam.. ishh mmg pelik la hujan kali ni~ Kengkawan mesej ajak pergi sekali, ok la kitorng on la sbb jnji kol 12.30-1 camtu akan jmpe kt sana..
Sampai rmh mak, terus mandikan Qimie, cian anak aku tu, dh tak selesa dh dia time tu.. Then selongkar almari mak, nk cari baju kurung yang beso sket, yerla mak kan lg kecik dari anak2 dia, ahaks!!! Then nak iron baju aku, hubby lagi, nak mandi, bersiap lg.. Anak aku lak wat hal, tamau dgn nenek, dah kenal orang, tamau la..jmpe nenek last 2 month ago~ Aduyaii...nak tak nak terpakse buaikan dia sambil sumbat botol, bg nestum + susu, baru la tido..yerla dgn hjn lagi, rmh kg mmg sejuk, suke la dia tido..

Aku siap sume kol 12.50, mak ckp dh nk masuk zohor, tgu la azan habis dulu, baru kuar~ Ok la tgu jap.. hubby lak ckp, sandle takde, camner nk g, hujan mmg tak stop, pakai kasut jawab nye mmg cari nahas laa.. So on the way ke kenduri tu singgah bata jap~ Weh ader sale la 50-70%. Aku ader berkenan 1 kasut tu, yeah, raye ni msti singgah sana, nak beli gak, yer saya mesti pilih!!! Hubby dh pening tgk byk sgt pilihan, jap pegang tu, letak, jap amik ni, letak, last2 aku yang buat keputusan utk dia~ ermm... pilihan isteri kan yang bagus ~ baik punyeee!!!!

Neng nong neng nong~ sampai kt kenduri dh kol 2.00 hahaaha... yer saya telah lewat 1 jam dari masa perjanjian dengan rakan2... kawan2 yang ader anak2 dah balik dah sbb keadaan tak mengizinkan, hujan tu..so tanah lecak la... ermmm tp masih ader yoe & bismi..eheheh~ so sementara aku makan sempat la depa posing dengan ank aku...
Ni la kengkawan yang sempat aku jumpa
Raja sehari for that day ~ moge bahagia kekal ke ank cucu yer~ Along Fauzana & Farish~
A happy sweet family~ ;p
Sempat laie ni posing sementara tgu pengantin berarak..
Ermmm gambar dgn pengantin ader, tp aku nmpak tak lawa aahhah so tamo la upload!!
For wedding kt jengka tunggu.....(sbb tgu gmbr dari member, sebb??? kamera rosakk!!! Benciii!!!)

Thursday, November 19, 2009

Full House???

Benciiii!!!!!!!!! Erk!! Bole tak mulakan entry dengan ayat tu???
Ermm.. korang mesti tertanya-tanya kan, nape lak si bunga ni, dh senget sangat ker??? Ahahah..takdelaaa, nyampah jer..sebab...

Ermmm camni, tau tak, smlm kitorang nyer babysitter kasik can la kan.. kitorang pi dating berdua. Waaa dah conok nii, dah lama tak jenjalan berdua je so kitorang decide nak pi tgk wayang la kan, tak kisah la cite ape pun, jnji before 11 leh balik rumah..

Tapi, tau tak smpai je kt TGV Bukit Raja~full...sumer cite full!! Ahhhh benci beb!!! Yang tinggal kol 11 malam, aloooo klu dah 11 malam tu dah sah-sah habis lambat, pastu cian baby qimie tak dpt penyusuan ekslusif dari mama dia, yer la aku kan ibu yang mi~tali ekekeke (tak layak nk cakap mithali, lom sampai tahap tu..) Jadi, sia-sia la kunjungan kami ke Bkt Raja tu..udoh la nk dapat parking puas gak la musing2..klu bawak qimie sure ader jer rezeki dia, mmg mudah aa dapat parking~ moge rezeki anakku sentiasa murah sampai bebila, leh mama&papa tumpang senang...(ops!! ader agenda tersembunyi lak mama&papa ne hek!! akakak)

Sangat keciwa hubby malam tadi..cian dia nak tgk wayang tak dapek, pastu aku pujuk ajak g main bowling tak pun karaoke... Then keputusan pun dbuat, yey!!! Lets sing until rain!!! Karaoke mauttt!!!!!!! Ahahaha.. amik kau doblas lagu bantai, balas dondam akakakka... Ermm, ada tak tempat sesapa yang hujan tuwon dengan lobatnye smlm ahahahah... dun blame us aaaa...sbb sore kami kiut sket dari katak, sore cengkerik agagagaga...

Puas nyanyi pi makan kt Kopitiam Pak Li.. Weh tempat tu mmg beshhhh, makanan dia mmg sedap.. aku leh suggest lemon chicken rice, nasi beriani, mi kari & the best & peberet hainan chicken chop. Rasenye mmg wallaa weh edappppppp sampai menjilat cincin agagaga.... So sesape tingin nak makan makanan sedap sila la ke Ole-ole seksyen 18, Shah Alam, mmg dijamin sedapnye...

Lepas makan, babysitter kol kim burger daging. Pas beli bru la balik... Pastu amik baby Qimie.. Ermmm mula-mula takmo gelak anakku majuk kot pasal mama & papa lambat amik~ Ermm baru balik dari merambu mama & papa ni.. ahaks!!
Sekian, berakhirnya malam indah kami berdua~ Cukerrr

Gambar pose gediks kat ofis ahaks!!! Jgn menyampah yer tolong!!!

Monday, November 16, 2009

Balik lambatt!!!!!

Allaaaaa.... hubby kena jaga kursus...
Kena balik lambat ari nii...huwaaaa...
Orang dah takde nii.. kena turun bawah laaa
Dah la ofis ni, ader 'sesuatu'..takmo la aku jmpe 'sesuatu' tuu..
Eee.. serammm!!!!

Alahai anakku~

Ermm... sedar tak sedar, anakku dh 5 bulan dah.. cepat je masa berlalu, igt lagi masa bertarung nak lahirkan dia ke dunia.. Rase macam tak mau je ulangi saat tu.. sakitnye yang amat.. patut la dapat pahala macam berjihad kan.. ermmm... Nasib la saat tu suami setia di sisi, thanks abang..

Kimi skrg dh tak cam dulu, skrg dia dah kenal orang.. kalau balik kg Opah, asik tak mau aku ilang dari mata... Dengan Opah pun jap nak, jap tak nak..cian Opah, udah la cucu hak tu jer... sabo yer ibu mertua ku.. sat nnt kimi beso, mau la dengan Opah.. heheeh...

Last week, babysitter ader emel gambar kimi yang depa tangkap.. ermm.. tu laaa, cam tak caye tu anak aku... ishh.. comeynyeee pengarang jantung mama ni... ermmm... layan jela pic ni..


Suke sangat isap jari... tak tau ape yang dia suke sangat dengan jari tu..

Dah mula meniarap masa 4 bulan, then lps tu mula angkat-angkat badan.. tapi asik menyusur ke belakang je.. anakku.. anakku..

Ermm.. dah beso dah anak mama, dah 5 bulan 6 hari... Sayang, kaulah permata mama & papa.. Tanpamu, tiada erti hidup mama & papa..( Teremosi la plaks!!) Muah..Muahh!!!! Cayang anak mama sokmo~

Macam tak cayee...

Aduihh!!! Cam nak pecah perut aku ni gelak... Haa apsal??? Tade..tadi nengok gambar dak ofis aku ni... kt nama tulis dia sbg penghulu..tp bile tgk kt gmbr tak jmpe gambar dia... so tnya la, mane gambar, nama jer ader.. then dia tunjuk sebelah fasi.. Oh my God!!!! Mmg terkejut, gemukk!!! Tak sama langsung dengan keadaan dia sekarang.. ape lg, aku panggil la kaum kerabat ofis tgk, habis sumer pakat gelak!!

Datang lak engineer unit aku ni, tnye gelak pasal ape, sape gemuk etc. Then bile suh dia tgk gmbr mr.R, eh dia lak kuarkan wallet dia tunjuk gambar time study!! Mak datokkk!!!!! Tak caye, tembam gile.. Macam gambar tu ditarik bagi besar... Bukan ape, Mr. Z ni kira ader gak la rupe kan, kurus, keding jer.. (ader ker?? ekkeek bole laaaa) tp klu tgk gmbar dia masa study, aku rase wife dia pun lari.. tidakkk i tak sanggup kawen dengan u.. Ooo...rupenye kurus sbb frust bercinta.. Ekkekeke.. ader ker makwe time tu?? Cam tak caye je... Huhuh (Opps!!! MUloottt nak kena saman ni..)

Ermm.. no wonder la Mr. Z ni sebok nk diet skrg... ermmm bukan senang lelaki nak diet tau.. biasanye lelaki ni, nak suh wife je jaga badan, tapi badan sendri tak mo jaga..bio je perut tu boroi... Igt ape, wife ni takde perasaan ke?? Tp yang baek ati tu, tutup mata jela, time jelaa, boroi pun boroi laa.. ermmm aku pun, klu laki boroi skit2 takpe la lagi.. klu banyak??? Ishhh cam tak pandai jaga laki lak..(ayat hubby aku la ni, tak bagi aku boroikan perut dia...) Camner??? Tapi... pelik aaa nape erkk orang laki lepas kawin mesti boroi??? Buncit??? Salah isteri ker??? Ermmm....

Monday, November 2, 2009

Pening...

Apsal erkk...2,3 hari ni aku asik pening je... Nak cakap tak ckp zat, kuat jer makan aku ni.. EErmm, kate memember ofis pregnant kott..ish tak mungkin laaaa... Langkah-langkah pencegahan dh di ambil daaahh.. HUhuh.. tak mungkin laa.. tp period lom mai lg neh.. Baby dh nk masuk 5 bln.. ermmm.. atau aku ke yang tak sehat...
Tak pelaa g klinik aaa blk ni.. ermmm..klu rajin aaa..

Wednesday, October 28, 2009

Nakk dieetttt... tapiii...

Hempphh~... Serabut otak.. tak berjaye la nk diet.. camner ni, berat makin naikkk!!! Aaaa.. konon nk diet tp ptg smlm g buat burger ape cite??? Beli bantal pemanasan ke bantal golek ke still takkan kurus klu selera makan tu diaa cam gorilaa!!!

Aaaa... camne nk kembali ke bentuk asal??? Camner??? Smlm sblm tido dah berazam tamo mkn tghari, nk mkn roti je tapi aku ttp aku, mengkedarah gak nasi tghari tadi... huhuh.. tu la pntang ader ajak meneman, mula la selera mkn cam gajah ni datang!! Alasan aku beri kt diri sendiri mudah, cian kt baby tak dpt khasiat nanti.. Banyak la ko punye alasan bunga ooiiii!!!! Cian kimi, jadi mangsa kononye sbb dia mama tak leh nk diet hahahaha..

Sudah!!! Sudah!! Ngaku jela yang ko ni bunga takkan berjaya diet klu tak kena cabar dengan orang tersayang... Erkk!!! Tapi rasenye hubby dh cabar dah ari tuh!! Hahahahha...(gelak sedeh sebb tak leh nk kontrol makan) Huwaaaa!!!!!!!!

Tuesday, October 27, 2009

Bantal Pemanasan @ tungku

Tadi ikut org ofis g shopping kt GM Plaza... bagus la tempat tu, klu beli borong leh dpt harga murah..minimum 6 barang dapat harga borong.


Sesaje je nk ikut, sekali tertarik dengan barang2 yang diorang nk beli.. bantal pemanasan kesihatan taiwan kang bao.. Macam menarik, terutama untuk aku yang baru lagi abis pantang.. Bantal ni panaskan dalam masa 5-8 minit dengan bekalan elektrik then panasnye bole tahan hingga 2-10 jam.. betul atau tak sampai 10 jam xsure.. setakat aku letak kat perut ni, rase lagi habanye...cas kol 12.30 td, still ada panas...Klu tungku batu dh sejuk dah..


Beli harga runcit RM80 satu, sbb beli borong so dapat la RM35. Ermm..oleh kerna nk kurus, aku try la beli, eventhough kocek mmg dh tahap kering..hahahaa.. lantakkk jnji perut aku ni kempis balik... dah kena komen laaaa...lemak banyak kt perut, buncit, etc... huhuh so i have to do something with this spare tyre @ big mac ni..


Maka terbeli la barangan ni....




Kalau korang rase berminat, g la GM Plaza kt lorong haji taib tu, beli borang tau, ajak kengkawan yang berminat sbb klu nk beli satu jer membazir laaa... Cam kitorang laaa borong sampai kitorang beli 8 bantal tadi hahaha...

Tapi, hubby lum tau pasal ni.. beli senyap2, balik nnti baru bgtau...hahahaah jgn dia bebel dah, sbb dlu beli suar sauna harga dekat RM150, tapi tak mau guna, dah membazir RM150 kan??? tp ape nk dkate, tu la namanye pempuan... menang membeli, makai nyer lom tentu menang... Yerrr jgn terase, saya sedang mengutuk diri saya sendri!!!

Monday, October 26, 2009

Gambar2 gedik time raye CKC...

Gambar-gambar kenangan raya CKC '09... tak tau la thn depan ader laie ke tak kat cawangan nii,cam nk tkr sh alam jer.. sesape nk tkr PA suke sama suke kat area Shah Alam @ Klang, bgtau weh!!




Adoiii penatt!!!!



Cam mewah je kan?? Dpn toilet jela oiitt!! Hahah...

Konon2 rajin kemas meja VIP







Meh mkn ketupat kelantan maliiii...

Tu diaaaa!!! Sesi karaoke!!! Mauuttt!!!






Tu je la dulu.. penat dh nak upload aasik fail jer!!! Server tak bape nak molek!!!
Kang byk2 gambar & aksi gediks kang, org nyampah, pastu rase nak sepak je, bukan kena bayar pun kalau angkat tangan!!! Eh, dah kuar topik ekk?? Haru-haruu..

Kenape anakku???

Last week Kimi tak sehat... pengasuh cakap demam...aku perasan dh hidung dia berair.. igtkan selsema biasa. Then bila pengasuh msg suh beli ubat demam kat farmasi, aku dh cuak!!! Teruk sgt ke anakku??? Pengasuh Kimi ckp, takpe, biasanya demam sebab nk pandai.. Yeke???

Tak puas ati tgk anakku tak seceria biasa, takde bebelan kuar dari mulut dia yg comei tu.. Cuak!! Bila di agah dia senyum, senyum pakse... Tak bole jadi, terus je kitorang g klinik malam tu jugek!! Ramai lak org malam tu, tp sbb klinik panel hubby, tgu laa..

Jumpe doktor..alamak, muka doktor punye laa garang..
Dr. F: Kenape ni??
Aku: Ank saya demam selsema doktor.
Dr. F: Dh berapa lama?
Aku: Start semalam la selsema, tp demam baru hari ni.
Dr. F: Ada bg ubt (sume baca dgn nada tegas+garang yer)
Aku: Ada, ubat yg doktor bekalkan masa checkup baby.(Aku pulak, baca dgn nada risau ye..)

Dr. F pun check demam..cek pernafasan.

Dr. F: Anak awak tak demam, tp bunyi paru2 belah kiri dia tak berapa nk sedap.
Aku: (PAp!! Cam kena tampar)Tak berapa nk sedap, maksud doktor?
Dr. F: Ada jangkitan kuman skit dlm paru2 dia. Awak hantar pengasuh yer ank?
Aku: (Diam, angguk kepala. Jantung dh rase nk stop dah!! Anak aku woiii, 9 bulan aku bawak!!)
Dr. F: Ermm patut la. Awak berhenti keje jela, jaga anak awak sendri.

Aku & hubby berpandangan... nk berhenti keje?? Puan doktor, kami ni kuli, gaji ciput.. dah la kerajaan tak bagi bonus, nk suh benti, ank nk mkn ape?? Lain la gaji cam Pn. doktor, sure aku stop keje, buke bisnees sendri..

Aku: Dr. ape kesan pada ank saya doktor??
Dr. F: Ermm..awak nk tgu smpai ank awk kena cucuk wayar sana sini, nak suh sedut kahak? Nak suh bagi gas???
Aku: Ha??? ....(dah tak terkata dh aku)
Dr. F: Camni la, awak amik cuti 2 hari, jaga ank awak sendiri dulu. Tengok perkembangan. Tapi klu bole, awak cari pengasuh lain, yang tak jg ramai baby, klu dpt cari yg bole jg ank awk sorang je lg bgs!
Aku: Cuti, Dr. bg saya MC bole? Cuti dh tak byk laa.. (Muke penuh pengharapan)
Dr. F: Saya tak bole bg MC, tp surat sokongan boleh!!!

Eeee.. kedekk.. aku igt bg surat sokongan ape, rupenye time slip!! APe kejadahnye nk bg kt ofis aku time slip dari jam 8mlm - 9mlm??? Adakah gomen bekerja di malam hari??? Tettt!!! Jawapannyeee tidak!! Aku PA jeee bukan staff penjaga tol ke cashier ke.. Adoiii tak bagi pun takpe laaa Pn. Doktorr!!!

KAmi pun balik la dengan perasaan penuh bimbang lagi ragu... Hajat nk g beli ubat kurus dibatalkan sbb hilang mood!!! Balik2 je terus bagi dia ubat antibiotik yg dr. F cakap dos yg kuat tu.. Anak aku tido lepas 1jam mkn ubt.. tp tidurnye tanpa bebelan. Cian anakku..

Lepas 2 hari, kitorang bawak kimi g klinik tu balik,dr. F suh datang utk tgk perkembangan.
Alhamdulillah, lepas dh cek, jangkitan tu dh hilang, bunyi pernafasan dia dh kembali elok. Muka aku & hubby ceria kembali... Tapi, pesannya, klu bole cari pengasuh lain, cari pengasuh lainn.. Erk!!! Baiklah Pn. Doktor, nnt saya carikan pengasuh baru untuk anakku..

Oyer, 2nd time kitorang jumpe dr. F ni, mood dia ok lak. Leh senyum, leh gurau dgn kimi.. ermmm..agknye 1st jmpe ari tu, dia period kot!! Hahahaah.... Opppss!!! Terlebih sudaaa...

Wednesday, October 21, 2009

Meriah Raye kt Ofis

E,eh..dah habis raye ekkk!!! Haahah takpe la tetap nk masuk cite pasal raye...Last week buat jamuan raye kt ofis.. Peaargghhh meriah doll.. Best, yg paling best aku leh menggedik sesuke ati.. bole tak??? Tak sedar diri kan dh jd bini & mak orang.. Huhuh..takpe.. laki aku ni seorang yg sporting..eh bukan aku je yg ckp.. Dato' Pengarah ofis aku pun leh ckp camtu...huhuh sporting nyeee darling kuuuu!! (Kombang lobang idung jap)
Byk gambar aku je rasenye.. sampaikan leh dak ofis ckp, kak bunga next year, nk suh kak bunga jd cameraman, saya plak nk byk gmbr.. Lerrr mane leh.. aku+gambar +gedik mmg tak dpt dipisahkan lg.. Yerrrr jgn tak tau..siap Dato' Pengarah ckp aku ni gedikk... Mane budak gedik tu??? Ish ishkk maluuuu!!!!!! Benci tau..sampai atii Dato'. Tapii...ape aku pedulik!! Janji aku hepiiii!! Yezzaa mmg aku hepi sepanjang majlis tuuu. Tak igt dunia, siap karaoke hahhaha...
Ni aku nk attach gmbr xsedar diri ni:-





Alamak!! nak balik dah laaa.. Nnti bising lak hubby i. Huhuh... Esk laa upload gmbr gedik lg.. Bye!!!



Thursday, October 1, 2009

Kursus Bahasa Jepun

Koenishiwa arigato sayonara mada aiese..hahaha.. ape maknenye tu??? betul ke sebutan aku tu??? Ishhh pasal tu la kena g blajar..
Next week nak g kursus ni la, belajar bahasa jepun, lepas ni mesti leh nyanyi lagu mirae dgn jayanyeee huhuh..
Tapi!!!!! Aaaaaa!!!!!!!! Tensionnn!!!!!!!!!! Kena g belajar sensorang jeee!!! Bole tak nak tarik diri??? Tak boleeeee sbb tahun ni 1 hari pun takde kusus yg aku attend.. Yerla tahun ni la nk bersalin nye, nk mengendong nyeee... Sumer ader, penat, loteh dsbg. Nak tak nak kena gak attend..
Actually, aku mintak kusus ni sbb ikut member, dia ajak apply. Last2 tau ape??? Aku je yang dapat, dia tak terpilihhh!!! Kenapeee????? Alaaa ape la INTAN niiii. Pilih la aku & member aku tu skali... Dah tak pasal aku takde member untuk g kusus...
Ermmm...tgh terpikir niii nnt kat sana aku leh ker jumpe member sekapla??? Dah lama tak berkusus mesti macam ke'blur'an aku nnt... Korangggg!!!!!! Aaaaaaaa... tak sukenyeeeee kusus sensorangggg!!!!!!!
Hahaha..ape la aku ni kan... tak leh nk hidup takde kawan... Ermmm..wish me luck!! Harap2 jmpe la member sekapla kt situ... Tp ah ape nk kisah, yang penting pas ni leh la manggak skit dengan dak ofis.. leh speaking japanise, otherwise, just speak to my hand ok!!! kui kui kuiii... Sudahlaaa bunga!!! Tolong jgn perasan ok!!!!!!

Nikah

Hahhaha... bole tak aku gelak dlu siap-siap???
Mane la aku tak gelak, sahabat aku ni, nak kawin.. Pastu bile aku tnye dah settle ke sume..katenye baru anto borang ke pejabat agama smlm... then bile tnye dh tempah ke tok kadinye.. jawabnye, belum.. kang tok kadi penuh kang macamane?.. jawab dia padan muke kitorang.. eh,eh memain lak... then bile aku ckp aku serius baru la dia gelabah.. bole tak mcm tu??? Dah tgl 1 bln lebih je lg nak kawin, dh la tarikh dia nk kawin tu wanted gak tu.. buatnye jadual tok kadi penuh.. haaa tak pasal kenduri kosong jer..

Kesimpulannye kengkawan, klu nak kawin rujuk la pada orang yang dah kawin..leh wat checklist.. Sebab org dh kawin ni tau laa mane yg tak sempurna, tak lengkap, nak buat tp tak terbuat time kenduri diorang tu.. macam akuuu huwaaaaaa kenapeee kenapeeee orang gayung & silat cancel last minute?? Kenapaaaaa????????????

Wednesday, September 30, 2009

Celoteh Ghayer

Jap je kan dah masuk 11 Syawal, eh yeke.. ermmm btl la kan dh 11 Syawal.. Pose sunat nam lom buat laie neh... hahaha... pose yg wajib ganti pon tak terbuat lagi, ader ati nak pose nam uhuhhu.. Takpe2 kan ker ader laie 21 hari sblm syawal melabuhkan tirai.. Chayok..chayok!!!

Raye tahun ni aku beraye kt rumah mertua.. Wah mertua ku serba baru kali ni.. Sofa baru, rmh baru, langsir baru, pendek kate sumer baru laa.. Takpe nnt aku tunjuk hehehe... Kira seronok la beraye kali ni sbb kami dah bertiga.. tahun lepas berdua...Eee...conok kan ader babay ni... Tapi laie conok sbb dapat pakaikan dia baju melayu.. eee suke sangat.. Tengok la comey kan.. hahaha cian anakku, baby boy tp sbb mama suke pink dengan papa skali kena pakse pakai pink.. huhuh... well zaman kan dah moden per, tak semestinya tak jantan klu berkalor pink uhhuhu...betui..betui..betui!!!

Raye ke-4 kitorang dah tak raye dh g main bowling kt Ipoh Parade.. ape kejadahnye kitorang nie kan.. Orang g beraye, kitorang lak g main bowling.. Main berpartner husband & wife..tp huhuh...kami tempat ke2, perseorangan lak aku tempat ke-4.. ape nak dkate biras aku tu terror sgt, sekali bagi bergogar pin tuh.. tp kira ok la kan pempuan aku yg lead hahaah.. ops!! Hheheh..






Haaa tu baju biru & coklat tu biras & kak ipo aku.. depa juara laa.. gmbr tgh naib juara.. eeee comeynye pasangan nie..(wakakak) & pasangan merah tu adik2 ipo aku.. Semangat nak menang tu, siap pakai sedondon.. Takpe2 nnt kite repeat kt Penang key!!
Dari Ipoh kelam kabut lak balik sbb mak, ayah n abang nk singgah rmh mertua nk beraye.. Mulanya sume 7 buah kete nk singgah pastu tgl 5, then 2...last2 sbb dh petang sgt tgl 1 buah je..mak ayh & abg je yg dtg beraya.. Dah alang2 lewat sgt, pakse diorang tido kt rmh mertua...heheeh lepas rindu aku.. Tp tak sempat pun nk bergambar.. diorang penat sbb dari Kedah.. Igt nk ikut g rombongan meminang tu, tp kesiankan Qimie, tkt dia penat jalan jauh sgt...
So tak dapat la jalan ke Kedah, takpe la raye cina thn depan nk g Penang...Penang!!! Nantikan kehadiran cheq noo!!!!!!!!!

Budak baru nak belajar


Hai allz, rose baru je cube2 nak jd blogger ni.. So salam perkenalan..

Buat kengkawan yang dh ader blog tu, nantikan post baru dariku yang tgh kebosanan neh!!