Jom klik

kENgkaWAn

Tuesday, November 24, 2009

Journey to the east

Wargghhh!!!! Ngantuk dan loteh maseh laie terase neh!!! Kelmarin baru balik dari kenduri kendara sahabat handai~ Along & Wani~ sorang kt kuantan & sorang laie kt jengka.

Kitorang bertolak pg dari shah alam, kol 6.30 dh gerak, sampai kuantan kol 10.30 gak la sbb byk stop(isi myk & makan)... Masuk je area gambang hujan dah start renyai2 then tak stop sampai la aku balik ke shah alam.. ishh mmg pelik la hujan kali ni~ Kengkawan mesej ajak pergi sekali, ok la kitorng on la sbb jnji kol 12.30-1 camtu akan jmpe kt sana..
Sampai rmh mak, terus mandikan Qimie, cian anak aku tu, dh tak selesa dh dia time tu.. Then selongkar almari mak, nk cari baju kurung yang beso sket, yerla mak kan lg kecik dari anak2 dia, ahaks!!! Then nak iron baju aku, hubby lagi, nak mandi, bersiap lg.. Anak aku lak wat hal, tamau dgn nenek, dah kenal orang, tamau la..jmpe nenek last 2 month ago~ Aduyaii...nak tak nak terpakse buaikan dia sambil sumbat botol, bg nestum + susu, baru la tido..yerla dgn hjn lagi, rmh kg mmg sejuk, suke la dia tido..

Aku siap sume kol 12.50, mak ckp dh nk masuk zohor, tgu la azan habis dulu, baru kuar~ Ok la tgu jap.. hubby lak ckp, sandle takde, camner nk g, hujan mmg tak stop, pakai kasut jawab nye mmg cari nahas laa.. So on the way ke kenduri tu singgah bata jap~ Weh ader sale la 50-70%. Aku ader berkenan 1 kasut tu, yeah, raye ni msti singgah sana, nak beli gak, yer saya mesti pilih!!! Hubby dh pening tgk byk sgt pilihan, jap pegang tu, letak, jap amik ni, letak, last2 aku yang buat keputusan utk dia~ ermm... pilihan isteri kan yang bagus ~ baik punyeee!!!!

Neng nong neng nong~ sampai kt kenduri dh kol 2.00 hahaaha... yer saya telah lewat 1 jam dari masa perjanjian dengan rakan2... kawan2 yang ader anak2 dah balik dah sbb keadaan tak mengizinkan, hujan tu..so tanah lecak la... ermmm tp masih ader yoe & bismi..eheheh~ so sementara aku makan sempat la depa posing dengan ank aku...
Ni la kengkawan yang sempat aku jumpa
Raja sehari for that day ~ moge bahagia kekal ke ank cucu yer~ Along Fauzana & Farish~
A happy sweet family~ ;p
Sempat laie ni posing sementara tgu pengantin berarak..
Ermmm gambar dgn pengantin ader, tp aku nmpak tak lawa aahhah so tamo la upload!!
For wedding kt jengka tunggu.....(sbb tgu gmbr dari member, sebb??? kamera rosakk!!! Benciii!!!)

3 comments:

Fida Ghazi said...

Weh Kimi!
kalo amik gambo .. boleh senyum tak???

Hihhhh budak ini.. dah la pipi tembam!! geram i taoooo!!

Deelira @ Deeliraz said...

xde gambo dgn aku?
x mo komen la..huhu

nemo said...

cik pidah, qimi sibuk nk tgk benda lain..tak mo
tgk kameraa aku..bolee?? huhuh...
pipi tuh aku dh gigit2.geram nk mampus..hihih
cpt la kuar anak ko yg dlm perut tuh...
tak saba nk gigit anak ko lak..hihihi