Jom klik

kENgkaWAn

Wednesday, October 28, 2009

Nakk dieetttt... tapiii...

Hempphh~... Serabut otak.. tak berjaye la nk diet.. camner ni, berat makin naikkk!!! Aaaa.. konon nk diet tp ptg smlm g buat burger ape cite??? Beli bantal pemanasan ke bantal golek ke still takkan kurus klu selera makan tu diaa cam gorilaa!!!

Aaaa... camne nk kembali ke bentuk asal??? Camner??? Smlm sblm tido dah berazam tamo mkn tghari, nk mkn roti je tapi aku ttp aku, mengkedarah gak nasi tghari tadi... huhuh.. tu la pntang ader ajak meneman, mula la selera mkn cam gajah ni datang!! Alasan aku beri kt diri sendiri mudah, cian kt baby tak dpt khasiat nanti.. Banyak la ko punye alasan bunga ooiiii!!!! Cian kimi, jadi mangsa kononye sbb dia mama tak leh nk diet hahahaha..

Sudah!!! Sudah!! Ngaku jela yang ko ni bunga takkan berjaya diet klu tak kena cabar dengan orang tersayang... Erkk!!! Tapi rasenye hubby dh cabar dah ari tuh!! Hahahahha...(gelak sedeh sebb tak leh nk kontrol makan) Huwaaaa!!!!!!!!

Tuesday, October 27, 2009

Bantal Pemanasan @ tungku

Tadi ikut org ofis g shopping kt GM Plaza... bagus la tempat tu, klu beli borong leh dpt harga murah..minimum 6 barang dapat harga borong.


Sesaje je nk ikut, sekali tertarik dengan barang2 yang diorang nk beli.. bantal pemanasan kesihatan taiwan kang bao.. Macam menarik, terutama untuk aku yang baru lagi abis pantang.. Bantal ni panaskan dalam masa 5-8 minit dengan bekalan elektrik then panasnye bole tahan hingga 2-10 jam.. betul atau tak sampai 10 jam xsure.. setakat aku letak kat perut ni, rase lagi habanye...cas kol 12.30 td, still ada panas...Klu tungku batu dh sejuk dah..


Beli harga runcit RM80 satu, sbb beli borong so dapat la RM35. Ermm..oleh kerna nk kurus, aku try la beli, eventhough kocek mmg dh tahap kering..hahahaa.. lantakkk jnji perut aku ni kempis balik... dah kena komen laaaa...lemak banyak kt perut, buncit, etc... huhuh so i have to do something with this spare tyre @ big mac ni..


Maka terbeli la barangan ni....




Kalau korang rase berminat, g la GM Plaza kt lorong haji taib tu, beli borang tau, ajak kengkawan yang berminat sbb klu nk beli satu jer membazir laaa... Cam kitorang laaa borong sampai kitorang beli 8 bantal tadi hahaha...

Tapi, hubby lum tau pasal ni.. beli senyap2, balik nnti baru bgtau...hahahaah jgn dia bebel dah, sbb dlu beli suar sauna harga dekat RM150, tapi tak mau guna, dah membazir RM150 kan??? tp ape nk dkate, tu la namanye pempuan... menang membeli, makai nyer lom tentu menang... Yerrr jgn terase, saya sedang mengutuk diri saya sendri!!!

Monday, October 26, 2009

Gambar2 gedik time raye CKC...

Gambar-gambar kenangan raya CKC '09... tak tau la thn depan ader laie ke tak kat cawangan nii,cam nk tkr sh alam jer.. sesape nk tkr PA suke sama suke kat area Shah Alam @ Klang, bgtau weh!!




Adoiii penatt!!!!



Cam mewah je kan?? Dpn toilet jela oiitt!! Hahah...

Konon2 rajin kemas meja VIP







Meh mkn ketupat kelantan maliiii...

Tu diaaaa!!! Sesi karaoke!!! Mauuttt!!!






Tu je la dulu.. penat dh nak upload aasik fail jer!!! Server tak bape nak molek!!!
Kang byk2 gambar & aksi gediks kang, org nyampah, pastu rase nak sepak je, bukan kena bayar pun kalau angkat tangan!!! Eh, dah kuar topik ekk?? Haru-haruu..

Kenape anakku???

Last week Kimi tak sehat... pengasuh cakap demam...aku perasan dh hidung dia berair.. igtkan selsema biasa. Then bila pengasuh msg suh beli ubat demam kat farmasi, aku dh cuak!!! Teruk sgt ke anakku??? Pengasuh Kimi ckp, takpe, biasanya demam sebab nk pandai.. Yeke???

Tak puas ati tgk anakku tak seceria biasa, takde bebelan kuar dari mulut dia yg comei tu.. Cuak!! Bila di agah dia senyum, senyum pakse... Tak bole jadi, terus je kitorang g klinik malam tu jugek!! Ramai lak org malam tu, tp sbb klinik panel hubby, tgu laa..

Jumpe doktor..alamak, muka doktor punye laa garang..
Dr. F: Kenape ni??
Aku: Ank saya demam selsema doktor.
Dr. F: Dh berapa lama?
Aku: Start semalam la selsema, tp demam baru hari ni.
Dr. F: Ada bg ubt (sume baca dgn nada tegas+garang yer)
Aku: Ada, ubat yg doktor bekalkan masa checkup baby.(Aku pulak, baca dgn nada risau ye..)

Dr. F pun check demam..cek pernafasan.

Dr. F: Anak awak tak demam, tp bunyi paru2 belah kiri dia tak berapa nk sedap.
Aku: (PAp!! Cam kena tampar)Tak berapa nk sedap, maksud doktor?
Dr. F: Ada jangkitan kuman skit dlm paru2 dia. Awak hantar pengasuh yer ank?
Aku: (Diam, angguk kepala. Jantung dh rase nk stop dah!! Anak aku woiii, 9 bulan aku bawak!!)
Dr. F: Ermm patut la. Awak berhenti keje jela, jaga anak awak sendri.

Aku & hubby berpandangan... nk berhenti keje?? Puan doktor, kami ni kuli, gaji ciput.. dah la kerajaan tak bagi bonus, nk suh benti, ank nk mkn ape?? Lain la gaji cam Pn. doktor, sure aku stop keje, buke bisnees sendri..

Aku: Dr. ape kesan pada ank saya doktor??
Dr. F: Ermm..awak nk tgu smpai ank awk kena cucuk wayar sana sini, nak suh sedut kahak? Nak suh bagi gas???
Aku: Ha??? ....(dah tak terkata dh aku)
Dr. F: Camni la, awak amik cuti 2 hari, jaga ank awak sendiri dulu. Tengok perkembangan. Tapi klu bole, awak cari pengasuh lain, yang tak jg ramai baby, klu dpt cari yg bole jg ank awk sorang je lg bgs!
Aku: Cuti, Dr. bg saya MC bole? Cuti dh tak byk laa.. (Muke penuh pengharapan)
Dr. F: Saya tak bole bg MC, tp surat sokongan boleh!!!

Eeee.. kedekk.. aku igt bg surat sokongan ape, rupenye time slip!! APe kejadahnye nk bg kt ofis aku time slip dari jam 8mlm - 9mlm??? Adakah gomen bekerja di malam hari??? Tettt!!! Jawapannyeee tidak!! Aku PA jeee bukan staff penjaga tol ke cashier ke.. Adoiii tak bagi pun takpe laaa Pn. Doktorr!!!

KAmi pun balik la dengan perasaan penuh bimbang lagi ragu... Hajat nk g beli ubat kurus dibatalkan sbb hilang mood!!! Balik2 je terus bagi dia ubat antibiotik yg dr. F cakap dos yg kuat tu.. Anak aku tido lepas 1jam mkn ubt.. tp tidurnye tanpa bebelan. Cian anakku..

Lepas 2 hari, kitorang bawak kimi g klinik tu balik,dr. F suh datang utk tgk perkembangan.
Alhamdulillah, lepas dh cek, jangkitan tu dh hilang, bunyi pernafasan dia dh kembali elok. Muka aku & hubby ceria kembali... Tapi, pesannya, klu bole cari pengasuh lain, cari pengasuh lainn.. Erk!!! Baiklah Pn. Doktor, nnt saya carikan pengasuh baru untuk anakku..

Oyer, 2nd time kitorang jumpe dr. F ni, mood dia ok lak. Leh senyum, leh gurau dgn kimi.. ermmm..agknye 1st jmpe ari tu, dia period kot!! Hahahaah.... Opppss!!! Terlebih sudaaa...

Wednesday, October 21, 2009

Meriah Raye kt Ofis

E,eh..dah habis raye ekkk!!! Haahah takpe la tetap nk masuk cite pasal raye...Last week buat jamuan raye kt ofis.. Peaargghhh meriah doll.. Best, yg paling best aku leh menggedik sesuke ati.. bole tak??? Tak sedar diri kan dh jd bini & mak orang.. Huhuh..takpe.. laki aku ni seorang yg sporting..eh bukan aku je yg ckp.. Dato' Pengarah ofis aku pun leh ckp camtu...huhuh sporting nyeee darling kuuuu!! (Kombang lobang idung jap)
Byk gambar aku je rasenye.. sampaikan leh dak ofis ckp, kak bunga next year, nk suh kak bunga jd cameraman, saya plak nk byk gmbr.. Lerrr mane leh.. aku+gambar +gedik mmg tak dpt dipisahkan lg.. Yerrrr jgn tak tau..siap Dato' Pengarah ckp aku ni gedikk... Mane budak gedik tu??? Ish ishkk maluuuu!!!!!! Benci tau..sampai atii Dato'. Tapii...ape aku pedulik!! Janji aku hepiiii!! Yezzaa mmg aku hepi sepanjang majlis tuuu. Tak igt dunia, siap karaoke hahhaha...
Ni aku nk attach gmbr xsedar diri ni:-





Alamak!! nak balik dah laaa.. Nnti bising lak hubby i. Huhuh... Esk laa upload gmbr gedik lg.. Bye!!!



Thursday, October 1, 2009

Kursus Bahasa Jepun

Koenishiwa arigato sayonara mada aiese..hahaha.. ape maknenye tu??? betul ke sebutan aku tu??? Ishhh pasal tu la kena g blajar..
Next week nak g kursus ni la, belajar bahasa jepun, lepas ni mesti leh nyanyi lagu mirae dgn jayanyeee huhuh..
Tapi!!!!! Aaaaaa!!!!!!!! Tensionnn!!!!!!!!!! Kena g belajar sensorang jeee!!! Bole tak nak tarik diri??? Tak boleeeee sbb tahun ni 1 hari pun takde kusus yg aku attend.. Yerla tahun ni la nk bersalin nye, nk mengendong nyeee... Sumer ader, penat, loteh dsbg. Nak tak nak kena gak attend..
Actually, aku mintak kusus ni sbb ikut member, dia ajak apply. Last2 tau ape??? Aku je yang dapat, dia tak terpilihhh!!! Kenapeee????? Alaaa ape la INTAN niiii. Pilih la aku & member aku tu skali... Dah tak pasal aku takde member untuk g kusus...
Ermmm...tgh terpikir niii nnt kat sana aku leh ker jumpe member sekapla??? Dah lama tak berkusus mesti macam ke'blur'an aku nnt... Korangggg!!!!!! Aaaaaaaa... tak sukenyeeeee kusus sensorangggg!!!!!!!
Hahaha..ape la aku ni kan... tak leh nk hidup takde kawan... Ermmm..wish me luck!! Harap2 jmpe la member sekapla kt situ... Tp ah ape nk kisah, yang penting pas ni leh la manggak skit dengan dak ofis.. leh speaking japanise, otherwise, just speak to my hand ok!!! kui kui kuiii... Sudahlaaa bunga!!! Tolong jgn perasan ok!!!!!!

Nikah

Hahhaha... bole tak aku gelak dlu siap-siap???
Mane la aku tak gelak, sahabat aku ni, nak kawin.. Pastu bile aku tnye dah settle ke sume..katenye baru anto borang ke pejabat agama smlm... then bile tnye dh tempah ke tok kadinye.. jawabnye, belum.. kang tok kadi penuh kang macamane?.. jawab dia padan muke kitorang.. eh,eh memain lak... then bile aku ckp aku serius baru la dia gelabah.. bole tak mcm tu??? Dah tgl 1 bln lebih je lg nak kawin, dh la tarikh dia nk kawin tu wanted gak tu.. buatnye jadual tok kadi penuh.. haaa tak pasal kenduri kosong jer..

Kesimpulannye kengkawan, klu nak kawin rujuk la pada orang yang dah kawin..leh wat checklist.. Sebab org dh kawin ni tau laa mane yg tak sempurna, tak lengkap, nak buat tp tak terbuat time kenduri diorang tu.. macam akuuu huwaaaaaa kenapeee kenapeeee orang gayung & silat cancel last minute?? Kenapaaaaa????????????