Jom klik

kENgkaWAn

Tuesday, November 24, 2009

Journey to the east

Wargghhh!!!! Ngantuk dan loteh maseh laie terase neh!!! Kelmarin baru balik dari kenduri kendara sahabat handai~ Along & Wani~ sorang kt kuantan & sorang laie kt jengka.

Kitorang bertolak pg dari shah alam, kol 6.30 dh gerak, sampai kuantan kol 10.30 gak la sbb byk stop(isi myk & makan)... Masuk je area gambang hujan dah start renyai2 then tak stop sampai la aku balik ke shah alam.. ishh mmg pelik la hujan kali ni~ Kengkawan mesej ajak pergi sekali, ok la kitorng on la sbb jnji kol 12.30-1 camtu akan jmpe kt sana..
Sampai rmh mak, terus mandikan Qimie, cian anak aku tu, dh tak selesa dh dia time tu.. Then selongkar almari mak, nk cari baju kurung yang beso sket, yerla mak kan lg kecik dari anak2 dia, ahaks!!! Then nak iron baju aku, hubby lagi, nak mandi, bersiap lg.. Anak aku lak wat hal, tamau dgn nenek, dah kenal orang, tamau la..jmpe nenek last 2 month ago~ Aduyaii...nak tak nak terpakse buaikan dia sambil sumbat botol, bg nestum + susu, baru la tido..yerla dgn hjn lagi, rmh kg mmg sejuk, suke la dia tido..

Aku siap sume kol 12.50, mak ckp dh nk masuk zohor, tgu la azan habis dulu, baru kuar~ Ok la tgu jap.. hubby lak ckp, sandle takde, camner nk g, hujan mmg tak stop, pakai kasut jawab nye mmg cari nahas laa.. So on the way ke kenduri tu singgah bata jap~ Weh ader sale la 50-70%. Aku ader berkenan 1 kasut tu, yeah, raye ni msti singgah sana, nak beli gak, yer saya mesti pilih!!! Hubby dh pening tgk byk sgt pilihan, jap pegang tu, letak, jap amik ni, letak, last2 aku yang buat keputusan utk dia~ ermm... pilihan isteri kan yang bagus ~ baik punyeee!!!!

Neng nong neng nong~ sampai kt kenduri dh kol 2.00 hahaaha... yer saya telah lewat 1 jam dari masa perjanjian dengan rakan2... kawan2 yang ader anak2 dah balik dah sbb keadaan tak mengizinkan, hujan tu..so tanah lecak la... ermmm tp masih ader yoe & bismi..eheheh~ so sementara aku makan sempat la depa posing dengan ank aku...
Ni la kengkawan yang sempat aku jumpa
Raja sehari for that day ~ moge bahagia kekal ke ank cucu yer~ Along Fauzana & Farish~
A happy sweet family~ ;p
Sempat laie ni posing sementara tgu pengantin berarak..
Ermmm gambar dgn pengantin ader, tp aku nmpak tak lawa aahhah so tamo la upload!!
For wedding kt jengka tunggu.....(sbb tgu gmbr dari member, sebb??? kamera rosakk!!! Benciii!!!)

Thursday, November 19, 2009

Full House???

Benciiii!!!!!!!!! Erk!! Bole tak mulakan entry dengan ayat tu???
Ermm.. korang mesti tertanya-tanya kan, nape lak si bunga ni, dh senget sangat ker??? Ahahah..takdelaaa, nyampah jer..sebab...

Ermmm camni, tau tak, smlm kitorang nyer babysitter kasik can la kan.. kitorang pi dating berdua. Waaa dah conok nii, dah lama tak jenjalan berdua je so kitorang decide nak pi tgk wayang la kan, tak kisah la cite ape pun, jnji before 11 leh balik rumah..

Tapi, tau tak smpai je kt TGV Bukit Raja~full...sumer cite full!! Ahhhh benci beb!!! Yang tinggal kol 11 malam, aloooo klu dah 11 malam tu dah sah-sah habis lambat, pastu cian baby qimie tak dpt penyusuan ekslusif dari mama dia, yer la aku kan ibu yang mi~tali ekekeke (tak layak nk cakap mithali, lom sampai tahap tu..) Jadi, sia-sia la kunjungan kami ke Bkt Raja tu..udoh la nk dapat parking puas gak la musing2..klu bawak qimie sure ader jer rezeki dia, mmg mudah aa dapat parking~ moge rezeki anakku sentiasa murah sampai bebila, leh mama&papa tumpang senang...(ops!! ader agenda tersembunyi lak mama&papa ne hek!! akakak)

Sangat keciwa hubby malam tadi..cian dia nak tgk wayang tak dapek, pastu aku pujuk ajak g main bowling tak pun karaoke... Then keputusan pun dbuat, yey!!! Lets sing until rain!!! Karaoke mauttt!!!!!!! Ahahaha.. amik kau doblas lagu bantai, balas dondam akakakka... Ermm, ada tak tempat sesapa yang hujan tuwon dengan lobatnye smlm ahahahah... dun blame us aaaa...sbb sore kami kiut sket dari katak, sore cengkerik agagagaga...

Puas nyanyi pi makan kt Kopitiam Pak Li.. Weh tempat tu mmg beshhhh, makanan dia mmg sedap.. aku leh suggest lemon chicken rice, nasi beriani, mi kari & the best & peberet hainan chicken chop. Rasenye mmg wallaa weh edappppppp sampai menjilat cincin agagaga.... So sesape tingin nak makan makanan sedap sila la ke Ole-ole seksyen 18, Shah Alam, mmg dijamin sedapnye...

Lepas makan, babysitter kol kim burger daging. Pas beli bru la balik... Pastu amik baby Qimie.. Ermmm mula-mula takmo gelak anakku majuk kot pasal mama & papa lambat amik~ Ermm baru balik dari merambu mama & papa ni.. ahaks!!
Sekian, berakhirnya malam indah kami berdua~ Cukerrr

Gambar pose gediks kat ofis ahaks!!! Jgn menyampah yer tolong!!!

Monday, November 16, 2009

Balik lambatt!!!!!

Allaaaaa.... hubby kena jaga kursus...
Kena balik lambat ari nii...huwaaaa...
Orang dah takde nii.. kena turun bawah laaa
Dah la ofis ni, ader 'sesuatu'..takmo la aku jmpe 'sesuatu' tuu..
Eee.. serammm!!!!

Alahai anakku~

Ermm... sedar tak sedar, anakku dh 5 bulan dah.. cepat je masa berlalu, igt lagi masa bertarung nak lahirkan dia ke dunia.. Rase macam tak mau je ulangi saat tu.. sakitnye yang amat.. patut la dapat pahala macam berjihad kan.. ermmm... Nasib la saat tu suami setia di sisi, thanks abang..

Kimi skrg dh tak cam dulu, skrg dia dah kenal orang.. kalau balik kg Opah, asik tak mau aku ilang dari mata... Dengan Opah pun jap nak, jap tak nak..cian Opah, udah la cucu hak tu jer... sabo yer ibu mertua ku.. sat nnt kimi beso, mau la dengan Opah.. heheeh...

Last week, babysitter ader emel gambar kimi yang depa tangkap.. ermm.. tu laaa, cam tak caye tu anak aku... ishh.. comeynyeee pengarang jantung mama ni... ermmm... layan jela pic ni..


Suke sangat isap jari... tak tau ape yang dia suke sangat dengan jari tu..

Dah mula meniarap masa 4 bulan, then lps tu mula angkat-angkat badan.. tapi asik menyusur ke belakang je.. anakku.. anakku..

Ermm.. dah beso dah anak mama, dah 5 bulan 6 hari... Sayang, kaulah permata mama & papa.. Tanpamu, tiada erti hidup mama & papa..( Teremosi la plaks!!) Muah..Muahh!!!! Cayang anak mama sokmo~

Macam tak cayee...

Aduihh!!! Cam nak pecah perut aku ni gelak... Haa apsal??? Tade..tadi nengok gambar dak ofis aku ni... kt nama tulis dia sbg penghulu..tp bile tgk kt gmbr tak jmpe gambar dia... so tnya la, mane gambar, nama jer ader.. then dia tunjuk sebelah fasi.. Oh my God!!!! Mmg terkejut, gemukk!!! Tak sama langsung dengan keadaan dia sekarang.. ape lg, aku panggil la kaum kerabat ofis tgk, habis sumer pakat gelak!!

Datang lak engineer unit aku ni, tnye gelak pasal ape, sape gemuk etc. Then bile suh dia tgk gmbr mr.R, eh dia lak kuarkan wallet dia tunjuk gambar time study!! Mak datokkk!!!!! Tak caye, tembam gile.. Macam gambar tu ditarik bagi besar... Bukan ape, Mr. Z ni kira ader gak la rupe kan, kurus, keding jer.. (ader ker?? ekkeek bole laaaa) tp klu tgk gmbar dia masa study, aku rase wife dia pun lari.. tidakkk i tak sanggup kawen dengan u.. Ooo...rupenye kurus sbb frust bercinta.. Ekkekeke.. ader ker makwe time tu?? Cam tak caye je... Huhuh (Opps!!! MUloottt nak kena saman ni..)

Ermm.. no wonder la Mr. Z ni sebok nk diet skrg... ermmm bukan senang lelaki nak diet tau.. biasanye lelaki ni, nak suh wife je jaga badan, tapi badan sendri tak mo jaga..bio je perut tu boroi... Igt ape, wife ni takde perasaan ke?? Tp yang baek ati tu, tutup mata jela, time jelaa, boroi pun boroi laa.. ermmm aku pun, klu laki boroi skit2 takpe la lagi.. klu banyak??? Ishhh cam tak pandai jaga laki lak..(ayat hubby aku la ni, tak bagi aku boroikan perut dia...) Camner??? Tapi... pelik aaa nape erkk orang laki lepas kawin mesti boroi??? Buncit??? Salah isteri ker??? Ermmm....

Monday, November 2, 2009

Pening...

Apsal erkk...2,3 hari ni aku asik pening je... Nak cakap tak ckp zat, kuat jer makan aku ni.. EErmm, kate memember ofis pregnant kott..ish tak mungkin laaaa... Langkah-langkah pencegahan dh di ambil daaahh.. HUhuh.. tak mungkin laa.. tp period lom mai lg neh.. Baby dh nk masuk 5 bln.. ermmm.. atau aku ke yang tak sehat...
Tak pelaa g klinik aaa blk ni.. ermmm..klu rajin aaa..