Jom klik

kENgkaWAn

Thursday, December 30, 2010

Semalam cuti ari ni keje menimbum esok cuti arrgghhhh!!!

Yerrr status saya sekarang adalah seperti tajuk di atas.. Sumer nak kena kejo dateline.. Claim boss, HRMIS ngek ngok!!! Surat2 melambak atas meja lagi.. Nak kena kol hotel mintak resit bos lagi.. Eeeee.... Tu laaa EL lagi, padam muko!!!! Settle nanti baru leh jenjalan rumah kengkawan erk.. Daaaa...

Tuesday, December 28, 2010

BUkti Markus telah dilaser


Dapat emel dari kawan tadi pasal ni...

Hahahaahaha.. ni betul2 kena laser ni.. Padan la dia marah sangat malam tu hikhik...

Malaysia terbaikk!!! Love Malaysia

Semalam MC sebab demam teruk.. Suhu naik sampai 39 degree.. Dah tu mengigil2 tak hengat.. Hubby terus ajak pegi klinik even game Malaysia vs Indonesia baru je mula..

Aku baru perasan, dah 2 kali Malaysia main.. 1st lawan Vietnam, hubby demam teruk, & kali ni lawan Indonesia, aku lak demam teruk.. Dan yang bestnye demam kami berdua kebah skit pun sebab Malaysia menang... Demam bola agaknye kami ni.. hihihi...

Hari ni dah masuk keje.. gile banyak dah kot mc aku tahun ni.. nak amik mc lagi pun kena fikir banyak kali.. tapi mata ni terpaksa bertahan la dari ngantuk.. mana taknye kalau dah telan ubat selsema dengan ubat batuk.. Ubat demam, antibiotik dengan cair kahak tu ok la takdela buat mata aku stim sangat.. tapi ubat selsema & batuk tu.. aiyak... Memang rase nak katup je mata ni..

Ni pun taip entry sambil2 buat HRMIS. Stress weh sebab tiap kali nak save kena tunggu lama gile.. Ramai sangat orang tengah isi agaknye.. Eh korang dah buat ker HRMIS???? Esok nak buat bos punye plak.. Ermnn lama gile tak jumpe boss.. Seminggu lebih dah kot..

Owh berbalik pada entry.. Aku bace 3 paper arini.. Sumenye pasal ulasan bola laa ape lagi.. Naik nyampah aku bile penyokong2 Indonesia salahkan pancaran laser.. Even presiden dia pun bagi nasihat kat rakyat Indonesia agar masa tonton bola sepak esok kena jaga tingkahlaku, jangan jadi macam penyokong Malaysia..

Marah betul aku dengan statement tu.. dioarang ni sedar ker tak.. Masa Malaysia lawan Indonesia, yang kite kalah 1-5 tu.. Ada je penyokong Indonesia halakan laser pada goalkeeper kita.. ada tak kite melenting??? Takde kan.. diorang lak kecoh.. Tu si markus tu drama je lebey.. Seronok aku tengok muka dia bila Safee jaringkan 1st goal.. Lagi tambah buat aku seronok bila Ashaari sumbat gol kedua.. Lagi buat aku melompat tak hengat tengah demam ni.. bile Safee tanduk gol ke 3..

Yehaaaaa... thanks to Markus sebab ko buat permainan terhenti 5 minit, semangat pasukan korang yang tengah main bagus, dok serang je terus merundum tapi semangat juang pemain Malaysia lak yang aku tengok naik. Syarul ke ape tah nama penyerang Malaysia tu.. walaupun baru je kawin Sabtu tu, dia main tetap power.. Tahniah sebab Rajagobal dah namakan anda sebagai pemain terbaik malam tu.

Hari ni baca paper.. aku paling suka dengan ulasan wartawan KOSMO.. Best ayat dia weh!!! Hahahaha.. paper lain ok gak, tapi ayat dalam paper KOSMO powerrrrr.. Hhahahaahh..

Sekian ulasan daripada penyokong Malaysia yang memang tengah demam.. Majulah sukan untuk negara.. Owh, lupe tahniah gak pada pasukan hoki Malaysia, menang gak kan??? Ke aku mamai malam tadi.. Rasenye diorang Johan tapi untuk sukan ape aku tak pasti..

Pepun, tahniah semua atlit Malaysia.. I'm proud of you.. Love Malaysia.. Bio la orang nak cakap "curang" ke "Malaysiacheatlaser" ke.. Janji kite semua tahu, they deserve to win because their effort to win!!! Go Malaysia go!!!

Friday, December 24, 2010

Selamatkan la perjalananku

Lagi 5 minit nak balik.. Tapi kat luar gelap.. Guruh pun dah bunyi berdentum2 dah tu...

Aku... ketaq lutut dah nengok cuaca.. dengar guruh..

Tapi, hari ni nak balik Perak, anto mertua.. cian mak, dah lama beno tinggalkan ayam itik, mesti rindu... Hahahaah gile keji, bukan nak cakap rindukan anak dia..

Merempit sorang2 ni.. hubby amik halfday.. Adududu.. confirm kena pakai baju ujan..

Kla, nak kena siap2 packing barang segala dah ni.. dah nak punch kad.. Babaiiii..

Owh, hati2 yer kepada semua, tak kira balik naik ape pun.. Hari ni mesti jem sebab esok nak krismas.. Byeeee

Klinik kerajaan & aku

Semalam check up si tochek aku tu.. Pukul 12.45 tengahari aku dah gerak dari ofis balik rumah. Alhamdulillah jalan tak jem, sebab aku guna NPE. Pukul 1.15 sampai rumah, terus mandi sembahyang.

Pukul 1.55 kuar dari rumah dan sampai kat klinik 2.15 untuk daftar. Dan korang tau kol berapa aku siap check up anak aku???.....











Pukul 5 petang!!! The worst!!!! Sebelum ni paling lambat pun pukul 4.30 la busuk2 aku dah bleh start enjin balik rumah. Dengan anak aku mengamuknye nak tido, nak main, bosan, menangis, berlari satu klinik, baring atas lantai... Arrrgghhhhhhhh!!!! Memang mengundang stress gile semalam.

Kecian kat mertua aku.. Sumpah kecian, penat mertua aku tu tunggu. Aku agak kecewa dengan kakitangan klinik semalam... Orang yang datang sebelum aku dulu dipanggil nombor.. Main letak 1 nurse terus letak no 7090 - 7103, 7104 - 7114 pada nurse lain.. Lebih kurang gitu la sistemnye.. Tak adil ok.. Patutnye kad tu letak 1 tempat, mana yang dah siap panggil la nombor seterusnye.. bukan tibe tibe no orang yang datang lagi lambat dari aku dipanggil dulu.

Hai, nasib baik yang layan kitorang tu cakap elok2 dengan aku, takde la nak tarik muka sangat aku kan. Tapi bengkek dengan nurse yang jaga untuk cucuk2 tu. Eh, pesakit ramai okey kat luar, korang boleh sembang2 kan.. Padahal rekod2 pastu panggil patient yang nak kena cucuk, masuk ubat cucuk, dah kan?? Ni tak, sembang dia lebih kencang dari buat keje.

Korang2 ni takde anak ke blom kawin ke aku tak tau laaa.. Korang tunggu la turn korang nanti.. Mungkin la agaknye sebab korang staff so tak rase azabnye tunggu macam kitorang ni.. Anak kecil, mana nak tido, yang melasak tu lagi la..

Qimie pun, lepas kena cucuk, menangis tak hengat, puas aku pujuk.. Dah la dia mengantuk, bosan, tunggu lama sangat kan. Masa kena cucuk tu dia meronta, ermmm lagi sakit la rase kena cucuk tu.. Dia lak dah besar, memang tak terdaya aku nak kawal rontaan dia.. Cian anak aku..

Hajat awal nak bawak mertua pergi jalan2 dalam Mydin sebab nak beli susu Qimie terpaksa dilupakan sebab badan aku sakit + sakit kepala + rase kejang awal masa aku pegang Qimie tak pulih lagi.. ermnn.. Qimie pun jap je dah lena dalam kete.. Penat la tu berlari2, gelak2, nangis2, makan2 dalam klinik tu..

Sampai rumah, salinkan pampers dia, sebab berak then terus masuk buai bagi tido.. Kol 5.15 sampai rumah, 5.30 dia tido, kol 9.00 malam baru bangun.. Aku lak terus masuk dapur, goreng kopok, nuget & sosej, pastu makan dengan mertua. Masuk dapur balik terus kopek udang, perah santan, potong nenas, basuh ikan masin.. Tepon mak tanya resepi.. Owh takde lengkuas.. lantak.. Jadik la gulai nenas ikan masin+udang.

Hubby just amik ikan masin & nenas.. Aku dengan mertua je ratah udang.. Heaven dapat makan nasi.. Gile kebulur aku, breakfast je pagi tu, pastu takde ape dah masuk dalam perut ni.. Mana tak lapo, dengan sakit ati lagi..

Bulan 6 tahun depan, tengok la, even appointent kol 2, kol 3 baru aku nak gerak laa.. Tak kuasa aku nak tunggu lama2.. kol 4 gak paling awal leh siap...

Tak tau nak salahkan sape.. sistem diorang kah... staff diorang kah or pesakit yang terlalu ramai... ermnn fikir2kan lah dan renung2kan la...

Thursday, December 23, 2010

Aerobik & aquarobik besttt!!

2nd day at Bukit Tinggi..

Korang nampak kabus kat belakang nun??? Haaa tu leh menggambarkan betapa seejuknye kami pagi tu kan.. tapiii bila dah start muzik..

Ewah..bertepuk2 tangan, bertepuk jangan segan.. menari dengan girang ea ea eaaaa ehh!!!!
Lambaian tanganmu.. masih ku ingat selalu.... eh, mood sedey plaks!!!


3rd day at the same pool..
Korang pernah buat tak senaman camni???? Pepagi buto... Di kawasan peranginan bukit tinggi yang sejuknye gegile babas...

Sape best angkat dua2 belah tangan!!!
Kamiii!!!!! Bagozzzzz..hihihih


Gegegeegege... ketaq weh!! Ketaqqq!!! Owh muka orang tak mandi pagi sangat ketara diwajah pempuan baju biru tersebut..
Tapi at least dia tak make up sebab tau nak masuk pool, tak macam rakan seangkatan dengannye itu... hikhikhik berbedak gincu abes!!!

Syoikkkk!!!!!!! Memula bising2 kat ofis takmo la, seksi laaa.. Dah masuk airrr terus lupe daratan memasing hihihihi
Try la korang.. cepat lemak kena bakar tau!!! Tapi... lepas senam2 tuuuuu haruslaaaa kamii...


Jemput makan semua....
Agak2 korang la kan... berbaloi tak lemak2 tu terbakar tadi???? Dasar pempuan tak sedar diri aku ni haahahaha... sakit gigi pun makan tetapppp manjadi pujaaan hatiiiikuu!!!!

Mukadimah pagi

Hai sumer, selamat pagi.. Lama tak update blog.. Perasaan malas datang lagi.. hahahaah...

Pagi ni sampai awal ke ofis, kol 6.38 dah gerak dari rumah.. Kalau sampai kat tol Batu 3 nun selepas kol 7 memang alamaknye penat la menekan brek sebab akan jem gegiler.. Udoh le ari ni hujan dari aku turun rumah sampai ke Bangsar.. Eh, eh.. kat bangsar jalan skit punye kering... padahal dari Shah Alam sampai kat PPUM tu hujan gile lebat dasatnye.. Kuasa Allah..

Haa.. Bos dah 4 hari takde termasuk ari ni.. Pepagi dah sms bagitau nak pinjam lot parking dia.. Almaklum parking dia berbumbung, park plak kete proton aku tu.. ermnn memang nampak pelik laaa hahaahah... Tapi ade aku kesah.. dari kena pusing 10 kali nak cari tempat parking, dah dapat lak jauhnye nak jalan 500m untuk sampai ke ofis... uiiii baik aku tebalkan muka je park kat tempat boss2... Jalan pun 20 langkah je dah masuk ofis.. Hihihii...

Hari ni nak half day, ada check-up dak tochek Qimie sayangku tu...

Ermnn.. nak gi cari makan dulu erk.. pastu baru jenjalan.. Jom cari makan dulu korang..

Monday, December 20, 2010

Beku

Aku tak tau ape kena dengan bangunan tempat aku keje niiii.. Ekon sejuknyee adalah ditahap melampau!!!

Komplen, katanya tak bleh nak buat ape2.. Banyak la korang tak leh buat ape2.. dah tu ape guna korang dilantik sebagai maintenance kat sini???? Ke sebab korang service ekon ni bagus sangat makanya, suhu even dah letak tinggi tetap sejuk, cenggitu????

Weiiii bleh tak faham.. cane orang nak buat keje kalau dah sejuk tahap gaban??? Ni, kalau takde bantal pemanasan dengan aku ni, maunye beku aku *ok tipu*. Tapi sungguh wehhhhh sejukkkkkkk sangat!!!!!!

Stressss!!!! Sebab asik dok dalam suhu cenggini, badan aku jadik cepat tak sihat.. balik rumah selalu rase lemah2 badan.. arrrgghhhh!!!!!!

Otromen!!!! Doremonn!!! Tolong la sizuka.. Tetibe!!

Tangan kiri

Kat stesen minyak Bangsar pagi tadi..

Berapa?

RM 3 pakcik

Angkat nozel, picit..

Owh, kau kidal ye dik??

Haah

Ko kidal, makan guna tangan mana??? Jangan guna tangan kiri..

Ha?? Owh, guna tangan kanan laa..

Bagus, biasanya pakcik tengok orang kidal, makan pun guna tangan kiri. Kita ni mana boleh makan guna tangan kiri, kena guna tangan kanan.

Ha, ye.. (tersengeh2)

Lambat lak minyak moto nak penuh.. Skuter aku tangki kecit je, so nak bagi full selalu kena goyang2 dulu moto tu.. Sebbaik pakcik tu tolong goyang2 kan.. Hihihi..

Time kasih pacikk.. Terus blah hikhikhik..

Tau nape aku tersengeh2??... Sebab aku ni pun kadang2 tak sedar suap makanan tu terguna tangan kiri.. Sebab tu aku prefer makan guna jari, tak guna sudu.. kalau guna sudu je mesti terguna tangan kiri.. Tapi kalau guna both sudu & garfu leh plak kontrol tangan sendiri suap guna tangan kanan..

Yerrrr tau tak baik makan suap tangan kiri.. tapi.. tu la, kengkadang terbuat gak.. Terrrrr ok ihhihiih.. Eh, korang ada ker yang kidal??? Penah tak kena tegur bila suap makanan guna tangan kiri??? Haaaaaaa... tak baik tipu tau!! Hihihi..

p/s: Pagi2 dah kena berleter.. eh bukan peringatan yang bagus.. So sebab ingat, maka pagi tadi aku bekfes nasi lemak ayam.. nyum nyumm.. guna jari saje, tak guna sudu.. kalau guna sudu kang terguna tangan kiri lak hahahahaha...

Friday, December 17, 2010

Sensitiviti kaum hawa

Atas moto.. Sembang..sembang..sembang... Tetibe si dia...

Lambatnyee nak sampai rumah...

Ape lambat??? Abang nak tau tak klu hati seorang wanita sensitif akan berkata ape.. "Dah tak seronok sembang dgn saye ke..kalau dulu masa bercinta perjalanan yang jauh gile pun terase dekat.. kalau boleh nak hantar balik tu nak lalu jalan paling jauh.. Sekarang..."

Si dia terus terdiam...

Hahahahaa.. terase aaa tuh!!! Sentap!! Sentap!!! Ngengade, tarik muncung tu baru tau!!!

Dah ditarik muncung, dua2 gelak.. Bahaye kan.. menda kecik camni, kalau tak pandai nak tangani leh bawk ke pergaduhan besar.. Makaa.... sasape yang tengah asyik masyik bercinta tu ingatlah kata2 pujangga pempuan yang dah kawin ni...

Masa bercinta semuanye indah.. eh tapi bukanla nak cakap maknanye selepas kawin semuanye busuk.. cuma kita akan lebih mengenali pasangan kita.. makanya.. selami hati pasangan.. Lelaki, perlulah lebih peka akan sensitiviti pempuan, dan pempuan kena laaa ingat dan faham yang lelaki ni susah nak tunjuk perasaan sayang dan jarang peka dengan sensitiviti kite.. Bagi mereka sumua isu2 kecik tu remeh, maka tak payah laaa nak fikir dalam2.. buat sakit otak jee...

Bak kata hubby ku "dulu belom dapat, kena la usaha lebih.. sekarang dah dapat hihihihi"

Hampeh??? Yeerrrrrr!!!!!! Sebbaik tau saye sayang awok deep!! deeeppp!!!!

p/s: Tau awok bace juge.. sekarang fasa 1 kita.. harap2 sumernye dapat kite lalui dengan aman dan rukun yek.. Moge sayang awok pada saye dan sayang saye pade awok kekal mewangi yeh!! hikhik.. entry tah pepe neh!!

Kisah malam Jumaat??? teng teng teng!!!

Amboiii laju je klik bila aku nyer tajuk tu agak 18sx..

Takde maknanye aku nak cite kisah2 tut disini.. maka kecewalah kamu beramai2 hahahha...

Malam tadi.. kol 4.15 pagi.. Si kenit aku tu.. dok uk ek uk ek.. Susu badan aku tak cukup la tu... Bangun la dengan perasaan malas gile, tapi ingatkan tanggungjawab.. pegi jolaaa... Udoh la sebelum tido malam tu malas nak bangun pegi toilet.. sebab tibe2 takut antu emily rose datang hahahah.... Tu laa, jiran bawah aku tula cakap time aku takde je ada je bunyi seret2 kusi, tabur2 kacang kat rumah aku.. Time aku ada takde lak dengar, dengar si kenit dengan papa dia berlari2 main ada laa..

Owh, lagipun ada tengok cite Saka Jentayu last week, katanya tokmoh tu kalau nak tau ada benda tu ker tak kat rumah, akan dengar bunyi perabot dialih2.. tabur2 kacang.. kentut betul ok!!! Sebab bunyi tu laaa selalu aku dengar kat atas rumah aku tu.. Padahal orangnye dah takde.. rumah atas tu dah kosong.. Eeeeee seram tak??? Seram tak??? Hahahah...

Eh panjang plak cite pasal sebab takut nak gi toilet malam2.. padahal bila anak nak susu cergas je bangun pegi dapur, bancuhkan.. Hahahah... naluri keibuan melebihi rasa takot kot...

Ok sambung, lepas dah bagi Qimie minum susu, aku baring semula laa nak tido katanya.. Tapi mata takmo pejam.. eh boleh pejam, tapi tak mo lena.. Adehhh!!!! Buat cubaan2 menggoda hubby suh bangun tido, haa haaa otak ke lain la tu.. Nak kejut dia ajak teman sembang je arrr..

Tapi, hempphhhh layan pun idok, lagi tarik tangan aku peluk dia adalah.. Citt!!! Bosan sebab mata takmo todi, eh tido makanya men sorang2 jadiklah.. Main ape??
Haa ni aku main ni SUDOKU.. Ape kes ntah pagi2 bute main sudoku.. Buang tebiat betul aku ni.. Cian hp aku, baru je lepas cas bateri aku kerjakan balik.. hahahah... Tak silap aku, kol 5.50pagi baru aku leh lena.. tu pun tutup 1 badan dengan selimut.. Ape kes ntah!!

Pagi tadi konon manje la ngadu dengan hubby;
Pagi tadi kol 4 pagi sampai suboh saya main sudoku..
Main sudoku? Kenape??
Tak bleh tido laaa
Kenape??
Ntah dah tak leh tido la.. mane nak tau.. Ni mesti tak sedar time orang dok kejut2 pagi tadi kan???
Eh, ada kejutkan abang ke?? Tak perasan lak!!
Tengokkkk dah tak perasan aku dah.. Huh!!!!! Malam ni, u tido luarrr!!!! Huh!!!!
Sekian kisah malam Jumaat saye hahahahahahh!!!!

Thursday, December 16, 2010

MALAYSIA MENANG 2-0

Yahooooo!!!!!!!!!!!!! Melompat kami sekuarge malam tadi.. Seronok gile wehh!!!! Tepat jangkaan eh jangkaan ke harapan ek.. harapan rasanye si Kieran Hot fm yang mahukan Malaysia score at least 2 gol, yeah, harapan kite sumer dipenuhi.. Sukeeee!!!

15 minit perlawanan memang mintak makian dari kami.. sebab nampak Vietnam je yang asik dapat bola.. Malaysia macam lom dapat arentak permainan.. Tapi lepas tu.. yes!!! Malaysia lak yang dah dapat rentak permainan..

Banyak kali cubaan tuk meloloskan bola ke gawang lawan tak berjaya.. tapiiiii, yezza.. Sapee berjaya buktikan kemasukan dia malam tadi bukan sia2.. (sebab kami bengkek nape tak masukkan amri yahya hihihi) Gol pertama memang cantekkkk & gol kedua yang dia jaringkan pun cantek ya amat!!!

Terhibur wehh!!!! Tapi, yang aku paling sukeeee budak korea kelantan tu... Sape lagi kalu bukan Khairul Fahmi.. Owh, bukan takat muka cute, muka garang sehhh tapi comel hahahhaha.... Bagi aku dia pemain terbaik malam tadi sebab dia banyak selamatkan gawang Malaysia dari dibolosi Vietnam..

Giler laju erk pemain2 Vietnam.. bab larian memang kalah laa pasukan Malaysia sebab laju weh!! Pepun, Malaysia dah pun kalahkan Vietnam dengan bergaya...

Owh aku puji pengadil malam tadi, sebab dia sabar.. tak macam masa sukan ape ekk ari tu.. bongok nyer pengadil.. baru minit2 awal Malaysia dah kena kad kuning, takde warning2.. haa masa lawan China ari tu.. Sukan Sea ke ape ntah!! Gileee mark gile muka pengadil tu tau!!!! Huh!!! Kad merah pun dia kuar sampai 2 ke 3 ntah.. Gile kuasa punye pengadil, amuk aku malam tu.. hahhhaah...

Ok, pepun tahniah pada sumer pemain Malaysia, you go gurl... eh man!!! Hahahaha... Penyokong pun aku ucap bravo.. you rock!!!!!! Memang terasa gegaran sokongan korang malam tadi!!!

Sabtu ni kan 2nd game... harap2 Malaysia memang lagi.. Jangan takut dengan sorakan penyokong lawan.. You guys can do it!!! We believe in you!!! Peace!!! Hahahaha

p/s: semangat kesukanan betul aku pagi ni hahahah..

Wednesday, December 15, 2010

Makan bola, tidur bola, minum bola

Hahaahah.. penangan Malaysia lawan bola malam ni..

Fuhh fuhhh arap2 Malaysia menang!!!!!!! Sebbaik aku leh layan gak sukan2 yang melibatkan Malaysia ni so takde la gaduh dengan hubby nak tukar channel len..

Ok, petang ni gi pasar malam, beli jajan2 khas tuk makan malam ni.. Cam tengok wayang laa..

Tapi sokongan harus paduu!!!!!!!!!

CHAYOKKKKKKKKKKKKKK MALAYSIA!!!!

MALAYSIA BOLEEHHHHH

Tayang hadiah follower bertuah

Yerrr kengkawan... aku nak tayang hadiah yang aku dapatt... Hikhik... Shukeeeee sangat dowh!!!


Citenye... senin baru ni, dapat komen dari tuan punye Giveaway, Aaina Nadirah pasal aku lom emel detail aku.. Ni ingat tak entry aku pasal ni.. haaa.. aku menang kan... So senin tu gak aku emel detail..


Tup2.. semalam dah sampai dah hadiahnye... Gile cepat cik Aaina kite wat keje tau.. Tabik spring.. Toing!! Toingg!!! Hihihi...


Owh, aku MC semalam kan.. Tetibe tengahari tu orang admin call cakap ada pos laju.. Udoh la aku baru lepas cabut gigi.. Cakap pun cam ada kapas dalam mulut.. Eh, memang laa ada kapas hahah per tah aku cakap ntah...

Ingatkan hari ni baru nak amik pos laju tu.. tetiba malam tadi daddy si Qimie dah bawak kan.. Yela, dia takut benda urgent kot!!! Dapat2 tu terus sengeh sampai ke pipi.. punye laaa seronok..





Ni la pos lajunye..
Dalamnye ada kotak yang sangat cute..sukee leh guna hihih...






Dalamnye ada ni..

Beg kecik yang dalamnye ada beg besaaa.. leh letak memacam dalam tu.. comey weh!!!

Pastu ni selendang.. comey warnanye.. leh pakai gi jenjalan.. Mesti feel2 muda bila pakai hahaahh..

Last but not leasy wish card.. Cute kan.. sama dengan kotaknye.. tulisan pun cute, mesti orangnye kreatip nih!

Buat Aina, bunga sukeeeee sangat dengan hadiah2 yang Aina kasik tau... Hihihihi... thanks erk sebab bagi hadiah2 tu.. rase macam hadiah sempena birthday last week lak hikhik... Sukeeeee..sukeeee... sukeeee!!!!!!!!!!! Yeyy!!!!! Hiphip horeyyyy!!! Lepas ni buat la lagi GA, confirm join punye hhaahahahah....

p/s: Sendiri punye GA bile ntah nak buat hahaahahah...

Tayang gigi rongak!!!

Semalam.. mc.. sebabnye gigi yang sakit tu dah dicabut.. Tajuk tayang gigi kan... tapi cam tak sanggup lak nak tayang gigi yang dah rongak tu..

Udoh le yang kena cabut tu geraham yang besaarrrr punyeeee!!!!! Dan darahnyeee sampai ke malam tak stop!!! Bangangggg eh benganggg je rasa sebab tak leh makan itu ini.. Berangan weh sebelum cabut tu, nak gi KFC, nak belanja mak makan.. sekali dah cabutttt iskk..iskk.. Nangess2 laa aku kalau tengok mak mertua & anak aku makan, aku lak terkebil2 sebab tak leh makan.. darah adalah non stop!!

Owh, aku dibius cintaa.. eh kena bius 4 ke 5 tempat ntah aku pun tak perasan sebab aku tutup mata masa dia cucuk jarum tu... wohhh besooo gile bendalah tu maunye aku tak ketaqqq!!! Dia bio gigi aku kebas dalam 2 minit je.. dia ni kata, time dia cabut gigi tu, doktor tu bagi kebas dlaam masa 15 minit laaa jugak.. so masa cabut tak rase ape punn.. kentut betull aaaa...

Ok sambung, lepas 2 minit dia mai balik cucuk2 aku nyer gusi, tanya rase sakit tak.. rase memang rasa tapi takde la sakit, ngilu2 je.. Pastu.. terus amik spanar eh tak la bendalah cabut gigi tu la.. henjut sekali aku dok "aaa" sakit weh!! Katanya "takpe adik, tekanan sajaa" Henjut kali kedua.. "Ok dah, gigit kapas ni"

Tu je ok, takde pun nak nasihat aku cakap jangan kumur2 banyak sangat nanti darah lambat stop, takde suh aku gigit kuat2 supaya darah stop... Aku ni yang gigih tanya kat kaunter... tak puas ati darah tak stop gak time kol 3 tu, aku call lagi tanya normal ke kalau darah tak stop!!

Haihhhhh!!! Derita rase, makan bubur je MIL masak.. hihihi.. MIL aku takut tengok gigi aku membengkak, siap lari masuk bilik, pastu tertidur.. Dah tengahari tu baru dia berani tengok muka aku.. Hihih mak..mak.. Ngeri sangat ke rupe saye mak??? Hikhik..

p/s: Hubby balik semalam sebok suh aku nganga mulut, nak tengok, siap sebut "Aaaa.." ahahaahah.. dah tengok dia bantai gelaknye aku.. ampesss u bang!!

Owh, cam dah serik tuk tampal n cabut gigi.. pas ni nak jaga lek lok laa... Huhuh.. Sebbaik time senyum tak nampak gigi yang dah rongak tu.. haahahaha masih boleh ngorat lagi.. eh!!!

Monday, December 13, 2010

Luahan rasa

Tak tau kenapa.. sejak2 dah masuk 26 ni... Aku jadi sangat2 sensitif.. benda kecik pun aku nak perbesarkan.. Bila merajuk, si dia tak tau.. Yela, bagi dia benda tu kecik je.. takkan la sampai leh guriskan perasaan aku atau ape...

Sekarang dah jadik konflik dalaman aku sendiri.. si dia tak tau ape.. lelaki kan kurang sensitif.. tapi pempuan lak terlebih2 sensitif nye...

Ntah laa... dah 2,3 hari perasaan ni ada berbeku dalam hati aku.. Nak luah takut gaduh... simpan jadik barah hati aku ni..

Tapi ape yang buat hati aku terguris??? Aku pun tak tau.. mungkin terasa seperti tidak dihargai.. Tidak disayangi.. Gedikkan.. dah kawin, dah anak.. Tapi still nak layanan macam masa bercinta dulu...

Tapi salahkah kalau walaupun dah kawin, kita masih dambakan hangatnye hubungan seperti di alam percintaan???

Hemmmphhh!!! Aku hanya mampu lepaskan keluhan berat... Tatkala menulis diruangan ini pun.. si dia sudah pun berkecil hati.. membaca entry ni mungkin lebih buat si dia marah.. Entahlah.. Tapi aku perlukan medium untuk salurkan perasaan aku.. Berbicara dengannya mungkin akan burukkan keadaan..

Ya Allah, buangkan laaa sifat sensitif melampau aku ni demi kerukunan rumahtangga kami..

Owh, jangan salah faham.. coretan ini hanya sekadar luahan rasa.. Aku dan si dia masih seperti biasa.. Si dia tidak tau apa-apa pun tentang ini.. Seperti yang aku katakan dari awal.. aku yang terlebih sensitif.. Ohh..

p/s: Cian laki aku..dah la demam.. kena layan lak kerenah bini dia yg banyak cengkadak ni.. hihihihih..

Friday, December 10, 2010

Rupenye....

Dok chit chat dengan hubby...

Cakap kat dia.. nape time bedey tak buat cam masa bercinta dulu.. Buat surprise.. datang jumpe Bunga walaupun jauh...

Pastu dia buka rahsia... Rupenyeee... tengahari tadi... Dia nak buat kejutan sebenarnye.. nak datang ofis bawak gi lunch...

Tapiiiii tak nak spoil mood sebab malam tadi lagi aku dah mintak izin dari dia nak gi karok dengan kengkawan...

Lagi katanya.. "takpela len kali kalu nak buat surprise, abang bagitau awal2 yek hiihi".. Perli la tuuuuu..

Allaaaaaaaaaaaaaaaa... awokkkk kalau laaa orang tauuuuu... =(

No sambut2

Semalam kan buffday aku kan.. Biasa kami akan sambut, at least makan malam or dengan sebiji kek tuk tiup2 lilin kengkonon cam budak umo nam taun lagi ihhihi...

Tapi... malam tadi.. takde sambut2 pun.. Hubby cakap nak ajak dinner kan.. tapi balik MIL dah siap masak.. HUhuhuu.. masakan mak adalah terbaik di antero dunia kan.. Aku tengok hubby dah serba tak kena.. yerla janji dengan aku nak makan luar, tapi klu ajak makan luar mak dia lak terasa ati..

So, sebagai isteri yang sholehah *la sangat* aku cakap kat hubby tak payah la makan luar.. Sebab mak dah masak.. Nyum2.. sedap.. bertambah2 aku makan..

Tapi si kenit aku tu tak mo makan nasi.. ntah nape sejak kena ciken pox, asik laa tak lalu makan... Paksa aicu dia beli roti canai.. Amboiii laju jee makan.. ermnn ape ntah lagi nak bagi malam ni.. kelmarin aku buat fun fries sebab dia takmo makan nasi... Malam ni tak tau laaa... Hadoiii...

psssttt!!!!!!! Balik semalam, tengok lak rumah.. wahhhhhh kemas kooooo.. sejuk mata aku mandang... Weh!!! Bestnyeee mak ada kat rumahhhhh!!!! hihihihiih... Sayang mak manyak2..

owh lagi 1 jam nak gi karok yahoooo!!!!!

Budak dalam pantang

Sebelum kejadian...
Selepas kejadian..
Keciannn.. keciannnn...
Sedeh tengok anak mama dah tak ensem..
Chicken pox dah mula membaluti tubuh.. Ermnn...
Harap harap tak tinggalkan parut....
Klu tak kurang hantaran 5 ribu nakk.. Eh!!

Thursday, December 9, 2010

Thanks bissssss!!!

Budak ni nama dia BISMI.. ermnn single lagi tau... cepat2 anto borang kat aku klu berkenan..
Tadi dia pergi tukar IC dia, katanya anak sedara dia selalu main sampai terkoyak.. dasat naw anak menakan ko erk bis! ihhihihi... Pastu lepas rehat dia call, katanya nak bagi sourviner(btl ke eje??? ah lantak)..
Datang2 je dia bawak ni...

Eh, sori, kek dah licin kami balun ihihihihi... sedap sangat weh.. Kek hazel ape ntah.. tapi sedap bangettt!!!! Dan dia gak kasik cute fridge magneticChumil kan.. cam dia gak!!!!

Thanks bis... Aku tewaruuu niii.. Okeh esok kite meronggeng erk!!!!

Owh, by the way, esok beday bismi ni plak!!! Aku wish siap2 erk!! Happy coming soon beday my frenn.. Hihiih..

Hari ni adalah best sebab...

1. Malam tadi, Qimie ku sayang tidur dengan lena.. Bangun mintak susu pun sekali je, maka aku dapat tidur dengan sangatttt lena

2. Pagi2, Qimie ngigau panggil nama aku "Kaaa..kaaaaa..kaaaaa" Pastu tido balik.. Nape gelak??? Hihihi memang anak bertuah aku tu, bukan nak panggil mama, tapi panggil aku kaa..kaaa.. Ape ntah! Tapi tu tanda, aku sangat dia sayang sampai terbawa2 dalam mimpi haahahaha.. perasan!

3. Hubby pun dah sembuh dari demam, so ari ni tak perlu gi keje sendiri sebab hubby tak main badminton

4. Hujan rahmat dipagi hari.. sebbaik nak gi keje tadi just renyai2.. so takde la kami basah

5. Aku tengok federal road yang biasa sesak tu, lancar je perjalanan.. well memang la tak bleh pecut sampai 100km/j.. tapi perjalanan nampak lebih smooth.. kereta start banyak pun lepas pada menara jam kat subang.. Owh, diorang dah pasang jam digital laaa.. agaknya rungutan kak fida ari tu ada MBSA baca kot hihiih..

6. Best sebab pagi tadi hubby buat2 bodo kat aku.. tapi bila sampai ofis baru dia sebut "SELAMAT HARI JADI SAYANG"


Yessss!!!! Hari ni adalah best sebab hari ni HARI LAHIR AKU hihihhihi...

Jom ikot saya nyanyi.. "Allah selamatkan kamu... Allah selamatkan kamuuu.. Allah selamatkan BUNGA ROS MAIDA.. Allah selamatkan kamuuuu"

Ok thanks kengkawan sebab tolong doakan.. yelaaa dah tolong nyanyikan, kira doakan la kan hiihi...

Tapi.. bertambah umur ni bermakna semakin dekat kepada kematian.. Owh... Insap!!!

psssttt!!! Yang u ajak ai dinner malam ni sebab nak celebrate beday ai ekkk, ceh bagi alasan bawak mak makan luar kunun.. Hihihii...

Wednesday, December 8, 2010

Dugaan

Hai sumer.. lama tak update blog.. Ye la Jumaat sampai Ahad last week kan ada kursus..nanti aku story len pasal kusus ek, then Isnin MC, sakit gigi.. Selasa cuti Maal Hijrah eh tak lambat kan kalau aku wish Salam Maal Hijrah kat sumer...

Cuti aku adalah hari dugaan kot buat aku sekeluarga la kot.. Ye la tu yang boleh aku simpulkan.. Kenape??? Ermnnn....meh nok ghoyak buie...

1. Aku sendiri.. sakit gigi masih belum reda.. Isnin konon nak gi cabut, doktor cakap masih bengkak, lom bleh cabut.. so tuk kurangkan sakit, dia buangkan tampalan gigi aku tu.. Ceh rupenye ada nanah.. Hampeh betul doktor yang tampal gigi aku tu... Kalau dah gigi aku tak boleh nak diselamatkan, nape tampal gak??? Patut terus cabut la, ni tak pasal sebab dia banyak korek2, drill2 gigi aku sampai jadik nanah kat gusi tu.. Derita, aku ni gak yang tanggung.. Ok done!

2. Anakku sayang.. yer la Qimie la mana lagi.. Kena cacar air aka chicken pox.. Hari Sabtu tu la, mummy dia call cakap ada biji2 berair kat badan & kepala Qimie.. Katanya takut ada alah apa2.. aku pun ingat sebab alahan.. Tapi aku balik Ahad tu rase macam len macam je tengok biji2 tu.. Petang ajak papa dia bawak Qimie jenjalan.. then singgah klinik sementara papa dia gi gunting rambut.. Laaaa kena chicken pox rupenya..

Cian sangat anak aku tu.. sedih aku tengok dia sebab tergaru sana sini.. Semalam dah mula naik banyak.. Yang sadis, kat telur pun ada, punggung pun.. Cian weh, yela kat situ kan pakai pampers, terperap dengan air kencingnye.. lagi la tambah gatal.. Alahai anakku.. Malam2 memang sadis sebab dia akan merengek tak tau punca.. Tunjuk sana sini, pastu nangis2.. Sebenarnya sebab dia tak selesa, gatal sana sini.. Padahnya, aku la yang tak cukup tido..

3. My dear hubby.. Kena demam panasssss sangat.. Dok sebelah dia macam dok sebelah bara api.. Suhu badan makin naik2.. Dari Ahad lagi dia dah rasa tak sedap badan.. Ingatkan sebab penat ape so dia just makan penadol. Isnin dia rasa tak larat.. Pergi tengok rumah, check barang2 dalam rumah, kunci sumer betul ker tak.. Owh, jiran2 aku dah duduk dah.. Sumer tua dari kitorang.. Huhuh.. rasanya kami la antara yang muda kat kawasan kejiranan tu...

Balik dari tengok rumah tu, singgah TESCO beli barang dapur sikit.. Tu pun aku naik ke pasaraya sorang2, hubby tak larat.. Lagipun Qimie kan ke kena ciken pox takut lak berjangkit dengan orang len.. so diorang tunggu dalam kereta la..

Balik rumah hubby mintak selimut, rupanya dia demam.. Malam tadi baru gi klinik, tu pun lepas aku yang paksa.. Ermnn...

PENYELAMATTTT!!!!! Otromen datang weh.. Heeheheh tak tak.. tu aku tipu!!! Mak mertua aku datang.. Sumpah cakap, aku sangat2 lega dengan kehadiran mak.. Yela.. kebetulan hubby demam, mak ada kat rumah, takde la aku risau sangat kan.. Memang panggil mak khas tuk tolong jagakan Qimie 2 minggu.. Terpaksa susahkan mak.. sebab memang takde solution lain dah.. Nak hantar kampung kang, aku lak yang tak sanggup berjauhan dengan anak..

And Ina, i know u bace.. hihihi.. thanks sebab beralah.. Redha mak datang rumah kitorang jagakan Qimie.. Sorry ye mak uda sebab Qimie mak uda tinggal sorang2 kat rumah.. Hihihhiih...

Ok, nak jalan2 cari video masa team building.. boss pun takde ni.. bapa saudara dia meninggal.. Ok, daaa sumer, nak blog walking gak ni huhu..

Friday, December 3, 2010

Shah Alam Aqua

Ini adalah auto publish entry.. Sebab masa ni aku maybe tengah buat ice-breaking.. Hai nama saye bunga, saya dah nam taun 6 bulan kat sini, ada sape2 nak tukarkan saya tak?? Hihihi... Bole tak cakap camtu masa perkenalkan diri>??? Harhar har mau kena bambu dengan Dato' kang!!!!
Citer ni dah lama dah.. tapi selalu tak berkesempatan nak buat entry.. cam malas la, cam takde mood la.. ihihihii gitu...
Dah lama tengok aqua ni sebenarnya tapi macam tak penah lak nak masuk.. Sekali daddy qimie tunjuk gambar dia bawak Qimie pegi sana time diorang pinjam Qimie.. Wah macam best je, so exited la nak jelajah sana..
Sampai2 si Qimie dah tunjuk2 kat Aqua tu.. amboiii ingat dia tempat yang dia suka ni.. Mintak lepas dukung terus berlari tunjuk sana sini, dia pulak yang jadik tourist guide petang tu.. hihihi..
Layan jela gelagat si kenit ni dengan papa dia erk!!!
Kata daddy Qimie, dulu dia takut nak sentuh2 ikan tu.. tapi this time, sebok pegang cermin tu.. Tunjuk2 fish.. Hihihi..
Tengok la tu muka exited gileee..
Owh, pada korang 2 yang suke sangat memancing, datang la sini.. sebelah Wet World Shah Alam je pun.. Ni aku aa tangkap antara umpan yang diorang tawarkan tuk pemancing tegar.. HIhihii
Ulat ape ntah.. Agak2 korang sanggup tak pegang??? Aku yang amik gambar pun geli geleman eeeei eieeeiii..
pssstt!! ada ikan beso daripada aku gak dalam tu.. Takutnyeee masa tengok tu.. kalau jatuh, agak2 dia makan aku tak??? Ngeh, ngeh ngeh!!!

Naget coklat sedap

Time n3 ni di publish maybe aku dah gerak ke Bukit Tinggi tuk sesi merapatkan silaturahim antara rakan pejabat katanya.. Dengan ada senam robik dalam air laa ishhh mencik basah2 dengan baju, suar sumer melekat kat badan kat depan orang ofis.. Perasaan ni macam divogelkan gitu.. Tapi klu kat luar okla sebab kita tak kenal orang2 kat situ kan...
Ok berbalik pada tajuk.. Korang kalau pegi Langkawi aku syorkan sangat korang beli coklat ni...
Owh tak clear erk gambar.. Haaa tengok yang bawah ni..
Almond gold.. Sumpah tak tipu.. rase dia sangat sedap di tekak aku ni.. Nape laaaa dia belikan aku 1 je ari tu.. patut bagi la 5,6 ke.. baru aku yang kuat makan ni puas hihihi...
Lepas ni sesapa gi Langkawi nak kirim coklat ni laaaa.. nyum2.. macam naget ayam laaa sedapnyee.. Wiu wiuuuu dah kalah dah coklat daim ke tablorone ke.. Hihihiih...
psssttt!!! Cube laaa gerenti tak nyesalll... oyer.. thanks to tuan yang membeli tu, u know who u r.. eceh!! Sape suh tak update blog lama... so cam malas la nak linkkan ke blog anda.. Ngeh2..

Kerana gigi, mukaku begini

"Ida, tak payah la pegi keje, gi klinik gigi je hari ni ye.. Abang tak yakin laa ida gi keje, nanti sakit pulak"

"Ermnn.."

Kol 9.10 gerak ke klinik pergigian Seksyen 18.. Aduiii lambat la plak nak tunggu dia buka.. Kol 9.40 baru buka klinik.. Terus aku serbu.

"Ye"

"Doktor, gigi saya sakit, tak tau kenapa"

"Ok, bagi ic, saya check dulu. Bengkak ni, adik ada cucuk2?"

"Takde pun doktor"

"Merah2 ni.. ok takpe, saya bagi ubat, lepas 3 hari baru cabut ye"

"Owh, tak boleh cabut hari ni ker???"

"Tak boleh adik, gigi bengkak, tunggu 3 hari ok. Adik keje ke?? Mau MC"

"Boleh ke?? Nak, nak!!" Hahahaha

Tengaharinye... Melalak2 sorang diri.. tak tahan.. Nak tido tak bleh.. Layan MANTERA ke MANTRA ntah, takde feel langsung sebab sakit.. Arrgghhhh!!!! Call mak tanya camne nak kirangkan sakit.. mak cakap tak tau. .Baca je Al-Fatihah katanya. Klu sakit tak baik pun, dapat pahala sebab bace.. Huhuhu.. baikk mak...

Tak sampai 10 minit, angah misscall mintak call balik.. Aduh, pehal ni.. dah la sakit ni.. nak cakap pun rase macam nak putus urat kentut.. Owh, nak bagitau petua kurangkan sakit gigi.. Amik cengkih ek.. Tumbuk2 letak kat tempat bengkak.. Owh ok, terus buat sambil sembang.. Arrgghhhh tak menjadik..

Hubby call suh minum air sejuk, bagi kebas.. Tak jalan gak.. Call lagi time rehat tu, aku dah nangis2... Tak tahan weh, mengongoii nangis dalam tepon.. Suara laki aku dah cuak dah.. dia bukan bole dengar aku nangis.. Mintak aku sabar.. Suh makan ubat yang dia beli kat kedai, tak pun gi cari gambir kat kedai, bagi gusi tu kebas.. Aku dah tension cakap, tak larat nak turun.. Kepala sakit, gigi lak denyut2.. Arrgghhhh susah nyee ati.. Aku cakap takpela nak tepon Doktor tadi nak tanya boleh tak cabut hari ni gak!!

"Hello, klinik pergigian Shah Alam.. Saya yang datang pagi tadi tu, pasal gigi bengkak, tapi tak boleh cabut tu"

"Ye"

Aku cam..ni suara doktor tu sebab dia peranakan cam anak mami penang tu. "Doktor, boleh tak saya cabut gigi ari ni gak.. tak tahan sangat dah" nanges2 dah time ni.

"Tak boleh adikk.. gigi adik bengkak, kalau letak ubat bius tak jalan. U pergi la mana2 pun, takkan boleh cabut"

"Tapi kenapa?? Saya dah tak tahan sangat ni, ubat tadi tu tak jalan"

"U jangan ingat u sudah cabut itu gigi, sakit sume akan hilang.. nanti lagi teruk adik. Sabar adik, u baru makan 1 biji, u makan ikut aturan ye.. Insyaallah sakit tu akan hilang."

"Ok, doktor" Nangis henjut2 bahu.. Hahahah macam ngadu sakit kat mak sendiri pulak aku ni.

Wei, aku baru tau eh, yang sakit gigi niiiii macam nak beranak dulu sakitnyeeee!!! Arrgghhhhh!!!! Tepon hubby ngadu2 lagi. Dia suh sabar, pastu suh tido supaya aku dapat lupakan sakit tu.

Sebab penat sangat nangis aku terlelap sendiri.. tapi masih mimpi pasal sakit gigi lagi dalam mimpi tu.. sempat lagi kan dia nak gak muncul dalam mimpi aku ni..tak cukup dengan realiti, enterpremmm je lebey tau gigi ni.

Kol 3 terjaga, hubby call lagi tanya sakit lagi ker tak.. Huhu musti la masih aku terasa seperti baru semalam kita berpisahhh.. sakit2 pun nyanyi ek.. Takde maknanya.. dengan hubby mesti la mengada lebeh.. sakit dah kurang skit la.. tapi still rasa denyut tu... Hubby suh bangun semayang pastu amik buku doa, cari doa tuk sakit gigi.. Baikkk ambe menurut perintah.. Aku bace doa tu dengan penuh kusyuk & yakin ayat2 Allah boleh sembuhkan sakit aku..

Alhamdulillah lepas baca doa tu, aku leh bangun sapu sampah dalam rumah, mandi.. Siap2 kol 4.30 terus kuar gi amik si tochek ku sayang tu.. Sekarang dia dah seronok bila aku ambil dia.. Sebelum ni asik nanges2 je.. macam tak puas ati sebab tinggal dia kat situ.. Sekarang siap lompat2 hihihi.. Comell!!!

Ada si Qimie ni, takde la aku rasa sangat sakit gigi ni.. Yela, layan keletah dia aje dah mampu buat aku senyum sambil tengok cite Putera Katak!!! Eeee.. pelik aku Nora Danish ni berani lak pegang katak ek.. Eh bukan katak getah laa... katak hidup.. Eeeiii geli tekuk aku ni nengok!!

Malamnye, hubby balik. Aku lepak kejap2 je kat luar sambil kemas barang tuk Team Building Jumaat sampai Ahad ni.. Hubby cakap tak payah pegi sebab takut aku sakit kat sana nanti.. Tapi aku cakap, klu gi at least ada aktiviti yang leh buat aku lupe pada sakit.. ermnn hubby cakap, kalau sakit gak kat sana nanti, tefon dia, dia gi amik.. Huhuu.. harap2 takdela sakit sampai kena susahkan hubby..

Malam sebelum tido tu, sakit datang balik.. ubat seterusnya kena amik kol 2.. badan aku dah panas2.. nasib Qimie, mummy dia amik bawak jalan ke Giant & makan.. Aku lak masuk tido awal.. Hubby masuk terus selongkar beg ubat.. amik air, suh aku telan pain killer masa dia tercabut kuku ari tu.. Alhamdulillah, lepas makan ubat tu, demam aku kebah & sakit tu dah kurang..

Tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii bangun pagi tadi..... Sesuatu berlaku...

Ni gambar sebelum kejadian.. Gojes kan?? Hahahahaah *muntah* Selepas kejadian.. yakni pagi ni...Nampak tak bengkak kat pipi kanan aku tu????
Cisss padanla hubby gelak2 pagi tadi masa isi minyak moto.. Hampeh betul kamu hubby!!! Aku rase macam alien dah aku ni.. Tudung pun takmo centre sebab pipi bengkak sebelah..
Dak ofis aku lak dok gelak2 sambil pegang pipi.. cisss menganjing ko ekkk.. Ko jangan kena tulah aku lak.. cam aku kena tulah en Roslan.. 2,3 hari lepas aku asik dok gelak pasal gigi depan dia patah.. Elok je sehari lepas gelak, gigi aku terus sakit.. Weh, en Roslan, santau saye ek????? Eh, ada ke santau gigi??? Har har harr...
pppssssttt: sakit gigi ni leh la jadikan excuse tak mo buat aktiviti team building kan??? hahaahahaha...fuhhh harap sangat aku tak rasa sakit kat sana nanti... Puannnn bubur nasi tuk saya erkkk kat sana..

Wednesday, December 1, 2010

Sakit macam nak beranak eh bawah skit dari sakit nak beranak

Korang penah tak sakit gigi??? Gigi aku dah 2,3 hari berdenyut.. Gigi yang sama aku tampal time bulan pose tu.... Aku rase sakit dia macam masa aku nak tunggu bukaan nak beranak ari tu... eh ari tu?? tahun lepas laa.. Tapi bukan laa tahap tiap berapa saat sakit tu.. tapi sakit yang tiap berapa puluh minit tu...

Aku tengok gigi tu takde masalah, rasanye mungkin tampalan pada bahagian tepi gigi tu yang da terbuka kot!!!

Sekarang tengah menderita dan berkira-kira nak tampal balik ker nak cabut je.. Kengkawan cakap kalau cabut derita abis laa.. Kena pengsan dulu la baru cabut.. sebab gigi geraham katanya kena henjut kuat, apalagi gigi tu bukan nak tanggal pun..

Adui... diorang ni buat aku berfikir-fikir lak.. Tadi call klinik Tanglin, katanya petang ni tak buat rawatan, Khamis pun tak buat rawatan.. Jumaat pagi buat la.. Aduiii aku nak gi kursus lak Jumaat ni.. Stress sangat rasa...

Call hubby ajak dia teman ari senin ni sebab takut kalau dah cabut, aku takde kudrat lak nak bawak moto.. Hihihi manje tak??? Sebbaik hubby setuju... Huhuhu.. klu tak setuju memang aku majuk la...

So nampaknya kena laa aku bertahan tuk 5 hari lagi.. Arrgghhhhhhh!!!!

Psssttt!! Korang ada pengalaman cabut gigi??? Share la skitt

Menang GA lagik???

Yeeeehaaaaa!!!! Menang lagikk!! Kalau bukan Zue bagitau tadik, takdenye aku tau aku menang hikhik.. Thanks zue!! Tu laaa mood nak blogging dah merundum makanya nak BW pun kemalasan..

Ok, aku menang GA tuk FOLLOWER BERTUAH anjuran Aina.. Kalau nak terjah kemenangan aku tu meh la klik SINI HAA reramai..eceh.. Suke banget gue! Eh pehal ni menang je terus cakap bahasa Indon.. hikhik Ngek di situ!!

Ok to Aina, time kasih banyak2 sebab memilih saye.. terharu..terharu.. terus rase macam semangat je nak blogging balik.. Owh idea, sila mendatangi aku..

Pssttt!!! Nanti dah dapat hadiah, aku bubuh sini erk!!!!

Monday, November 29, 2010

Sakit2 badan akibat buatan...

Buatan ombak.. Sape kata dok kat bandar KL takde ombak.. Ade weh!! Sila ke Desa Water Park!!

Sumpah tak tipu... we have a great time yesterday!!! Walaupun hujan lebat gile di tengahari.. dan permainan2 ditutup buat 15 minit... Ada kami kesah??? Sambung main balikk!!! HAr har har...

Main ape ntah cam gelungsur air tu.. 5 kali naik kot.. Tak puas2 jerit2 sampai tekak sakit.. Main ombak sampai tangan badan sumer la sakit.. Weh, acana orang yang hanyut dalam laut tu leh berpaut pada sampai sampai 13 jam??? Aku ni baru 10 minit paut pada pelampung pun dah sakit badan.. Kepala lak pusing.. TU ombak manja2 je tu.. cube kat laut betul.. mau tercirit wehhh.. Takottt!! Owh maybe aku pening sebab aku bayangkan aku kat laut kot..

Hhahaahah kena gelak dengan adik mummy si qimie, kentut betul laaaa.. Hikhik.. Tu apa nama yang pegang tali pastu kena lompat2 atas air tu tuk seberang ke sebelah sana.. 3 kali aku buat, 3 kali gak lulus.. Owh.. mungkin sebab tu tangan aku sakit sangat kot...

Susuri sungai kononnye la kan.. best gak.. hubby yang dayung aka tolakkan pelampung, aku lepak je atas tu bagaikan puteri hiihhi..

Owh, si tochek??? Ada... mana leh tinggalkan dia.. Mula2 takut main air, last dia laa paling exited asik nak masuk kolam.. Hai sabo jela.. Nenek umi yang jagakan dia, sebab tu mama papa dia leh main sume game cam tak hengat dah ada anak.. Hikhik...

Tochek siap pakai swimming suit.. Owh, gambar takde sebab jakun sangat kan..tak penah masuk tempat cenggini.. Har har... nanti aku mintak dengan daddy dia la gambar Qimie tuk tatapan umum.. eceh!!

Tak best la cite tanpa gambar.. So stop sini la hikhik.. tangan pun sakit ni nak menaip.. cane ntah nak gi team building cenggini.. Owh, baju pun tak pack lagi.. Arrgghhhh bole ke tinggalkan anak ni... Arrgghhhhh!!!!!

Kena tindih ~ kesimbungan

Tadi buka blog akak ni... pasal kena tindih antu..

Ok tak nak cite lebih2 pasal tindih antu ni sebab dia ada huraikan pasal tindih2 tu.. Aku cuma nak cakap.. sebab cite si Rebecca tu... dah 2 malam.. aku tido.. asal jaga tengah malam, tak kira la sebab anak aku melalak nak susu ke, aku terjaga sebab sejuk so nak tarik selimut ke... aku tak berani nak buka mata beso2 tengok jam...

Hahahhaaha... dasar pentakot punye orang!!! Padahal selama ni..sebelum dengar cite si Rebecca tu, elok je aku bangun gi toilet ke, gi minum air ke, semayang Isyak klu tertido awal, terlupe semayang ke.. tak kisah la walau masa tu kul 1 pagi ke 2 pagi ke waima 3 pagi waktu si antu emily tu bangkit pun.. Takde takot pun.. even jiran bawah aku cakap, rumah aku tu... time aku takde tido kat rumah, berbunyi cam orang tarik kusi la, orang tabur kacang la.. takde.. aku rileks je...

Tapi sebab si Rebecca aku takot!!! Chaosssssss!!!!!!! Benci dengan perasaan sendiri tau!!! Nak bagitau laki, maunye dia gelak!!! Yela, dulu sebelum kawin aku dah dapat dulu kuarters tu.. Tido sorang2 seminggu sebelum kawin.. sanggup weh even rumah tu dah berbulan ke bertahun ntah orang tak tinggal situ.. Eh suh tunang aku aka laki aku tu pagarkan dengan surah Al-Baqarah, Yasin, Qursi, 4 Qul & Al fatihah. je..

Tu je pendinding aku 1 minggu sebelum aku balik kampung tuk kawin.. Tido malam2 pun rileks je padam sumer lampu sampaikan jiran aku tegur, suh aku buka lampu, at least orang tau ada orang takde la dorang risau! See, sebab takmo bayar sewa rumah bujang & malas susahkan x-bebudak rumah so aku amik risiko dok sorang2.. huhuuh... Bila fikir2, berani gak aku erk!!

Owh, cakap budak rumah, teringat aku pasal budak serumah aku 2 kali tengok 'aku'.. Padahal aku takde kat rumah.. dasat tak??? Takot tak?? Kannnn takut kan.. Yang kejadian 1st tu, dia nampak aku bersiap depan cermin, padahal aku dah gi keje.. Sebab balik tu dia cakap "Eh, ko tukar baju ke??? Bukan ke pagi tadi ko pakai baju lain???"

Kejadian ke 2, dia nampak aku balik rumah, sejurus lepas budak bilik sebelah aku balik... Siap bagi salam ok, & dak rumah aku tu siap tegur "aku" jemput makan megi... "Aku" lak katanya terus masuk bilik tak kuar2.. Lepas 30 minit, baru aku balik.. Bulat mata dia tengok aku.. Terus dia jerit panggil budak bilik sebelah aku.. katanya, "betul laaaa, bunga baru je balik..habis tu, tadi sape???" Gile tak ko dengar??? Tapi, aku selumber je masuk bilik cam takde pepe, even dada dok dup dap dup dap!!!

Ok, kesimpulannya la kan... aku rase, antu, setan, jin ni memang ada kat keliling kita... cuma bagi aku, selagi kita tak kacau dia, aku tak rasa dia akan kacau kita.. Beranikan diri tapi jangan berani terlebih.. Takut terlebih pun tak leh gak.. sebab lagi senang dia nak kacau kita kan..

Ermnn ape ekk kesimpulan lagi.. rasenya malam ni dan seterusnya aku tak payah la dah nak takut2 bangun malam.. benda tu rasanya kalau muncul pun, bukan leh apa2 kan kita.. Cuma mungkin kite akan pengsan je.. Tu je.. hahahaahaha...

Saturday, November 27, 2010

Mana cek itew???

Yer tawan-tawan... Saya sedang dalam proses mencari cek insurans saya.. Dapat last month, tapi tak de masa nak clear kan.... Semalam tetiba teringat.. tapi.. cari-cari, tak jumpe..

Arrrghhhhhhh stresss!!!! Dah la rase ala2 kering ni...gaji pun lambat lagi nak dapat ni.. Arrghhhhh even 180 je pun, tetaqp duit weh!!!!!!!

Ermmnn la ni just wonder.... errrr agak2 kalau mintak syarikat tu kuarkan cek len bleh tak erk???

Friday, November 26, 2010

Jahit sudaaa

Ingat tak kisah ni??? Kisah pasal baju akua terkoyak pasal masuk dalam kipas moto tu.. Haaa dah anto repair dah... tukang jahit tu siap tambah butang alter2.. Huhuhu...
So next week dah bleh pakai jubah.. Eh next week ada team building, harusla pakai suar panjang.. ermm next two weeks la.. hihhihihi.. Gigih betull...
Oyer, kain pasang yang bos bagi ari tu pun dah siap buat baju.. semalam try kat rumah..alamak, cam robot dah aku ni.. Kain dia kejung laa.. harap2 lepas rendam dengan softlan lembut la dia seperti nama pelembut kain tu.. ermnn..
Ok, ada sape2 nak kawin tak??? Nak datang pakai baju baru ni...Hihihii... Tak sempat melaram time raye, kat ofis pun jadik la kann hiihihi

Desa Water Park

Ahad ni.. nak pergi Desa Water Park.. Mummy & daddy Qimie ajak gi sana... Ermnnn diorang cakap umi nak jagakan qimie.. makanyaa mama & papa leh berseronok mandi manda kat sana...

Jawapan hubby.. "boleh, Ida blanje" Hubby ni memang... klu aktiviti camni dia kureng.. cube ajak main bowling or karok.. huh terus ke depan..

Tapiiiiiiiiiiii gile lama kotttt tunggu saat ni... belanja hubby pun belanja laaa.. duit sape.. duit hubby gak kot nanti kuar bila mama takde duit muahahahah....

Ok, DWP... ahad ni kami datang buat onar.. tungguuuuu!!!!!

Owh, makanan adalah pot luck.. suh aku buat nasi ayam??? gile, kol berapa aku nak bangun weh!!! Buat sandwich jela.. hikhik.. Beresssss!!!!!

Thursday, November 25, 2010

Campur @ Rojak

Apsal erk.. cam takde mood nak berblog.. Selalu sangat mood ni datang.. heran..

Kepala kosong.. tak tau nak cite pasal ape, campur2 jerla erk

1. Pasal team building+penjaga anak.. dah settle dah.. Alhamdulillah, mummy dia cakap dia boleh jagakan.. Bukan tak mo anto kampung, tapi dak tochek ni lebih rapat dengan mummy dia dari atok, nenek atau opah.. Ermnn.. so next week tinggal la anak dan suami..

2. Pasal anak sedara yang kena denggi.. Angah call semalam cakap dia dah kuar hospital dah.. Tapi still dalam pemantauan.. Sebab ape ekk.. dia punye darah ke ape ntah tak normal.. still kurang dari yg sepatutnye.. Diorang pun tak tau nak explain camne kat aku, so aku pun tak tau nak explain camne kat korang ahahahah...

Tapi syukur laa dah kuar... Bil tuk 2 hari kat spital RM1700.. dasat.. macam2 dia charge kata Angah.. Takpela.. nak masuk hospital kerajaan pun orang beratur panjang tuk dapat katil.. ramai lak yang kena denggi kat Kuantan erk!!

3. Badan ni rase macam penat+lenguh.. Rasanye sebab tahan Qimie dari jatuh kerusi masa kat kampung ari tu.. Sengalnye baru terasa 2,3 ari ni.. Ermnn.. takpela, janji anak mama ok, tak sakit jatuh kusi.. Tu laa berlagak cam orang beso sangat!!


Ermnn ape lagi erk.. sumpah weh, takde modal dah nak update blog huhuhu.. jenjalan blog orang pun cam tak tau nak tinggal komen ape.. Nape weh?? Ermnn... Yang pasti perut dah penuh dengan rojak buah huhuhu... Kla, tengok la klu rajin aku update lagi erk.. Nak jalan2 kat blog kengkawan lak.. Daaa...

Tuesday, November 23, 2010

Denggi

Anak sedara aku tu.. Nur Syaliana Nadirah, masuk wad semalam.. Kena denggi.. kuman merebak ke hati sampai jadi bengkak...

Demam start dari hari raya haji..then after 2 days dah ok.. tapi Ahad tu dia sakit2 kepala.. Gambar atas tu masa BBQ.. orang sume happy, tapi dia terbaring je..

Then, semalam angah aku call nanges2 bagitau pasal ni.. Ermnn.. aku tenangkan dia cakap insyallah takde pepe.. yela orang tengah susah ati.. takkan nak cemaskan dia lagi kan... Tapi aku risau sebenarnya.. sebab bintik2 dah kuar sampai 1 badan & jangkitan kuman pada hati dia tu.. Harap2 sumernye ok.

Ermnn.. ari ni call tadi kata angah Yana dah ok skit.. ermnn harap2 sumernye berjalan lancar.. Moge anak sedara aku ni cepat sihat.. warded kat KMC Kuantan rasenya..

Please all, pray for her.. thanks!

Here it comes ~NICHI~ yey

Tengahari tadi kak Izan aka cik mot tepon... bagitau hubby dia nak datang anto kasut. Wotey2.. menunggu dengan penuh sabo.. Sekali time hubby kak izan call, aku lak dah janji dengan kengkawan nak gi pasar kat ofis ni, nak beli nasi kukus ayam dara.. ntah dara ke tak ayam tu tidak la dapat dikenal pasti.
Lepas dah balik dari pasar, terus call kak izan, nak call hubby dia, macam segan plak hikhik.. Dalam kol 1.30 camtu hubby kak izan dah sampai dan.. huh, sebbaik penah tengok gambar kat blog, makanya tidakla susah tuk mencari mana satu gerangan hubby nye.. Sebijik cam dalam gambo aaa kak izan.. hihihhi..
Ok, dengan segera naik atas terus try hahahah... Ok jom layan gambarDatang sekali dengan beg sogo okeh.. Kak Izan, beg ni kira FOC la erk!! Hihih.. Eh, lupe plak nak buat potrait gambar, takpela erk!! Hihihi..



Comel je kotak dia.. pinky gitu.. Dan dalamnyeee ada niii...




Kasut idaman sumer yang masuk GA tu..




Well, it's mine already.. Hihihi...








Cantik kan???? Well ada upah cameraman kat ofis ni, maunye gambar melambak letak kat sini hahahaah...

psssttt: ok, sila abaikan kaki aku yg tak cantik itu hikhik..

BBQ AT BALOK BEACH part1

Ahad lepas kitorang buat BBQ... idea asal harus la dilontarkan oleh adik paling bongsu kan.. kakak, abang, mak ayah, anak sedara malah suami & anak harusla ngikut je karenah si bongsu hikhik....

Kami buat kat pantai ni... 3 buah kete, 2 bijik moto.. tu pun tak campur kaklong, dia tak balik sebab dok Johor.. takpe Long, nanti kite buat lagi erk!!

Sampai2 je pacak buai dulu.. Tengok, korang ada berani cam akak ipo aku ni... siap bawak buai besi dia ni ha.. last2 pakai buai anak aku yang hubby gantung pada pokok gak.. 5 spring la katakan.. henjutan harusla power... anak buah pun sama beso dengan qimie dah badannye..hihhiih kenan Qimie ekk masa ngandung ari tu kak.. mata pun bulat ngikut qimie..
Tangan hubby dok perap sotong.. Mak ayah datang lambat skit, semayang Zohor dulu katanya... anak2??? Haaa berjimba dulu, pastu dah dekat asar baru nak semayang Zohor har har harrr...
Antara menu...Ada lagi, nasi goreng lada itam, bihun goreng, mee goreng, sandwich, pau Yik Mun import dari Tanjung Malim nun.. buah pelam epal (tuk makan colek), air oren.. tapiiii sumer gambar ada dalam simpanan kak ipo... nanti dah dapat aku upload len..

Ni la pasangan romantik forever... dulu2 masa aku sekolah.. kerap norr depa ni gaduh2 manje.. sekarang mak aku cakap dah takde gaduh2 dah.. hikhik..

Ayah aku romantik woo selalu panggil mak aku "sayang, ling" haaa dah masuk usia emas pun cool je ikut kerenah anak2 hihihi.. Pegi tempat BBQ pun naek moto berdua sambil nyanyi "berdua denganmu pasti lebih baik, aku yakin itu bila sendiri.." hikhik memandai je anak bungsu diorang ni merapu.. ayah aku layan lagu Hindustan, takde nye nak layan lagu2 Indon ni.. harus depa nyanyi lagu "mama bolo bolo, papa bolo bolo.." hahahahahaahah...

Layankan aje kerenah anak2
Si kenit ni yang mula2 sampai je terus tido... cas bateri tuk main dengan abang2 sepupu dia.. Penat weh nak amik gambar dengan dia ni..asik berlari sana sini

Mula2 si tochek aku ni merengek, Then bila aku suh dia pose, ko tengok hasilnye..
Hahaha... manje tak???? Hikhik..
Orang ramai, tikar bawaknye 1 je.. sebbaik sume makan sambil berlari.. hiiih
Tukang bakar.. aku tukang makan je hikhik.. nyum2


Pasangan2 romantik... Abang han & kak nurul~
Me & him.. Love him so much!!

Ok la nanti upload len... Hai la kak ipo ku cepat laa upload dalam FB, nak copy.. ermnnn.. Ada gambar gedik kat pantai yang aku suke.. nak letak hikhik... Gambar qimie main air pun ada Adoiihh sebbaik tak demam.. Ok nanti sambung