Jom klik

kENgkaWAn

Thursday, March 11, 2010

Kepochi~

Acane nak tau kite ni kepochi ker tak??? Eheheh.. rasenye sume orang kepochi, tp antara terkawal @ tak terkawal...

Ari tu,2 hari aku EL sbb pengasuh demam.. Nak suh hubby amik cuti kang, tak smpai ati sbb dia byk keje & my son mmg tak leh takde mama dia when papa is around. Means, if papa ader, mama mesti kena adeer, takleh tidak sbb dia akan mencari smpai ke dapur~ Ish..ishh.. So my hubby malas nk amik risiko.. Ye aaa ye aaa, nnt mama kena g team building, papa jaga aa Qimie erk.. time tu dah setahun, no more excuse.. hik hik.. (Bole tak balas dendam siap) ahahah...

Ok nak cite pasal jiran neh~

2 hari kt rumah, tak kuar langsung so mcm kecian sgt pada Qimie, musti dia buhsan coz pengasuh dia rajin bawak dia jalan2 key!! Takkan dgn mama sendri takde g mane2.. So petang selasa tu trn aa bawah, konon nk bagi anak udara segar sket aaa dari dia terperuk kt dlm rumah jer kan.. So lepak kt bawah smbil tgu hubby balik dari jogging. Ader aa jiran2 neh, mmg tiap2 petang musti ader dok melepak dpn rmh.. di mana i & hubby adalah diWAJIBkan utk menegur diorang samada senyum atau pun.. "ai kak". Sobab penah kena sound ko.. "amboi pakwe makwe tu jalan, tak tego dh kite..". Adoi nak bermesra dgn laki pun takleh, kena gak pandang diorang pastu tego2.. Huhuh.. Tp yer laaa, mmg kena aa kan bertego sape, kang kate sombong lak kan.. Ok fine.

Tp ptg tu, belom pun aku smpai kt tmpt diorang, dh aku kena sound, ish, mak dia pegg anak.. ada ke dukung macam tu.. Lorr cara aku pgg ank pun salah??? Katenye klu ank pempuan nnt jlan kengkang~ Pecaye ker?? Tp aku jawab, takpe ni laki.. laki pun sma gak katenye.. Adoyaiii..

Pastu dia tnye lg, kenapa tadi anak nangis??? Lorrr, ankku adalah manusia, yg mana musti akn menangis, bukannye robot yg takde perasaan.. Ok aku akui laa ankku ni, mmg tak leh kena tinggal, asal takde kite depan mata musti nangis macam kena dera.. so kt rmh, aku masak kt dapur pun dia ikut sma.. Aku biokan je, jnji dia tak capai apa2 yg membahayakan~ (kena simpan sume barang yg berbahaya utk ank2 yer)

Pastu tnye lg, "ank tak leh cmpur dgn budak yer, ader sakit ke? Sakit ape? Dah baik ker ader lg sakit tu??? Pengasuh tu mabuk2 ke, ada isi ker?? Nape dia tak sihat??" Ya Allah byknye soklaan.. Aku jwb sumer soklan tu dgn penuh diplomasi, "tak laa qimie ni masa kecik ari tu ader jangkitan kuman kt paru2 dia so doktor advise jgn cmpur budak laen tkt sakit dtg balik sbb benda ni mudah jangkit... skrg dh takde tp kena awasi aaa. Pengasuh demam, dia tkt Qimie jangkit dgn dia sbb tu dia tak jg Qimie~ "
Adoiii dalam ati berbisik.. bile aaa hubby nak smpai ni...

Lepas 15 minit lepak, hubby smpai.. wah lega koooo.. PAstu mintak diri nk balik,

Akak A: Mama kau ni, baru sekali turun sembang kt bawah kejap je nk naik atas dah..
Aku: Ala kak, dh nak magrib dh ni
Akak A: Ish baru ngaji tu..
Aku: Ermm takpe aa lgpun nk buat air kt azli tu.. cian dia penat blk dr jogging.
Akak A: Owh. pegi..pegi.

Ahahahaah.. padahal aku naek atas bukan buat air pun kt hubby, tp bercanda kt koridor, tgk matahari terbenam smbil tgk budak2 main bola kt padang..

Adoii, tak sabar nk pindah rumah sendri, penat nak lari dari sumer ni... Owh rumah, bile ko nak siapp???

No comments: