Jom klik

kENgkaWAn

Wednesday, March 17, 2010

Kesah kepulangan si tochek manjeku

Semalam, kol 5.50 hubby sampai dah kt ofis, amik... Beriye bawak moto laju2.. punye nak cepat smpai rumah.. minyak moto dh nak abes pun tak kisah, pagi esok baru tambah.. nak cepat smpai rumah..nk tgk si manje...

Tapiiii.. sampai je rumah, tgk keliling parking kete, kete pengasuh tade..tgk rmh, tingkat tutup rapat.. Arrghhhh!!!!! Lom balik lagii???? Terus aku peluk tiang tmpat letak moto.. rase lombik kaki... Alaa.. ni musti malam baru smpai rumah...

Sampai rumah terus terkam hp..tgk ader SMS dari pengasuh ker tak..tade pongggg!! Terus call... "Saya kt luar aaa, balik Slim, esk baru balik.." Jawab hubby pengasuh... ko tak ker nak pitam kat situ gak dgr jawapan dia.. bile aku dengan suara lemah jawab.. "jgn aaa main2".. baru aaa dia jawab " tak laaa kt sogo ni, nak balik aaa dah ni". Gile shopping 3 hari kooo.. dari Ahad diorang sekuarge (kuarge dtg bercuti dari Johor) shopping kt KL smpai hari Selasa.. Gile..gileee.. aku ni dah kering tahap dewa dah, diorang leh borong kt Sogo etc.. Tak aci..tak acii.. ehek..hek.. jelesss, mane aaa depa ni korek duit??? Kitorang duit2 korek pun dh tgl serpihan dah..

Kol 8.15..jenguk2 kt luar..terase-rase macam si manje dah smpai.. Aaaaa..betui aaaa..mmg aaa org ckp naluri ibu selalunye benarrr... hik hikk.. terus capai towel turun amik si manjeku... Korang tau tak.. anakku tak mo dgn aku...dia tolakkan badan dia ke belakang bile aku nak amik dia.. pelik agaknye tgk muke mama dia dgn towel atas kepala.. Tapi aku berkeras amik dia smbil cakap.. mama la ni sayang... baru aaa dia nak.. sedey ai tau bile dia mcm tak kenal.. wehhh baru 2hari 1 malam tuuu...

Dapat je anakku sayang terus cium2 dia, peluk2 dia.. Ya Allah, Tuhan je tau betapa aku rindukan dia.. I'm dying miss him... Masuk rumah buke towel then letak dia atas katil, dia renung je muka aku..hubby tgh solat time tu.. aku senyum, ckp mama rindu.. baru dia senyum tgk aku.. Alahai sayang.. rindunyeee... Bila papanye dh siap solat then g kacau dia, tergelak2 seronok... Heheh...mesti dia rindu gurau senda papa dia.. Tapi muka kamu nampak penat anakku.. kurang tido yer.. ciannyee.. tu laa sonok sgt berjalan-jalan kan...

Aku cube susukan dia, takut la kan dia tak nak susu aku dah, bile sua, terus minum alahaiiii sayangg.. tumpah lagi airmata mama even kamu sudah ader dalam pelukan mama.. Airmata bahagia.. hik..hik..tah pepe kan.. baru jap je tak jumpa.. Tapi, smlm, dia tak bagi aku tinggalkan dia pun...nangis bile tinggal.. Tapi pengasuh call, katenye, Qimie skit pun tak nanges, dia ok je ... Yerlaaa.. Qimie mmg laa ok..tp, sikit sebanyak dia tetap rase lain, sbb selama 9 bulan 5 hari, tak penah tido tanpa mama dia... & gak, mama dia tak penah tido malam tanpa bertemankan rengekan manje dia yg mintak susu malam2..kejutkan mama bile nk berak.. tak penah ok.. This is the 1st time.. Feel dia laenn...

Ni aku tunjukkan gambar-gambar hepi moment kitorang malam tadi.. Ecece...

Ni gmbo a night before he went to de hotel...muke nakal



Ni malam tadi..sukenye tgk muke dia..







Ok pose duduk lak ;p



Ni dengan papa..muke basah dgn wudhuk.. tapi kena pakse dgn mama amik gmbar dlu b4 solat..hik hik..ape laa mama ni..



Posing dgn mama plak!



Dgn papa & mama..



Okeh tu jer nak share.. Yang pasti.. I'm happy, my life back to normal again.. Hhehehe...

No comments: