Jom klik

kENgkaWAn

Wednesday, March 17, 2010

Upah???

Ppsstttt!! Semalam aku dapat upah.. Ahahaa.. Upah laa sgt... Ader staff ofis aku ni, kira pangkat tinggi aaa.. Dia takde PA, then selalu minta tlg aku wat scan, taip bagai.. Then selalu ckp, keje ni keje bebayar.. Aku ni takde aa kesah pun.. mmg kadang2 time dia suh tu aku takde keje nak buat.. Bos aku kan baek.. jarang bagi koje.. Ermm..acane aaa nak markah tggi2 kan utk penilaian prestasi.. uhuhuh..

Back to de story mory.. smlm dia panggil aku masuk bilik dia & kuarkan not RM50 4 keping... then ckp.. "Saya selalu mintak bunga buat keje & ckp keje berbayar,tapi saya tak bayar-bayar pun.. So nak tunaikan janji..nah"

Terkezut aku.. aku tolak secara baek.. sbb aku buat keje dia selama ni pun ikhlas, tak penah amik pusing pun bile dia ckp keje berbayar..anggap gurauan, tak sangka dia btl2 maksudkan.. Tapi bile aku tolak dia bgn.. eh, takpe2 amik laaa bunga lagipun masa bunga kawin dulu saya tak sempat pegi, anak bunga pun saya tak bagi pun hadiah... so amik laa ni saya sekalikan semua.. Haaa koo.. aku nak jawab ape???

Sbb aku klu rezeki utk anak, aku susah nak tolak sbb tu hak ank aku, bukan hak aku.. then aku ckp elok2.. "Klu btl utk time kawin & utk ank... saya leh time, tp klu sbb buat keje mmg saya tak nak amik.." Dia balas " tak..tak.. ni utk hadiah kawin & hadiah ank lahir.." Hik..hik..takkan takmo amik kan???? Amikkkk jelaaaaaa RM200 tuuuuuu... Soo..nak sopin kt Jusco Bukit Tinggi, jam POLO dia wat sale penghabisan stok smpai 70%.. Gilaks mata aku tgk last week.. Eheheh...

Rezeki terpijakk.... Syukurrrr

1 comment:

Deelira @ Deeliraz said...

jeles2...time2 kepet gini dtg rezki camni..
tp aku ada jugak dpt pitis dari bos aku
aku wat claim dia ..dia hulur ar 50 kl dia dpt banyak..kl x bnyk dpt ar 2-3 keping note merah
mg lepas dia dapat cek rm500..tunggakan dari uia sejak awal 2009..aku tlg2 ar call uia sll..alih2 dia bg sekeping ..huhu ok la kan
rezki x kan nak tolak molak plak.. :D