Jom klik

kENgkaWAn

Tuesday, March 16, 2010

Yerrr saye nangess!!!

Gelak laaa..gelak aaa korang.. Aku tao, korang musti ckp..alaaa...1 malam je tak jmpee..bukan nyer pegi jauh punn... Tapi korang tatau.. I sgt sengsara malam tadi...

Sampai rumah dah agak lewat sbb hubby ader keje nk kena beres.. so lepas isyak gak aaa baru kuar g dating.. Dating laa sgt, saat tu tak rase ape lg.. sebab dah biasa kadang2 kol 10 malam, kol 12 malam bru pengasuh pulangkan anak klu diorang pinjam.. So malam tadi aku & hubby leh lg bergelak ketawa.. menyanyi, berkaraoke tak hengat doniaaa... Abes 10 lagu dibalunn sumer lagu baru lak tu.. BENCINTA, BENGANG, KUPUNJAM SATU BINTANG, MUNGKIN KERANA SAYANG, CAN'T FIGHT MOONLIGHT.. ahh macam2 aaa..

Pas karaoke konon nak g main bowling, teman hubby.. tp ader liga lakk.. so takleh nk main sbb kena tgu turn, so lama Q nyer.. G pasar malam, sekadar nak beli jagung rebus peberet aku... Kt pasar malam, pengasuh VC, tgk muke anak.. aduhhhhh rindunyeeee... Tp jap je sbb gelap, tak nmpk sgt...

Balik rmh tgk CD, beli 3cd, cite2 terbaru gak konon aa nak layaannn!!! Tapi smpai rumah je..tgk walker, tingat kt anak.. tgk babycourt, tingat kt anak, tgk botol susu dia, tingat lg... VC pengasuh, tgk ank.. haaa sudahhh dah setat dah drama leleh airmata.. Wehhh betoi wehhhh bukan sengaje nak nangis depan ank.. tp mmg aku tak leh tahan sendu, syahdu.. mengenangkan bole ke ank aku tdo malam ni tnpa aku.. Dia dah biasa menyusu.. petang tadi dh perah.. dapat sebotol beso penuh... Malam pun perah gak.. Sayunyeeeee tgk mata dia..pegang2 hp touch muke aku, mungkin dia tertnya-tanya, nape mama & papa tak kuar dr hp, qimie nak mama, nak papa.. Weh sedeh wehhhh!!!

Hubby layan CD, while aku iron baju, tp airmata tak stop ngalir smpai hubby tegur, jgn igt sgt kat anak, tkt dia tak leh tido sbb tingat kt mama dia.. Yerla sumer maklum ikatan antara mak & anak sgt kuat... Dan hati aku kuat mengatakan dia akan ssh nak lelap malam tu.. kalau dia tido pun sbb dia betul-betul dah ngantuk...

Telahan aku tepat, bila mana aku sms pengasuh tnya anakku dah lena @ belum & dia balas dengan VC, masa tu dh kol 12 mlm..Biasanye dia dh lena dibuai mimpi sebelah aku.. Airmata aku tumpah lagi... tgk mata sembab dia, macam nak tido sgt dah tp tertanya-tanya..mana mama.. kenapa mama tak tidorkan aku mcam biasa... Sayang mama, mama nak..ikutkan hati nak ajak papa trn KL amik qimie, tp mama kena kuat supaya anak mama bole berdikari... Mama sayang gile anak mama ni...

Sedeh tgk muka anak yg dh nak tido sgt2 tu..then aku nangis lg teruk... Smpai pengasuh pun tau yg aku ni nangis.. teruk kan ghope org tue2 ni nangis..tp wei, anak aku wei, tak penah walau sekali dia berpisah tido malam dgn aku..tak penah selama 9 bulan 5 hari dh umur dia ni.. Tak tahan tgk dia, aku ckp aku tak leh dah tgk muke dia yg tercari2 aku...aku sedeh..

Kol 2pagi aku baru leh masuk bilik..tu pun lepas dh takde keje nk buat dah selain mata dh sakit sbb banyak nangis.. Abis gak aa 2 bakul kain aku lipat, rumah aku sapu, periuk belanga aku cuci.. kemas mana2 yg patut...

Masuk bilik tgk tempat tido dia, aku nangis lagi.. Amik selimut dia, aku cium2...wat selimut tdo.. Lepas tu baru leh lena.. Tu pun aku siap leh mimpi lg.. mintak hubby anto g hotel tmpat pengasuh tido, nk jmpe anak dlu sblm g keje...

Tapi mimpi jelaa...takkan nak kacau org bgun tdo pagi2... Tapi.. ari niiii aku tertinggal HP.. acane nak VC dgn anak???? Rindu wehhhhh... Cepat laaa petang datang.. nak peluk cium si kenit mama niii..

Yerrrr saye nangesss!! Ahahahaha... tak mo aaa dah pisah dgn si kenit neh... Tgk aaa bengkak susu dah aku nie... Sakit kepala sbb rindu, sakit badan sbb susu.. Ahahahahah

2 comments:

Deelira @ Deeliraz said...

mana ada aku gelakkan ko ok!

LiErOSe~QiEmi said...

lorr mek zue, ne ader aku ckp ko.. org len aaa.. takde pun sebut nama kt situ.. ish..ish.. huhuuh
takpe, aku tau ko pun camtu kan bile pisah dgn ank.. ari tu kan ko g rmh aku, exam, terpakse tgl acad.. yeah only ibu2 know how we feel at that time!