Jom klik

kENgkaWAn

Thursday, April 15, 2010

Halfday

Semalam, tengah2 syok hapal speech.. kengkonon aaa kena jadik MC utk majlis perpisahan.. Sekali dapat SMS... "bunga, boleh tak awk halfday, kak noreen tak sihat laa"

Adoiishhh!!! Debukk!!! Tuumbuk muke sendri.. nan adoo.. Mintak izin 2nd bos sbb bos beso tadok.. Kol 11.15 dah kuar dr ofis..kol 1 baru smpai rumah.. Balik semalam dari KL ke Shah Alam cost me almost RM8.. Gile tak???? Gile kan?? KTM ke Shah Alam RM2.80.. Tapi teksi dari Stesen KTM ke rumah aku yang jaraknye 1km pun tak smpai tu.. Rm5.. Sangatttttt tak patutttt!!!!!!!!!!!!!!!!

Sampai je terus amik anak, muke dia dah pelik.. Mesti dia tertanye2..ape kes mama aku ni amik aku tghari bute neh.. Buke pintu sumer, aku g masak megi.. buh kentang +telo dlm gi utk bagi dia makan.. Ahahha ape punye mak aa bagi anak kocik makan megi.. Ahhh dulik.. sbb aku tau dia nk makan, pasal tiap kali masuk dapur, musti megi yang tangan dia dok sambar dulu.. Kedarah la kami dua beranak megi+yogurt smpai pejam2 mata dia makan masam..tapi sebok nak lagi hik hik...

Lepas kami same2 sendawa burrppp!! (tipu neh) terus bagi dia tido.. Tapiiiii.. hampehhh takmo tido.. Lagi digigit kaki aku ader, nak maen.. Tapi mama penaat nakkk.. Cian anak mama, diabaikan semalam.. Penah wohh!!

Tengok aa ape budak bertuah ni buat.. tgk kt mulut dia.. bedak kan??? Peberet dia aa tu botol bedak tuu.. dapat tu mcm heavennnn je lagaknyeee..






Kan..tgk tuu dah tahap ape suke nor dgn bedak.

Petang tu papa dia balik, suke sangat laaa..nak bermanje.. siap takmo dgn akuu tuuu.. Merajuk sbb aku marah2 dia.. ahahaha sape suh kaco mama nak tido..

Tapi aku pujuk balik.. kol 6 dia tido smapi magrib baru bangun.. Oye, tak tau nape, asal kol 7 sure bangun even dia baru tido tak smpai setengah jam.. mungkin sbb dia tau dia lahir kol 7.08 malam kottt.. Hik hik..

2 comments:

eima said...

bg anak mkn megi ?? tumis ke ...
klu tumis tak pe arr ...

jauh nye ko ... keja KL dok shah alam ...

LiErOSe~QiEmi said...

Ishhh takde laa bagi megi btl.. Cuma campurkan kentang + telo tu dlm megi, then suap dia kentang + telo tu..Kuah+mee tu aku tak bagi pun.. 'N op coz tumiss... heheheh

Haah..jauh kan.. pe nak buat.. nak tukar susah.. nak dok kl tak larat tgk jem..kang kena beli roti byk2 lak nk habiskan jem tuh!! Ahaha..