Jom klik

kENgkaWAn

Wednesday, April 7, 2010

Perkembangan Anakku Sayang

Ok, entry kali ni nak citer pasal anakku yang satu tu aaa yang mane lagik kan..Selama 4 hari aku dengan dia, SAbtu - Selasa (@hari cuti sebb pengasuh tak sehat) ader laa beberapa perkembangan dia yang aku nampak selain perkembangan badan dia eheheeheh..

1. Sekarang Qimie dah pandai tepuk2 tangan bile kita nyanyi lagi tepuk amai-amai.. adoi 1 minggu gak la nak train dia tepuk tangan.. Mula2 dia enjoy dulu bila papa dia tepukkan tangan untuk dia,then sabtu lepas dia start tepuk sendri.. Teruja gile aku & hubby... Dia siap gelak2 lagi bile kitorang nyanyi bersma2 dia.. HIhihi

2. Dia dah pandai berdiri 3,4 saat... teruje weh, masa tu aku tgh gayut dgn angah aku, sekali pegang dia kejap then lepas.. Eh dia berdiri.. bile aku teruje cakap, Eh, anak mama bole berdiri??? Dia tergelak2.. tp 2,3 kali je dia nak diri, then dia main jatuh2.. ala QImie niiii, malas tau...

3. Dia sekarang kuat sangat mengigau tau.. ada satu malam tu dia bangun tengah2 tido, malam time tu.. kebetulan aku baru je lepas solat,then tgk dia bangun, duduk then gelak2 smbil tangan hayun2 ke atas ke bawah..pastu baring semula, then bangun n duduk balik then lambai2 lagi tangan.. Adui, gerakan tu pengasuh aku panggil 'lompat2'.. If sebut lompat2 then dia akan hayun dua2 tangan ke atas ke bawah macam nk lompat smbil duduk.. olo2.. tomey je.. Kalu dibiar penat dia camtu, so aku baringkan dia & susukan dia smpai dia lena balik.. Hubby yang kebetulan masuk bilik nk solat isyak masa tu pun terkekek2 gelak.. Lucu kan yang.. hihihih.. Tatau nak describe acane..tapi, Qimie look so sweet n funny..

4. Oyer, gigi dia dah tumbuh lagi 2 kt atas.. so sekarang dh ada 4 gigi atas & bawah still ada 2 gigi... Kalu nak berus gigi dia, musti dia akan buke mulut.. mcam tau2 je.. Padahal mama tau, qimie suke nak telan ubat gigi tu kan???? Ish3...

Ok tu je pasal anakku menjelang nak masuk 10 bulan next week..

2 comments:

Deelira @ Deeliraz said...

i'm proud to be your cute auntie..my dear handsome qimie :D

eima said...

perkembangan yg baik .. baguih²...
elok train die kenai pancaindera die skrg nih ... where is ur nose ... where is ur eyes ... where is ur finger....