Jom klik

kENgkaWAn

Monday, April 19, 2010

Serangan Penyakit di Hari Minggu

Wah tajuk entry tak hengat kan?? Penyakit ape laa yang menyerang di hari minggu kan.. Hik hik..

Ok back to d topic.. Korang penah tak kena senggugut??? MUsti ade yang penah kena kan.. Before kawin, i suci k, tak penah kena serangan senggugut.. Never ever.. Tapi sebaik je kawin, i period sekali je, pastu dah lekat baby... So takde period for 9 month.. Pas dah bersalinkan si tochik Qimie pun, still tak period until kimi nak masuk bulan coz breast feeding dia...

Awal tahun ni dah kedatangan bendera merah tuh.. 1st time kena setelah berkawin biasa2 je.. tak la sakit sangat.. Sakit tu ader, tapi masih bole tahan..cume lama tempohnye 15 hari baru stop.. Bulan ke 2 takde.. riso gak kot2 lekat kan..tapi syukur bulan ke 3 datang balik bendera merah..

Tapiiii kali ni.. sakitnyee.. Ya Rabbi..baru aku tau macamane penderitaan kengkawan masa aku dok rmh sewa dulu.. Rase macam nak cabut sume anggota disekeliling nyer erk!! 3 hari aku tanggung sakit.. Udahla ader game bowling lawan IKRAM.. Dalam sakit2 main gak.. Tu pun lepas telan panadol manstrual tuh!! Ajaib ubat tu, telan 2biji aku leh tahan sakit, leh gelak2 lagi, tapi malamnye aku sakit balik.. Huhuh..

N yang terbaru..last weekend.. weh, ni klimaks dia.. Hari sabtu malam tu aku main bowling.. Ok lagi la time main tu.. markah?? Hahaha 1st & 3rd game markah ok laaa.. tapi 2nd game macam @&$@^*&$^@*. Okeh!!!

Klu nak tau, balik dari maen bowling tu, aku merangkak nak balik rumah.. Sakitnye Tuhan je yang tau.. Hubby papah sampai la aku sampai kt rumah.. Tp sebelum tu, kt tangga rumah gak aku telan panadol menstrual ajaib ku ituh!!


Sampai2 rumah terus masuk bilik, tido.. Hubby tolong sapu minyak jer bagi darah kuar elok huhuhuh...

Okeh la ader lak akak tuh nak ajak g tapau makanan kt bawah.. Yerrr jomm..jommm..

1 comment:

eima said...

aku tak leh nk komen lelebih .. sebab aku tak penah senggugut ...
b4 kawen ... after kawen ... tak penah ...
period sebelum ngandung lg la penah ... sbb bunting plamin .... heheh utk 1st baby ...

nanti aku dah ngandung 2nd baby aku bgtau samade aku kena period pain ke tak ... mintak2 la tak de seumo idup ..dgr cite menyeksakan ... sakit die cam nk branak ... eeiii seram...