Jom klik

kENgkaWAn

Thursday, June 24, 2010

Tak sangka aku macam tu dulu

Baru-baru ni makan tengahari dengan kengkawan..eh aku tak makan sebab ari tu ada bos baek hati payung gi makan kat PTD makan ayam kampong.. Sedappp!!

Ok aku teman jela diorang makan, sebab kami kan suke bergosip.. Owh..adalah diingatkan, hari ni adalah hari aku memuhasabah diri aku..

So tetiba kuar topik pasal sukan.. ker dinner erk??? Kuar la pasal haaaa aku cakap aku tak gi dinner sebab masalah tak tau nak hantar anak kat sapa kan... Then ada kawan aku cakap...
Kak F: Bunga, rasanya ni mungkin ada kaitan dengan sumpah(jap ape perkataan dia erk?? lebih kurang tulah laa maksud dia) kaka F aritu..
Aku: Pasal ape??
Kak F: Ingat tak dulu masa sukan lawan dengan Ikram.. kak F letak nama nak main badminton kan..
Aku: Haa.. (cube ingat2 kan balik)
Kak F: Then masa hari perlawanan, bunga cakap "Kitorang bagi keutamaan pada orang yang pergi latihan je dulu" (alaaa kak cane erk ayat tu.. saya lupee cane akak bagitau, yang pasti kata-kata tu sangat sinis katanya)
Aku: Yeke??? Saya tak ingatt..
Kak F: Yerr masa tu kak F rase macam..eee memang sumpah, maki-maki la bunga.. aku tak pegi bukan sebab sengaja, tapi ada anak kecik.. Ko tunggu la ko kawin, ada anak nanti..
Aku: Ehh..betul ke saya cakap camtu???
Kak F: Betul..akak tak penah lupe.. dah la aku bawak reket siap pinjam tu..semangat nak main nye pasal

Aku terkedu..kelu weh.. Ape kejam benor aku disaat tu??? Aku macam tak pecaya tu kata-kata yang kuar dari mulot aku.. Aku terus teringat masa tu memang ada ramai yang register untuk main badminton, tapi yang layak 2 je.. So tanya la dengan bebudak lelaki.. diorang suh bagi keutamaan pada yang datang sesi latihan sebab even diorang tak sebagus yang tak datang sesi latihan, tapi kalau dia tak terpilih, nanti dia kecik ati.. Masa tu memang aku uruskan semua sukan untuk wanita..

Kata akak tu, dia tak kisah kalau dia tak dapat main pun, tapi cara aku cakap tu.. buat dia sakit ati... Tau tak.. malam tu tak leh tido aku memikirkan dosa-dosa kerna mulot aku kat orang.. Ape nii?? Kenapa dengan aku..

Ni belum aku cite pasal aku sound semua budak2 baru yang masuk dalam ofis aku.. Nama pun senior kan.. Cian budak tu..even kitorang kira geng-geng terbaekk dah kat Cerun sekarang, diorang tetap tak leh lupe kata-kata sinis aku yang menjerut jiwa & kalbu tu..

Ermnn..so dikesempatan ni aku nak sangat minta maaf pada kawan-kawan aku..terutama yang rapat-rapat tu.. kadang-kadang aku tak sedar kata-kata atau perlakuan aku tu buat korang terase..kalau aku tau.. takde aku buat huhuhu..

Tapi..aku rase kalau memang time tu aku sengaja nak hiriskan hati korang memang aku masih belum matang..hanya ikutkan darah muda..

Sampai sekarang pun masih belum matang, sebab selalu nak moody tak tentu pasal..pasal harga susu salah pun aku marahkan cashier, padahal diorang tak tau ape-apa.. yela kalau dah susu anmun kat situ dia tulis RM22.50.. tak ke gigih aku nak beli berkotak-kotak??? Tapi bila scan RM28.. marah k...

Tapi hubby banyak sedarkan aku... aku selalu sangat angin.. eh api..kan aku anak nombor 4.. so sangat laa teruknyeee diri aku ni.. Tapi hubby bagus, selalu tenangkan aku.. thanks dear sebab selalu sabar dengan isterimu nan sorang ni..

Kata akak F, mungkin masa tu aku lom matang so aku cakap ikut sedap mulot.. tapi bila makin lama umur makin naek, kita belajar dari kesilapan.. Dan kak, thanks sebab dah maafkan salah saya.. kalau tak, 2 malam aaa saya tak leh tido memikirkan dose pada orang.. Tu baru dengan orang, dosa pada mak pak, pada Allah.. lagiii la banyak..

Alamak, bos dah masuk, nak gi amik paper dia.. Byee..

3 comments:

eima said...

baguih nye opis ko ...still provided paper ... opis aku dah tak dah ... kesian aku tak leh tumpang baca ....

mulut aku pun 2x5 ..hahaha
tak leh ubah la .. suka hati aku je nk sound org .. hahah

Deelira @ Deeliraz said...

betulkan kesilapan sebaik sahaja kita menyedarinya nge.xsangka kakak tu masih igt kan?tu maknanya kata2 tu pedih hehe..tp xpe.dia dah maafkan ko

LiErOSe~QiEmi said...

Eima: haah..still provided paper..bos takde aku yg bace hekhek.. ermnn tu la kan manje, mulut ni tak leh nak kawal aa..gitu gak kan.. adoiii

Deelira: Hikhik..aku pun tak igt dia marah aku sebb masa kitorang main volleyball dia ok je dgn aku...hari yang sama k.. Hikhik.. tapi mungkin..aku kan mmg laser dulu..ko pun maklum kan..ahahaah