Jom klik

kENgkaWAn

Tuesday, July 20, 2010

Perkembangan Qimie

Lama tak update pasal anakku nan sorang ni..

1. Umur sekarang dah setahun 1 bulan 9 hari.. Ermnn.. jap je dah setahun erk!

2. Dah mula seronok belajar berjalan walaupun dapat 5 langkah pastu terduduk, tapi gigih nak jalan lagi.. Suke mama tengok..

3. Gigi baru dah nak tumbuh.. lupe plak atas ke bawah.. Makin kuat laa menggigit pasni erk!

4. Manjeeee sangat-sangat sekarang, suka lentok2 kepala, badan kat kite..

5. Suka berjoget bila dengar lagu rancak ke pelan ker, janji lagu.. tapi bila aku menari, dia plak yang nak menari sama... hihihi

5. Suke main barang kat dapur, macam tudung periuk yang kecik2 tu, tupperware, cawan, piring.. Magnet kat peti ais pun sebok nak usik sama tau.. wadoiii

6. Suka nak picit2 suis tak kira la lampu ke, remote control ke, aircond ke semalam lagi laa bedak kompak aku tu dia tekan2 cam picit remote astro tu.. ehhehee lawak la anakku..

7. Suka main 'bird' dia bila nak tukar pampers ke, baru lepas mandi ke.. wadoii..

8. Suka mandi..dgn syarat air tak terlalu sejuk or terlalu panas.. mulala buat aksi berenang yang terlampai.. abis basah mama tau sayang..

9. Sukaaaaa sangat dengan bolaaa.. pantang tengok bola mula lah nak amik..tapi mama dia buat tatau je.. ahahaha.. gile ape kalau tiap kali gi mall nak beli bola, parah okeh!

10. Dah start hantar ke taska, tapi buat perangai,tak mo minum susu + tido tanda protes ke apa ntah.. Tapi semalam kata cikgu dia dah mula nak minum susu.. ermm lega skit, tapi amik semalam mata bengkak, tp tak merah.. tu tanda tak cukup tido ker terlebih tido??

11. Suka sangat minum susu eksklusif dari mama dia ni.. balik je dari taska buat sore manje, pastu tunjuk katil, tunjuk kat dada mama dia, tanda nak minum.. wadoiii...

12. Sangat takot naik moto.. asal naik, nanges, asal naik nanges.. ermnn...

13. Suka selongkar almari baju2 & seluar2 kecik mama.. Papa punye tak nak lak Qimie selongkar erk!!.. Owh, ketat laci papa erk?? Dah la selongkar, buang ke lantai, pastu bawak pergi jalan merata dalam rumah.. Malu weh kalau orang datang suar kecik bersepah2..

14. Suka kacau mama buat keje.. Iron baju, tarik baju, dah bagi pegang baju panas yang baru di iron pun dia leh gelak2 mintak nak pegang lagi, bukan dia takut pun.. Baju aku lipat, dia uraikan.. wahdoiiiiii

15. Suka selak baju aku untuk buat bunyi "puuhh" kat perut aku sampai aku gelak kelekek sebab geli.. Kadang2 dia gigit je kalau tak puas ati aku tak kasik.. Ngeri weh kena gigit kat perut..

Okeh tu dulu laa.. mama nak buat kerja... Emnn.. balik ni apa plak reaksi si tochek ni.. udoh2 la nanges yer sayang.. kan ramai kawan kat taska tu..

3 comments:

deelira said...

5.suka main kat dapo sama cam acad..tak tahu berapa bijik gelas dah pecah.
6.masa kecik dia suke picit remote jugak.tp skrg dia suke baling remote tu ke dinding..camne tu?? haru2
7. tang ni no komen.budak laki mmg suke kut nge :)
9. ye..acad sgt fanatik dgn bola.antara pkataan awal dia ckp adalah "ball" dan "goalllll" ngeri x? siap tgk piala dunia secara lansung dgn abah dia ok
13. gulpp..acad SGT SUKE naik moto..pagi2 xmau dihntr dgn kereta..nak motor jugak..
tang no 15. tu aku x faham.ni mesti ko selalu "puuhh" kat perut dia kan..hah gasak kau la nge hehe

NO.16 . pandai minta adik??? belom lagi ek > :)

Whoopz said...

Minat bola.. Bleh jadi mcm messi.. :)

LiErOSe~QiEmi said...

deelira: ahahha...no 16 tu.. orang kate kalu gigit kaki nak adik kan??? tapi aku tarik tak kasik dia gigit ngeh..ngeh.. sabau lagi 2tahun erk!!!

whoopz: eh, whoopz bace blog kite ker?? eheheh..tak sangkee..
haah papa dia gila bole menurun kat anak plak!