Jom klik

kENgkaWAn

Tuesday, July 6, 2010

TIndakan Drastik

Boleh ker panggil drastik erk???

Ermnn semalam, pengasuh Qimie, panggil, bincang dari jiwe ke jiwe.. eceh!!! Hikhik.. Ermnn katanya kalau boleh dah nak stop jaga QImie, sebab sekarang jadual dia penuh..

Penuh sebab ape?? Ermnn dia kena wat further check-up untuk... ermnn adalah..rahsia.. hikhik.. Then semua tu memerlukan seharian untuk settle so aku kena amik cuti banyak hari sebab dia tak dapat nak jaga Qimie...

Ermnn then, aku & hubby dok bincang & we all setuju dah sampai masanya QImie masuk taska@tadika.. ntah mana sebutan yang betul.. Dulu ada survey 2,3 tempat.. ada yang nak budak minimun umur 2 tahun..ada yang penuh.. Cuma ada 1 taska ni, baru buka cawangan kat Seksyan 18, taska Ceri.. Ermnn so rasenya petang ni nak singgah bincang dengan pemilik dia la..

Hubby pun kena tengok gak, aku dah penah tengok, macam kurang lagi masa tu sebab dia baru buka.. dah 3 bulan masa berlalu, aku rase fasiliti dia makin ok kot..

So, apa pun keputusannya petang ni la.. Kena tengok pendapat hubby cane dulu.. Kalu jadik memang akan hantar Qimie masuk pertengahan bulan ni laa sebab 15-19 pengasuh nak cuti ke Penang.. ermnn...

Harap-harap ni keputusan yang tepat untuk si manja kami.. Amin..

3 comments:

MRS. K said...

taska okey tapi satu je la.. budak ramai, penyakit cepat merebak! tambah pulak kalau dok lam ekon! huhuhu... nanti tiap2 minggu kasi cuci bantal, selimut sume ye... kat taska ni risau penyakit kuku,tangan,mulut tu je.. sekian

Fida Ghazi said...

Akhirnya...

Takpe.. pelan2 nanti Kimi belajar lah tu.

Nanti dah campur ramai2.. lagi dia belajar banyak benda..

LiErOSe~QiEmi said...

Mrs.K : Yeke.. huhuh..ni yang risau ni.. tp takde pepe kot.. harap2nye.. Owh, tilam, bantal semua tu katanya tak payah bawak pong... sume depa sediakan..

Fida : Tu la kak..akhirnya kan.. selesai masalah cuti2 ni tp.. risau gak.. ermnn bole ker???