Jom klik

kENgkaWAn

Friday, August 13, 2010

Akhirnyaaa

Yuhuuu, yahoooo.. Seronok okeh.. Akhirnya dengan tekad yang bulat, takde segi2 lagi dah, aku gi klinik Tanglin pagi tadi. Dengan semangat waja sampai kat klinik tu jam 7.40 pagi.. Aku dapat la giliran ke ompek.

Tak sampai berapa minit duduk, nombor aku dah naek. Debar okeh, tapi buat muka macho hhiih. Nampak mood doktor ok, bila dia tanya aku sakit ape aku cakap la gigi bawah ni, berlubang kot, sebab rase ngilu2. Lembut je dia cakap ok bagi doktor cek keseluruhan gigi dulu ye. Wah banyaknye bahasa pergigian dia cakap kat pembantu dia, nampak sangat la gigi aku ni dah second hand.. Muahahaha.. tu la ada gigi tak mo jaga, sebok jaga muka berjerawat aje.. Ngeh ngeh..

Ok, prosesnye???? Sakit weh.. aku genggam tangan dengan kaki sekali haahaha... Udoh la 2,3 kali nak termuntah sebab nurse tu jolok alat sedut air liur tu sampai anak tekak, ish sekeh baru tau. Nasib la doktor ni tak kasar, cuma adat lah dah gigi tu memang sakt, dia tekan2, korek2, gerudi2 tampalan lama, pastu cocok2 tu isi tampalan baru, hasilnya memang laa macam nak nanges.. Sakit la weh!!! Aku ni kan manje, sakit.

Tapi yang lawaknya tengah doktor cek2 gigi aku tu lagu Jahat Stacy kuar. Muka doktor tu dah pandang nurse, ingat hp diaorang miahaahaha woi hp aku laaa, hubby call. 3 kali lak tu. Takot naw aku tak tak selamat sampai yer yang.. Hikhik.. tu la suh anto takmo, nak kena set up server la itu la ini la, kan dah wisau.. Hheheh..

Ok apa rase sekarang??? Dah tak sakit.. hihihi berbanding lepas je dia siap, wah aku rempit pun rase terawang2 okeh. Dah la lori ape ntah dok hon2 pastu kejar aku, dok hai-hai!! Lempang nak??? Aku ni mak orang dah woiii!!! Agak2 la.. Tapi takde la aku rendahkan martabat aku nak maki orang camtu, buat macho gak la. Lantak korang la, nak cocok angin pun cocok la, janji tak langgar aku udoh. Huhuhu

Ok tu je nak cite. Besok bole makan sedap2 dah, aiskrim, coklat.. yeay!!! Oh ye, doktor tu cakap gigi aku gigi sensitip, owh kena pakai sensodine la pasni. Sensodine, cepat lantik aku jadi duta!! Hahahhaah ko ingat ko artis???? Hikhik...

Ni ZULIRA sila pegi klinik petang ni. Seksa aku dah lepas.. Ahahahaah

3 comments:

deelira@deeliraz said...

erk? ko ni bocor rahsia aku la..aku masih pikir2 ni...mihahahah

LiErOSe~QiEmi said...

ahhaahha padam muke ko.. ko nak sakit jap jeke, lama2? gi cepat, kate nk ponteng keje trus kan???

ops!! boco rasia lagik ahaahahah

Fida Ghazi said...

Nanti nak buat scalling gigi lah.. dah lama tak buat. Last masa prengnantkan Rifqah aritu..

Free!!! Kalau kat private mau terbang seratus dua.. golongan marhaen la katekan.. nyeh!!!