Jom klik

kENgkaWAn

Thursday, August 19, 2010

Bocor

Semalam adalah saat yang menakutkan bagi aku. Tengah syok2 bawak moto laju2 tibe2 rase macam ilang imbangan. Nasib tak eksiden.

At first, aku ingatkan tayar depan moto aku ni gewang(goyang). Aku teruskan gak la perjalanan tapi tak la selaju tadi. Then kat selekoh bila nak lap, rase macam nak jatuh.. Eh ni bukan tayar depan ni, tayar belakang problem.

Sudahnye semalam pecah rekod, aku bawak moto 30-50km/j je. Gile slow, moto laen main pintas je, berapi aku. Dah la tekak dahaga, pastu matahari betul2 depan mata. Kalau nak balik ke Shah Alam kan hala matahari terbenam. Dah dekat dengan Shah Alam dah, aku rase nak jatuh2 tapi teruskan gak, dalam ati usoh cakap la, debo gile.. Lagipun aku ingat cakap hubby moto aku tiubless(btl ke eje??) so klu bocor dia tak kempis terus amik masa sebab tu aku berani lagi teruskan perjalanan.

Sampai rumah dah dekat kol 6, padahal kalau hari cerah aku leh sampai kol 5.35. Hubby pun dah pelik nape muka aku pucat. Cek2 tayar memang takde angin, tayar pun macam nak pecah je. Hubby tegur, nape tak stop kat petrol pump, pump dulu tayar.. Ahahaha tengah cemas, weh aku tak ingat ape dah, ingat nak sampai rumah selamat je.

So kat sini aku nak cakap la, kepada mana2 moto yang bengang terpaksa follow moto scoot itam yang bawak secara berhemah semalam, harap maapkan saye, kekhilafan adalah tidak disengajekan.. Huhuhu..

Scootku sayang, esok ek baru anto bengkel.. Bulan pose ni tak sempat la nak gi bengkel bagai.. Cian moto yang banyak jasa kat aku ni.. Dah sezeng sebab dah 2 tahun tak basuh.. Ahahaaha..

3 comments:

MRS. K said...

pergh... tabik ar ko berani bawak moto pi balik keje.. aku arap lesen je ada.. nak bawak takat round umah boleh la.. tak berani aku nak saing ngan lori bas sume

eima said...

aku bw moto zaman poli je .. abih poli sayonara ...
tak rela i naik moto kat jalan KL nih ... seriau ...

LiErOSe~QiEmi said...

Mrs. K: ahahha..mula2 buat2 berani je K, pastu lama2 dah terbiasa dah dgn bas, lori bagai tu huhuhu

eima: i pulak tak rela naek kete kat kl ni, jem tahap gaban okeh! huuh