Jom klik

kENgkaWAn

Friday, August 6, 2010

Boleh ke manusia berubah sekelip mata??

Boleh tak terjadi sekelipan mata??? Bagi aku, kalau terjadi sesuatu yang sangat dasat dalam hidup seseorang, maka aku yakin seseorang tu boleh berubah daripada seorang manusia biasa kepada sailormoon?? Eh tak la, biasanya orang yang baek kepada buruk dan sebaliknya..

Ok tu, mungkin bagi orang laen, tapi kalau aku.. Owh, sangat susah untuk aku berubah sekelipan mata... Tadi sembang dengan kak fida, cakap aku nak berubah... aku nak low profile, yela selama ni aku ni mulut bising, sape tak kenal bunga, even Pengarah aku pun panggil aku "gedik!!" manje tak??? Pengarah korang ada baek dengan korang sampai panggil korang gedik??? Takkan.. tengok la anasir yang aku bawak.. sebab tu kadang-kadang orang cam tak percaya pada kredibiliti aku.. Lebih banyak kepada main2.. Susah nak tengok aku serius..cam kanak2 riang.

Tapi tu la, kadang2 aku rase aku nak berubah, aku nak low profile, tak nak cakap banyak/bising2, tak nak gedik2, tak nak melaser.. Macam2 la..tapi semua yang aku nak tu, tak penah kesampaian.. Aku banyak kali nak berubah, tapi aku tetap aku.. susah nak jadi orang laen..

Even hubby pun cakap, kenapa perlu jadi orang laen untuk jaga hati orang laen kalau itu boleh menyakitkan perasaan sendiri.. Ermnn betul gak kan.. Ok tak jadik la berubah kepada low profile, jadik je diri sendiri.. nama pun anak bongsu, memang pencetus gamat kuarge kan..kan??? ;p

7 comments:

eima said...

aku pun anak bongsu tak de pun gedik ..hahaha

aku tetap aku ... leser mulut jahat tp hati baik dowhh...
slalu habis dctu je .. tak de melarat²..xde dendam kesumat ...

boss ko panggey gedik..boss aku panggey aku comey ... comey ke aku??haha

Fida Ghazi said...

entry ini sangat dewasa. tu tams aps! 9/10 markah!

tapi tiba2 meroyan nak berubah sebab katenya orang pandang lain macam tu kan.. adelah garip! miang! getik! ngengade! huh!! nak datang bulan la tuh!!

ha..hambek..kakak tiri sinderala dah stat meroyan!!

LiErOSe~QiEmi said...

eima: ahahaha.. yela ko comel.. haah pengarah aku memang... tapi dia baek.. dia panggil aku ank dia je.. ahaaha mang patut laa kan

fida: ye kelleh, nape baru cakap??? baru saye sedo, agaknya faktor nak dtg piyet tu.. ahhahaah

kak tiri, jgn royan, jom tuwon sopin kasut smlm ;p

Intan Inn said...

erm samalah kita kecik jer..mmg kadang perangai mcm kanak riang kan...hehehe erm biarlah apa org nak kata..janji kita tahu kita mcm mana..jangan menilai org dari tgk luaran aja..betul tak

LiErOSe~QiEmi said...

intan: betui x3(nada upin ipin ok)
heeheh..janji kite tau diri kite, udoh la kan.. hihihi

deelira said...

dah banyak kali ko cakap nak ubah diri jadi low profil maida.2 hari je..pastu jadik balik kan.hehe. xyah la nge.asalkan ko x sakitkan hati sape2 dh la.

LiErOSe~QiEmi said...

ahahah tak pasan ko komen zue.. ermnn eermm sebab rase cam dah sakitkan orang kot nk berubah ahahahaah.. kejam ko bunga, dah sakitkan orang rase bersalh pastu nak berubh pastu kembali spt biasa smula.. ngek ok.. mengata diri sendiri ke aku ni??? huwaaaa