Jom klik

kENgkaWAn

Monday, August 23, 2010

Hari minggu yang panjang

Sungguh weh, aku rase macam ari Sabtu Ahad baru ni lamaa sangat. Tak tau la nape.. Tapi aku rase mungkin sebab hari Sabtu time nak sahur tu aku jatuh bilik air lantas 1 badan aku rase lemau cam biskut masuk angin..

Sabtu tu merajinkan diri masak nasi minyak, ajak abang ipo+biras+baby gurl dia berbuka kat rumah kitorang. Nasi minyak dipadankan dengan acar mentah, ayam masak merah & papadom. Kuah dalca memang tak buat sebab kurang arif. Then rajinkan diri lak belek buku resepi buat murtabak megi.. Tapi aku tak ikut betul2, alter gak la.. Eh jangan tak tay, licin ok ngeh2.. Air lak tebu beli kat param & air tembikai laici buatan hubby..ni buat lagi sebab kes tak puas ati last week hubby buat dia bantai dengan adik dia sampai licin, aku sempat 2 gelas je.. Weh, mana cukup..sedap wooo makanan buatan laki sendirik.

Owh, harap maaf, gambar tidak diambil akibat aku kepenatan bersilat di dapur & berkungfu kemas rumah & mop lantai. Baby nak datang rumah kena la buang abuk lebih skit huhuuh..

Malam tu aku dah setat rase sengal badan, masa mula2 jatuh pagi tu okeh lagi tak sakit lagi kat punggung, kat lutut je, so mintak hubby letak minyak kat lutut je. Tapi malam tu memang dah start sakit. Hubby gak la mangsa kena urut badan aku.

Pagi tu bangun lewat okeh, kol 11..tu pun sbb tochek dah tampar2 pipi aku suh bangun. Bertuah punya anak. Hubby pagi2 dah gi skoll. Adui nak bangun memang tak boleh, sakit badan tu yang amat sampaikan aku tak leh nak dukung tochek. Lepas mandi baru rasa segara. Suapkan tochek nasi then terus ke Giant. Tochek aku tinggalkan dengan Pakcu dia. Malas la nak bawak kete, kat area 18 tu selalu jam.

So berbuka aku buat daging blackpapper, sayur kacang buncis & telur hancur. Dessert lak buat cekodok kurma+labu & pengat labu. Gambar??? Hahahha badan adalah penat & aku bukanlah blogger tegar, jadik risiko untuk lupe men'snap' adalah tinggi. Hihihi..

Dan.. kalau korang nak tau pagi ni aku lewat bangun tuk sahur.. tinggal 10 minit sebelum orang azan, makan laju2, sampai tercekek.. Owh sebab lewat bangun??? Si tochek telah membuat onar dengan merengek2, menangis2.. Menggobeng aku sampai aku sakit & ilang sabar. Klu isap susu elok2 diam macam biasa boleh dimaafkan tapi.. Nekad, bangun kol 3 pagi akibat tak tahan, pegi bancuh susu formula tuk dia. Masa aku kuar tu tak payah cakap la dia punya melalak, macamkan kena lempang & dera okeh. Papa dia pujuk pun tak jalan, aku masuk dengan susu di tangan baru stop nanges, habis 1 botol susu terus tido..

Ok kesimpulannya, susu aku dah tak banyak, jadik kena la bangun malam tuk bancuh susu untuk dia pasni.. Ye lah dah 1+2 umurnya aku bagi susu badan, mustila production dah kurang. Owh simpan tuk adik plak ye.. muahahaahah.. Sekian, cerita hari minggu yang aku rase panjang..

4 comments:

deelira@deeliraz said...

laa camne leh jatuh nge? tp biasa cam tu la ..lepas jatuh x sakit lagi.sbb tu siap wat nasi minyak! malam baru rasa kan.. sian ko.

oii...citer lebey.x percaya ar masak itu ini..amik la gambo wei!!

LiErOSe~QiEmi said...

muahahah.. aku malas aaa amik gambo.. ++ lupe. penat okeh sokmo la lupe amik gambo.. nak bukti pun dah masuk perut dah ntah2 dah kuar dah pon muahaahahaha

hyazz said...

hehehe...kesian nyer... biasa ler sekicik memang ler cam gitu prangai nyerr... sabo je lah...

LiErOSe~QiEmi said...

hyazz: ahahha.. tu dah kemuncak sabo la tu.. klu sabo bio je dia nanges hikhik..