Jom klik

kENgkaWAn

Friday, August 20, 2010

Sunyi bila..

Bila anak yang biasa depan mata takde..

Ehh, jgn fikir bukan2.. semalam pengasuh lama Qimie nak pinjam dia bawak jenjalan.. Diorang pun dah macam mak pak angkat Qimie kan so, rase bersalah pulak nak tolak permintaan diorang. Aku call nursery then bagitau pengasuh lama qimie nak amik dia dalam kol 4. Then aku aku bagitau la ciri2 pengasuh dia, kang tak pasal orang laen datang amik anak aku pulak. Tapi.. Haihh aku pun tak faham, waktu keje tak habis lagi tapi diorang dah nak gi jalan2..

Kol 4.05 petang camtu diorang call cakap dah ada kat nursery, nak amik Qimie. Okey.. Aku pun tak tau mana diorang bawak anak aku tapi rasenya kat Klang, rumah umi diorang.

So petang tu aku dengan hubby bercinta la cam orang2 bujang, pegang tangan bagai, tak lepas, biasa kan ada si tochek Qimie tu takde makna nak pegang tangan lagi, susah.. Huhuhu.. pegi param beli rojak dengan roti bom pastu terus pergi giant beli barang-barang dapur skit.

Balik tu terus masak apa yang patut. Masak cepat siap sebab takde si tochek yang merengek nak menyusu dulu, nak berdukung dulu, nak mama layan itu ini. Sambil tunggu azan tengok tibi.. Terase laen.. Biasanya rumah meriah dengan suara tochek..

Lepas berbuka hubby mintak picit kepala, kecian dia sejak balik dari Temerloh, kepala tak ilang2 lagi peningnya, dengan badan penat travel keje jauh kan, Shah Alam - Ampang - Shah Alam tetiap hari. Sembang2 gurau2 manje kejap pastu aku masuk dapur, nak masak untuk sahur nanti. Sambil masak jengok2 gak hubby tp lorr dah tido kat depan tibi ghopenye.

Dalam kol 10.30 tochek balik. Ceria dihati tak usah cakap la. Sumpah ok, rase kehilangan, skit2 aku selak langsir tengok kete pengasuh dia tu dah sampai ke tak. Dulu masa baru2 diorang bawak qimie kuar, aku cam pempuan meroyan, asik amuk je sume benda tak kena bila anak takde kat depan mata, rindu bau dia, rindu gelak dia, rindu tangis dia, haishh sume laa.. Huhuhu..

Sebenarnye si tochek dah tido masa balik tu, so aku terus letak dalam bilik & bagi dia susu sebab dia tak lena sangat. Mata dah pejam ok masa aku susukan tu, tibe2 dengar suara papa dia masuk bilik, terus celik mata, turun katil jalan ke depan macam orang mabuk capai suku buat2 macam nak makan, aik, sayang, takkan mummy daddy tak kasik makan kott... Nampak bola terus capai, pastu pandang papa. Ermnn dah tau dah, ajak papa dia main bola la tu.

Tapi yang aku geram korang tau ape... masa bagi Qimie kat aku tu hubby cakap "Yang tgk jari Qimie ni, pakai inai" Whatt!!!!!!!! Aku bengang sebenarnya.. weh anak aku laki weh, pakai inai pun time nikah jela.. Ni abis 5 jari tnagan kiri dia pakaikan.. Comot plak tu.. HAiishhh!!

Sampai ofis ari ni aku amik pembaris pegi kat husband pengasuh aku tanya sape pakaikan inai tu dan seperti aku agak, memang kerja dia. Hampes ok!!

7 comments:

Nur Hawa Mohd Zin said...

hahah..kelakar pun ada..tapi sape lah pakai kan..comot ek..macam mane lah rupanya kan..upload lah tgk Qimie..hehhe

Fida Ghazi said...

jeng! jeng! jeng! adakah qimie sudah dinikahkan secara senyap? mari kita siasat.

LiErOSe~QiEmi said...

cik awe: mmg la kelakar tp haihhh nak marah kang orang dah beso.. nanti la tak sempat nak snap gambar tangan dia.. nasib pakai jap je so tak merah tp kaler oren

LiErOSe~QiEmi said...

fida ghazi: ya ampunnn jgn dinikahin ankku itew, sunat pon blom.. ngak bisa kawinn.. kak tlg siasat kak

deelira@deeliraz said...

hmm ... cian dak qimie..sll diperlakukan sesuka hati org tanpa pengetahuan bonda nya

LiErOSe~QiEmi said...

deelira: haihh.. dah katenye ank depa jugek.. huhuhu..takpe aa zue, janji ank aku sehat, depa layan molek, sayang dia udohlaa..

eima said...

ok aku dah tau sape pakai inai kat anak ko ... huh ..kejam²