Jom klik

kENgkaWAn

Tuesday, September 28, 2010

Laki bini

Semalam terpaksa amik halfday sebab taska kol cakap Qimie demam.. Makan tak lalu, susu takmo minum.. merengek je.. Terus kol hubby suh anto balik. Sampai terus anto Qimie gi klinik... Cian tengok dia, lemah je, dengan badannye panas... Jumpe doktor amik ko, 5 ubat sekali dia bagi~demam, antibiotik, kahak, selsema & batuk~

Sampai rumah aku siap2 kan tochek, bagi makan, ubat & tidurkan dia. Hubby sampai2 terus tido.. dia dapat time off 2 jam dari ofis dia.. Dalam kol 1.30 dia siap2 nak gi ofis, salam2 bagai.
H: Yang, jangan lupe buke kete.
A: Ok.. hati yer.

Rumah kitorang tingkat 3, so helmet mmg letak dalam kete, malas nak angkut naek atas.. pastu hubby lak pesen tak suke bawak kunci kete so aku tekan la alarm dari atas tuk dia amik helmet.

Lepas dah tutup pintu, terus aku masuk bilik, ikat langsir bilik buka tingkap bagi udara fresh masuk bilik, ubah posisi Qimie ke tengah katil skit.. Tetibe dia merengek, then susukan dia..

Tiba2 aku dengar bising2 kat luar jerit2 "Cik Bunga..cik Bunga!! ooo cik bunga" Pehal lak..cam suara anak jiran sebelah.. tapi klu diorang nak panggil aku mesti mama dia dah kol aku..

Elok qimie nyenyak tidur terus sambar baju tshirt sebab aku pakai baju tali halus masa tu..seksi kot nak kuar. Buka pintu, tengok anak jiran tengah main2 kat depan rumah.. Macam bukan panggil aku je, terus tutup balik pintu then terdengar suara akak sebelah.

Akak jiran: Kenapa Li?
Hubby: Bunga la, saya dah la lewat dah ni.

Aku patah balik ke pintu, dalam ati dok fikir, apehal lak laki aku ni patah balik rumah, ada ape2 tertinggal ke? Dengan muka tersenyum aku buka pintu tanya, nape bang?? Tengok2 muka dia kelat.

Hubby: Apsal tak buka kete? Lama abang tunggu bawah.
Aku: Haaaa??????

Ya Allah.. sumpah aku lupe.. Terus meroyan cari2 mana aku letak kunci kete.. 15 minit gak la hubby tunggu bawah... Hahahaah mengong nyer bini.. acane leh lupe.. padahal biasanya kalau dia nak kuar rumah, selagi bayang dia tak hilang aku setia tunggu kat tepi tingkap...

Kuar rumah terus kee beranda.. wahhh sangat rase bersalah.. dah la tengahari, panas lak tu.. hubby lak pose.. aku lak buat camtu kat dia.. Arrgghhh!!!

Ko tau ape hubby buat?? Aku ingatkan dia nak senyum masa berpaling pada aku..ye la tanda maapkan aku.. sekali sambil moto bergerak, dia paling kat aku dengan muka kelat mulut dia jelas aku tengok sebut

"DAH LA ORANG LAMBAT.. BLABLA BLAH.. " ayat seterusnye tak leh tangkap sebab dia dah paling muka ke depan. Aaaaaa... sedeh!! Terus mandom..

Kol 3 lebih kol dia... say sorry.. sebbaik mood dia dah ok huhuh... Malam tadi cite balik... tergelak2 kitorang dengan kealpaan aku ni.. Haihhh!!! Ni mesti sebab tak cukup tido!!! Termasuk ari ni.. rasenye malam aku cuma lena 4 jam je.. Ni pun mata lebam.. ngantuk weh!!!!

9 comments:

eima said...

pesal Qimie slalu demam ...
mesti tak cukup tido kat taska ke ..
ke ade budak yg demam jangkit kat die ??

sian laki ko ...klu aku ..aku pun mrh ko jg ... balik umah aku marah lagi ...biasa ni, kuat lupa mkn semut ape !!

deelira@deeliraz said...

hrm...sian azli wei..sian...
azli ko kena sabar sket. bini kau ni pelupe!!! sbb dah tue...hahahaah

LiErOSe~QiEmi said...

eima: tula.. aku pun tak fhm manje.. apsal ek??? Ada tips tak spy ank jarang2 kena hinggap penyakit ni..

weh, laki aku ni mudah forget & forgive.. lagi2 dgn aku.. hihihhi

LiErOSe~QiEmi said...

deelira: wooo.. jahat!!!!! Kutuk aku...sumpah weh, aku pun tka tau cane leh lupe.. mengoms sungguh..sebbaik azli syg aku, so marah tak lama hikhik

Intan Inn said...

bunga mcm mana leh silap ek masa buka kete tue..yerlah bunga kata dah tekan akram kan so napa pulaklah huby tak call tanya kenepe kan..hehhe...yerlah may b bunga serabut jugalah dgn qimie yg demamkan mestilah risau...nasiblah mood hubby bunga dah ok..hehehehe

LiErOSe~QiEmi said...

hahahaa..bunga tak tekan pun alarm.. tak teringat langsung nak kena tekan alarm tu hahaha

hubby tak call sebab hp dia hbs bateri ihhihih

mrs_zura said...

smg Qimie cpt sembuh:-)

LiErOSe~QiEmi said...

mrs. zura: aminnn

Nur Hawa Mohd Zin said...

heheh...biasalah kalu tengah marah akan membebel..bila dah ok..akan mtk maaf..awe ngan hubby pun macam tu..kalu dia marah..awe tak amik ati sebab dia akan mtk maaf dan anggap tak berlaku :)