Jom klik

kENgkaWAn

Thursday, September 2, 2010

Mee Bandung

Ini bukan sesi menyalin resepi yer anak2.. tapi pemberitahuan, menu tuk berbuka petang ni.. Hahaha ada orang kesah??? Takpe ni makluman tuk mr hubby. Beli kat pasar tani ofis tadi..

Diorang kate sedap guna perencah ni.. ermnn ok la tu tuk wanita berkerjaya ni.. takat potong bawang, potong sayur, potong ayam.. tumis sumer bahan dengan perencah.. siap.. Hihih..

Sori, ni la mee bandung cara aku.. weh, nak masak tak sempat aaaa... uhuhhu.. agak2 sempat tak erk buat cekmek molek.. ermnn.. sampai rumah dah kol 6.15.. ermnn..dah la masak terkedek2, berjam2 kat dapor, ntah ape aku buat taktau..lembap!!!! Hahaha tp takpe la nak terai laaa jugek..

6 comments:

eima said...

ko rebus siap² ubi tuh ..simpan dlm frigde ....nk buat br amik ...

LiErOSe~QiEmi said...

wahhh.. itu dia petua daripada chef manje.. hihihi.. orait2.. x la panas time nak ramas kan.. okeh.. thanks 4 the tip!

Nur Hawa Mohd Zin said...

bunga awe makan mee goreng tadi..heheh...

~ bunga kena tag join contest raya dalam kenangan, 4 sept 2010 ni tarikh tutup ~

Intan Inn said...

salam bunga..wah kebetulan menu kita sama mee bandung muar..tapi perencah kita yg jeama lain beli kat muar last eweek ..hehehe...memang sedap tau..heheh samalah pulak ek kita masak td...

LiErOSe~QiEmi said...
This comment has been removed by the author.
LiErOSe~QiEmi said...

hawa: mee goreng, nyum..nyum sedap gak tu.. ok awe, bunga dh join dah GA tu.. tq tag yer hihi

intan: yeke? ihihi..bunga buat sebab suami pernah request nak makan mee bandung, nk buat sendri tak pndai, so beli pes jela..sedap gak.. tp intan punye mesti lagi sedap sbb dr muar..kan