Jom klik

kENgkaWAn

Friday, September 3, 2010

Orang len tayang, nak tayang jugek laa

Ngeh2.. dah hari ke 24 Ramadhan baru nak tayang makanan ihihih... Almaklum, saye ni pemalu.. ni pun tangkap gambar hubby cakap, hai takkan sahur pun nak amik gambo.. ahhahaha..

Ok ni hasil daripada perencah mee bandung muar semalam..
Yang ada udang di atas tu, saye yang punye bukan ahmad albab yang punye..hubby tak makan seafood, alergik..Close up mode..yummy itu udang, ayam & telor.. Heaven ok, sangat sedap dimakan semalam. Bole la beli minggu depan wat balik kampung, masak tuk famili plak! Owh 1 mangkuk saye bagi kat akak sebelah rumah.. Yer la makan berdua je, mana mak habis kan 1 bungkus mee berkuah.
Owh kueh cam biasa la buatan param.. Onde2 buah melaka adalah sangat mahal.. singgit 4 ketul je, kecik lak tu.. Nasib hubby yang beli, klu aku, kat situ gak aku komplen, mahalnye.. hihihi aku kan laser.. Kueh kasui dia sedap, pau pun sedap, inti kelapa..nyum2.. Cek mek molek tak sempat buat sebab ubi lambat masak.. tengok la petang ni..Air nescafe o panas dan gak A&W rootbeer.. Terbaekk wook!!!

Oye, masa aku masak tu, aku heran gile sebab sunyi je kat ruang tamu.. jengok2 ni rupenye dua beranak ni buat~Eksklusif gambar ni tau.. dua2 tak sedo masa aku snap! Bang, tak marah kan publish gambo tido..haahaha.. Owh abaikan kain yang blom berlipat sebakul tu, baru malam tadi langsaikan uhuhhu..

Ok pagi tadi lak sahur sangat simple sebab tertido terus masa susukan qimie so just ayam goreng tepung kfc & sayur kobis masak lemak.


Air lak milo panas.. jap2 nape air milo kelihatan seperti tea??? AHahaha... padahal kau buat pekat dah tadi, camera error eceh salahkan kamera lak...hihihi

11 comments:

eima said...

weh laki aku suka mkn mee bandung pe kate .. ko tolong beli kan ... nanto pos kat aku bleh ..nanti bank in kan duit ....

bagus la qimie ..senang tido...

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

owhhh bunga...ngaper ko nak wat mee bandugnn tak bitau...akak ada perencah dia...tapi lum buat2 lagi...kalu idak leh suh ko buatk...uhuksss

MRS. K said...

nampak sedap mee ko tu nge..

LiErOSe~QiEmi said...

eima: ko nak btl2 ke main2 ni manje?? klu btl nak aku beli, tapi tak sure selasa ni dia jual lagi ker tak..

izan: ihhihi.. takpe kak, nanti akk cube la buat, pastu pos kat saya, boleh??? hihi

k: weh, nmpk sedap, rase lagi sedap.. ok la perencah dia, mmg tuk masak 1 bungkus mee kuning tu

eima said...

betui² la...
wat pe main²... nk gak mee bandung tuh ....

LiErOSe~QiEmi said...

hhahaa.. ok nnt klu ada aku bagitau.. weh ko nak brp?? harga aku lupe tanya sebab aku beli sekali dgn mee eh brp kena pun aku lupe haahhaah.. tp berbaloi sbb sedap..ermnn yummy

deelira@deeliraz said...

sedap sayur lemak kobis tu nge
aku suke!@!@!

Black_roses92 said...

sedapnya ada udangg!!! huhu..tapi kita allergic ngan seafood la, kak.. ;')

Cari baru sebagai pengganti?? hehe...saya ni payang nak jatuh hati. hehe..2 yang bila dah sekali jatuh, betul2 lak tuh jatuh, 2 yang payah.. hehe.. dah cuba cari, tapi tak bley jalan gak. hehe.. it's ok. ceriakn diri je.. ;D

Selamat menyambut hari lebaran..

LiErOSe~QiEmi said...

deelira: hahahaha sayur tu apepun aku tak letak btl2 kobis, santan & bawang beso..takde ikan bilis sbg penambah rasa.. nasib azli telan je

black_roses:alergic? sama dgn suami akak..

takpe dik, lom jumpe tu.. one day msti jmpa jugak mr. right adik tu..ihhih

Nur Hawa Mohd Zin said...

tu tido sebelum ke sesudah makan...heheheh....

LiErOSe~QiEmi said...

hawa: haahaha sebelum awe.. penata beno dua2 tu..lawak tgk!