Jom klik

kENgkaWAn

Tuesday, September 21, 2010

Taska & Tayar

Taska

Pagi tadi hantar si tochek,lelaki yang sambut tochek.. memang melalak la sebab dia kan tak suke lelaki.. semalam mencebik je.. Sedih beno muka..tapi at least semalam cikgu yang biasa tu amik dia.. tapi ari ni..

Taska tu berubah angin ke ape ntah.. Cikgu2 yang biasa dengan si tochek tu dah depa hantar ke cawangan len.. Cian tochek mesti rase tak selesa sebab orang baru yang jaga dia.. Petang semalam aku call pun orang lelaki yang angkat..aku rase lelaki yang sambut Qimie pagi tadi kot..

Ish risau laa.. tak tau nape, rase tak senang duduk lak aku...



Tayar

Semalam sampai ofis kol 8.50pagi.. hubby lak aku rase kol 9.00 pagi kot.. HUrmmm semua angkara tayar moto pancit.. Berpeluh gak la ketiak patah balik rumah..

Hubby try pam, dah tak leh sebab tiub tayar tu dah terkeluar.. so just tinggalkan kat petrol pump Petronas je.. Menapak ke rumah memang menduga perasaan.. Bayangkan kol 7.20 pagi baru bertolak dari Shah Alam ke KL... memang keje gila.

Baru lepas je tol batu 3.. kete dah bersusun.. nak masuk susur Subang je pun padahal sebab nak lalu NPE.. tapi dah amik masa sampai 15 minit.

Ingatkan dah masuk NPE lancar la perjalanan..eh tak ok, jem lak kat flyover on the way ke Sunway Pyramid tu.. Stress!!! Sebbaik hubby yang bawak.. aku kat sebelah dah kelaparan, kedarah roti je..sebbaik tangan rajin capai roti atas meja sebelum kuar..

Usai bayar tol kat Pantai Dalam tu.. amik ko..jem pagi kat jalan ke Angkasapuri tu... weh jam dah kol 8.15 okeh.. Tapi aku tak lak rase stress masa tu sebab dah memang tak leh watpe.. just sms bos je cakap lambat hahha sampai ofis mintak sign..senang!!!

Eh macam malas lak nak sambung.. nape ntah!! Hahaha.. ok tu jela kemalasan still menyelubungi hidup aku minggu ni huh!

7 comments:

eima said...

ko mls sbb mood raya lagi kot..huhu

LiErOSe~QiEmi said...

ne de manje.. internet tempat aku ni asik down je.. nak taip pun jadik malas huhu

deelira@deeliraz said...

akhir2 ni bunga sentiasa di duga. sabar yek bunga.

LiErOSe~QiEmi said...

huhuuh.. kecik je kot dugaan tu berbanding orang pelestin.. eh tetibe jadik baek sejak2 pose ni hahahaha

Nur Hawa Mohd Zin said...

yang taska tu mereka ada bagitau pertukaran cikgu ke? maksud awe ada ckgu baru masuk...

pasal tayar mmg dugaan kan kak..kadang2 kite dah check tapi tengah2 jalan wat hal jugak tak leh kata apa lah..sabar je..

LiErOSe~QiEmi said...

hawa: takde pun.. tu yang macam bengang je rase.. tapi da tanya dak2 baru tu katanya sementara je

tayar.. ghopenye bukan bocor..tapi tiub yang masukkan angin tu yang rosak tu yang tak leh nak masuk angin dalam tayar tu..

Nur Hawa Mohd Zin said...

kena tukar tiub lah tu kan..huhu