Jom klik

kENgkaWAn

Friday, September 24, 2010

Terima kasih kerana sabar menunggu

Semalam, kol 1.45 baru gerak dari ofis.. Kat KL hujan dah renyai2... Sampai area PJ... cerah.. sampai area Subang... Hangat gile.. Mata aku leh buka sipi2 je.. Gile terik!!

Stop kat shell batu 3, gi surau, toilet & beli ubat pil cikittek on.. thankss to manje atas tips yg berguna.. pas je telan pil tu.. ok dah aku..

Amik tochek dah kol 2.40.. gile pecut ke klinik.. dingdong2 cari parking, pastu buat lak susu dia, salin baju bagai kol 3.15 baru aku daftar...

Handle tochek dalam klinik... amaaaaaaaaaaaattttttttt menduga perasaan.. Leh nak main kejar2 lak dengan aku, masuk toilet la, bilik doktor la, bilik penyusuan la, bilik fail, kuar klinik... aaargghhhh!!!!!! Dah penat baru dok diam skit.. tu pun main baling2 kertas nombor giliran..

Kol 5.00 masuk jumpe nurse tu.. Tanya ada sakit ape2 tak.. baby ok tak.. tulis2 skit.. ermnn dah.. Adeh... tunggu 2 jam just to hear "teruskan ubat swasta, just bagi ubat if anak perlu, kalau demam lebihi 3 hari terus bawak gi klinik.. Adeh.. tu sume aku tau dah... anak baru demam 1 hari pun aku dah sebok2 ajak hubby gi klinik..

Pastu dia cakap ok takde pepe dah, nanti bulan 12 baru ada cocok ye.. Aku bangun n ucap time kasih.. Then dia balas, takpe..tapi terima kasih sebab sabar menunggu..

Terus tak jadi nak marah2.. ermnn sebab aku tau.. diorang pun penat sebenarnya..

Masuk kete, mata tochek dah lalok..tu laa pusing lagi 1 klinik penat la tu.. Ermnn dan bukan dia je penat..aku punnn... Adeh..nilah la susahnye bawak anak gi klinik sensorang..

3 comments:

eima said...

aku dah biasa bw anak sesorg ...
baik kerajaan mahupun swasta ..
klu klinik jejauh je aku pi ngan laki aku @ laki aku je bw ngan MIL aku ...

klinik yg jauh tuh klu perlu jumpe specialist la...

Nur Hawa Mohd Zin said...

awe pun kan kak..kalu org berbudi bahasa kita yang marah pun jadi reda kan.heheh

LiErOSe~QiEmi said...

eima: huhuh..aku ni paten manje sket.. skit2 nak ajk laki hahahaa.. bio penat sama2.. jahat tak???

hawa: tu la pasal.. terus tak kisah even tunggu 2 jam smlm hihi