Jom klik

kENgkaWAn

Monday, October 4, 2010

Demam lagi

Ari ni pegi keje dengan muka tak siap.. Sampai2 ofis terus letak kepala atas meja.. tido sampai kol 8.30pagi.. tu pun sebab dengar ada call masuk..

Ermmnn.. puncanya anak kesayangan ambe tu.. demam lagi.. Tak tau laa nape.. kerap sangat dia demam sekarang.. Malam tadi gile panas.. aku cek dengan jangka suhu 39.9'c.. Kecut perut k.. dah la dia mengamuk2...

Letak cool fever orang dewasa punye, kasik cepat skit ilang panas.. Jaram kepala & badan dengan ais asam jawa.. tukarkan baju ke baju lubang2.. Kejutkan dia bagi makan ubat.. Kol 3 pagi.. amuk lagi.. aku bawak ke ruang tamu, buka tv... cite kartun.. diam jap..

Tapi jap jela, then sambung merengek.. kol 4pagi laa baru dia betul2 lena & panas dia turun & dia agak berpeluh.. Time tu la baru aku letak kepala kat bantal.. & pukul 6, hubby kejutkan suh bersiap.. Periksa suhu badan dia.. dah turun.. lega hati.. baru berani nak hantar taska.. kalau suhu tak turun memang EL laa jawabnya aku hari ni.. Tadi gi kerja pun kami laki bini tersengguk2.. mengantuk yang amat.. Yela..dengan hubby2 pun berjaga sama.. mana nak tido dah kalau anak tak sehat.. Ermmn...

Ni pun baru lepas call taska tu.. kata cikgunye dia ok, tengah main2.. badan still panas tapi tak merengek, so lega laaa hati ambee...

Tak sabar nak balik, risau gak dia demam sebab asik kena marah dengan aku je minggu ni.. nakal terlebih sangat.. Hai la permata hati bonda, sehat laaa sentiasa.. gundah hati bonda jika kesihatanmu merosot sayang..

3 comments:

Intan Inn said...

erm skrg mmg musimlah..intan pun tak sehat kene selsema n pening kepala..raya makan macam2 kan..semoga dia cepat sembuh...

Nur Hawa Mohd Zin said...

musim demam kot skunk ni...sian dia dah la dmam pastu kena marah..huhu..sabar la bunga..budak..awe belom ada anak mungkn awe tak faham sangat pangai budak2 ni..eheheh

LiErOSe~QiEmi said...

intan: tu laa..bunga pun dah 3 hari tak sehat.. demam+batuk+selsema... jangkit dengan anak.. aminn

hawa:takpe2 awe... nanti dah ada anak, jaga elok2 ek.. jgn bagi dia demam.. nanti susah ati macam bunga lak huhuu