Jom klik

kENgkaWAn

Friday, October 22, 2010

JPBC2, date & rindu

Mood untuk berblogging sangat2 kureng.. nak BW pun malas.. Mood bila period memang camtu kot.. makanya 1000 kemaafan ku pohon pada kengkawan yang tak sempat aku nak lawat blog tu erk!!

Rabu tu ada cite pasal dating dengan hubby kan.. Ermnn tujuan asal tuk tengok wayang berjaya.. cuma takde la dapat tengok MAGIKA pun.. dia tak buat tayangan malam.. hampes sangat k.. Sebbaik ada Jangan Pandang Belakang Congkak 2.. Cite dia memang lawak weh.. Tak rugi la tengok.. yer la harga tiket pun separuh je kan.. Harga bertih jagung lagi daripada tiket wayang malam tu.. huhuhu..

Even takde Shaheizy Sam pun (btl ke eje ni??) tapi cat farish n lan pet2 leh buat cite tu menarik.. Kitorang yang ngantuk + penat pun tak jadik nak tido.. Yela kalau dah permulaan pun dah lawak.. pempuan lak yang jadik toyol & hantu minyak mau ko tak pecah perut.. Cute pun yer..

Lepas tengok wayang terus gi makan KFC... Si Tochek kesayangan kami rupenya ada kat Pizza, bersebelahan je.. kan dia ada dengan x-pengasuh dia.. Tapi, awal2 diorang dah pesan jangan jenguk muka.. yela.. klu aku jengok confirm nak ikot aku balik.. bak kata x-pengasuh.. aku ni kan candu dia.. huhuhu..


Tapi yang peliknye.. korang tau tak.. aku & hubby tak rase best pun kuar berdua je cam tu.. rase len macam sangat.. Bosan, serba tak kena.. rasa tak lengkap laa... Tapi bukan ke ni yang kitorang nak.. saat2 berdua je.. Tapi sumpah.. kami sama2 rase tak lengkap... Selagi anak takde disisi kosong weh..
Owh, tu bukan bermakna cinta kami dah pudar.. cuma, mungkin kami berdua buakan macam sesetengah parents yang selalu tinggalkan anak tuk ke sana sini.. Tak.. walau susah camne pun biasanya anak kami bawak.. Kecuali la tuk gi dinner anjuran ofis.. tu memang tak dibenarkan bawak anak..

See, still loving lagi kan.. hihihi.. dalam kete otw gi JJ Bukit Raja


Dalam kete on the way balik tu, aku nampak kapal terbang.. tibe2 aku cakap "Kimi sayang, tengok tu, aeroplane.. see2, there" "hoho.." yeyeyy tepuk tangan... Hubby ikotkan je pangai gile aku.. Last dia kata, "senget dah sayang ni.. rindu sangat la tu.." Yer weh, rindu....

Kol 11.10 malam dia balik.. tido tak sedo diri dah.. aku peluk2, cium2 dia.. Sua candu aka susu pun tak layan.. kol 1 pagi rasenya baru dia bangun mintak susu.. Bengkak??? Tak payah cakap laa siap basah baju aku pasai susu kuar.. huhuhu sakit wokeh!!! Nak stopkan tak sampai ati.. ermnnn.. tunggu 2 tahun la tengok camne...

Tengok la, manje beno, asik berkepit je dengan aku.. Putih2 tu kaki aku maka kena la potong, cekci sgt.. Sayanggggg kamoooooo banyakkk banyaaaakkkkkkkkkkkk anakku~

11 comments:

Intan Inn said...

wah bercinta yer..heheh bestlah dapat tgk wayang..intan kalau pg takkan lah nak bawak 3heros tue ada pecah panggung tue kang

eima said...

tak penah lagi aku pegi berjalan ber2 ngan panjang ... tak sampai ati nk tgal anak sedang mak pak berseronok ... tp kimie tak pe die berseronok ngan mak pak angkat die ....

LiErOSe~QiEmi said...

intan: bawak jela intan... nnti kimi dah besar skit bunga nak bawak la dia masuk sekali.. tengok cite katun hihiih.. tapi... tak tau aaaa camne nak layan reaksi dia nanti... ntah2 pecah panggung dengar sore dia nanges je kot huhu

LiErOSe~QiEmi said...

eima: ko tau.. mmg dia tgh berseronok.. kuarge angkat depa ramai.. klu kuar dengan kitorang berdua je.. so lagi syok kuar ramai2, ramai yg nk pegang, ramai yg nak layan.. diorang mmg happening & sayang kimi sesangat sbb tu aku lepas je.. n aku tengok sendiri melalui tingkap dia tengah gelak2 sambil tepuk tangan.. aku lak yang sayu..anak gumbira cam dah tak ingat mak pak.. huhuuh.. sedeh aku weh, azli tarik aku cepat2 takut aku sedeh huhuhu..

...mommy jue... said...

bestnya.. dah lama aku tak tengok wayang.. aku nie nak tengok JPBC 2 tapi tak dapatla, anak kecik lagi.. lagipun takde pengasuh.. hehe.. pendam je la mimpi tu jawabnya......

LiErOSe~QiEmi said...

huhuhu... tu laa lepas bersalin tu je la pun baru dapat tgk wayang.. tapi tak best aaa kuar tanpa anak.. cuber try sekali kuar berdua msti rase tak best, anak adalah penambah perisa.. uhhuhu

eima said...

tatau nk kate pe la ... tp klu aku saje je aku pi kat anak aku ..pastu rembat bawa balik...hahaha jahat tak aku ??

LiErOSe~QiEmi said...

eima: haii ikotkan perasaan mmg la.. tapi.. ntah kecian kat diorang kott.. ntah la hati kata nak tapi akal mematikan pergerakan..

ciK mOt (",) said...

adik bunga...jganlah stopkan susu badan tuk qimie...biar dia stop sendri...sedih la gini...cam akak, irfan stop sendiri sebab susu akak makin kurang...skang dah takde...sempat 1 tahun 7 bulan jek irfan bf...fully bf sampai 11 bulan sahaja...sob sob...

LiErOSe~QiEmi said...

wow!!! fullu bf 11 bulan??? dasat laa kak.. saya campur2 dah masa dia 2 bulan.. takot dia tak mo minum susu formula.. sekarang pun dah campur2.. tak cukup la kak.. dia kuat minum..

LiErOSe~QiEmi said...

wow!!! fullu bf 11 bulan??? dasat laa kak.. saya campur2 dah masa dia 2 bulan.. takot dia tak mo minum susu formula.. sekarang pun dah campur2.. tak cukup la kak.. dia kuat minum..