Jom klik

kENgkaWAn

Friday, October 1, 2010

Nyaris eksiden

Yeeerrr!! Aku la orangnye...

Pagi2 dah tarik muka dengan hubby.. sebab dia cakap dia nak gi keje dulu.. dah lewat... So aku rase tak aci sebab aku kena anto anak sorang2.. kena gi keje sorang2...

Lom sampai kat tol batu 3, tiba2 moto aku macam kena sentap dari belakang... nyaris nak rebah.. terus aku slow... bunyi moto dah kepeh..kepeh..

Bala2... kecut perut ok, kain jubah aku masuk dalam kipas moto.. skuter ada kipas moto kan kat enjen tu.. tah laa bahagian mana..yang pasti bentuk dia kipas... Sedaya upaya aku tarik balik kain jubah aku tu.. fuhh sebbaik terlepas.. tapi moto still bunyi cam nak meletup woh!!!

Dalam 50 meter gak laa aku kena slow bawak moto, nak benti sembarangan tak berani sebab moto laju..kang arwah lak aku... Hati debo tak payah cite laa... Sampai kat hentian batu 3, terus stop..

Pusing2 kat enjin moto, nengok2 ada kain yang tercarik dari jubah aku.. huwaaaa.... baru pakai 3 kali tau jubah ni.. tu pun pakai sarung je sebab malas nk gosok baju gi rumah mak sedara raye tu...

Neges2.. tarik kain guna kunci.. sebbaik aa beso tapak tangan je yang koyak masuk dalam kipas tau.. Agak2 dah clear, start balik moto teruskan perjalanan ke ofis..

Atas moto dok fikir.. tu laaa tulah sebab masam muka dengan hubby.. Allah bayar cash kooo.. Sampai ofis saje nak gaduh2 manje dgn huby konon2 majuk sebab tak call tanya aku dah sampai ke tak.. tapinyee... hubby yang tengah angin sbb bengang dengan penarikan muka aku pagi tadi tambah bengang dengan ayat2 sindiran aku..

Hahahah.. dasar kuang ajo punye bini.. padahal sumpah, aku call dia niat nak mintak maaf sebab aku tau salah aku.. Tapi nama pun pempuan, sebelum nak mintak maaf bebel panjang dulu.. haa ko pagi2 mintak penampo dengan laki kan.. sebbaik jauh...

2 kali aku kol, dia takmo angkat tepon.. marah al tu.. amik ko terus aku ugut.. cakap, "abang mungkir janji...dulu cakap walau camne marah sekali pun, hp tak bleh off, tak leh tak angkat"

1 minit lepas tu aku try call lagi.. alhamdulillah, dia angkat.. walaupun kena marah haahahah.. sebab hubby jenis suka pendam, sekali lepas.. amik ko... melopong mulotttt ngahahahaha...

Takpelaaa..kena marah pun tak kisah..janji cite ni settle time tu gak.. sumpah, kami berdua memang pesen yang tak leh gaduh laam.. sebab hati masing2 takkan tenteram.. Tu pun hubby dah bising, cakap takde mood nak buat keje.. hikhik...

"Yang, sabo jela erk.. nak buat cane.. dapat isteri yang memang kuat berleter.. tapi marah2 pun ai tetap sayang u tau... Gaduh2 manje je kan..kan...Muahaahahahahaah" *muntah*

5 comments:

eLYies said...

la....nasib baik takde aper2 bunga.....tu ujian tu..tarik muka ngan suami..hehehhe

LiErOSe~QiEmi said...

haahahah.. tu laa pasal.. pasni kena beringat laa kan.. hikhik/...

Nur Hawa Mohd Zin said...

huhu...bunga bagitau yang bunga hampir ekseden?? mesti ati dia sejuk...sebab yelah, take care kat bunga..heheh

LiErOSe~QiEmi said...

hihihih... takpe, dia cpt sejuk orangnye.. jap je marah tu ahahah

Intan Inn said...

alahai gaduh2 manja jer tue..hehhe...erm tp nasib baiklah tk apa2 kan...naik moto mg bahaya sket kalau pakai bajulabuh2 ne