Jom klik

kENgkaWAn

Friday, October 29, 2010

Ragam anak

Semalam, tengahari macam nak hujan.. ke hujan erk??? Lupe la plak.. Tapinye ada la aku sembang dengan akak dalam admin aku tu sambil2 fotostat surat.. Sembang pasal hujan je pon.. Aku cakap mintak2 petang ni tak hujan sebab aku merempit sendiri ari ni, sebab nye cam biasa hubby tu gi men badminton..

Petang tu, alhamdulillah. Allah dengar permintaan aku.. Tapinyeeeee.. panasnyeee ya Rabbi.. Sampai nak terkatup dah mata aku.. Nak balik Shah Alam dari KL menghadap matahari terbenam.. makanyee... huishhhh rase macam nak menggelegak mata aku, kepala pun pusing2 sebab pening.

Bawak moto macam ke hapa laa.. sume orang pun aku nak potong.. Sampai Shell Batu 3 isi minyak jap then beli dunkin donut tu tuk si tochek sayang.. Ye la malas nak dengar dia mengamuk dalam kete mintak susu.. sebabnye aku serik... Korang tau dia pernah merangkak kuar dari seat belt, well aku akui salah aku sebab tak letak dia dalam baby seat car sebab jarak perjalanan dekat je.. So selt belt orang dewasa, mudah la budak sekecik dia tu loloskan diri..

Dah lolos tu merangkak naik atas aku yang tengah drive.. terbabas ke lorong sebelah gak la aku masa tu.. Memang menguji weh.. dengan melalak dia sampai nak muntah2 sebab beriye sangat nanges nye.. And guess what, aku pun sama naik nanges dengan dia mintak tolong dia behave. Alih2, kat lampu isyarat nak masuk kawasan rumah tu, dia dah duduk atas aku dah.. ko bayangkan kete manual, yang seat car dia jenis "bucket" dipandu oleh aku yang kenit ni.. dua bantal yer diperlukan tuk aku bawa kete tu secara selesa.. haa pecah lobang muahahahah.. Dengan anak yang beso dia melebihi pandangan mata.. makanya kete aku bawak memang terhuyung hayang..

Owh, dan aku perasan, lori yang ada belakang aku bawak dengan jarak yang jauh dari aku.. hahahah takut la tu apa2 jadik.. wei, bukan dia je.. aku ni ketaq okeh!!! Arrrghhh masa tu memang kalau ikutkan hati nak je lempang anak aku sorang tu... tapi memandangkan dia tak sehat lagi.. sabarkan je hati...

Owh sambung tadi, dah beli donut tu sambung perjalanan amik kete, terus gi taska amik dia.. Wah baekkk punye landing atas lantai tengok budak2 len main.. Ape ke kera sumbang anakku itu.. bagi salam jer terus dia meluru ke arah pintu.. bukan dengan senyuman atas ketawa.. tapi rengekan.. haishhhh hari2 tiap kali, camtu laaa.. susah nak tengok dia gelak bila amik.. dah ada dalam dakapan aku baru sengeh.. sabo jelaaa..

Masuk dalam kete je... ermnnnn.. ape lagi nampak donut, terus mintak.. tak dan2 aku nak start enjin.. ok, klu makan takpe.. dikirai2nye donut tu.. sayang mahal ok donut tu RM2.30, bukan 40sen... mama ni kedekut.. sila jangan bazir2.. Eeeeeee... mencabar keimanan ok.. Tengah drive, dia sebok nak suap donut tu ke mulut aku.. Tak layan dia amuk, at last aku suh dia letak atas tangan aku je.. aku suap sendrii.. Sebbaik laaaa taska tu jarak ke rumah dalam 1km je.. Klu 10 km??? Nanges bersama2 aaaa...

Ops!! Papa, sila tengok dalam kete, ada tak cebisan donut anakmu buang semalam... Tak sempat nak tengok, dia dah mengamuk nak susu.. Huhuhu...

13 comments:

ciK mOt (",) said...

hehehe....
bunga tu baru sorang...
kalu dua orang???
eh ko pikirlah sediri ek...lalala

LiErOSe~QiEmi said...

haahha.. tu la kak.. klu dua.. dengan saya2 melalak sama.. ermnn kena tunggu yg sulong beso skit dulu baru nak menambah pun kot.. hihih

Fida Ghazi said...

ahahahah..rasainnnn...

k. fida dah rasa.... tapi nampak gaya..tak lama lagi pon akan rasa lagi benda sama.. si Rifqah dah stat mengganas.

Dah tobat dah! 2 orang cukup!!

hahaha..dasarrrrr!!

LiErOSe~QiEmi said...

huwaaaa tgh rase la ni... hari2 ngamuk..stressss!!!!!

uiks!!! yer ker 2 dah cukup??? tup2 taun2 depan, eh ke depan lagi perutnye??? hahahaha

eima said...

slalu nye budak aku hepi klu nampak mak die ... senyum² amin² tn qimie merengek plak ..manja sgt tuh ...hahah


beli car seat la senang...

LiErOSe~QiEmi said...

tula pasal.. anak orang len nmpak mak dia kemain gelak.. anka aku eekkk.. nanges ngade ko tau.. air mata takde pun.. dah aku dukung,baru sengeh & salam teacher..sabo jelaaa

ermnn nak beli gak ni.. tapi tak terbeli lagi hahaha... sbb skrg still guna yg x-pengasuh dia.. diorang suh guna dulu..tu yg dok tangguh2 beli tu hahaah

Whoopz said...

Qimie dah pandai demand.. Haha.. Carefull la weyh..

ciK mOt (",) said...

cam akak, ari2 amik anak dari taska...anto pun akak gak...
skang kakak dok belakang
adik dok depan...berdiri lagi ok...so nak tarik perhatian derang
gigih kami somi isteri buh tv lam kete...asal naik kete jek pasang cd...barulah dok diam...kalu idak...jangan harap...bergaduh jek dua badik tu...haihh...

LiErOSe~QiEmi said...

whoopz: tu laa ikot pangai sape ntah demand2 nih!! bajet artis la tuh!! ;p

LiErOSe~QiEmi said...

cik mot: ye ke kak??? uishhh payahnyeee.. pasang tv??? huh, membazir.. kata saya hahaahahah... bukan pe klu dah pasang dgn saya2 nk tgk sma pastu sakit kepala.. takmo laaa...

Nasriq said...

"mama ni kedekut.. sila jangan bazir2"

Bunga memang kedekut...huhu...

Intan Inn said...

erm mmg menguji kesabaran dgn kerenah anak2 nie..bunga baru sorang intan nie dah 3 aduhai macam2 ragam nak koene layan...

LiErOSe~QiEmi said...

nasriq: "bio kedekut dgn anak2, bio anak tau erti hidup ssh.. jgn bagi dia senang sgt.. nnt dia tak hargai hidup sbb biasa hidup senang.." itulah motto ai hihihihi

intan: tu la intan.. cane ntah orang anak 3,4 orang ni.. hai mesti penat gile kan...