Jom klik

kENgkaWAn

Thursday, October 14, 2010

Sayang seorang suami

Pagi-pagi camni cam nak emo je bila baca n3 daripada blog ni. Huhuhu.. kalau aku la suami mintak camtu.. rasenye dah terbalik rumah aku tu.. hahahahah.. ribot kooo...

Tapi sehingga sekarang.. aku bersyukur sebab aku tau, suami aku hanya punya aku sorang di hati dia... Camne aku tau??? Ermnn.. mengenali dia 5 tahun sebelum melayari rumahtangga yang dah masuk tahun ke 2 ni mungkin belum cukup buat aku kenal hati suami sepenuhnya..tapi aku yakin... Aku yakin dalam hati dia sehingga saat ni hanya aku bertakhta.. diingatkan sehingga saat ini.. Akan datang sumpah aku tak tau... Hanya mampu berdoa dia tetap sama seperti yang aku kenal dulu dan kini..

Cuma nak kongsi perasaan aku yang baru malam tadi aku sedar.. Macam biasa, aku mesti tidur lebih awal dari suami sebab terus terlena tiapkali susukan anak @ tidurkan dia.. Tapi suami macam biasa sebelum dia masuk tido, dia akan kejutkan aku tuk solat Isyak.. Dan malam tadi bangun je aku terus datang mood rajin.. aku kalau rajin memang terbaek..tapi malas, ko tak payah la nak suruh memang aku tak buat.. klu buat pun terpaksa ok..

Tapi malam tadi aku terus sapu rumah, mop lantai satu rumah, clearkan dapur.. Then baru solat. Pas solat amik baju, iron tuk esok.. aku kalau tak iron sabtu @ ahad memang hari2 laa akan gosok baju.. klu sabtu ahad terus iron tuk seminggu..

Dan aku baru perasan sesuatu.. yang suami aku takkan tidur selagi aku takde kat sisi dia. Ok bukan sebab dia nak something dari aku ok ihhhihi.. tapi dia memang jarang la boleh lena tanpa aku disisi dia. Korang bayangkan berapa lama aku amik masa tuk siapkan sume keje2 tu.. Kol 12.30 start, dekat kol 2 baru aku masuk tido..

Dan macam yang aku cakap, dia masih tak tidur.. tak senang hati dia selagi aku takde kat sebelah dia.. Lepas sembang lebih kurang, terus..senang je dia tidur.. aku lak yang terkebil2..

Ok moral of the story.. bagi aku, suami aku memang takde la sifat2 romantik macam nak bagi bunga ke, coklat ke, ajak makan kat hotel2 time special date ke.. memang takde.. tapi dia tunjukkan sayang dengan cara yang lain.. Contoh, telefon ke pejabat bila aku bawak moto sendri ke ofis tanya dah sampai ke tak, tanya pendapat aku sebelum buat keputusan, tunggu aku siapkan keje macam malam tadi baru lelap mata.. Berada kat sisi aku bile aku nak sangat tengok movie kat tv sampai kok 1-2 pagi.. sedangkan dia mengantuk.. tapi dia tetap teman aku kat sebelah... Memang dia takkan masuk tidur selagi aku tak tidur.. dan len2 la..takkan nak letak sume kat sini kan cam ek eleh.. cam dia je ada suami.. takke nyampah korang bace kan..

Mungkin bagi sesetengah orang tu biasa je.. tapi bagi aku tu dah cukup sweet tuk ati aku.. Sebab aku tau, dia bukan jenis yang tempah bunga pastu anto kat pejabat.. weh aku mmg nakk tapi memang tau takdenye dia nak buat.. jalan2 tepi pantai, pastu dia petik gitar mainkan lagu tuk aku.. gile romantik tak??? Haaa tu memang impian yang aku buat sebelum kawin dulu tapi sekarang dalam mimpi je kot..huhuhhu..

Tapi kan.. tak tau la kalau2 dia baca entry ni tetiba dia nak buat hahaha.. tapi aku rase.. ahhh takdenya dia nak buat.. aku kenal dia...

Ok dah la merapu je lebih ni.. Takde idea nak up cite weh.. cam bosan dah dok ofis ni.. nak pindahh!!!!

14 comments:

Yutaka Mushimura said...

heheh..sgt2 bertuah seh ada pacar yg gini caring n punya gaya tersendiri untuk CP Bunga...

~~bila dikenang, mungkin ada ROMANTIKA nya~~

~~Romantika Di Tampoi..lalalala~~

eima said...

nk kena sambung la topic nih ....

sama la laki ko ngan aku .. cuma garang je panjang tu ....

LiErOSe~QiEmi said...

yutaka: hihihih... terima seadanye je.. oitt ada ke romatika di tampoi.. tu bukan tmpt wad sakit jiwe ker?? huhu

LiErOSe~QiEmi said...

eima: sambung, jgn tak sambung harharhar

Yutaka Mushimura said...

itu tajuk lagu lah Cp bunga oit...

lagu saleh yaakob.

LiErOSe~QiEmi said...

owh.. gua tak layan lagu3 SY aka Abg Jemm ihhihihi

deelira@deeliraz said...

nnt aku ada masa aku sambung plak.bile? x tahu.. hehe

☆iz-AnN a.k.a cOmOt☆ said...

bunga...wat per laki ko nak kasi ko bunga...
sebab ko memang membawa nama bunga hingga ke akhir hayat...lalala...
aci tak komeng gitu???

LiErOSe~QiEmi said...

deelira: hahaahha.. pas manje sambung ko sambung k.. sbb laki kite mmg sama pattern hahaahah

izan: haah la kan kak.. mmg tu laa jawapan dia sokmo2 pong.. huh!!!!! sbb tu dapat 1x je.. tu pun sbb dia tak tau nama sebenar.. bagi nama samaran je haahahah

eima said...

a'ah la ko nama bunga ros ... wat nk dpt bunga ros lagi ...

aku seumur hidup belum dpt sekutum bunga pun lagi even bunga kutip kat laman org tak pun tepi jalan ...

aku tak layan bunga ..janji tiap kali besday or annibersei bg aku emas... itu aku dambakan ...haha

LiErOSe~QiEmi said...

haahhaha.. botak aa somi ko.. 2x mas setahun... hhihihihi

Nur Hawa Mohd Zin said...

5 tahun..awe memang target nak kenal 5 tahun b4 nikah...skunk baru 3 tahun..ada 2 tahun lagi..huh...

LiErOSe~QiEmi said...

hihihi... kenal dari masa belajar..sbb tu lama, almaklum masing2 dah gatal, apa nak di kate..hiihhihi

Nur Hawa Mohd Zin said...

sama lah kite..heheh....