Jom klik

kENgkaWAn

Monday, October 18, 2010

Sharpener

Kredit to Mr. Google

Di suatu pejabat yang hening..
Mr. M: T, ada sharpener tak??
Cik T: Ada tu, kat tempat nazri tu...

Mr. M pun berjalan menuju ke tempat dimaksudkan.. Dibelek2 kendian dia masukkan pensel dalam lubang sharpener tu.. Lantas dipusing2 kincir.. eceh ayat kincir tu..
Mr. M: Eh, takde ape punn...
Aku yang dari tadi memerhati senyum lantas hulurkan bantuan secara lisan
Aku: Tarik besi pemegang tu baru leh pusing.
Mr. M pun tergodek2 cari besi.. tak leh pun.. hiihihih lawak ok tak tau cane nk explain keadaan dia yang cam sangat terdesak tak tau cane ia berfungsi... So aku hulurkan bantuan.. Dah tarik besi tu aku suh dia pusing..
Mr. M: Eh dah boleh.. (cian kan cam teruja ok)
Dia pulas2 tak nak stop..
Aku: Eh, Mr M, dah la tu, tajam dah...
Mr. M: Owh dah ek.. Eh betul aaa tajam betull..
Muahaahahah.. gile per, kalau dia keep pusing bendalah tu, pendek la pensel dia.. Paling aku kesian.. dia berjawatan J48.. kalau kat daerah tu dah kira Pengarah dah tu.. Tapi pengasah pensil pun tak tau guna.. Eh, ker memang orang2 berjawatan tinggi ni tak pandai guna mendalah tu??? Yerla, sume2 pun orang yang buatkan..bila masuk ibu pejabat, sumer kena buat sendiri.. Kejutan budaya la kejap kot.. ihhihihih.. keciannn..

4 comments:

eima said...

slalu nye cam tuh .. sabo je la...
nih nk cite sal PA ketua pengarah kem. aku... nk copy file dr thumbdrive pun tak tatau ... cam ne la jd PA boss besar sabo je ...

☆ciK mOt☆ said...

hehehe...macam2 hal..
hai bunga...

Intan Inn said...

erm mmc 2 hal kan..kadang buat kita tersenyum sendiri..hehee

LiErOSe~QiEmi said...

eima: msti dia dah tak berapa muda kan manje.. hihih standard aaa tu, kat sini pun ada gak yang cmtu.. uuhuhhuhu

cik mot: aik, dah tukar nama ker kak hihih

intan: tu la pasal.. nak gelak tak sampai ati, senyum jelaa