Jom klik

kENgkaWAn

Tuesday, November 23, 2010

BBQ AT BALOK BEACH part1

Ahad lepas kitorang buat BBQ... idea asal harus la dilontarkan oleh adik paling bongsu kan.. kakak, abang, mak ayah, anak sedara malah suami & anak harusla ngikut je karenah si bongsu hikhik....

Kami buat kat pantai ni... 3 buah kete, 2 bijik moto.. tu pun tak campur kaklong, dia tak balik sebab dok Johor.. takpe Long, nanti kite buat lagi erk!!

Sampai2 je pacak buai dulu.. Tengok, korang ada berani cam akak ipo aku ni... siap bawak buai besi dia ni ha.. last2 pakai buai anak aku yang hubby gantung pada pokok gak.. 5 spring la katakan.. henjutan harusla power... anak buah pun sama beso dengan qimie dah badannye..hihhiih kenan Qimie ekk masa ngandung ari tu kak.. mata pun bulat ngikut qimie..
Tangan hubby dok perap sotong.. Mak ayah datang lambat skit, semayang Zohor dulu katanya... anak2??? Haaa berjimba dulu, pastu dah dekat asar baru nak semayang Zohor har har harrr...
Antara menu...Ada lagi, nasi goreng lada itam, bihun goreng, mee goreng, sandwich, pau Yik Mun import dari Tanjung Malim nun.. buah pelam epal (tuk makan colek), air oren.. tapiiii sumer gambar ada dalam simpanan kak ipo... nanti dah dapat aku upload len..

Ni la pasangan romantik forever... dulu2 masa aku sekolah.. kerap norr depa ni gaduh2 manje.. sekarang mak aku cakap dah takde gaduh2 dah.. hikhik..

Ayah aku romantik woo selalu panggil mak aku "sayang, ling" haaa dah masuk usia emas pun cool je ikut kerenah anak2 hihihi.. Pegi tempat BBQ pun naek moto berdua sambil nyanyi "berdua denganmu pasti lebih baik, aku yakin itu bila sendiri.." hikhik memandai je anak bungsu diorang ni merapu.. ayah aku layan lagu Hindustan, takde nye nak layan lagu2 Indon ni.. harus depa nyanyi lagu "mama bolo bolo, papa bolo bolo.." hahahahahaahah...

Layankan aje kerenah anak2
Si kenit ni yang mula2 sampai je terus tido... cas bateri tuk main dengan abang2 sepupu dia.. Penat weh nak amik gambar dengan dia ni..asik berlari sana sini

Mula2 si tochek aku ni merengek, Then bila aku suh dia pose, ko tengok hasilnye..
Hahaha... manje tak???? Hikhik..
Orang ramai, tikar bawaknye 1 je.. sebbaik sume makan sambil berlari.. hiiih
Tukang bakar.. aku tukang makan je hikhik.. nyum2


Pasangan2 romantik... Abang han & kak nurul~
Me & him.. Love him so much!!

Ok la nanti upload len... Hai la kak ipo ku cepat laa upload dalam FB, nak copy.. ermnnn.. Ada gambar gedik kat pantai yang aku suke.. nak letak hikhik... Gambar qimie main air pun ada Adoiihh sebbaik tak demam.. Ok nanti sambung

9 comments:

Fida Ghazi said...

meriah sekali!!!

bestnya.. dah la lama tak gi kuantan...

patutla bercuti sampai abis cuti ye pn bunga ye!

ciK mOt ©™ said...

arghh jeles...
bunga, abang akak kata, tengahari kang di p anto...
dalam jam 12 lebih katanya,....
ti akak tepon ek...

eima said...

best nye dah lama tk pi bbq ...
last pegi fahim dlm perut 8 bulan ....

LiErOSe~QiEmi said...

fida: hikhik... meriah sampai merewcik rewcik ahahaahaha... eh cuti ada lagi 2 hari laa bole cuti lagi haahah

LiErOSe~QiEmi said...

cik mot: kak, kasut suda dalam genggaman.. hikhik suke.. dah ada kat kaki dah pun sekarang.. ngam2 hoo..

sebbaik penah tengok muka hubby akak dalam blog tau, maka takde la tercari2 sape hihihi.. thanks kak izan + hubby

LiErOSe~QiEmi said...

eima: best manje.. buat la lagi.. rompin kan ke ada pantai

deelira@deeliraz said...

bestnya...aku dah lama x p pantai balok.. pantai beserah..pantai batu hitam.. hrm.. jauh sgt :p

LiErOSe~QiEmi said...

tau takpe, sejak dok jauh nun dalam bando, udoh lupekan kami org2 pantai tau... ihhii

Intan Inn said...

wahhh happenng yer dpat bercuti bersama famly..tapi yg best semua kelengkapan baby bawak tue..bagus n selsauntukbaby kan..taklah meragam nt