Jom klik

kENgkaWAn

Friday, November 12, 2010

Rezeki Berganda di Pagi Jumaat

Syukur ke hadrat Ilahi, kerna di pagi yang mulia ni aku dapat 2 rezeki..(uikss, skema gile ayat aku uhuhuh)

Ni gambar bawah ni kami sumer dapat pagi tadi... Ada insan bermurah hati yang nak nama dia dirahsiakan belanja kami 1 cawangan makan
Nasi lemak yang sambal dia super sedap.. Ni aku amik tuk makan tengahari nanti plak!! Yang pagi tadi dah selamat dalam perut aku hahahaah...

Kuih ketayap yang aku amik sampai 3 ketul.. hikhik.. diyet ker mak??? Hancoorrr!!!

Eh, jangan salah faham tau, yang belanje ni bukan kontraktor ke ape.. cume sesorang dalam cawangan ni yang nak nama dia dirahsiakan.. Kak Shedah (dak ofis aku) je yang tau sape insan yang baik hati tu.. (kak, saya tau akak bace blog saya.. sila2 bagitau kami.. hihihi)
Ok tu yang pertama, rezeki yang kedua lak.. Jeng! Jeng! Jengg.. jamang jepong, jenab jua jagong, jagong..jagong.. Hahahha merepek pulak aku..
Sebelum makan tadi En. We panggil aku suh amik ni
dan ni...
Baju siap jahit uolllls.. Hihihi.. actually baju warna kuning tu kain aku dapat masa menang antara pakaian terbaik malam dinner kelab ari tu.. So bagi kat sepupu dia tuk dijahit... Kurung moden katanya..

Aku bagi 2 pasang 1, dah selamat aku laramkan time raye ari tu ni tgk kata entry ni , sini pun dan juge sini. Eceh nak gak tayang tu haar har har...Baju dia buat bila aku pakai cantik, nampak kurus & kecik sebab tu aku suke hahaahahah...

Owh, berbalik kepada cite asal, ok, baju kuning tu sepupu dia salah potong.. bila aku pakai zip kat belakang tu jadik bentuk 'S'. 4 kali gak la sepupu dia betulkan balik, tetap tak jadik.. Menjadi kepantangan sepupu dia tuk potong baju hari Rabu, tapi En. We ni tak pecaya & paksa sepupu dia potong jugeks, makanya terkena la tulah pantang tersebut.

En. We ni lak rase bersalah kat aku.. aku ermnn bengkek gak la tapi takkan nak salahkan dia lak dah yang buat hal pun sepupu dia.. Kebetulan En. We ni ada bisnes kain, so semalam dia bawakkan 2 kain pasang tuk aku pilih.. nak gantikan kain kuning tu.. Hiihihi segan tapi mau.. Aku pilih ijo dan tup2 ari ni dah siap dah!! Dasat laju dia buat baju..

Cantik, cuma kali ni terketat tang tetet.. adeh, kena buka la dart baju tu nanti.. jahitkan ke bawah skit.. malas dah nak anto kat sepupu dia.. Yela baju dah free pastu lagi mau banyak songeh kan.. huuhuh..

Tapi tak kisah laa.. at least, aku untung dapat 2 baju sebab baju kuning tu pun dah ok skit dia edit2 dah.. Ermnn bayar RM45, kain lak free dapat 2 pasang baju yang kainnye harga sumer mahal2 hahahaah... Rejeki..rejeki...

Syukurrrrr, alhamdulillah...

psssttt!!! Tengahri kang nak gi The Mall teman kak fida rebonding.. Tapi kami harusla berjimba shopping, biarkan dia di salon hihihi... Moh le kite



20 comments:

eima said...

wlupun agak ssh aku nk paham cite kain ko tuh ...
2-3 kali baca br faham ...
tahniah sbb dpt lagi sehelai free ...hehe

Fida Ghazi said...

pelikkk mak.. bila ke masa ambik gambo bagai..masa kita makan sesama tadi..bukan ke pakai ngap je takde mukadimah..bace bismillah pon macam tak je.. nguangua!!

rupenya dia dah amik untuk 2nd mencekik! cit!!

Ye..baju tu agak sentat di tetets... lain sumer okeh.. kasi alter situ..ditambah dengan push up yang bakal dibeli.. next wik ari senin pakai tao.. baru kat 'situ' terbugin-bugin... ahahahahaha...

mulot tempayan..sumer nak bagitao pasal rebonding...cit!

.:mama dhia:. said...

mmg murah rezki betul..
baju yg no 2 tu cantik kainnyer..

ciK mOt ©™ said...

weii...nak ikut g the mall...sampai kang akak kol...lalala...

nurkass said...

adoii..pening bc bab kain si bunge nih..kena alter lebih la tang tets tu..nak push up kan..hahaha..murah rezeki bunge...

LiErOSe~QiEmi said...

eima: larrr kok begitu susah ko nak faham.. sampaikan aku bace balik ape yg aku tulis sbb takot org tak faham.. tp sbb aku yg karang cite, bace patplohpat kali pun tetap aku faham, len laa orang len yg cite.. haahahah

LiErOSe~QiEmi said...

fida: harus la kak... takkan la amik 1 jer.. saya amik lagi 1 la tuk tengahri kang.. balik dari jimba nanti panaskan dalam mekrowev je pastu mamam hikhik..

tak leh pakai la senin ni.. kan baru je anto dua2 tuk alter uhhuhu

LiErOSe~QiEmi said...

mama dhia: hihihi.. tu la rejeki terpijak nama dia.. cantik kan.. kain free cantik lak tu.. mak sokaaaa

LiErOSe~QiEmi said...

cik mot: ok2 nanti roger2 erk.. tapi akak roger pakai ape erk??? takde no hp saya kan??? kan??? hihihih

LiErOSe~QiEmi said...

nurkass: hihihi... tak paham jugak ek??? alamak.. dah jangkit dgn golongan kel*** ni tatabahasa bunga sebab dah 2 orang tak faham cite kain ni.. uhhuuh.. errr buat2 faham jela ek. haahah

pushhh jgn tak pushhhh!! hikhik

ciK mOt ©™ said...

arghhh ko memang...takmo kawan la gini...

Eda said...

itu rejeki namanya..=)

mrs_zura said...

bunga:lawanyer kain jeles2...

sila view contest kt blog sy ye..menariks...

LiErOSe~QiEmi said...

cikmot: laaa tak mo kawan lak akak ni.. hhihi..pagi ker tadi??? tak jmpe pongggg

LiErOSe~QiEmi said...

eda: R-E-Z-E-K-I = rejeki (orang jawa sebut bukan saya hihihi)

LiErOSe~QiEmi said...

mrs_zura: kain free lawo la hihihihi

ok dah terjah, nanti bunga cari gamgo yerrr

Whoopz said...

Murah rezeki.. Tukang jahit x terrorist ar.. Asik silap je.. Meh cni gwa jahit.. Hahah

Eda said...

oo ek....cilap la ni...

R.E.Z.E.K.I....hehe

...mommy jue... said...

bunga, stok baju raya haji ke tu? hehe.. ada masa jugak nak menempah yek.. junn kain pasang berlambak, tak g tempah pun.. mode : malas tak hengat...

LiErOSe~QiEmi said...

whoopz: lu pandai jahit ke?? klu pandai leh aa gua anta kat lu je.. jgn tibe2 baju kurung moden jadik baju melayu udoh aaa

eda: hihiih..

mommy jue: bukan tu stok tuk raye pose ari tu..tapi tukang jahit asik salah jahit je kan.. skrg dah anta tuk alter.. ermnn tuk raye aji pun tak sempat rasanye.. pakai hari2 gi ofis jela jawabnye..hihi