Jom klik

kENgkaWAn

Wednesday, December 8, 2010

Dugaan

Hai sumer.. lama tak update blog.. Ye la Jumaat sampai Ahad last week kan ada kursus..nanti aku story len pasal kusus ek, then Isnin MC, sakit gigi.. Selasa cuti Maal Hijrah eh tak lambat kan kalau aku wish Salam Maal Hijrah kat sumer...

Cuti aku adalah hari dugaan kot buat aku sekeluarga la kot.. Ye la tu yang boleh aku simpulkan.. Kenape??? Ermnnn....meh nok ghoyak buie...

1. Aku sendiri.. sakit gigi masih belum reda.. Isnin konon nak gi cabut, doktor cakap masih bengkak, lom bleh cabut.. so tuk kurangkan sakit, dia buangkan tampalan gigi aku tu.. Ceh rupenye ada nanah.. Hampeh betul doktor yang tampal gigi aku tu... Kalau dah gigi aku tak boleh nak diselamatkan, nape tampal gak??? Patut terus cabut la, ni tak pasal sebab dia banyak korek2, drill2 gigi aku sampai jadik nanah kat gusi tu.. Derita, aku ni gak yang tanggung.. Ok done!

2. Anakku sayang.. yer la Qimie la mana lagi.. Kena cacar air aka chicken pox.. Hari Sabtu tu la, mummy dia call cakap ada biji2 berair kat badan & kepala Qimie.. Katanya takut ada alah apa2.. aku pun ingat sebab alahan.. Tapi aku balik Ahad tu rase macam len macam je tengok biji2 tu.. Petang ajak papa dia bawak Qimie jenjalan.. then singgah klinik sementara papa dia gi gunting rambut.. Laaaa kena chicken pox rupenya..

Cian sangat anak aku tu.. sedih aku tengok dia sebab tergaru sana sini.. Semalam dah mula naik banyak.. Yang sadis, kat telur pun ada, punggung pun.. Cian weh, yela kat situ kan pakai pampers, terperap dengan air kencingnye.. lagi la tambah gatal.. Alahai anakku.. Malam2 memang sadis sebab dia akan merengek tak tau punca.. Tunjuk sana sini, pastu nangis2.. Sebenarnya sebab dia tak selesa, gatal sana sini.. Padahnya, aku la yang tak cukup tido..

3. My dear hubby.. Kena demam panasssss sangat.. Dok sebelah dia macam dok sebelah bara api.. Suhu badan makin naik2.. Dari Ahad lagi dia dah rasa tak sedap badan.. Ingatkan sebab penat ape so dia just makan penadol. Isnin dia rasa tak larat.. Pergi tengok rumah, check barang2 dalam rumah, kunci sumer betul ker tak.. Owh, jiran2 aku dah duduk dah.. Sumer tua dari kitorang.. Huhuh.. rasanya kami la antara yang muda kat kawasan kejiranan tu...

Balik dari tengok rumah tu, singgah TESCO beli barang dapur sikit.. Tu pun aku naik ke pasaraya sorang2, hubby tak larat.. Lagipun Qimie kan ke kena ciken pox takut lak berjangkit dengan orang len.. so diorang tunggu dalam kereta la..

Balik rumah hubby mintak selimut, rupanya dia demam.. Malam tadi baru gi klinik, tu pun lepas aku yang paksa.. Ermnn...

PENYELAMATTTT!!!!! Otromen datang weh.. Heeheheh tak tak.. tu aku tipu!!! Mak mertua aku datang.. Sumpah cakap, aku sangat2 lega dengan kehadiran mak.. Yela.. kebetulan hubby demam, mak ada kat rumah, takde la aku risau sangat kan.. Memang panggil mak khas tuk tolong jagakan Qimie 2 minggu.. Terpaksa susahkan mak.. sebab memang takde solution lain dah.. Nak hantar kampung kang, aku lak yang tak sanggup berjauhan dengan anak..

And Ina, i know u bace.. hihihi.. thanks sebab beralah.. Redha mak datang rumah kitorang jagakan Qimie.. Sorry ye mak uda sebab Qimie mak uda tinggal sorang2 kat rumah.. Hihihhiih...

Ok, nak jalan2 cari video masa team building.. boss pun takde ni.. bapa saudara dia meninggal.. Ok, daaa sumer, nak blog walking gak ni huhu..

9 comments:

ciK mOt ©™ said...

untung ada mak mertua...sob sob...ahkak???nan adooo

mrs_zura said...

kalu doc x bg bunga beli calamine..sapu kt seluruh tubuh Qimie...semoga semuanya dlm keadaan baik...

Jom join GA sy...

nurkass said...

sib baik ada org jaga..setuju ngan cadangan zura tu..sapu calamine..cepat kering..

eima said...

k.izan tak dak mentau tp ade mak sendrik kan...kite tak dak mak sendri ...lg kesian ...huhu

tu la sbb aku tak brani nk hantar anak aku pi taska.... itu salah 1 sbb nye ... penyakit berjangkit ....

eima said...

eh lupa plak ...
kesian qimie ...
cepat sembuh ye dear ...

LiErOSe~QiEmi said...

cik mot: uhhuuhuh.. ala kak.. mintak abam kawin lagi 1, dapat la mertua baru.. eh!! lariiiiiik!!!! hahaahha..

LiErOSe~QiEmi said...

mrs_zura: ada krim doktor bagi tu.. tu la yg dok sapu ari2.. sampai tak nampak mana anak dah.. putihhh je eihiih..

GA?? nanti bunga terjah ekkk

LiErOSe~QiEmi said...

nurkass: tu la sebbaik mertua nak turun padang hihihhi.. ok2 mmg sapu krim tu la setakat ni

LiErOSe~QiEmi said...

ala manje.. mertua ko pun sayam ko lebih kan.. okla tu.. hihii

anak aku jangkit dengan pakcu dia sendiri.. ada dok kat rumah aku tu.. dia baru je kering dari campak.. terus campak tu gi kat anak aku..

thanks doakan qimie ek