Jom klik

kENgkaWAn

Thursday, December 16, 2010

MALAYSIA MENANG 2-0

Yahooooo!!!!!!!!!!!!! Melompat kami sekuarge malam tadi.. Seronok gile wehh!!!! Tepat jangkaan eh jangkaan ke harapan ek.. harapan rasanye si Kieran Hot fm yang mahukan Malaysia score at least 2 gol, yeah, harapan kite sumer dipenuhi.. Sukeeee!!!

15 minit perlawanan memang mintak makian dari kami.. sebab nampak Vietnam je yang asik dapat bola.. Malaysia macam lom dapat arentak permainan.. Tapi lepas tu.. yes!!! Malaysia lak yang dah dapat rentak permainan..

Banyak kali cubaan tuk meloloskan bola ke gawang lawan tak berjaya.. tapiiiii, yezza.. Sapee berjaya buktikan kemasukan dia malam tadi bukan sia2.. (sebab kami bengkek nape tak masukkan amri yahya hihihi) Gol pertama memang cantekkkk & gol kedua yang dia jaringkan pun cantek ya amat!!!

Terhibur wehh!!!! Tapi, yang aku paling sukeeee budak korea kelantan tu... Sape lagi kalu bukan Khairul Fahmi.. Owh, bukan takat muka cute, muka garang sehhh tapi comel hahahhaha.... Bagi aku dia pemain terbaik malam tadi sebab dia banyak selamatkan gawang Malaysia dari dibolosi Vietnam..

Giler laju erk pemain2 Vietnam.. bab larian memang kalah laa pasukan Malaysia sebab laju weh!! Pepun, Malaysia dah pun kalahkan Vietnam dengan bergaya...

Owh aku puji pengadil malam tadi, sebab dia sabar.. tak macam masa sukan ape ekk ari tu.. bongok nyer pengadil.. baru minit2 awal Malaysia dah kena kad kuning, takde warning2.. haa masa lawan China ari tu.. Sukan Sea ke ape ntah!! Gileee mark gile muka pengadil tu tau!!!! Huh!!! Kad merah pun dia kuar sampai 2 ke 3 ntah.. Gile kuasa punye pengadil, amuk aku malam tu.. hahhhaah...

Ok, pepun tahniah pada sumer pemain Malaysia, you go gurl... eh man!!! Hahahaha... Penyokong pun aku ucap bravo.. you rock!!!!!! Memang terasa gegaran sokongan korang malam tadi!!!

Sabtu ni kan 2nd game... harap2 Malaysia memang lagi.. Jangan takut dengan sorakan penyokong lawan.. You guys can do it!!! We believe in you!!! Peace!!! Hahahaha

p/s: semangat kesukanan betul aku pagi ni hahahah..

12 comments:

ciK mOt ©™ said...

ye, malaysia menang...hehehe

deelira@deeliraz said...

pengulas bola versi pompuan (emosi) ;) hehe...

eLYies said...

amboi2..kuat betul penyokong ni..hahaha

akak pun suka malaysia menang..walaupun tak berapa minat bola..haha

ha...perlawanan suka sea kat china tu kan..SUNGGUH sakit hati tgk pengadil tu..tak pernah di buat orang...last2 malaysia tggal 9 orang tu..sengal..rasa nak masuk dlm tv..nak sepak kuar je pengadil tu..hahaha

aik..biler plak aku fanatik ni..hahahahhha

LiErOSe~QiEmi said...

cik mot: seronok kan.. beronok2 jadinye ahhahaha

LiErOSe~QiEmi said...

zue: hahaahaha.. emo kan... hikhik... sbb tu tak leh jadik pengulas sukan, banyak bebel dari kasi info haahah

LiErOSe~QiEmi said...

elyies: kan kak.. eeee memang rase nak masuk tv kan.. memang gile2 la pengadil tu kena kutuk dengan kitorang.. klu datang Malaysia tu mau kena belasah tu.. nampak sangat berat sebelah.. haihhh!!!! emo lagi hahaahh

Ogy said...

wahh mmg penyokong kuat ni...mama tgk selang seli dgn citer lain je..hik2....

**amek lah award kat blog mama yaa..

eima said...

wahhh pas ni bleh join aku pi tgk bola la ek ...


tahniah utk mesia ... wlupun safee sali dah minit ke 70 br nk jaring gol..
permainan hambar byk main bertahan ...

LiErOSe~QiEmi said...

ogy:hihhihi.. hubby pegang remote.. anak lak manje terlebih malam tadi.. so tengok jelaa pilihan hubby hihii

award??? ok..

LiErOSe~QiEmi said...

eima: huiiii kalu tgk kat stadium tak kot... anak aku bukan leh dok diam..

kan manje.. byk bertahan je Malaysia malam tadi.. tapi tak kisah laaa janji menang hahaah aku dah suke sgt dahh

Amy Syaquena said...

As'salam...

yeahhh!! malaysia menang.. amy terlebih semangat sampai terseliuh tangan hu3...

Whoopz said...

Semangat sungguh puan bunga.. Gwa g0ogle je result game smlm.. X tgk pun game tu