Jom klik

kENgkaWAn

Monday, December 20, 2010

Tangan kiri

Kat stesen minyak Bangsar pagi tadi..

Berapa?

RM 3 pakcik

Angkat nozel, picit..

Owh, kau kidal ye dik??

Haah

Ko kidal, makan guna tangan mana??? Jangan guna tangan kiri..

Ha?? Owh, guna tangan kanan laa..

Bagus, biasanya pakcik tengok orang kidal, makan pun guna tangan kiri. Kita ni mana boleh makan guna tangan kiri, kena guna tangan kanan.

Ha, ye.. (tersengeh2)

Lambat lak minyak moto nak penuh.. Skuter aku tangki kecit je, so nak bagi full selalu kena goyang2 dulu moto tu.. Sebbaik pakcik tu tolong goyang2 kan.. Hihihi..

Time kasih pacikk.. Terus blah hikhikhik..

Tau nape aku tersengeh2??... Sebab aku ni pun kadang2 tak sedar suap makanan tu terguna tangan kiri.. Sebab tu aku prefer makan guna jari, tak guna sudu.. kalau guna sudu je mesti terguna tangan kiri.. Tapi kalau guna both sudu & garfu leh plak kontrol tangan sendiri suap guna tangan kanan..

Yerrrr tau tak baik makan suap tangan kiri.. tapi.. tu la, kengkadang terbuat gak.. Terrrrr ok ihhihiih.. Eh, korang ada ker yang kidal??? Penah tak kena tegur bila suap makanan guna tangan kiri??? Haaaaaaa... tak baik tipu tau!! Hihihi..

p/s: Pagi2 dah kena berleter.. eh bukan peringatan yang bagus.. So sebab ingat, maka pagi tadi aku bekfes nasi lemak ayam.. nyum nyumm.. guna jari saje, tak guna sudu.. kalau guna sudu kang terguna tangan kiri lak hahahahaha...

13 comments:

ciK mOt ©™ said...

ada...anak akak kidal...tapi dia makan tangan kanan la...akak pernah je nengok orang suap makan nasi guna tangan kiri...sebab dia cacat tangan kanan...

deelira@deeliraz said...

bunga yang kidal.. ;)

nemo said...

ye! sy kidal...dan kalu gune sudu selalu gune tgn kiri..kekdg je kanan..hahhaah
nk wat cmne..terbiase bile pegang barang msti tgn kiri, so kalu makan gune sudu pun tgn kiri....tp bile org tegur, spt biase, ADA AKU KISAH??
hhahahahah janji kalu suap makanan gune tgn kanan..h.hiihih

Yutaka Mushimura said...

man kidal sgt2 best biler melayan gitar....

woohaaa:)

so, orang yang kidal pon best..

.:mama dhia:. said...

ooo..kidal rupenyer die..
tp slalu dengar org kidal kalo makan mmg gune tangan kanan kecuali kalo gune garfu n sudu kan??
x dapat bayang kalo bunge makan gune tangan kiri...
ish..ish..ish..hehehe...

LiErOSe~QiEmi said...

cikmot: hahaah..akak niiiiiii.. orang cacat tangan kanan mmg laa kena guna tangan kiri tuk suap makan..cubit baru tau hihhii

LiErOSe~QiEmi said...

deelira: hikhik... kidal gurll.. eh gurl lagi ke.. women hahaaha

LiErOSe~QiEmi said...

nemo: yerrr aku tau ko mmg guna sudu pakai tangan kiri.. hikhik.. mmg tak leh nak elak kan.. takpe.. janji klu suap guna tangan kita guna jari jemari kanan.. kannnn

LiErOSe~QiEmi said...

yutaka: setuju.. orang yang kidal ni selalunye berbakat besar dalam bidang2 seni halus maupun kasar hahaahahah...

LiErOSe~QiEmi said...

mama dhia: eee... tak laa bunga makan suap guna jemari kanan... tak pandai lak suap guna jemari kiri.. kalau bersudu yerrr mmg biasanye tangan kiri yang laju pegang sudu hihihhii

mrs_zura said...

ingat masa darjah 2 ke 3 ntah cikgu math cubit sy setiap kali tgk sy menulis ktnya x baik menulis tgn kiri...lawak cikgu tu kan?

LiErOSe~QiEmi said...

larr kena marah ker??? cian zura hihii.. macam2 erk!!

Eda said...

orang kidal ni kreatif kann..=)