Jom klik

kENgkaWAn

Wednesday, March 24, 2010

Bowling@The Mines & Urusetia

Baru je balik dari One Day Course Engineering Geology neh.. Bukan jadi peserta, tp urusetia je...tapi totap dapat sijil.. ahahahaha... mengong tolll.. Ntaah ape releven dgn tugas pun aku tak tau...

Last week ader bowling kt MInes.. tau bape aku dapat??? Hampehh!!! !1st & 2nd game same jerkkk!!! 101...aduiii.. Hubby tgk aku ni kecik, beso, kecik besoo nak marah laa tuhhh.. Yer aaa penat dia temankn wife dia game tapi.. main macam longkang... Bile aku ngadu teruk.. dia leh ckp.. "tau takpe..malas dah abg nk tgk ida main.. baik g jalan2 pusing mines ni lagi baik!!!" Tak ker terase hati nurani i nii.. Terus tekad buktikan yg wife dia ni bukan hampeh okkkeh!! Tapi.. hheheheh 3rd game just dapat 152... igtkan dapat aaa smpai 170 ker tapi at least ok laaa dpt aa malam tu 354.. jadik aa kan... Ahahaha...

Tapi pepun totap kena bertime kacih dgn hubby sbb dia laa aku menjadi balik malam tu.. 3rd game pun jadik aaa.. sbb masa tu baru jmpe tune balingan ahahahaha.. Mengong aa kau bungaaaa!!!!!

Sekian..

p/s: Dapat tapau byk makanan ari ni.. nasi tomato, roti jala, kueh & sandwich... abg ipo & biras nak dtg malam nie... yes!!! tak payah masak dah.. Ehehehe.. eden dah kemalasan daaaa

Friday, March 19, 2010

Bowling lagik

Malam ni ader game lagi... kali ni kt The Mines, Sri Kembangan..

Actually, aku dh bosannn sesangat dgn bowling.. tapi dah terlajak kan, join.. Konon aaa macam aaa terror sgt... 3 game, tak penah capai 400 pun score.. abis byk pun 370.. average 350 aa kiranya..

Tapi masa main kawan IKRAM ari tu.. teruk nor aku main.. bangang je rase time tu.. Ermmm tapi ader alasan gak aa sbb aku senggugut.. Tapi nape erk aku senggugut teruk pas kawin?? Padahal masa anak dara dulu tak penah sekali pun aku kena serangan senggugut.. But after Qimie born.. dah 2 kali aku period & dua2 aku kena senggugut yg teruk tahap kronik.. Menggelupur atas katil lg.. sakit wehhh.. Baru aku tau penderitaan kengkawan aku selama ni.. Huhuh..

Ok back to the topik.. Malam ni aku tak tau aa dapat bape point aku... sbb last night masa main kt ole2.. teruk okkk.. Masa aku praktis kt Mines ari tu.. tangan aku baling senget so, tetibe ader kemahiran buat bola curve.. tp try main malam tadi.. tgn aku elok balik dah.. Cuma sakit jer tak kurang.. Tgn aku bengkak.. mybe urat bengkak kot.. So just main 1 & a half game.. Then my hubby lak yg settle sume..

Tapi, elok lak dia main klu dgn aku.. markah tinggi.. dkt 200 gak 4 one game.. Tapi klu depan kengkawan aku.. musti lari tune dia.. Pelik aaa sayang nehhh!!!

Takpe aa ape pun walaupun aku dh bosan main bowling sbb tangan aku sakit + main makin teruk prestasi nyerrrr.. Sampai rase nk benti.. tp galakan hubby buat aku bertahan.. Hubby aaa selalu bg sokongan, suh aku main & bertahan jee. Ye aa tahun ni je nak join pun, next year aku nk mintak tukar area lembah klang plak!! Yer ade sape2PA kt sini nk tukar suke sma suke dgn aku?? Amatlaa dialu-alukan..

Ermn.. pray 4 me 4 tonight... & tonight gonna be a good ni.. and tonight gonna be a gud gud nite.. 4 meee...

Wednesday, March 17, 2010

Upah???

Ppsstttt!! Semalam aku dapat upah.. Ahahaa.. Upah laa sgt... Ader staff ofis aku ni, kira pangkat tinggi aaa.. Dia takde PA, then selalu minta tlg aku wat scan, taip bagai.. Then selalu ckp, keje ni keje bebayar.. Aku ni takde aa kesah pun.. mmg kadang2 time dia suh tu aku takde keje nak buat.. Bos aku kan baek.. jarang bagi koje.. Ermm..acane aaa nak markah tggi2 kan utk penilaian prestasi.. uhuhuh..

Back to de story mory.. smlm dia panggil aku masuk bilik dia & kuarkan not RM50 4 keping... then ckp.. "Saya selalu mintak bunga buat keje & ckp keje berbayar,tapi saya tak bayar-bayar pun.. So nak tunaikan janji..nah"

Terkezut aku.. aku tolak secara baek.. sbb aku buat keje dia selama ni pun ikhlas, tak penah amik pusing pun bile dia ckp keje berbayar..anggap gurauan, tak sangka dia btl2 maksudkan.. Tapi bile aku tolak dia bgn.. eh, takpe2 amik laaa bunga lagipun masa bunga kawin dulu saya tak sempat pegi, anak bunga pun saya tak bagi pun hadiah... so amik laa ni saya sekalikan semua.. Haaa koo.. aku nak jawab ape???

Sbb aku klu rezeki utk anak, aku susah nak tolak sbb tu hak ank aku, bukan hak aku.. then aku ckp elok2.. "Klu btl utk time kawin & utk ank... saya leh time, tp klu sbb buat keje mmg saya tak nak amik.." Dia balas " tak..tak.. ni utk hadiah kawin & hadiah ank lahir.." Hik..hik..takkan takmo amik kan???? Amikkkk jelaaaaaa RM200 tuuuuuu... Soo..nak sopin kt Jusco Bukit Tinggi, jam POLO dia wat sale penghabisan stok smpai 70%.. Gilaks mata aku tgk last week.. Eheheh...

Rezeki terpijakk.... Syukurrrr

Pose menggoda dari Mr Chubby kid



Ahahaha..aku sokaaaa sokaa gambar Qimie yg nie.. olo loo.. menggoda tuh.. So kak fida, rase2 rifqah tergoda tak??? Akakakak...

Kesah kepulangan si tochek manjeku

Semalam, kol 5.50 hubby sampai dah kt ofis, amik... Beriye bawak moto laju2.. punye nak cepat smpai rumah.. minyak moto dh nak abes pun tak kisah, pagi esok baru tambah.. nak cepat smpai rumah..nk tgk si manje...

Tapiiii.. sampai je rumah, tgk keliling parking kete, kete pengasuh tade..tgk rmh, tingkat tutup rapat.. Arrghhhh!!!!! Lom balik lagii???? Terus aku peluk tiang tmpat letak moto.. rase lombik kaki... Alaa.. ni musti malam baru smpai rumah...

Sampai rumah terus terkam hp..tgk ader SMS dari pengasuh ker tak..tade pongggg!! Terus call... "Saya kt luar aaa, balik Slim, esk baru balik.." Jawab hubby pengasuh... ko tak ker nak pitam kat situ gak dgr jawapan dia.. bile aku dengan suara lemah jawab.. "jgn aaa main2".. baru aaa dia jawab " tak laaa kt sogo ni, nak balik aaa dah ni". Gile shopping 3 hari kooo.. dari Ahad diorang sekuarge (kuarge dtg bercuti dari Johor) shopping kt KL smpai hari Selasa.. Gile..gileee.. aku ni dah kering tahap dewa dah, diorang leh borong kt Sogo etc.. Tak aci..tak acii.. ehek..hek.. jelesss, mane aaa depa ni korek duit??? Kitorang duit2 korek pun dh tgl serpihan dah..

Kol 8.15..jenguk2 kt luar..terase-rase macam si manje dah smpai.. Aaaaa..betui aaaa..mmg aaa org ckp naluri ibu selalunye benarrr... hik hikk.. terus capai towel turun amik si manjeku... Korang tau tak.. anakku tak mo dgn aku...dia tolakkan badan dia ke belakang bile aku nak amik dia.. pelik agaknye tgk muke mama dia dgn towel atas kepala.. Tapi aku berkeras amik dia smbil cakap.. mama la ni sayang... baru aaa dia nak.. sedey ai tau bile dia mcm tak kenal.. wehhh baru 2hari 1 malam tuuu...

Dapat je anakku sayang terus cium2 dia, peluk2 dia.. Ya Allah, Tuhan je tau betapa aku rindukan dia.. I'm dying miss him... Masuk rumah buke towel then letak dia atas katil, dia renung je muka aku..hubby tgh solat time tu.. aku senyum, ckp mama rindu.. baru dia senyum tgk aku.. Alahai sayang.. rindunyeee... Bila papanye dh siap solat then g kacau dia, tergelak2 seronok... Heheh...mesti dia rindu gurau senda papa dia.. Tapi muka kamu nampak penat anakku.. kurang tido yer.. ciannyee.. tu laa sonok sgt berjalan-jalan kan...

Aku cube susukan dia, takut la kan dia tak nak susu aku dah, bile sua, terus minum alahaiiii sayangg.. tumpah lagi airmata mama even kamu sudah ader dalam pelukan mama.. Airmata bahagia.. hik..hik..tah pepe kan.. baru jap je tak jumpa.. Tapi, smlm, dia tak bagi aku tinggalkan dia pun...nangis bile tinggal.. Tapi pengasuh call, katenye, Qimie skit pun tak nanges, dia ok je ... Yerlaaa.. Qimie mmg laa ok..tp, sikit sebanyak dia tetap rase lain, sbb selama 9 bulan 5 hari, tak penah tido tanpa mama dia... & gak, mama dia tak penah tido malam tanpa bertemankan rengekan manje dia yg mintak susu malam2..kejutkan mama bile nk berak.. tak penah ok.. This is the 1st time.. Feel dia laenn...

Ni aku tunjukkan gambar-gambar hepi moment kitorang malam tadi.. Ecece...

Ni gmbo a night before he went to de hotel...muke nakal



Ni malam tadi..sukenye tgk muke dia..







Ok pose duduk lak ;p



Ni dengan papa..muke basah dgn wudhuk.. tapi kena pakse dgn mama amik gmbar dlu b4 solat..hik hik..ape laa mama ni..



Posing dgn mama plak!



Dgn papa & mama..



Okeh tu jer nak share.. Yang pasti.. I'm happy, my life back to normal again.. Hhehehe...

Tuesday, March 16, 2010

Yerrr saye nangess!!!

Gelak laaa..gelak aaa korang.. Aku tao, korang musti ckp..alaaa...1 malam je tak jmpee..bukan nyer pegi jauh punn... Tapi korang tatau.. I sgt sengsara malam tadi...

Sampai rumah dah agak lewat sbb hubby ader keje nk kena beres.. so lepas isyak gak aaa baru kuar g dating.. Dating laa sgt, saat tu tak rase ape lg.. sebab dah biasa kadang2 kol 10 malam, kol 12 malam bru pengasuh pulangkan anak klu diorang pinjam.. So malam tadi aku & hubby leh lg bergelak ketawa.. menyanyi, berkaraoke tak hengat doniaaa... Abes 10 lagu dibalunn sumer lagu baru lak tu.. BENCINTA, BENGANG, KUPUNJAM SATU BINTANG, MUNGKIN KERANA SAYANG, CAN'T FIGHT MOONLIGHT.. ahh macam2 aaa..

Pas karaoke konon nak g main bowling, teman hubby.. tp ader liga lakk.. so takleh nk main sbb kena tgu turn, so lama Q nyer.. G pasar malam, sekadar nak beli jagung rebus peberet aku... Kt pasar malam, pengasuh VC, tgk muke anak.. aduhhhhh rindunyeeee... Tp jap je sbb gelap, tak nmpk sgt...

Balik rmh tgk CD, beli 3cd, cite2 terbaru gak konon aa nak layaannn!!! Tapi smpai rumah je..tgk walker, tingat kt anak.. tgk babycourt, tingat kt anak, tgk botol susu dia, tingat lg... VC pengasuh, tgk ank.. haaa sudahhh dah setat dah drama leleh airmata.. Wehhh betoi wehhhh bukan sengaje nak nangis depan ank.. tp mmg aku tak leh tahan sendu, syahdu.. mengenangkan bole ke ank aku tdo malam ni tnpa aku.. Dia dah biasa menyusu.. petang tadi dh perah.. dapat sebotol beso penuh... Malam pun perah gak.. Sayunyeeeee tgk mata dia..pegang2 hp touch muke aku, mungkin dia tertnya-tanya, nape mama & papa tak kuar dr hp, qimie nak mama, nak papa.. Weh sedeh wehhhh!!!

Hubby layan CD, while aku iron baju, tp airmata tak stop ngalir smpai hubby tegur, jgn igt sgt kat anak, tkt dia tak leh tido sbb tingat kt mama dia.. Yerla sumer maklum ikatan antara mak & anak sgt kuat... Dan hati aku kuat mengatakan dia akan ssh nak lelap malam tu.. kalau dia tido pun sbb dia betul-betul dah ngantuk...

Telahan aku tepat, bila mana aku sms pengasuh tnya anakku dah lena @ belum & dia balas dengan VC, masa tu dh kol 12 mlm..Biasanye dia dh lena dibuai mimpi sebelah aku.. Airmata aku tumpah lagi... tgk mata sembab dia, macam nak tido sgt dah tp tertanya-tanya..mana mama.. kenapa mama tak tidorkan aku mcam biasa... Sayang mama, mama nak..ikutkan hati nak ajak papa trn KL amik qimie, tp mama kena kuat supaya anak mama bole berdikari... Mama sayang gile anak mama ni...

Sedeh tgk muka anak yg dh nak tido sgt2 tu..then aku nangis lg teruk... Smpai pengasuh pun tau yg aku ni nangis.. teruk kan ghope org tue2 ni nangis..tp wei, anak aku wei, tak penah walau sekali dia berpisah tido malam dgn aku..tak penah selama 9 bulan 5 hari dh umur dia ni.. Tak tahan tgk dia, aku ckp aku tak leh dah tgk muke dia yg tercari2 aku...aku sedeh..

Kol 2pagi aku baru leh masuk bilik..tu pun lepas dh takde keje nk buat dah selain mata dh sakit sbb banyak nangis.. Abis gak aa 2 bakul kain aku lipat, rumah aku sapu, periuk belanga aku cuci.. kemas mana2 yg patut...

Masuk bilik tgk tempat tido dia, aku nangis lagi.. Amik selimut dia, aku cium2...wat selimut tdo.. Lepas tu baru leh lena.. Tu pun aku siap leh mimpi lg.. mintak hubby anto g hotel tmpat pengasuh tido, nk jmpe anak dlu sblm g keje...

Tapi mimpi jelaa...takkan nak kacau org bgun tdo pagi2... Tapi.. ari niiii aku tertinggal HP.. acane nak VC dgn anak???? Rindu wehhhhh... Cepat laaa petang datang.. nak peluk cium si kenit mama niii..

Yerrrr saye nangesss!! Ahahahaha... tak mo aaa dah pisah dgn si kenit neh... Tgk aaa bengkak susu dah aku nie... Sakit kepala sbb rindu, sakit badan sbb susu.. Ahahahahah

Monday, March 15, 2010

Surat buat si manje..

Sob..sobb....acane nak cakap erk??? Saat ni, hati sgt sayu...memikirkan..malam ni tido tanpa si kenit.. Tp, sumer ni perlu, supaya dia dpt biasakan diri, tido malam tanpaku..

Anakku, mungkin kamu bole tido lena, ataupun mungkin jgk tidak.. yerlaaa dh biasa kamu mamah dulu susu dr badan mama supaya kamu mudah lena, tp malam ni... kamu tido bertemankan mummy & daddy.. Mama tak dapat bayangkan kalau anak mama ni menangis malam kerna tidak biasa hadapi saat ini...

Ataupun anakku... kamu tidak berase apa-apa... Cuma mama, mama & papa saja yang merasakan kehilangan kamu.. Anakku, mama rase sayu saat melepaskan kamu pergi pagi tadi.. matamu jua sayu seperti tau.. esok petang baru kita bertemu semula... Lambatnye masa berlalu untuk menunggu esk menjelma sedangkan saat ini, hari ini masih belum berlalu...

Anakku, bukan mama tak mau menjaga mu.. Tapi pengasuhmu berkeras untuk membawa mu shopping & tido di hotel.. Walaupun kamu hanya di KL & mama di Shah Alam..tp terasa amat kejauhan tanpa kamu disisi mama... Tapi, mama tau, ini yang terbaik untuk mu sayang... Mama akan berkursus 3,4 bulan akan datang... Mama mau kamu biasakan diri tidur tanpa bau mama disisi, tanpa ciuman mama.. Tanpa gurau senda mama & papa...

Sayang mama& papa... Kita jumpa petang esok aje yer.. Mama rindu kan anak mama.. Mama benar-benar maksudkan ini... Kamu la antara sebab mama teruskan hidup ini selain papamu... Kalian berdua laa punca utama jantung mama masih berdegup, tanpa kalian hidup mama seperti tiada maknanye...

Tapi sayang, mungkin mama & papa akan dating malam ni.. mungkin berkaraoke, mungkin tgk wayang.. bukan seronok kerana tiada anak mama di sisi tp cuba untuk hilangkan rase sunyi tanpa melihat kaletah anak mama & papa di sisi...

Sayang, mama terpaksa berundur dulu.. papa dalam perjalanan menjemput mama... Jumpa esok yer sayang mama..

Sambutlah salam sayang mama & papa buat anak kesayangan kami.. Ape?? Nak adik?? Tgu kamu 2 tahun dulu yer ahaahahaha

Friday, March 12, 2010

Game bulink???

Esok kol 3 kt Ampang Point ader game.. lawan dgn KISB..
Yoep sumer jom kite gempakkan tempat tuh!!
Erm..agak2 leh menang ker??? Aku team kedua jerk ni, tak layak nak join team 1st, sbb tak sepandai diorang..menci tak??? Ahhh tak kisah, jnji dapat t-shirt free yg santekkk tiap kali maen.. Pehtu ader hubby yang tak jemu-jemu bagi sokongan kt wife dia ni walaupun peluang nk menang tipiss ahahaha... Thanks yang bab sgt supportive & sporting.. sibbaek dapat hubby cam u bab org jenis tatau dok diam kt umah.. huhuhu..

Ok, pray for our team!! Daa~

Thursday, March 11, 2010

Kepochi~

Acane nak tau kite ni kepochi ker tak??? Eheheh.. rasenye sume orang kepochi, tp antara terkawal @ tak terkawal...

Ari tu,2 hari aku EL sbb pengasuh demam.. Nak suh hubby amik cuti kang, tak smpai ati sbb dia byk keje & my son mmg tak leh takde mama dia when papa is around. Means, if papa ader, mama mesti kena adeer, takleh tidak sbb dia akan mencari smpai ke dapur~ Ish..ishh.. So my hubby malas nk amik risiko.. Ye aaa ye aaa, nnt mama kena g team building, papa jaga aa Qimie erk.. time tu dah setahun, no more excuse.. hik hik.. (Bole tak balas dendam siap) ahahah...

Ok nak cite pasal jiran neh~

2 hari kt rumah, tak kuar langsung so mcm kecian sgt pada Qimie, musti dia buhsan coz pengasuh dia rajin bawak dia jalan2 key!! Takkan dgn mama sendri takde g mane2.. So petang selasa tu trn aa bawah, konon nk bagi anak udara segar sket aaa dari dia terperuk kt dlm rumah jer kan.. So lepak kt bawah smbil tgu hubby balik dari jogging. Ader aa jiran2 neh, mmg tiap2 petang musti ader dok melepak dpn rmh.. di mana i & hubby adalah diWAJIBkan utk menegur diorang samada senyum atau pun.. "ai kak". Sobab penah kena sound ko.. "amboi pakwe makwe tu jalan, tak tego dh kite..". Adoi nak bermesra dgn laki pun takleh, kena gak pandang diorang pastu tego2.. Huhuh.. Tp yer laaa, mmg kena aa kan bertego sape, kang kate sombong lak kan.. Ok fine.

Tp ptg tu, belom pun aku smpai kt tmpt diorang, dh aku kena sound, ish, mak dia pegg anak.. ada ke dukung macam tu.. Lorr cara aku pgg ank pun salah??? Katenye klu ank pempuan nnt jlan kengkang~ Pecaye ker?? Tp aku jawab, takpe ni laki.. laki pun sma gak katenye.. Adoyaiii..

Pastu dia tnye lg, kenapa tadi anak nangis??? Lorrr, ankku adalah manusia, yg mana musti akn menangis, bukannye robot yg takde perasaan.. Ok aku akui laa ankku ni, mmg tak leh kena tinggal, asal takde kite depan mata musti nangis macam kena dera.. so kt rmh, aku masak kt dapur pun dia ikut sma.. Aku biokan je, jnji dia tak capai apa2 yg membahayakan~ (kena simpan sume barang yg berbahaya utk ank2 yer)

Pastu tnye lg, "ank tak leh cmpur dgn budak yer, ader sakit ke? Sakit ape? Dah baik ker ader lg sakit tu??? Pengasuh tu mabuk2 ke, ada isi ker?? Nape dia tak sihat??" Ya Allah byknye soklaan.. Aku jwb sumer soklan tu dgn penuh diplomasi, "tak laa qimie ni masa kecik ari tu ader jangkitan kuman kt paru2 dia so doktor advise jgn cmpur budak laen tkt sakit dtg balik sbb benda ni mudah jangkit... skrg dh takde tp kena awasi aaa. Pengasuh demam, dia tkt Qimie jangkit dgn dia sbb tu dia tak jg Qimie~ "
Adoiii dalam ati berbisik.. bile aaa hubby nak smpai ni...

Lepas 15 minit lepak, hubby smpai.. wah lega koooo.. PAstu mintak diri nk balik,

Akak A: Mama kau ni, baru sekali turun sembang kt bawah kejap je nk naik atas dah..
Aku: Ala kak, dh nak magrib dh ni
Akak A: Ish baru ngaji tu..
Aku: Ermm takpe aa lgpun nk buat air kt azli tu.. cian dia penat blk dr jogging.
Akak A: Owh. pegi..pegi.

Ahahahaah.. padahal aku naek atas bukan buat air pun kt hubby, tp bercanda kt koridor, tgk matahari terbenam smbil tgk budak2 main bola kt padang..

Adoii, tak sabar nk pindah rumah sendri, penat nak lari dari sumer ni... Owh rumah, bile ko nak siapp???

Safety sleep???

Baby kesygnku ni, kalu tido, ssh nak statik cam mama & papa dia.. musti akn berpusing 360'.. harus yer... Dalam mamai2 dia akan bangun & hempaskan badan dia ke sudut laen.. So kalu dok dalam baby bed mmg dia tak soka ok.. Tak leh nak pusing2...

Aku & hubby takdenye nak dok kt sisi dia 24 jam kan, so sebagai perisai, tiap kali dia tido haruslah buat kepongan walau dengan menggunakan apa cara sekali pun.. Sebb ankku ni kalu tido, peratus utk dia turun dari katil skit je.. Biasanye dia akn nangis, tp klu dh 2 jam dia tido, harus di jenguk2 sebb dia biasanya dah puas tido then, takde nanges2 dh, akan bgn dgn muke yg ceria & nak trn dari katil.. Macam aaa dh pandai sgt, berdiri pun kena pegang2 lagi.. Adui anakku, anakku...

Ok ni salah satu cara yg aku buat tiap kali dia tido.. pe nak buat, klu tido tak mo depan tv, ats toto ke.. nak tido dalam bilik ok, atas katil gak.. dari kecik lg camtu.. babybed hanye utk dia main2 je dlm tuh!! Adoyaai...



Tomey tak??? Hik hik..

R u lucky???

Korang hubby had not tnye lucky korang ape nyer .. ape yang diorang rase bila kawen dengan korang? Eheheh ..

Ari tu yg pada satu petang yang santai, aku dgn hubby sembang2 smbil tgk tv ... Citer aa ...

Aku: Pelik aaaa ... abg ni je ader duit a kan, padahal skrg dh ujung2 bulan neh .. tp nape ida sndri kering dah .. Acane abg simpan duit erk???
Hubby: Alaa .. syg boross tu sangat, camner duit tuh nak lekat ..
Aku: Heheheeh ... ermmm bertuah aaa ida dpt abg neh .. Hhuhuh ..
Hubby senyum sumbing sbb dpt pujian.
Aku: Ermm .. abg, abg rase bertuah tak kawen dgn org, betuah sbb ape?
Hubby: (Sambil gelak2) ... Betuah sbb dapat isteri yang banyak ckp, ckp ssh nak stop ..
Aku: Ee jahatnyeee... ada ker ckp sbb byk mulot??
Hubby: eheheh ... betuah laa je sbb kawin je dgn ida,terus dpt anak.. Xpayah nk tnggu lama-lama...
Aku: (pasal anak jer?? ermnn tp betuah aa tu kan???) Allaaaa .. sbb tu je ke? Ish .. tu jer yg abg betuah?? xmo aaa kawan gini .. (majuk konon..ngade2 x? hahaa)
Hubby: Alaa syg ni, ada lg la, tp tak nak laaa bgtau ida, terangkat2 bakul lak (gelak2)
Aku: Elehe..yela aa tu, berahsia lak! (Pap kena tampar peha ahahaah...)

Tp ape aku rase betuah sgt dpt hubby aku tu .. Ye aa aku ni mmg stubborn, tu klu nak something, aku mmg pujuk smpai hubby bagi aahahaha .. contohnye liga bowling CKC neh, bukan senang nak dpt permission dia, 3 hari 2 mlm aku mintak hahaahah.. bodek & pujuk tp kena beb baek! Ahahah ... But hubby I ni sgt patient, ehehehe, may pastu tolerance, pastu & pastu .. aa dah ish dah dah aa puji kt sini nnt kt korang meluat lak..

Apepun, kite tau sndri tau kelebihan & kekurangan pasangan kite,pepandai balance aa with a couple extra kite ader & most importantly, jgn lupe yg ni kite sndri pun ader kurangnyeee ..

Tp's ... klu couple kita rase tak betuah dpt kite, takkan aa kite would he choose as a wife, right?? Heheehhe ... ape pun i betuah dpt u.. !!!!!

Wednesday, March 10, 2010

Jogging~

Last week teman hubby g jogging.. sabtu kt Taman Tasik Shah Alam tuh, before that g survey2 adiah utk buffday hubby which coming soon in this month.. Well sayang, pilih laa sendri adiah~ i bayar jer huhhuh... (hope dah dapat duit tunggakan gaji N27 heheeh)

Sebelum g jogging tu g klinik dlu, klinik biasa ankku cekup, qimie dah biasa dengan ubat kt situ, serasi~ Pengasuh ckp tulang rusuk Qimie nampak mcm bengkak, so mintak kitorang cekkan.. Sebagai ibu, aku leh rase yang anak aku tak ape~ Then yes, my naluri is tepat.. doktor ckp klu bengkak akan ader kesan merah2, or klu ditekan baby akan nangis2 sebab sakit.

Errmm.. layan jela pics kitorang kt taman tasik sh alam~




Alamak, hubby dah nak smpai, esk aaa smbg~ daaa...
Ari ni abg ipo & biras nak mai bawak pisang mertua kim~ Yummy, leh buat cekodok pisang sedapnyeeee~~