Jom klik

kENgkaWAn

Friday, April 30, 2010

Ustaz Hakimi??




Auntie.. uncle.. cute tak caye???

Hahaha..gambar ni baru je amik malam tadi.. Ermmm mama bukan amik gambar ni sesaje tau..tapi mama & papa nak anak mama & papa bila beso nanti jadi insan yang beramal, soleh.. Jadi abang (wahh..lom ade adik dh pangil abg??) yang bole beri teladan yang baik kepada adik2 & paling penting mendoakan mama & papa setelah pemergian kami ke alam satu lagi... Sob..sob..rase sedih lak..

Love u my dear son...

anda kena tag jugak~


Thank and link the person who gave you the award.. post the above award in your entry too.
TQ to zue



List the date of birth of your first child and your following children.. add also their names..
Muhammad Airel Hakimi bin Mohd Azli ~ 10 Jun 2009

Upload a picture of you with your children..





Pass the award to all mommy bloggers you know! Let them know k

kawan blog.. errr sume zue dah tag tgl 2 je kot ni..
ok, klu korang rajin, buat laa.. hihihi

Love or loathe (kak fida)
Mama Adib & Panjang Wife (eima)

Kemenangan Pertama Setelah Bergelar Bonda ;p

Seperti tajuk di atas.. semustinye saye gumbira hik hik..

Last week ader game bowling antara CKC dengan MTD.. Seronok weh.. kami CKC pakai baju biru jerk..takde bajet nak buat baju baru muaahahahah... So pakai je baju masa lawan dengan IKRAM ari tuh!!

Team pempuan ader 9, lelaki lak 21. Setiap orang dapat akan dapat hadiah waima hamper..so aku takdelah berharap sangat akan menang kan.. tanpa aim ape hadiah (kami sendri bungkus) aku main jer dengan penuh semangat.. Heheheh..ntah, angin ape masuk aku hepi jer masa main tu..takdela stress macam masa main dengan IKRAM (macam hampeh masa tu).

Perlawanan bermula kol 11 lebih walaupun bajet akan bermula seawal jam 10.30 pagi. Team aku kak fida & kak sue.. Time kaceh kepada mereka kerna telah menjadikan kami team juara.. muaahhahah..sokaaa sokaaaa..

Overall, keputusannye..

Team wanita:
1. JKR (team aku)
2. MTD (team sebelah aku)
3. JKR (team harapan CKC)

Team lelaki:
1. MTD (terror weehh)
3. MTD (pun terroor)
3. JKR (ni team harapan CKC)

Individu wanita:
1. JKR (aku wakakaak)
2. JKR Kak fida
3. JKR Selley

(see.. kami menang bahagian pompuan)

Individu lelaki:
1 - 3 MTD.. Muahahah..depa lak kongker untuk lelaki..

So keseluruhannye...dah tentu2 la MTD menang.. sebab lelaki diorang superb (yg superb jelaa..yg ampess ader gak hihihih)

Ok layan gambar k.

Aksi gedik sebelum susun hadiah!


Ok bergaye dgn ank memasing..

Oyer..kami la pemenang individu wanita 1-3.. yang tudung itam tu selley, patutnye dia laa harapan CKC tp tatau nape ari tu dia tak menjadi.. akoo lak yg yg menjadik2..muahahahha

Ok lagi satu sbb aku leh main dgn baik adalah kerna anakku tak meragam..dia tido & ader yg melayan..Thanks to pengasuh sbb jaga Kimi sepanjang perlawanan berlangsung..;p


Sesi bergambar sblm sesi penyampaian hadiah


Me & kak fida


We again with overall champion bowling's cup!


Ok, dengan bangganyeee memperkenalkan team aku.. takde gambar bertiga..kak sue bz kejor anak2 dia..hik hik..




Ok last but not least gambar piala2 ku & hadiah ku..


Ops!! Takmo laa hadiah.. potong aa bile cite..sbb aku dapat dua2 vase.. muahahah eventhough kristal..tapi klu letak dalam rumahku ituw, ibarat luar setinggan dalam kondo la kelihatannye.. HUwaaaa.. Dato'..nak vacummm...

Ok tu je cite, sekian adanye..ni pun lambat update, sebb takde mood + bz muahaahah

Tuesday, April 27, 2010

Syok kan dapat korek telinga dengan cotton buds.. asyik yok! Pastu derita..=(

Yerr tawan-tawan.. Cemalam taye takit telinge... So semalam mood memang takde maliiii.. Patutnye saye semangat mengupdate pasal perlawanan bowling kan.. Takpe2 jap2 lagi baru update...

Tp sekarang nak cite pasal tinge.. Hari ahad tu.. lepas main bowling & shopping kt mydin subang tuh, balik2 tu dah senja.. Malam tu kelaparan, so aku buat sup sayur cmpur dengan udang yg beli mgu lepas tu.. muahahahah.. gedik kan.. telinga saye kesakitan bahana makan udang yang tidak segar.. Bukan saye sengaje ye puan2 & tuan2.. tapi sebelum ni saye cuma akan rase gatal..tidak lah smpai kategori semalam..

Semalam..pagi, nak pakai helmet, nak merempit, tinge dh rase sakit..udohla helmet ketat, muat2 kapla..ok takpe, tahankan lagi.. Setat lunch kepala dah mula pusing, telinga berdenyut2..badan jap sejuk, jap panas.. Tak leh jadik ni.. kol hubby, katenye dh otw dari putrajaya, tak kasik aku balik sendiri, suh tunggu dia gak..

Petang sementara tunggu dia, lelap dulu kat ofis sbb tak tertanggung da sakit. Balik2 terus g klinik panel hubby..bagus woo klinik ni, aku & anak aku serasi dengan ubat dia. Jumpa doktor, dia siap leh wat lawak, nak panggil aku bunga ke ros ke ape ni.. Puan Doktor, saya kesakitan pun anda masih boleh wat lawak kan??? Ok pas cek2 aku dah sah dedinding tinga aku dh bernanah.. Takut tak??? Nak nangis i..

5-6 kali doktor pesan, jangan usik telinga..makan ubat yang diberi.. So semalam dapat la 5 ubat..kena habiskan then this thurday or friday, datang balik cek perkembangan..

Malam tu kedarah ubat dia, lelap dalam 15 minit, then hubby kejutkan utk mandi...siap request dengan hubby sediakan air panas..nasib hubby tak byk songeh..muahahaha (thanks dear!) Tapi kesan ubat tu buat aku takleh berdiri.. kena papah masuk bilik air.. Tapi syukur..lepas mandi ubat tu dh mula bagi kesan.. daripada berkelubung dalam comforter aku terus leh pakai suar pendek..ekekek..

Kol 9.30 baru anak aku smpai rumah.. ermmnn..macam tau2 mama dia tak sihat, tido tak sedar smpai pagi tadi.. tak sempat nak main2.. rindu wohhh dengan si tocek tu..

Ok kt sini aku nak nasihat pada tawan2 yang habit dia korek telinga.. macam aku laaa sehari kadang-kadan sampai 2-3 kali cari cotton buds utk disua ke telinga.. Korang bayangkan la klu dah hari2 aku cuci telinga aku tu.. sure bersih.. tp aku bukan tahap bersih..siap kuar darah lagi kadang2... Kronik kan penyakit aku... macam dadah lak.. sehari tak pegang cotton buds, rase tak lengkap.. So korang, jgn la smpai jadi kronik cam aku.. bahaye ok sayang2 semua.. bayangkan kalu korek tu smpai kena gegendan..uishhh bole jadi pekak k.. Aku dah takut tau.. takmo dh tgk cotton buds.. Siap pesan hubby.."klu nmpk org dgn cotton buds,marah k!" Muahahha

Alamak..telinga dh mula rase sakit balik.. need to take my medecine..bye!

Friday, April 23, 2010

Bersemangat waja join pupusnita

Hik hikk.. jahat kan.. Puspanita actually nyerr.. Tapi oleh kerna kami bukan ahli tapi tetap nak join diorang nyer lawan bowling anggap jela kami ni pupusnita.. Ekekeke..

Ok juz nak kongsi yang aku nak gi lawan bowling ari ni kt Endah Parade.. Kol 11 dah setat dah neh... So jap je lagi da nak kena setat kete (kete member, tumpang sajorkk!! sbb aku je tau jalan dari ofis muaahahah).

Ok tu je.. Eh Mane kengkawan aku ni??? Takkan tinggalkan aku kott??? Wooiii woiii tungguuuu!!!

Daaaa...owh.. Wish me luck!!!

Wednesday, April 21, 2010

CIT?? TIC?? ICT laaaaaaaa..huhuh

OK, tau neh gambar lama..tapi baru je dapat tadi dari pengasuh.. So nak gak upload sebab tempat tu santekkk gilosssss!!!! Sekarang masuk free jom kite terjah reramaiii

Okeh, neh la rombongan Cik Senah malam tuh!!


Waaa banyaknye lampuu..


Adui rimasnye jadi artis neh (kate si tochek qimie)


Ok, cepat mama, QImie nak wat aksi superman nie..


Ok spongebob si tongkat sakti, jadikan tempat ini bercahaya..tingg!!!


Hahaha..akulah raja rimba.. Come on panda..move..move!!!


Ishh!! Mama&papa ni sebok je,QImie baru je nak buat aksi dgn si panda tadi.. Adoiyaii


Tatau apa motip gambo ni..sape yang berbangau neh??? ;p


Daddy..nape wing ni tak nyala??? Tak comeyy..


Laa dah nyala pun nak nangis ke sayang oiii??? ;p


Pose sambil jalan pun sebok nak amikkk huhuh!! Tu seblah aku baju biru, gegurl nama dia.. gile2 otak dia neh!!


Ok aunty sumer, ni la mummy, pengasuh tayee..


Ni la mama & papa taye.. kami nampak bahagia kan??? Hik hik..tayangnyee kat mama & papa tau..Muaahh!!! (Betull weh..klu tium kitorang dia sebut muaaaa..hikhik,aku yang ajooo);p


Conoknyee dok antara papa & daddy...heheh


Ok last musti la gambar ai kan?? Ahaha..suke gambar candid nehh suweeettt (suwet ker??)


Ok kesimpulannye taye sekuarge ceronok cangat malam tu.. Sampai kat rumah pukul 3 pagi.. Esoknye taye selsema.. tulaa tape curuh bawah taye kuar campai pagi..berembun pastu taye selsema laa..Tapi walaupun taye selsema taye tetap gumbira.. Tak caye tengok aa gmbar tayee.. Hehehe


Ok tu je.. Sekian...

Monday, April 19, 2010

Serangan Penyakit di Hari Minggu

Wah tajuk entry tak hengat kan?? Penyakit ape laa yang menyerang di hari minggu kan.. Hik hik..

Ok back to d topic.. Korang penah tak kena senggugut??? MUsti ade yang penah kena kan.. Before kawin, i suci k, tak penah kena serangan senggugut.. Never ever.. Tapi sebaik je kawin, i period sekali je, pastu dah lekat baby... So takde period for 9 month.. Pas dah bersalinkan si tochik Qimie pun, still tak period until kimi nak masuk bulan coz breast feeding dia...

Awal tahun ni dah kedatangan bendera merah tuh.. 1st time kena setelah berkawin biasa2 je.. tak la sakit sangat.. Sakit tu ader, tapi masih bole tahan..cume lama tempohnye 15 hari baru stop.. Bulan ke 2 takde.. riso gak kot2 lekat kan..tapi syukur bulan ke 3 datang balik bendera merah..

Tapiiii kali ni.. sakitnyee.. Ya Rabbi..baru aku tau macamane penderitaan kengkawan masa aku dok rmh sewa dulu.. Rase macam nak cabut sume anggota disekeliling nyer erk!! 3 hari aku tanggung sakit.. Udahla ader game bowling lawan IKRAM.. Dalam sakit2 main gak.. Tu pun lepas telan panadol manstrual tuh!! Ajaib ubat tu, telan 2biji aku leh tahan sakit, leh gelak2 lagi, tapi malamnye aku sakit balik.. Huhuh..

N yang terbaru..last weekend.. weh, ni klimaks dia.. Hari sabtu malam tu aku main bowling.. Ok lagi la time main tu.. markah?? Hahaha 1st & 3rd game markah ok laaa.. tapi 2nd game macam @&$@^*&$^@*. Okeh!!!

Klu nak tau, balik dari maen bowling tu, aku merangkak nak balik rumah.. Sakitnye Tuhan je yang tau.. Hubby papah sampai la aku sampai kt rumah.. Tp sebelum tu, kt tangga rumah gak aku telan panadol menstrual ajaib ku ituh!!


Sampai2 rumah terus masuk bilik, tido.. Hubby tolong sapu minyak jer bagi darah kuar elok huhuhuh...

Okeh la ader lak akak tuh nak ajak g tapau makanan kt bawah.. Yerrr jomm..jommm..

Friday, April 16, 2010

Eh, buat ape tu??

Hik hiikkk.. Tengok la pangai anakku yang sorang neh.. Macam2 gaye tido dia dalam kete.. sampai me & hubby nak tergelak tgk gelagat dia..





Lena kan di dipangkuan mama..Hik hik

Liga Ping Pong lagik

Saat aku tulis ni...ader la 2,3 orang stap pompuan aku tgh main ping pong di depan lif sana.. Riang ria ketawe diorang... Tapi aku di sini.. owhhh sangat keletihan..letih yang amat..

Pagi-pagi dah kena meeting.. abis meeting kol 12.20.. kuar meeting g toilet, partner panggil
'bunga, get ready, pasni kite lawan team Shah & nazri yer'

Owh.. ok.. Otak dah penat kan..then nak release tension aaa sebab buat fail meja bos macam kee... ok stop, tak payah sebut ayat seterusnye..tak manis kalau anakku bace apabila dia beso kelak..

Sejuk, dingin masa 1st nak lawan.. But Alhamdulillah, kitorang menang straight set. Rehat, tgk 1 lagi game. Partner aku ajak lawan lagi.. Uiii kali ni dengan 2 orang partner yang tak berapa konsisten.. Mean, klu diorang bagus, mmg bagu tp klu tak..memang ke laut laa.. So ni kira 50-50 aa nak menang.. Ehhh kalah rupenye kitorang.. mencikkk sbb straigt set depa kalahkan kami...

Partner aku, aku tengok dah penat..tapi dia eager nak main lagik.. Dia ajak aku lawan satu lagi team.. Alamak..aku memang dah penat ni.. Udah la nak lawan tu team peberet.. GIlerrr en. Asri & En. Marzaki, dua2 power beb!!!

Butt!!! Miracle.. rubber set lawan diorang.. n diorang menang tipis dengan kitorang..2x duce(betul ke ejaan tu??).. Bagi aku, even aku kalah, tapi aku rase aku menang sebab diorang bukan menang dengan kitorang secara street set! Ahhahaha..berpeluh diorang tau..macam Doc Hassan & Selley masa lawan kitorang dulu.. Hik hik.. aacane peberet team leh rubber set dengan kitorang tapi yg tak bape nak bagus tu leh street set dengan kitorang erk??? Diorang yang bagus sangat ker yang tak bagus tu dah jadik bagus?? Hik hikk

Takpela..tak kisah laa.. well setakat ni dah main 5 game..
straight set - menang = 2 game
straight set - kalah = 1 game
rubber set - kalah = 2 game

Takpela.. sebab sume game tu kalah tipis.. janji menang dihati penonton.. Ahahaha... menang ker??? Hik hik..

Ok en RM jom kite gelek sinchan ..oo..ooo..

Ok lapo, nk turun kantin & melihat2 lagi keriuhan di depan lif. Bubuiii

Thursday, April 15, 2010

Liga Ping Pong

Hari ni partner aku dah ader.. so our turn to play.. Just play for 2 game.. and the result for today we win one game (2-0) but lost for another game.. (2-1)

Ermm.. got another 8 game to go.. Hope can win for the other game.. Wish me luck!!!

Oyer, sempat lagi aku wat tarian sin chan tiap kali bola masukk.. ahahaha.. stategi bagi pihak lawan kecutt..tu jer.. ekekekek...

Daa..

Halfday

Semalam, tengah2 syok hapal speech.. kengkonon aaa kena jadik MC utk majlis perpisahan.. Sekali dapat SMS... "bunga, boleh tak awk halfday, kak noreen tak sihat laa"

Adoiishhh!!! Debukk!!! Tuumbuk muke sendri.. nan adoo.. Mintak izin 2nd bos sbb bos beso tadok.. Kol 11.15 dah kuar dr ofis..kol 1 baru smpai rumah.. Balik semalam dari KL ke Shah Alam cost me almost RM8.. Gile tak???? Gile kan?? KTM ke Shah Alam RM2.80.. Tapi teksi dari Stesen KTM ke rumah aku yang jaraknye 1km pun tak smpai tu.. Rm5.. Sangatttttt tak patutttt!!!!!!!!!!!!!!!!

Sampai je terus amik anak, muke dia dah pelik.. Mesti dia tertanye2..ape kes mama aku ni amik aku tghari bute neh.. Buke pintu sumer, aku g masak megi.. buh kentang +telo dlm gi utk bagi dia makan.. Ahahha ape punye mak aa bagi anak kocik makan megi.. Ahhh dulik.. sbb aku tau dia nk makan, pasal tiap kali masuk dapur, musti megi yang tangan dia dok sambar dulu.. Kedarah la kami dua beranak megi+yogurt smpai pejam2 mata dia makan masam..tapi sebok nak lagi hik hik...

Lepas kami same2 sendawa burrppp!! (tipu neh) terus bagi dia tido.. Tapiiiii.. hampehhh takmo tido.. Lagi digigit kaki aku ader, nak maen.. Tapi mama penaat nakkk.. Cian anak mama, diabaikan semalam.. Penah wohh!!

Tengok aa ape budak bertuah ni buat.. tgk kt mulut dia.. bedak kan??? Peberet dia aa tu botol bedak tuu.. dapat tu mcm heavennnn je lagaknyeee..






Kan..tgk tuu dah tahap ape suke nor dgn bedak.

Petang tu papa dia balik, suke sangat laaa..nak bermanje.. siap takmo dgn akuu tuuu.. Merajuk sbb aku marah2 dia.. ahahaha sape suh kaco mama nak tido..

Tapi aku pujuk balik.. kol 6 dia tido smapi magrib baru bangun.. Oye, tak tau nape, asal kol 7 sure bangun even dia baru tido tak smpai setengah jam.. mungkin sbb dia tau dia lahir kol 7.08 malam kottt.. Hik hik..

Monday, April 12, 2010

Lupeeeee??? Tak ingatt??? Terlepas pandang??? Teruknyeeee

Adoiii.. teruknyee aku... Bole lak lupe wat entry khas utk hubby sempena buffday dia last 2 weeks..

Nape erk tak upload cite pasal kekasih hati tercenta..tersayang..segalanye yang seangkatan dgnnye.. Adoiii.. Sentap kejap nehh!!!

So, buat my hubby yang tercintee... I dgn rase rendah diri nak ucapkan gak kat sini Happy Birthday...sweet 26.. OPs!!! Tua dah..tua ke?? Muda lagi laaa.. kan selalu orang cakap u lom kawenn.. Adoiiii ingat mutiara kata dari ur wife ni tau..

" Biar orang cakap u lom kawen.. jgn u yg rase u blom kawen tau"

Heheheh.. ber u & i la plaks!! Gediikkkkk!!!!

Pepun, u will always the one for me.. Thanks GOd for give the best man for me & my son & coming soon child.. Ahahaha...


Amik gambar last year nyer celebration.. aci tak???? HIk hik...


Ni pun gambar tahun lepas.. aci la erk.. gmbar laen.. banyak.. tp i lak tak bertudung.. huhuhu..

Pe pun.. love u muahhhhh!!!!! Ops!! Terlebey sudaaaa..

Wednesday, April 7, 2010

Perkembangan Anakku Sayang

Ok, entry kali ni nak citer pasal anakku yang satu tu aaa yang mane lagik kan..Selama 4 hari aku dengan dia, SAbtu - Selasa (@hari cuti sebb pengasuh tak sehat) ader laa beberapa perkembangan dia yang aku nampak selain perkembangan badan dia eheheeheh..

1. Sekarang Qimie dah pandai tepuk2 tangan bile kita nyanyi lagi tepuk amai-amai.. adoi 1 minggu gak la nak train dia tepuk tangan.. Mula2 dia enjoy dulu bila papa dia tepukkan tangan untuk dia,then sabtu lepas dia start tepuk sendri.. Teruja gile aku & hubby... Dia siap gelak2 lagi bile kitorang nyanyi bersma2 dia.. HIhihi

2. Dia dah pandai berdiri 3,4 saat... teruje weh, masa tu aku tgh gayut dgn angah aku, sekali pegang dia kejap then lepas.. Eh dia berdiri.. bile aku teruje cakap, Eh, anak mama bole berdiri??? Dia tergelak2.. tp 2,3 kali je dia nak diri, then dia main jatuh2.. ala QImie niiii, malas tau...

3. Dia sekarang kuat sangat mengigau tau.. ada satu malam tu dia bangun tengah2 tido, malam time tu.. kebetulan aku baru je lepas solat,then tgk dia bangun, duduk then gelak2 smbil tangan hayun2 ke atas ke bawah..pastu baring semula, then bangun n duduk balik then lambai2 lagi tangan.. Adui, gerakan tu pengasuh aku panggil 'lompat2'.. If sebut lompat2 then dia akan hayun dua2 tangan ke atas ke bawah macam nk lompat smbil duduk.. olo2.. tomey je.. Kalu dibiar penat dia camtu, so aku baringkan dia & susukan dia smpai dia lena balik.. Hubby yang kebetulan masuk bilik nk solat isyak masa tu pun terkekek2 gelak.. Lucu kan yang.. hihihih.. Tatau nak describe acane..tapi, Qimie look so sweet n funny..

4. Oyer, gigi dia dah tumbuh lagi 2 kt atas.. so sekarang dh ada 4 gigi atas & bawah still ada 2 gigi... Kalu nak berus gigi dia, musti dia akan buke mulut.. mcam tau2 je.. Padahal mama tau, qimie suke nak telan ubat gigi tu kan???? Ish3...

Ok tu je pasal anakku menjelang nak masuk 10 bulan next week..

Demam Liga Ping Pong Pulak

Nak tau, sekarang, ofis ku dah dijangkiti demam liga.. Belum pun habis lagi liga bowling dah ader penganjur yang rajin nak sponser hadiah untuk liga ping pong...

Dan seperti biasa, aku takmo ketinggalan.. ahahhaaa.. act, ader orang sponser, ahhh masuk jelaaa,tapi amat-amat kecian dengan my partner.. Dia sangat terror main ping pong tp terpakse partner dengan aku.. Ahahaha... takpe, mane tau rezeki kan????

Ader 11 partner 3 darinye pempuan & the rest lelaki.. Gila tak??? Nak compete dengan jejans??? Ahhh, bukan semua pandai pun.. Tapi ada 4 couple yang sangat bernasib baik sebab dapat pasangan yang mmg sama-sama handal...

Ermm nasib laaa en.RM sape suh, penganjur tak kasik aku tarik diri kan... So enjoy jelaa... Maybe next week liga bermula... Adoiiii... Hantam ajelaaaa

Seharian Menemani Suami Terchenta Bermain Paintball Kat Ceruk Hutan Gombak

Yerrr kengkawan.. bacer tajuk pun dah tau kan.. Actually benda ni dah berlaku last week.. Tapi nak update gak, tak kira.. hehehe.. tu laa lambat sangat dapat gambar dari my dearest hubby..

Ok tempat tu, ntah aaa aku pun tak tau mane.. at 1st, igtkan diorang buat kat tempat yang nice, bukan dalam hutan.. sekali.. amik kooo kt dalam hutan, kena redah naik bukit 200m untuk sampai dalam tempat dia tu.. Area mane erk..jalan yang sama nak ke UIA tp terus lagi.. jalan dalam nak ke Bentong, klu tak silap aku..

Bayangkan dgn stroller kimi yang gedabak beso, bakul susu + beg dia.. Aduii.. nasib aa kengkawan hubby tolong ngangkat.. aku dah tak daye manjat bukit sambil megang anakku yang semangat tuh!

Tempat ni bagi aku.. macam tak perfect lagi.. maybe baru buka so kelengkapan dia tak cukup.. Bayangkan hubby just diberi jaket utk tahan badan dari sakit kena peluru.. Setau aku, nak main game ni, ader pakaian lengkap.. Ermn..

Well, oleh kerna dalam hutan, banyak nyamuk, so aku tak tangkap gambar sgt tu.. Takde mood..panas+nyamuk.. Tak selesa langsung.. Tapi tahan je demi hubby~

Qimie baek sangat uollssss, tak nangis sangat..padahal mata tu dah nak pejam sgt ngantuk..



Dgn mama la plaks!



Ni hubby dalam pakaian seragam dia



Ni lak, hasil yang dapat lepas 1st game, cian dia..


Okeh tu je nak cite.. balik tu memang penat.. tak main pun penat kan.. sbb sebenarnye..orang yang menunggu adalah lagi penat daripada orang yang berseronok bermain..

p/s: Sayang, len kali klu ader lagi aktiviti ofis, tnye dulu erk tempat tu dalam utan ker bando.. cian anak kite kena giget nyamuk jahat tao.. huhuhu

Thursday, April 1, 2010

Wuhuuu.. bila merajuk, ada yang pujuk rupanyaaaa yeaahaaaa..

Seronok kan bunyinyee.. Yesss!!! Bile majuk..ramai yang pujukk.. Aku isi borang tuk tukar.. suddendly kan.. then ramai yang tak setuju.. marah.. wahhh masih disayangi aku ni rupenye.. Baru tadi, ader staff banje yuran masuk utk main ping pong.. hik hik..

Lawak laaa..tp terharu pun ader..ader lagi kawan2 yang sygkn diri inii..cewarawara.. Yang paling dasat my hubby laaa..katenye semalam.."alaa..ida tu jap je tu..ari ni je kecoh,sensitif, sedeh2..esok terus elok.. kalau tak elok pun ok skit dari hari ni.." Memang dia kenal luar dalam dah perangai bini dia ni...Hehehehehe

Oklah..tu je nak cakap.. babaiiii

p/s: Lepas ni demam ping pong plaks!! Ahaks

Boleh ke orang bace karektor kita??? Tapi betullahhh

Tengahari tadi, makan domino's.. Member belanja..katenye sebab tolong dia pasal majlis perpisahan semalam.. Hahahah tp aku tau sambil2 tu pujuk aku sbb semalam dia dah buat sikit kesalahan kat aku.. Alahai..rileks aaa aku terase dengan orang laen laaa bukan dia..(dia?? ada gak la sikit, tp dh blanje mkn..kira 0-0 balik aaaaa hahaha).

Sambil makan ader la engineer tempat aku ni, dia tak sombong tau.. Bagus budaknye, jurus kate orang kan.. Dia pandai la skit bab2 bace karektor kite.. Sume yang ader dalam bilik tu dibagi tau karektornye.. Ada akak tu jenis yang deffensive.. ader tu offensive & pemerhati.. Korang faham ker apa tu diffensive & offensive??

Ok, offensive tu macam penyerang.. pastu jenis yang suke marah2.. susah nak sabar, tp bahayenye orang macam ni sebab boleh makan diri kalau sifat marah tu tak boleh dikawal..marah tahap baran yer bukan marah yg light2 tu..

Diffensive lak..name pun defend kan..so jenis bertahan jer.. marah tu marah tp bole kontrol, jenis kekeluargaan.. Macamtu aa lebih kurang..ntah aku pun tak tau nk explen macammane... Ahahah..tapi aku??"

Yes mari kite tgk sape yang kena??? Ahahah.. ok aku dikategorikan sebagai 'actor' dimana sifat2 nye adalah:-
- orang luar nampak kite hepi.. tp sebenarnye kadang2 kite hepi utk tutup perasaan sebenar kite
- banyak jaga hati & perasaan orang lain..walau hati sndiri terluka
- nampak macam gile2 tp sebenarnye sangat sensitif & mudah terase
- lebih banyak mengalah demi kebaikan semua
- mudah dapat kawan / buat kawan
- suke pendam perasaan which sgt bahaya kepad argan dalaman..eheheh
- tapi ... LASER ahahahah

Ok.. ni yang aku senaraikan ni banyak yang sma dgn aku laa..lebih kurang..tp mmg ni la yg dia cakap pun.. mmg akui laa..tu la sifat aku.. Tapi kena tambah skit lagi tu..
Gedik & sangat manje..mengade2 pun yer.. Ahahah..tu la penangan hidup sebagai anak bongsu..dah umo 25 tahun 3bln 22 hari pun mak ayah panggil Adik lagi hik hik...

Ahh ok tu je nak cakap.. tetibe takde mood.. Ahahah