Jom klik

kENgkaWAn

Wednesday, June 30, 2010

POSTER SIAPP!!!!

Akhirnya siappp sudah poster.. Thumbs up to kak fida , kak shedah, selley & devi atas semua kerjasama yang diberikan.. Eceecece..macam dapat awardz plak... Tapi paling time kasih pada kak fida & kak shedah la sebab diorang yang banyak bagi idea untuk mencantikkan lagi background...

Ok sedia semua..ni la posternye..

Taraaaaaa....


Cantikkan..ahaha tak kisah la kalau korang cakap tak cantik pun, biasa je ker yang pasti kami semua puas hati dengan hasil perah otak kami..

Owh, background gambar tu cari dalam google image.. Thanks to mr. Google.. cayang manyak-manyak.. Muah..muah!!!

Hikhik tu jee.. Esok nak buat latihan untuk malam pembukaan dinner..harus ada tarian gedik2 dari kami.. Nyeh..nyehh...

Minggu yang memenatkan...

Hai semua..apa kabarr?? Bajet macam pengacara tibi lak erk!

Woh, saya sangat kepenatan.. Hubby takde baru 2 hari tapi tahap kepenatan malam tadi adalah seperti berlari keliling padang sebanyak 10 kali.. Penat ya amat akibat didera..

Sebelum tu nak upload gambar-gambar akibat nafsu yang bergelora...




Ape?? Korang ingat ape?? Aahha..makanan laa.. Bajet ramai laa konon-konon kat rumah.. so membeli KFC dengan nafsu makan yang tak hengat.. Amik snack plate 1 set (blackpaper + ori(for Qimie)+ milo ais, Pocketfull ala cart 1 dan gak cheezy wadges.. See adalah tidak normal untuk aku dan budak dalam gambar ni..


See..cobaan mencilok oleh si kecik.. kalu perasan gambar jari pada ayam di atas adalah jari si tochek..bulat ya amat kann??


Mama tipu laa..Qimie makan cheezy wadges je.. pocketfull tu mama makan sorang...tengok la kat jari Qimie..kentang je tu kan???

Ngeh-ngeh.. ok bagi aku pocketfull cuma sedap bahagian atas je..crunchy, tapi bawah ada sos jagung.. sedikit muak.. Huhuhu jadinya snake plate terbiar kaku atas meja kecuali rotinye si tochek cubit2 sampai penuh meja dengan hasil cobetnye...

Ok berbalik kepada penderaan yang terjadi kepada aku..

Si tochek semalam, kol 7 lebih dah tido.. lega sangat so boleh la aku kemas2 rumah kan.. tetiba, tengah aku kemas bilik tetamu tu, "eek..." dah bunyi alohai kojap nye tido.. Bagi susu, dia takmo lelap dah.. Bawak kuar tengok tibi sementara aku kemas bilik tetamu.. Eh, sebok kacau aku sambil naek kete dia.. Tengok pulak bola besa..bola yang guna untuk senaman tu..sebok nak main.. Ala sayang oii awak tu kecik..maunya kena hempap je dengan bola..

Pas siap kemas2 aku nak kuar la kan nak tutup pintu bilik tu dia jerit.. tunjuk2 bola.. Lorr nak gak main tu.. Aku bagi dia cube2 sepak..mane aa nak gerak, bola bosa kan..

Akhirnya aku laa yang kena duduk atas bola sambil pegang dia dok lompat2 atas bola tu.. Suka sangat laa melantun.. Ok, bila dah suke sangat melantun, tak mo stop..woh sangat penat k.. Bosan main bola beso dia nak sepak2 bola kecik plak, dihulurnya tangan kat aku suh tatih dia..tak layan jerit2 marah..Pandai ekk menbentak bila papa takde. Pastu ajak main kejo2 plak... sambil mrangkak k.. kejo dia, pastu dia kejo aku balik..pastu kejo dia, buat2 terkam sebab dah dapat kejo.. woh penat okeh.. Nasib itu rumah manyak kecik..wadoi!!

Dari kol 8 lebih sampai kol 11 aku melayan dia main je.. Tutup lampu suh tido pun takdenye nak layan.. 'eee..ekk' gak.. Nak turun katil.. Aku geram sangat buat-buat tido.. barula dia datang kat aku.. Minum susu pastu tido..

So, kesan daripada buat2 macam budak semalam, hari ni aku sakit bahu, leher & pinggang yer tuan-tuan & puan-puan.. natijahnye kalau dah tua tapi nak main cam bebudak kecik.. Adoi aaa..

Jangan tatau, sampai ofis pun ngam2 kol 8 tadi, rempit tahap ape ntah kuar rumah 7.30.. siap isi minyak bagai lagi leh sempat sampai ek.. Ok bagus, tabik spring tok diri sendiri.. Sebab lambat??? Aku dalam bilik mandi tengah cuci muka ok, tak sempat nak basuh dia dah jerit 'waaaaa' nangis.. Berkejor aku ok.. Dah susukan takmo gak pejam mata..aku gerak skit nanges..penatt...last2 lekakan dia dengan sebakol mainan dia tu.. Ok diam senyap2 aku lari masuk bilik air mandi.. masa tu?? jam dah 7.10pagi.. See dah Qimie kena makan ayam goreng je untuk lunch tengahari kan..mane mama sempat masak bila Qimie nanges2, panaskan ayam KFC jela.. Ok what??? Hik hik..

Sumer ni sebab budak ni..haa ni budak kat gambau bawah ni..

Tudung periuk pun jadik mainan dia..

Tuesday, June 29, 2010

Pra-dinner

ERmn..aku, kak fida & kak shedah (kak bagi la link akak) ditugaskan tuk buat kad utk aturcara majlis (kad ke nama dia??) & poster dinner..

Ermm aku bab2 kreatif ni mmg tak leh blah.. tapi buat design tu leh laa.. means aku buat tp atas arahan orang.. haa camtu la aku bekerja..ikut apa yang pelanggan nak.. HIk hik.. Nanti kalu dh siap itu poster aku publish sekali dengan kad atucara tu aku publish..

Akak-akak ku...bile kite boleh setat buat ni??? Jommah.. bosan aaa takde keje.. Makan gaji buta je aku ni.. Bosss plezz bagi laa PA mu ini keje... melangut je depan PC ni..

Monday, June 28, 2010

5 hari je.. huh!!

5 hari jee.. kata hubby bile aku cakap lamanye nak kena berjauhan..

Mungkin bagi hubby jap je berlalu 5 hari tu, tapi bagi aku..lama wokey.. Yerlaa aku manje..ermnn.. susahnye ati..

Takpe la, yang penting balik ni aku nak makan pengat jagung eh pengat ke bubur ek orang panggil..tak kisah laa yang malam tadi gigih aku masak semasa jam tunjukkan jam 12 tengah malam... Demi nak bagi hubby makan sebelum hubby outstation jejauh..

Ok tu je nak cakap.. sebab dalam ati dah mula nak bertaman..huwaaa..

Thursday, June 24, 2010

Ragam anak-anak

Aku ader sorang kawan.. Suke bace pasal dia dengan ragam anak-anak dia... Comey sangat tau.. Anak teruna dia sangat bijak ok & suka cuitkan hati nurani aku ni..

Kalau bace blog dia, aku akan gelak kaw-kaw.. Sebab ayat dia memang menggelikan hati nurani aku... bace aje kisah dia & anak-anak kat sini Sangat comey ok.

Qimie kecik lagi.. lom lagi menduga perasaan aku.. Setakat ni leh lagi laa kawal sebab ye la kocek lagi..nanti bosa sure sama je pangai kan.. Budak2 nak membeso.. Bio la dia teroka, bio otak berkembang.. Hik Hik...

Anak la penyeri hidup kan.. tanpa mereka takde erti donia ini..
Ok, member dah panggil g pasar.. Nak g soping ni.. daaa..

Tak sangka aku macam tu dulu

Baru-baru ni makan tengahari dengan kengkawan..eh aku tak makan sebab ari tu ada bos baek hati payung gi makan kat PTD makan ayam kampong.. Sedappp!!

Ok aku teman jela diorang makan, sebab kami kan suke bergosip.. Owh..adalah diingatkan, hari ni adalah hari aku memuhasabah diri aku..

So tetiba kuar topik pasal sukan.. ker dinner erk??? Kuar la pasal haaaa aku cakap aku tak gi dinner sebab masalah tak tau nak hantar anak kat sapa kan... Then ada kawan aku cakap...
Kak F: Bunga, rasanya ni mungkin ada kaitan dengan sumpah(jap ape perkataan dia erk?? lebih kurang tulah laa maksud dia) kaka F aritu..
Aku: Pasal ape??
Kak F: Ingat tak dulu masa sukan lawan dengan Ikram.. kak F letak nama nak main badminton kan..
Aku: Haa.. (cube ingat2 kan balik)
Kak F: Then masa hari perlawanan, bunga cakap "Kitorang bagi keutamaan pada orang yang pergi latihan je dulu" (alaaa kak cane erk ayat tu.. saya lupee cane akak bagitau, yang pasti kata-kata tu sangat sinis katanya)
Aku: Yeke??? Saya tak ingatt..
Kak F: Yerr masa tu kak F rase macam..eee memang sumpah, maki-maki la bunga.. aku tak pegi bukan sebab sengaja, tapi ada anak kecik.. Ko tunggu la ko kawin, ada anak nanti..
Aku: Ehh..betul ke saya cakap camtu???
Kak F: Betul..akak tak penah lupe.. dah la aku bawak reket siap pinjam tu..semangat nak main nye pasal

Aku terkedu..kelu weh.. Ape kejam benor aku disaat tu??? Aku macam tak pecaya tu kata-kata yang kuar dari mulot aku.. Aku terus teringat masa tu memang ada ramai yang register untuk main badminton, tapi yang layak 2 je.. So tanya la dengan bebudak lelaki.. diorang suh bagi keutamaan pada yang datang sesi latihan sebab even diorang tak sebagus yang tak datang sesi latihan, tapi kalau dia tak terpilih, nanti dia kecik ati.. Masa tu memang aku uruskan semua sukan untuk wanita..

Kata akak tu, dia tak kisah kalau dia tak dapat main pun, tapi cara aku cakap tu.. buat dia sakit ati... Tau tak.. malam tu tak leh tido aku memikirkan dosa-dosa kerna mulot aku kat orang.. Ape nii?? Kenapa dengan aku..

Ni belum aku cite pasal aku sound semua budak2 baru yang masuk dalam ofis aku.. Nama pun senior kan.. Cian budak tu..even kitorang kira geng-geng terbaekk dah kat Cerun sekarang, diorang tetap tak leh lupe kata-kata sinis aku yang menjerut jiwa & kalbu tu..

Ermnn..so dikesempatan ni aku nak sangat minta maaf pada kawan-kawan aku..terutama yang rapat-rapat tu.. kadang-kadang aku tak sedar kata-kata atau perlakuan aku tu buat korang terase..kalau aku tau.. takde aku buat huhuhu..

Tapi..aku rase kalau memang time tu aku sengaja nak hiriskan hati korang memang aku masih belum matang..hanya ikutkan darah muda..

Sampai sekarang pun masih belum matang, sebab selalu nak moody tak tentu pasal..pasal harga susu salah pun aku marahkan cashier, padahal diorang tak tau ape-apa.. yela kalau dah susu anmun kat situ dia tulis RM22.50.. tak ke gigih aku nak beli berkotak-kotak??? Tapi bila scan RM28.. marah k...

Tapi hubby banyak sedarkan aku... aku selalu sangat angin.. eh api..kan aku anak nombor 4.. so sangat laa teruknyeee diri aku ni.. Tapi hubby bagus, selalu tenangkan aku.. thanks dear sebab selalu sabar dengan isterimu nan sorang ni..

Kata akak F, mungkin masa tu aku lom matang so aku cakap ikut sedap mulot.. tapi bila makin lama umur makin naek, kita belajar dari kesilapan.. Dan kak, thanks sebab dah maafkan salah saya.. kalau tak, 2 malam aaa saya tak leh tido memikirkan dose pada orang.. Tu baru dengan orang, dosa pada mak pak, pada Allah.. lagiii la banyak..

Alamak, bos dah masuk, nak gi amik paper dia.. Byee..

Pentingkan diri sendiri ek namanye tu??

Keputusan untuk gi dinner ada di tangan aku.. Hubby bagi pelepasan, katenya soal anak jangan risau..Insyaallah sampai masanya adalah caranya nanti..

Bile ke ofis cakap dinner aku datang, sume suke.. Tapi ader satu kawan aku ni.. ermnn kata-kata dia buat aku terfikir.. Ermnn..aku ni pentingkan diri sangat ker??

Katanya..
1. Saya dah agak bunga akan pergi..
2. Sebab bunga akan pergi.. sebab bile bunga nak sesuatu bunga akan cuba gak dapatkan walau ape cara...
3. Pastu kecian kat Azli sebab pening..dia la yang kena bekorban...
4. Ee...bunga ni tak matured lagi kan.. belum betul-betul mak orang..
5. Sebab??? Bunga tak kisah nak letak anak mane pun janji bunga dapat pergi..

Ermn... balik semalam, tanya balik hubby..betul ke bagi pergi dinner..ikhlas ker??? Jawab hubby, pergi laa.. ermnn cam tak ikhlas kan bunyinye.. Bila tanya kali kedua... jawabnye.. jangan tanya banyak-banyak kali.. kang abang ubah fikiran lak kang... Heheehhe.. gelak!!

Ermnn..sebagai orang paling rapat dengan hubby, aku percaya dia ikhlas kasik aku gi dinner.. soal anak, kitorang dah bincang mungkin letak rumah jiran.. Dia ada anak kecik2..Qimie suke berkawan sekarang so aku tak rase dia akan nanges.. Sebab masa balik kampung aku last 2 weeks pon aku tinggalkan je dia main dengan sepupu-sepupu dia..

Tapi.. aku masih lagi tertanya-tanya..adakah aku mementingkan diri sendiri??? Adakah??? Ahhh!!!!

Tuesday, June 22, 2010

Lom setel ghopenye...

Ermm..semalam aku cakap dah setel duit pasal dinner kan??? Tapiii..balik je semalam, biras cakap, baby angkat diorang dah nak kuar tengok doniaaa... Owhhh....

Aku hepi sangat untuk diorang..tapi otak aku dah ligat fikir... matik aaa baru ingat nak tumpang si tochek kat maklong dia time aku nak gi dinner & masa pengasuh nak gi Penang bulan depan.. Diorang pun setuju dah..alih-alih, baby angkat nak kuar.. Huhuhu..

So, kengkawan..itu bermakna...saya tak boleh laaa nak gi dinner tu.. Walaupon sudah ader duit dari penyemponser.. tapi kalau dah takde rejekiii..takde jugek laaa..

Dalam otak dah fikir dua cara

1. Mintak tolong jiran jagakan sementara hubby gi kelas.. ala dalam 4 jam jee..
2. Mintak tolong adik ipo datang tolong jagakan..tapi dia laki..nak ker dia???

Hadoiii kepala pusing.. Ni maybe last dinner coz next year Dato' dah bersara... Hubby cakap, pentingkan laaa anak dulu.. ahahahaaha kengkawan cakap.. Pergilaa bunga takde tak best.. dak2 unit cakap.. cane dgn drama klu heroin takde???

Argghhhhhh!!!!!! Buntuuuu!!!!

Monday, June 21, 2010

Masalah setell

Last week aku membebel kan pasal bayaran dinner.. Sekali... tengahari tadi rezeki datang golek-golek..

Woh suke k.. Nak capture gambo, hp aku kehabisan bateri lak... Owner charger yang sokmo aku pinjam tu... EL ari ni.. ape la kak ni..dah mati HP saye tao...

Jadik, saye adalah gigih untuk meminta bantuan Tuan Google untuk cari gambar ape yang saya dapat tu...


See..nampak tak??? Yerrr kengkawan.. saya memperoleh RM100... untuk kerja nyebok-nyebok masa orang nak buat seminar..Ahahahah... mulanya segan nak amik..yer la takat ko tolong tebuk lubang name tag ko dapat RM100 macam ke ape ntah.. Tapi...

Bile aku fikir dinner... Muahahaah terus terima.. Weh aku dah ader sponser la kiranya kan untuk bayar dinner.. So comfirm aku amik.. Ahahaha...

Sila menjelesi..ahahaha.. tak jeles erk??? Takpe..janji ai sukee.. Hubby, yok mamam KFC, ai banjeee.. yok..yok..

Friday, June 18, 2010

Malam Mesra KSCC

Ermnn..Kelab kitorang akan buat dinner 17 Julai ni.. tapi bayaran dia agak mengcengkam kalbuku.. Sorang RM50.. kadar yang ditetapkan tu buat aku berfikir banyak kali.. Kalau sorang je pergi mungkin tak begitu terasa, tapi kalau pasangan ikot dah jadi RM100... Mulanya agak tak kisah memandangkan tunggakan gaji dijangka masuk bulan Jun ni..rupenya ada masalah sikit kat Bahagian Kewangan so tunggakan gaji baru akan masuk bulan Ogos ni.. Acane erk???

Kalau aku tak pergi..persembahan Unit aku akan kelam kabut.. Mungkin memang aku direktornye..tapi...aku jugak salah sorang pelakonnye.. Haihh (sila bace dgn hembus nafas yang sangat berat k).. Nak pentingkan diri ker..pentingkan kewangan sendiri...

Bukan bab persembahan unit je.. Persembahan untuk Biro Sosial..kena gak amik perhatian.. Tak ramai yang sanggup menggedik atas pentas tu nanti.. Aku wajib ade untuk beri sokongan.. ahahaha..perasaann macam laa ko diperlukan disitu.. Ehek!

Tapi, kalau tak pergi.. sayangnyee..aku suke bersosial ni.. ermn... Pergi tanpa hubby adalah sesuatu yang tak best.. aku suke dia ader bersama..lagipun dia pun tak suka aku keluar malam tanpa dia di sisi...

Acane erk??? Baju untuk tema malam tu pun takde.. mane nak cari ekk baju ala2 penari arab??? 1001 malam.. Adeh!!!

Tuesday, June 15, 2010

Emosi tak stabil

Sesuatu dah berlaku pada aku dengan pengasuh ari ni.. Sesuatu yang buat aku sakit otak..hampir pengsan etc...

Rase cam nak demam..tatau sape salah..ntah..ntah laa..aku malas nak pikir & tak kuasa nak pikir..Dah laa hubby tatau kat ner.. ermm.. Yang cepatlaaa balik...really need you now...

p/s: Nasib biras & abg ipo turun KL nak sopin kt SOGo.. Numpang depa jela balik SA.. Aku memang tak larat nak naik ape2 dah sekarang.. Fikiran kosong... Nak cepat jumpa QIMIE jer.. Mama sakit sayang..otak tenat..

Rindu lagi..

Ni time balik dari Kontan ke SA.. Geram dengan si tochek tamo dok diam dalam kete.. So dengan mama-papa sekali menggedik..



Motif???? ... Erk!! Tengah emo ni.. pagi senin semalam..pengasuh nak pinjam si tochek..rindu katenye..nak bawak tido sebab bulan 6 ni depa tak jaga QImie..kami anto dia kat maklong sebab dapur ubahsuai kan..(tak siap2 huh!!)Malas nak gaduh walaupun hati berat tak nak kasik.. Hubby lak kena outstation ke Temerloh..ingatkan balik ari rupenye keje tak leh siap.. Even dia balik KL pun kena stayback kat ofis sampai lewat malam.. Then tumpang tido rumah member sebab tak larat nak balik SA bagai..Ni pun kol 11 tadi hubby cakap baru nak gerak semula ke Temerloh..anto server..

Aku nompang tido rumah dak2 rumah lama..Nasib ader member tok ngadu nasib.. Yela kalu aku dok sorang-sorang kat rumah..sure aku rindu sama si tochek & papanye.. Bek aku lepak rumah member..

Kat luar aku leh gelak2 dengan member..tapi hati sayu woo..Kami bertiga sama-sama tido asing-asing.. Aku kt Pantai Dalam, Hubby kat Ampang & Qimie kat Klang.. Masa 3G si tochek baru bangun tido, dengar je sore aku, tengok muka aku, terus nanges..dia manje k..kalu baru bangun tido biasanye nak susu aku.. So kesimpulannye malam tadi aku tanggung sakit sendiri sebab susu bengkak..Kalau nak tau, sekarang pun bengkak lagi.. Tanggung la sendiri.. Baju tido malam tadi pun basah kena air susu..

Erm..rasenye pas ni susah la nak kasik2 ni..derita merindu lagi..derita sakit lagi.. Oh masa, cepatla berlalu..rindu sangat pada hubby & si tochek..
Ahahahaha...harus ke gelak??? dah la nak gi praktis pingpong..karnival sukan dah dekat...

Selamat Pengantin Baru

Sekarang musim kawin ajer kan.. So, nak wish 2 couple ni Selamat Pengantin Baru lah..

Ni sepupu eden.. Azli(sama lak dengan nama hubby aku erk!!)..tapi aku panggil Zeli je.. Dia ni dulu kawan baek aku masa kecik..sama-sama menyengetkan diri.. Yela, kami beza setahun aje..Tapi lepas masing-masing dah masuk sekolah mengengah terus ader gap..lorr nama pun dah bosa panjang ehek! Tapi kalu jumpa sekarang pun dok kutuk mengutuk je kojenye.. ahaha.. Ermnn..klu letak gambar zaman dolu-dolu musti syiok kan.. aku dah laaa cam tomboy..tapi malas lak nak selak album, scan bagai.. So letak gambar dihari persandingan nye saje laa..



Haaa..tu yang jadik pengapit pengantin lelaki tu..ensem tak??? Hik hik..sepupu eden gak tu.. dulu eden buli-buli je..sekarang dah bosa panjang dah.. Tak leh laaa nak buli dah pasal dia laie tinggi dari eden.. Huh!

Ok ni lak pasangan kedua.. Alaaa gambau takde laaa..mane nak korek nii..nanti klu ader gambar aku upload laen laaa..
Pasangan ni pun kawin pada tarikh yang sama dengan sepupu aku..tapi tak leh laa kan nak poie even dia wat kat KL..sebab aku balik Kontan.. Tahniah buat Cik Nurul Eilmy.. Nanti ader orang emel gambar upload laen huhuuh!!

Ok tu je nak story...

Sambutan Ala Kadar jee

Seporti tajuknye.. buffday anak aku, kitorang sambut ala kadar je.. Tak sempat nak prepare ape-ape..memasing sebok nolong sepupu aku nyer kenduri kawin..

So, kitorang takde la jemput orang luar, keluarga sahaja..tapi best sebab cam gathering gituh! Bukan senang k, kitorang satu family leh kumpul.. Kali ni sumer ada kecuali abg ipo aku yang ke2..bizi manjang abeyoe tu..

Acara bermula lepas magrib..anak-anak sedara dah sebok keliling kek & makanan.. Wadoi..penat pesan jangan kacau kek..last2 anak aku yang kacau..ahahaahah...

Errmm layan jela gamboo..

Sosej cap ape erk!! Murah2 sajork..ada sale Rm1.99 sajo kat Tunas Manja Bukit Beserah


Bihun goreng yang angah masak..eh angah ke along erk!! Aku tak sure sebab sebok gi mandi pantai dengan anak-anak sedara petang tu..eheheh..


Jajan untuk anak-anak sedara mamam..


Ayam golek tajaan maksu..(ayah ketua masak so dia order dgn tokey ayam golek kt kenduri kawin sepupu..dapat laaa 2 ekor)


Kek birthday untuk si tochek.. 1 tahun...Takdenye nak beli kat secret receipi.. eheh..



Hiasan.. belon sajork.. Owh..desert aiskrim tapi lupe nak amik gambar sebab anak sedara terus serbu masa kuarkan...wadoiii..



Nilah birthday boynye...;p


Ni la anak-sedara aku..




Haa ni lagik gambo..





KEte tu makngah Qimie hadiahkan..tapi sepupu dia..Ikhwan yang seronok sangat naek..Qimie tak pandai berebut lagi..pandang jelaaa.. eheheh...

Okeh tu je nak cite..tibe2 malas dah nak cite.. Ahahah mood dah ke lautt sebab.. ahhh nanti aaa story erk!!

Thursday, June 10, 2010

Dedikasi buat si manjaku yang memasuki usia setahun

Anak mama..
Hari ni.. mama teringat semula pada detik indah yang berlaku pada mama tahun lepas.. Biar mama ceritakan disini supaya anak mama tahu peristiwa disebalik kelahiran anak mama & papa ni..

8 Jun 2009 - Mama dimasukkan ke wad, sebab kandungan dah melebihi tarikh.. due date sepatutnye pada 1 Jun 2010.. Masa masuk, baru 2cm bukaan.. Papa ambil cuti untuk teman mama pergi Hospital Kuantan. Atok & nenek pun ada sama..

9 Jun 2009 - Masih tiada perkembangan.. mama masih boleh melompat2, berlari, jalan laju2, gelak2.. takde sebarang tanda sakit.. walaupun pagi tu selepas subuh doc dah masukkan ubat kasik cepat bukaan.. Anak mama suka yer dok dalam perut mama lama-lama...

Papa semakin risau.. kena balik KL, cuti takde nak amik..nak amik MC tak leh lebih 2 hari.. Udah laa papa baru je lapor diri tempat keje baru last week.. Sama-sama berdoa agar baby kuar gak pada tarikh ni.. cantik skit IC.. 090609-06-xxxx.. Tapi takde jugak, tanda yang ada cuma darah..tu pun skit je.

Papa balik KL lepas Isyak.. Sedehnye rase hati mama ni sayang.. papa tak dapat tunggu bersama di saat kelahiran anak mama yang semakin dekat.. Mama nampak papa pun nak nanges masa nak tinggalkan mama & kamu dalam perut mama ni..papa cium dahi & cakap "abang ampunkan semua dose2 sayang.." Mama nanges...sepanjang malam..

10 Jun 2009 -
5.30 pagi: Doc cek jalan.. dah buka 3cm.. Tak boleh tangguh lagi mama kena paksa bersalin hari ni jugak, special case overdue tertulis pada kad mama.. Then mama call papa bagitau kena masuk dewan bersalin pagi ni jugak.. Papa apa lagi sayang, cuak laaa..

7.30 pagi: Mama makan sarapan yang disediakan.. 2 keping roti + air milo.. Alahai cukup ke??? Mama bancuh plak nestum coklat sebagai persediaan untuk tambah tenaga.. Mama takut takde tenaga untuk teran kuarkan anak mama nanti.. Call papa lagi bagitau kol 8 lebih depa nak tolak masuk dewan dah.. Papa dh sampai ofis masa ni, tapi orang ofis tak bagi balik lagi sebab kata mereka tak semestinya bersalin hari ni.. Mama hampaa sangat takut papa tak sempat nak tengok anak pertama kami keluar... Mama call plak family mama bagitau dah nak masuk bilik bersalin..

8.45 pagi: Nurse panggil nama mama, iringi mama masuk dewan bersalin.. mama rasa mama je yang berjalan dengan gagahnye ke dewan bersalin, sedangkan pesakit lain ditolak atas kerusi tolak.. Lawak pun ada terasa.. tapi debaran menunggu kelahiran anak mama lebih lagi terase...

9.15 pagi: Doc datang untuk periksa jalan, masih terbuka 3cm, tak gerak2 so katenye kena pecahkan air ketuban.. Huwaaa masa ni nak nanges dah, tengok plak dia kuarkan batang warna putih panjang ada laa dalam 3 jengkal..
"Tarik nafas ye puan" Pap, cussss.. terasa air panas kuar dari celah kangkang..
Owh dah siap?? Eh, kejap je ekk.. nasib laa tak sesakit yang mama imagine, cam kena gigit semut gitu laaa...

.. Mintak izin doc untuk call papa..mama buat muka kecian, sebab once dah masuk bilik bersalin, hp tak bleh guna dah.. Nasib doc muda tu baik.. Bagitau papa, doc cakap memang akan bersalin hari ni gak, paling awal tengahari & paling lewat petang. Papa janji dia akan datang secepat mungkin.. Leganya..

Perut mama dah mula penuh dengan wayar..untuk amik kadar degupan jantung & pergerakan anak mama ni.. Pastu kat tangan mama kena cucuk, 1 wayar untuk air, satu untuk ubat.. Keje mama baring je.. sambil dengar nurse2 sembang. Jap kena ngiring ke kanan, jap ke kiri sbb tak dapat nk kesan degupan jantung anak mama ni..aktif bebeno yer.. bagus, cepat laa cari jalan keluar yer sayang, doa mama..

1.00 ptg: Papa sampai.. mama nanges sebab happy, cinta hati mama dah sampai dan akan berada disisi sepanjang masa untuk mengiringi kelahiranmu anakku.. Oh yea, mama dah kena cucuk ubat penahan sakit masa ni.. sebab kata doc, kalau dah amik ubat tahan sakit ni pun boleh rase sakit melampau ni kan pulak tak amik.. So tak mo amik risiko, mama time la suntikan tu.. Ntah mana Doc cucuk, kat peha ke punggung mama pun dh lupa.. Tapi penangan ubat tu adalah berupaya membuatkan mama lalok..

Banyak kali papa kejutkan tak bagi mama tido, sebab bile tido anak mama ni taknak cari jalan keluar.. Ish..demimu sayang..mama rasa macam nak letak batang mancis buat penahan mata dari tertutup..

2.oo ptg: Papa keluar untuk solat Zohor disamping beli sedikit makanan untuk alas perut kerana sebaik tiba di rumah kita hingga patah balik ke Kuantan, tiada apa-apa pun papa makan.. Mama relakan kerana mama dapat rasakan anak mama masih belum mahu keluar..

2.15 ptg: "Sayang, bangun..jangan tido" Bisikan lembut papa ke telinga mama menyedarkan mama.. Terasa terlalu pantas papa keluar..rupanya papa cuma tunaikan solat yang wajib.. masih tak jamah sedikitpun makanan kerana tak sampai hati tinggalkan mama sendirian menahan kesakitan..

Masa ni sudah berapa kali tangisan bayi kedengaran.. Hampir 10 bayi sudah selamat dilahirkan sementara mama masih menunggu dah terus menunggu..

4.00 ptg: Mama mula rasakan sakit menyerang.. Tidak terlalu kerap..tapi lebih kerap daripada yang mama alami sedari jam 2petang tadi..

5.00 ptg: Mama mula rasakan sakit setiap 10 minit.. Sakit..sakit sangat... Mama cari tangan papa, mama genggam.. "Sakit abang..tolong panggilkan doc, cek..rasa macam baby nak keluar.." Papa panggil nurse.. "Sabar yer dik.. belum lagi ni.. tarik nafas, hembus.. tarik.. hembus.. jangan teran ye..bahaya" Mama buat macam yang diajar.. Papa tak putus2 berzikir di telinga mama.. Mama paling ingat ayat 'Lailahalla anta subhanakainni kuntumminalzalimin..' Paling banyak papa bisikkan ditelinga mama..

6.00 ptg: Mama tak dapat nak tahan lagi sayang.. sakitnya mencucuk-cucuk.. Terasa sesuatu nak keluar dari rahim mama ni.. Mama merayu mintak papa panggilkan doc..mam tau ank mama dah nak keluar.. Sakit dirasakan takde behenti..setiap saat sakit.. Lengan papa makin kuat mama cengkam..

Nun dibilik sebelah, mama dengar perempuan menjerit.. Apalah pempuan tu..doc suh teran kat bawah macam nak buang air..itu pempuan teran dimulut.. Macamana lah baby nak keluar kalau teran dimulut bukan ditempat sepatutnye.. Mama marah..sebab dia doc tak datang-datang ke tempat mama..mama menunggu turn untuk lahirkan anak mama ni...

Mama dah tak boleh nak tarik & hembus nafas..mama dah mulakan proses teran sendiri.. mama tau anak mama dah nak keluar.. Tapi mama tak berani nak teran kuat.. Mama takut anak mama lemas..cuma mama tak mampu lagi nak hembuskan nafas.. Mama risau..mama dah tak larat..mama takut tak mampu lagi untuk teran keluar anak mama.. Mama takut mama kalah dalam perjuangan ini.. Papa masih setia disisi memberikan mama kekuatan..

6.45 ptg: Doc & nurse mula mengerumuni mama.. Jalan diperiksa.. "Eh,dah rasa kepala la.. cepat sediakan peralatan, pesakit ni dah nak bersalin"
"Ok,awak tarik nafas panjang-panjang kemudian teran sekuat hati ye"
"ErrhhhgggggHHHH!!!!!"
"Ok, bagus, pandai tak payah nak susah-susah ajar teran..dah keluar kepala.. Suami tak nak tengok baby ke?"
"Eh, boleh jugak" Cepat2 papa tengok kendian datang balik pada mama
"Sayang sekali lagi teran..kepala dah keluar tu"
"Ok..tarik nafas lagi sekali, dalam-dalam kemudian teran ye.. Ingat, jangan angkat punggung"
"Errrrghhhh!!!!!!!"
"Sikit lagi-sikit lagi.. okehhh.."
"Abang..dah ke??" Mama sendiri macam tak pecaya yang mama telah pun lahirkan anak mama.. Kita berjaya dalam perjuangan ini sayang..
Papa cium dahi mama, "Dah sayang, baby dah keluar"

Mama bersyukur.. walaupun Allah bagi dugaan hebat sebelum nak lahirkan kamu sayang...tapi Allah bagi kesenangan untuk keluarkan kamu.. Mama sendiri dapat rasa.. teran kali pertama kepala sayang mama keluar.. Teran kali kedua bahu keluar beserta badan...

Masih terngiang tangisanmu saat doc tepuk lembut punggungmu supaya tangisan mu kedengaran.. Merdu suara mu tatkala itu kedengaran..Menangis mama saat doc tunjukkan rupa kamu sayang, pada mama... "Baby boy yee"

Papa azankan kamu sayang selepas kamu dibersihkan... Mama saat tu masih dikatil..masih lemah.. Mama dapat tengok nurse cedok darah mama seperti cedok air.. Mama kehilangan banyak darah..sehingga 4 pain demimu sayang.. Mama juga alami koyakan besar@extended tear kata doc sebab mama angkat punggung sikit disaat akhir.. Takpe..mama redha sayang, demimu..

Saat koyakan dijahit..terase ngilu..tapi semua tu berbaloi dengan kehadiranmu dalam hidup mama & papa malah seisi keluarga kite..

Saat kamu anakku, nurse letakkan disisi mama untuk disusukan..terbit satu perasaan janggal & risau.. Risau jika tiada susu untuk diminum kamu.. Tapi nurse menyokong mama dengan mengatakan susu ada.. kena yakin.. bila mana kamu mula menghisap&bibir mulai basah dengan air susu, terbit satu perasaan indah & kagum.. indah kerana mama telah menjadi seorang ibu & kagum dengan ciptaan Allah dimana kamu boleh mennyusu tanpa diajar.. Tak dapat digambarkan dengan kata-kata perasaan itu..subhanallah..

Jam 9pagi mama masuk bilik bersalin, 9.45 malam baru mama ditolak keluar.. Lama..lebih 12jam mama disitu..kudrat semua hilang.. Tapi berbaloi nak, dengan kehadiranmu..

Apepun... hari ni mama nak ucapkan selamat ulangtahun pertama buat anak kami tersayang MUHAMMAD AIREL HAKIMI. Semoga sayang membesar dengan sihat tanpa dihinggapi sebarang penyakit.. menjadi seorang anak yang soleh dan patuh pada suruhan agama, berbakti kepada keluarga & negara.. Dan mama harap anak mama boleh hadiahkan mama hadiah terindah bagi kanak-kanak berusia setahun iaitu berjalan yer sayang..

With luv,
Mama..

Wednesday, June 9, 2010

Qimie di ambang setahun

Last 2 weeks, si tochek demam..Demam kali ni agak teruk sebab dia tak lalu makan.. Biasanya walau camne demam sekalipun tekak dia tetap akan berselera untuk makan..

Oleh itu, aku sangat-sangat la bimbangkan kesihatan dia..sampaikan amik cuti untuk jaga & pantau kesihatan dia.. Tengok la gambar bawah ni.. masa ni otw kat rumah opah dia kat Sungkai.. Asik tido je.. makan tak lalu...





Ni plak masa otw balik Shah Alam..badan still panas, tak mo surut..surut pun jap-jap ke..Hati ibu mana tak runsing kan..



See..betapa muka aku risau..

Tapi..aku perasan..2,3 hari dia tak lalu makan, berat dia turun mendadak.. bayangkan kalau baju-baju dia yang mane ketat jadik longgar.. See muka dia..susut..





Ermnn..kata orang bila budak susut sebab nak jalan.. Adui sayang, esok dah masuk setahun..cepat laa jalan yerrr

Rezeki terpijak geng-geng PA

Nampak tak?? Nampak tak duit kat bawah tuu..



Haaa.. ari ni dengan tatau malunye kami (nama dua lagi member dirahsiakan ahaha) mintak pegawai pejabat ni blanje.. Bagi la hint-hint cakap lapoo... Terus dihulurnye not RM50.. ahahaha.. Ape lagi..1-300-13-1-300 Mc Deliverr.. ahhha

Ni je burger nyee.. set tak sempat nak amik gambar sebab hp terus habis bateri.. Huwaaa...

Chicken Mc Deluxe for 3 set.. Huhuh.. sukee sangat & Double cheese burger..



Okeh tu jee.. nak g jadik pengarah persembahan untuk dinner ni..

Tuesday, June 8, 2010

Bile dah jadi orang nomad

Pernah tak dengar perkataan nomad?? Musti penah punyelahh..kan masa sekolah dulu ader blajar...

Ermm..kalu korang nak tau..hidup aku sekarang cam orang nomad laa.. Rumah tengah renovate bahagian dapur & toilet.. Jadi sangat laaa berhabuk rumah kami tu.. So bagi mengelakkan si tochek tu sakit, kami tak dok la situ, nompang rumah abang ipo..

Tapi faham2 jela dok rumah orang..walaupun kakak & abang ipo baek..tapi tetap rase rindukan rumah sendiri..nama pun home sweet home kan..rumahku syurgaku.. Walaupun rumah beso nye yg adoo..tapi aku tetap rindu..

Semalam balik, tengok rumah, sume dah siap pasang tiles..cume tinggal nak pasang paip& saluran air je.. Nak pasang tu kena tunggu sume blok siap..jiran bawah rumah aku tu, bercuti, dia tak caye nk tinggal kunci kat jiran..so ari ni baru setat buat rumah dia, padahal dah boleh mula last week lagi.. Stress sangat tengok habuk2 kat rumah tu.. Dengan barang2 dapur merata-rata.. Wohh benciiii!!!!

Bile wehhhh siap niii?? Bilee??? Aku rindu katil sendiri.. Dah laa ari2 kena usung baju.. amik mana yang tak lengkap.. Ari tu bawak kimi baluik sebab nak amik barang skit..dia terus tido atas katil..rindu sangat laa tu.. Yela dari ari Rabu, sabtu baru datang tengok rumah dia..suke la rindu sangat..

Ermn... tempat jatuh lagikan dikenang inikan tempat bermanje kan...

Thursday, June 3, 2010

23 THINGS ABOUT ME

Ok, kawan aku si manje suh aku teruskan.. so i cite yer 23 perkara pasal aku.. Nak tau bace diam2, tamo tau tutup ini laman sudey.. Hikhik..

23 perkara..banyak tu.. tapi cube la cite sedaya upaye erk!!!

1. Nama aku - bila orang 1st time jumpa sure tak pecaya nama aku BUNGA ROS MAIDA.. sebabnya nama bunga ros.. tu bukan nama manusia erk..nama pokok katenye..kadang2 samapi kena tunjuk IC baru nak caye,. sadis Huhu..tapi sebab nama tu gak aku glemer dari zaman sekolah sampai sekarang.. Vangge ai tau (see lubang idong dh kembang)
Owh nape nama bunga?? Mak & ayah 1st time jumpe kt taman bunga, kontan tuu.. maida tu gabungan nama FATIMAH + DAUD ..see romantikkann.. vangge lagikk!!! (ayt sape ekk kak fida erk??)

2. Happy go lucky - Haa tu mmg pangai aku.. Orang selalu tengok aku ni riang ria je..klu muka masam cepat je orang perasan.. yela selalu gelak2 sehari tak dengar gelak mula la orang ofis pelik kan..

3. Banyak cakap - yerrr ini amat diakui.. Mulot saya cam bertih goreng.. potpetpotpet.. Tapi takde la dengan semua orang..yang kenal jela..tak kenal takde maknenye.. Ermn.. tapi orang ofis cakap aku ni macam penghibur err.. maksud depa bukan cam badut sarkas kan??? Huh!

4. Cinta - dari zaman sekolah..banyak gile cinta monyet.. nak ker senaraikan nama balak2 aku.. huh bahayee.. tp mane yang rapat dengan aku tau laa.. Tapi sesungguhnya betul2 cinta sejati aku adalah MOHD AZLI OMAR iaitu hubby ku sekarang.. Sebab per dia cinta sejati?? Sebab, dulu masa belajar aku yang ngorat dia.. bukan dia ngorat aku dulu.. Muahaha bocor dah rasia di bawah pohon cemara.. eheh!

5. Anak bongsu - Yerr aku anak ke-4 dalam kuarge.. Anak paling manje, makcu paling manje tapi paling rapat dengan anak2 buah.. Anak kesayangan mak ayah (ahahah marah adik beradik aku yg laen ni) adik kesayangan abang & kakak2 ku.. (itew suda pastiii) ehh jgn tatau erk..sampai sekarang family masih memanggil aku "ADIK" chomel kann??? Kann.. ahahahah yerrr gelakkkk!!

Eh baru 5 ker??? Banyak lagi nii.. Jap ok lagi

6. Nyanyi - wohh sangat suke nyanyi..tak kira mane, ofis, masa masak, kt rumah,mandi bila2 aje, tak kisah k.. Karaoke jamban adalah antara port kami masa berchenta dulu.. tapi sampai sekarang pun masih berkaraoke jamban kan hubby.. hikhik..

7. Mudah mesra - Betul weh.. sape je yang kenal aku tak mesra dengan aku??? Ader ekk?? Tak cukup masa tu nak kenal aku tuuu.. klu dah kenal..aihhh penat nak layan aku ni..aaaahhaaah

8. Suke bergosip - ahahaha.. ade ke pompuan tak suke gosip?? Ader?? Ader???

9. Status - ok aku ni seorang isteri yg sangat setia pada suaminye & jugek seorang mama kepada Muhammad Airel Hakimi & .. eh belum proses lagi laa untuk anak seterusnya.. tgu erk!! Ahahah

10. Suke gelak - Yerr tu antara hobi tu.. kalau sembang musti gelak besaaaaa punyeeee...

11. Cakap kuat - Ermmnnn tak pandai laa nak cakap selow2 dengan bos pun suara aku kuat.. badan je kecik tp sore kalah orang badan bosaa.. Weh bukan ke setiausaha kena lemah lembut ker??? Ehek!

12. Gedik - hihihihi.. gedik2 manje.. yerrr aku la tu.. Sila jangan mengutuk.. Tak bleh aa nak buat serius, matang gitu.. sebab memang jenis camni.. memang gedik..ngade..yer memang aku akui jelaa.. tapi harus diingat bukan gedik yg nak ngorat tu.. dengan semua pun saya manje, dgn uolls pun bleh.. eh tetiba

13. Suka mandi kolam, sungai, air laut - kalau cari hotel nak yg ade kolam, kalau pegi berkelah, nak mandi sungai, kalau laut..alahai..kampong aku kan tepi lauttt, senangg..balik jela kampung.. Bukan ape.. best mandi dengan hubby, leh dia gendong2.. ehek.

14. Suke makan ayam - Wohhh makan mi? ada ayam, makan sup, dengan ayam, nasi lemak harus ader ayam.. nasi ayam?? Eh mesti laa ade ayam.. aahahha tak kisah laa ape.. aku sangattttt suke ayamm terutama tang part2 yang ader kulit menyeliputinye.. wohhhh nikmattttt!!!

15. Suke korek tinga dengan cotton buds! Wohhh feeelllllll laen wohh.. Sedappp je ahaahha..

16. Moody bab memasak, mengemas rumah, melipat kain etc - Weh kalau rajin tak payah suruh, rajin jeee..tapi kalau datang mood malas.. ya Rabbii... rase macam nak lempang diri sendiri jeee ahahah kan hubby kan??? Cian hubby dapat isteri camni ahahaha

17. Suke baju kecik2, cute2 - Ololo..chomell ok.. Sukeeee, suke sangat.. tak leh nak pakai baju2 bosaaaa sebab nanti nampak badan lagi kementot.. so kena la cari baju2 yang kecikkkkk punyeeee..

18. Suke window shopping - Suke kooo..leh cuci mata tengok barang, takde duit nak beli, tengok pun jadiklaaa.. janji dapat jalan2 dengan family..

19. Suka sukan - kat ofis pun jadik main pingpong.. Ahahah.. dulu kat sekolah suke main netball & aktif di balapan.. tp setat keje, bowling la pulakkk..sukan gak tu kan??? Kan???

20. Suke bergambar - Memang weh, pantang nampak kamera, musti nak berlali ke situ untuk pose sesama, cuma sejak ader baby ni, terbatas pergerakan.. ehekk

21. Dah nak masuk umo 26 bulan doblas nii.. tapi masih tak sedo diri, feeling2 cam belasan lagik.. ahahahaaha.. Manenye tak, sokmo orang cakap umo bape?? 19? Doploh?? Ahahahah..

22. Sangat-sangat dan teramat bahagia menjadi seorang isteri kepada hubby, mama kepada si tochek.. walaupun hidup kami tak mewah, tapi bersyukur dapat suami yang sangat memahami, menyayangi, hensem, sporting, dll & dapat anak yang chomell sangat.. parent yang sangat loving & caring pada ank busu dia ni, kakak2 & abang yang sangat sporting, mak mertua & arwah pak mertua yang superb sporting, ahhh semua laaa.. termasuk kengkawan yang sanggup suka duka bersama.. errmmmnn thanks to Allah, sebab berikan semua ni pada aku..

23. Lastly aku sangat suka merepek, merapu - erkk macam sekarang ahahahaha

Tu je..sangat panjang ini entry huhu..

Kengkawan kat bawah, sila yer tulis.. anda telah di tettttt!!! Tag!


zue
kak fida
kay
zatie

Wednesday, June 2, 2010

Pelarian Sementara

Mulai esok, aku akan menumpang di rumah abang ipo.. Dapur kuarters tu nak kena renovate, so kenala kuar dari rumah itew.. Nanti habuk2 cian lak pada si tochek kan.. Udoh la baru je baik dari domam..

Nampak nye dalam 1 minggu gak laaa menumpang kasih kat sana.. Segan woh.. takkan balik2 je nak goyang kaki.. kena tolong mane yang patut kan??? Tak biasa weh.. kalau belah kuarge sendri laen skit.. Tp nasib laaa biras aku ni baek.. kira kapla dah ngam laaa walaupun dulu..masa mula2 hubby bawak masa sesi perkenalan..gilak garang woo.. Muka cam nak makan aku.. rase cam semut dah camtu.. Huhuhu..

Tapi tu laa, tak kenal maka tak cinta, muka je nampak brutal, tapi dalam hati ader taman... Ehek!! Tetiba.. baek weh.. bukan bodek..tp selepas mula kenal ati budi..baek ghopenye birasku ituw..

Ok tu je.. aduii dah laa tengah bulan sabit niii..dok rmh orang harus dijaga..kang bocor disana,sini.. huh!!

Senggugut Datang Lagikkk

Arrgghhhh!!!! Sakit wohh!!! Rase macam bergelut dengan sesuatu...macam perut ni dibelit2..dipulas2... sakitttt!!!!!!!!!!!!! Sakittttttt!!!!!!!! Nape musti senggugut???? Kenape???? Aduuhhh!!!!!!!!!

Tuesday, June 1, 2010

Bila anak demam

Ermn.. Qimie demam dari hari ahad tu, stat kol 4 pagi demam sampai laa semalam petang.. baru kebah.. Demam dia kali ni lain macam skit membuatkan aku terpaksa bukan laa terpaksa, aku fikir aku kena amik cuti untuk jaga dia.. Yer laa penjagaan terbaik tentula dari ibu kandung dia kan..

Merengek
Semalam dia merengek-rengek.. Tak mau sekali pun aku tinggalkan dia.. Semua benda yang aku nak buat, dia nak aku bawak dia.. Buat air mandian dia, sambil dukung dia, amik air sembahyang, bawak dia masuk toilet, bagi dia paut pada pintu sementara aku amik air sembahyang.. pastu nak sembahyang pun kena dekat dgn dia.. Letak dalam babycourt sebelah aku sembahyang sambil dia main cermin almari solek aku..

Tak lalu makan
Bayangkan..si Qimie dah 2 hari tak lalu makan.. Risau gile aku.. biasanya pantang sua, musti ditelan..masam, masin, manis, pedas, tawar..sume dia sapu.. Tapi untuk 2 hari tu..skit pun dia tak mau telan.. klu masuk dalam tekak dia tu pun, sesudu dua.. Pastu dia jelir2 lidah, tanda dia macam nak muntah..tak leh nak telah makanan tu.. Sedih wehhh...aku pujuk2 pun tak mo.. Cereal tak nak..bubur nasi tak nak.. Buah2 tak nak..biskut tak nak.. Putus asa aku semalam nak bagi dia makan..

Susu
The only food that he can take only milk..nope..not anmum but exclusive milk from me... Bayangkan laa aku ni dah dekat 1 tahun susukan dia..susu aku pun dah tak banyak..yang ader pun tak pekat.. so macam takut dia tak kenyang.. 2 kali aku buatkan susu anmum..tak mo nye dia telan.. bila aku macam paksa dia minum..yela weh takut dia tak kenyang..dia nangis2.. tak mau.. Alih2 dia minum susu aku jelaa semalam.. tapi untuk ahad tu mau gak dia minum & makan.. Dan hasilnya..Berat anakku terasa sangat berbeza...ringan dari biasa...

Manje..
Bile Qimie demam je..automatik, dia akan manjeeee sangat..tp syukur, kali ni bukan dengan aku je dia manje..dgn papa pun samaa.. Klu sebelum ni asik nak dengan aku je..tp alhamdulillah kali ni dia lebih manje dengan papa dia.. N Ahad malam Isnin tu.. disebabkan powerroot tongkat ali coffee, papa tak leh nak tido awal..so dia laa yang tengok2 kan Qimie, lap badan tak bagi susu naik tinggi sebab malam tu suhu antara 39 - 40.. mau tak risau.. Aku cuma terjaga tiap kali Qimie merengek nak susu.. Ntah, mata langsung tak leh nak buka..biasa aku laa yang berjaga tiap 5 minit lap kan Qimie..tp kali ni turn papa lak..tiap 15 minit bangun tengok Qimie. Thanks erk papa.. mama letih sgt wooo malam tuu.. mybe sbb awal pagi ahad tu dah tak tido sebab tengokkan si tochek..

Tu jela dulu nak cite.. Pagi tadi masa anto dia pada maklong dia, dia dh tak demam..malam tadi lagi dah ok.. Harap-harap tak demam lagi laa anakku sayang.. Kate orang demam sebab nak beralih tahun.. Yeke idok wallahualam.. Yang pasti dia dah mula nak berdiri.. Ermnnn cepat laa jalan yer anakku sayang.. mama tak sabar nak tengok anak mama bertatih..

Oowh pasal cite yang aku janji nak cite semalam tu?? Ermn.. malas laa wat sakit ati je kalu cite.. aku dah lupakan.. Huhuhu.. tak bagus berdendam.. Sekian..

Wonder how your face 20 years later..

Tadi jenjalan tgk blog2 yang aku suke bace..sekali buka blog ni.. ade tunjuk gambar kite masa tua..

Hik..hik teruja okeh.. Terus buat untuk aku & hubby siap2.. Tapi.. macam tak sama jee.. kitorang tua nanti lagi jelita & tampan kottt.. Miahahahaah..

Ni hubby aku..


Ni lak aku..


Ahahahaa.. nak gelak..nak gelakkkk!!!!!! Kalu tingin nak tengok ghope sndri cube klik sini