Jom klik

kENgkaWAn

Friday, October 29, 2010

Ragam anak

Semalam, tengahari macam nak hujan.. ke hujan erk??? Lupe la plak.. Tapinye ada la aku sembang dengan akak dalam admin aku tu sambil2 fotostat surat.. Sembang pasal hujan je pon.. Aku cakap mintak2 petang ni tak hujan sebab aku merempit sendiri ari ni, sebab nye cam biasa hubby tu gi men badminton..

Petang tu, alhamdulillah. Allah dengar permintaan aku.. Tapinyeeeee.. panasnyeee ya Rabbi.. Sampai nak terkatup dah mata aku.. Nak balik Shah Alam dari KL menghadap matahari terbenam.. makanyee... huishhhh rase macam nak menggelegak mata aku, kepala pun pusing2 sebab pening.

Bawak moto macam ke hapa laa.. sume orang pun aku nak potong.. Sampai Shell Batu 3 isi minyak jap then beli dunkin donut tu tuk si tochek sayang.. Ye la malas nak dengar dia mengamuk dalam kete mintak susu.. sebabnye aku serik... Korang tau dia pernah merangkak kuar dari seat belt, well aku akui salah aku sebab tak letak dia dalam baby seat car sebab jarak perjalanan dekat je.. So selt belt orang dewasa, mudah la budak sekecik dia tu loloskan diri..

Dah lolos tu merangkak naik atas aku yang tengah drive.. terbabas ke lorong sebelah gak la aku masa tu.. Memang menguji weh.. dengan melalak dia sampai nak muntah2 sebab beriye sangat nanges nye.. And guess what, aku pun sama naik nanges dengan dia mintak tolong dia behave. Alih2, kat lampu isyarat nak masuk kawasan rumah tu, dia dah duduk atas aku dah.. ko bayangkan kete manual, yang seat car dia jenis "bucket" dipandu oleh aku yang kenit ni.. dua bantal yer diperlukan tuk aku bawa kete tu secara selesa.. haa pecah lobang muahahahah.. Dengan anak yang beso dia melebihi pandangan mata.. makanya kete aku bawak memang terhuyung hayang..

Owh, dan aku perasan, lori yang ada belakang aku bawak dengan jarak yang jauh dari aku.. hahahah takut la tu apa2 jadik.. wei, bukan dia je.. aku ni ketaq okeh!!! Arrrghhh masa tu memang kalau ikutkan hati nak je lempang anak aku sorang tu... tapi memandangkan dia tak sehat lagi.. sabarkan je hati...

Owh sambung tadi, dah beli donut tu sambung perjalanan amik kete, terus gi taska amik dia.. Wah baekkk punye landing atas lantai tengok budak2 len main.. Ape ke kera sumbang anakku itu.. bagi salam jer terus dia meluru ke arah pintu.. bukan dengan senyuman atas ketawa.. tapi rengekan.. haishhhh hari2 tiap kali, camtu laaa.. susah nak tengok dia gelak bila amik.. dah ada dalam dakapan aku baru sengeh.. sabo jelaaa..

Masuk dalam kete je... ermnnnn.. ape lagi nampak donut, terus mintak.. tak dan2 aku nak start enjin.. ok, klu makan takpe.. dikirai2nye donut tu.. sayang mahal ok donut tu RM2.30, bukan 40sen... mama ni kedekut.. sila jangan bazir2.. Eeeeeee... mencabar keimanan ok.. Tengah drive, dia sebok nak suap donut tu ke mulut aku.. Tak layan dia amuk, at last aku suh dia letak atas tangan aku je.. aku suap sendrii.. Sebbaik laaaa taska tu jarak ke rumah dalam 1km je.. Klu 10 km??? Nanges bersama2 aaaa...

Ops!! Papa, sila tengok dalam kete, ada tak cebisan donut anakmu buang semalam... Tak sempat nak tengok, dia dah mengamuk nak susu.. Huhuhu...

Wednesday, October 27, 2010

"BABY AND TOYS CONTEST"

Aku telah ditag oleh manja aka eima tuk buat contest ni.. Syarat mudah so bleh la aku buat huuhu..
Baby & toys contest.. puas aku godek2.. maklumla anak aku ni jarang sangat main toy ke menan ke sebab dia jenis main periuk, pinggan, cawan, lesung sume tu.. nak jadik chef ke apa tak tau laa aku..
Ok aku pilih gambar ni.. Ok tak?? Boleh la erk!!Nama baby: Muhammad Airel Hakimi
Umur masa ni: 5 bulan
Ok aku nak tag
1. zue aka deeliraz
2. zura aka mrs_zura
3. sumer2 yang rajin nak buat ek.. mcm malas nak taip sumer ahahhaha..
Ok meh klik sini erk tu join..

EL kerna anak demam LAGII..

Yup!! Semalam aku EL buat kesekian kalinye kerna buat kesekian kalinye juge.. anak aku demam... Ermnnn... jiwe gundah, hati parah.. sedeh nengokkan anak.. nak ngisap susu pun payah hingus penuh kat idung.. Napas pun bunyik2.. Tapi tetap gagah berlari sana sini, main bola, ketuk mainan itu ini, panjat aku & lompat2 atas aku macamkan aku ni kuda, curi2 amik pinggan, cawan, bekas makanan bawak ke depan, main ketuk2...

Ermnn tu jela pengubat risau aku... yela, at least aku tau dia ok even suhu badan dia 38 ke atas, tapi bertenaga.. Cuma bila semput nafas, cepat2 datang kat aku peluk aku.. Dah tanya doktor, dia ada asma ke tak... doktor cakap belum tahap asma cuma kahak dia je banyakk.. Aduyaiii sayangku.. gundah hati mama tao??

Dan buat sekian kalinye, x-pengasuh mintak mau jaga kamu lagi anakku... Ermnn berbelah bagi hati mama ni.. Benar kata dia, kamu memang tak kuat antibodi, sebab tu selalu demam.. dan bila demam, banyak dadah masuk badan kamu... mama akui... tapi anakku, kalau mama hantar kamu balik pada mereka.. Kamu akan rapat balik dengan mereka secara gile2 & papa akan terguris lagi.. mama pun sama... Tentu2 kamu selalu ikot mereka ke sana-sini.. balik pun tak tentu masa.. Aihhh.. tu belum kira cuti yang terpaksa mama korbankan sebab diorang memang jenis kaki jalan.. Tiap2 tahun amik cuti pegi Penang, Johor dll...

Mama & papa akui, memang diorang jaga kamu tip top!! Diorang sayangkan kamu tip top! Kadang2 kalah pulak mama & papa kalau diorang start membebel aka menasihati mama cara nak menjaga kamu... Fine, boleh terima, sebab marah atau nasihat diorang pun demi kebaikan kamu sayang tapi.... problemnya cuti... Mama dan papa bukan keje sendirik nak amik cuti sesuka ati.. makanya cuti amat penting bagi kami.. apatah lagi kalau ada apa2 kecemasan yang amat memerlukan cuti kami.. makanya kalau cuti mama & papa disebabkan cuti2 Malaysia mereka, cuti kami nanti rugi.. Hei apa ayat ni??? Ah lantak!!! ;)
Kesimpulannye... mama & papa tau & faham sangat kasih sayang diorang pada kamu anakku.. tapi.. rasanye, keputusan tuk teruskan pengajian woh ayat pengajian tu... ke taska masih pilihan terbaik.. Cumanya sayang, kamu harus kuatkan semangat.. lawan sumer sakit yang datang okeh!!! Jadilah superboy, bukan sememekboy yang asik2 nanges tiap kali mama datang jemput walaupun seblum nampak mama tu kamu dok tergelak2 seronok main.. Adeh!!!
Keunggulan cinta dari sinar mata yang bergelora...

Monday, October 25, 2010

Hari minggu yang suram

Ermn.. suram tanpa anak... Anak aku kena "culik" lagi..

Mummy & daddy Qimie sebok sms aku petang Sabtu tu mintak sangat2 nak bawak Qimie tidur dengan diorang.. Ulang banyak kali, "keciankan lah kami..." Aku & hubby bukan jenis yang hati batu, lembut juga walaupun hati berat nak lepaskan... Tapi susah2 nanti nak mintak tolong diorang gak.. so dengan berat hati, aku lepaskan si tochek tidur dengan diorang malam tu...

Kol 10 tochek dah tidur... Sayu rase hati aku fikirkan dia takde disisi aku malam tu, aku peluk dia sementara menantikan kul 11.. 11.10 diorang dah muncul kat pintu nak amik bantal peluk kesayangan aku tu.. Sedeh wehh.. tapi aku tahan...

Last2 aku dengan hubby tido kol 3 pagi sebab mata tak mo lena, layan cite BUDAK KELANTAN.. Ceh cite ni, ending memang mintak pelempang!!! Cite best tapi ending tak best adalah seperti mintak disepak berkali2!! Rase tak berbaloi nengok eh!! Tak logik dek akal pun ada..

Ahad berlalu cukup perlahan aku rase.. Dengan hubby takde kat rumah, gi kelas nya.. Aku kemas rumah yang patut, langsai utang nak mop rumah, basuh baju dah sebakul beso penuh.. Masak sekadar isi perut.. Nak lelap tak terase nak lelap... So iron baju daripada kol 3 sampai kol 5.. Gile lama kan.. So langsai la baju tuk minggu ni & minggu depan. Hujung minggu ni hubby ajak balik kg, kelas dia dah takde.. ada kenduri kawin member rumah dia kat kampong, layankan aje la..

Kol 8.30malam baru anak bertuah aku tu sampai.. Sejuk perut aku, dia nampak aku je berlari2 terus peluk aku.. Ololo.. so suweeet sayang! Kiss2 dia.. rindu weh.. Macam orang naik sawan aku kat rumah takde dia..

Tapi.. malam tadi dia batuk.. teruk.. ermm.. aku risau diorang ada kasik Qimie minum ais je sebab diorang cakap diorang makan kat A&W malam tadi.. Hai mintak laaaa tak.. Sebab Qimie dah takde batuk, just selsema je before pergi.. sekarang dah selsema.. mana hati eden ni nak lega..

Malam tadi pun batuk banyak kali.. cian dia tido terganggu... pagi tadi pun batuk teruk.. Alahai sayang, bila la nak sehat betul ni, gundah gulana hati mamamu ini.. Ermn..

Friday, October 22, 2010

JPBC2, date & rindu

Mood untuk berblogging sangat2 kureng.. nak BW pun malas.. Mood bila period memang camtu kot.. makanya 1000 kemaafan ku pohon pada kengkawan yang tak sempat aku nak lawat blog tu erk!!

Rabu tu ada cite pasal dating dengan hubby kan.. Ermnn tujuan asal tuk tengok wayang berjaya.. cuma takde la dapat tengok MAGIKA pun.. dia tak buat tayangan malam.. hampes sangat k.. Sebbaik ada Jangan Pandang Belakang Congkak 2.. Cite dia memang lawak weh.. Tak rugi la tengok.. yer la harga tiket pun separuh je kan.. Harga bertih jagung lagi daripada tiket wayang malam tu.. huhuhu..

Even takde Shaheizy Sam pun (btl ke eje ni??) tapi cat farish n lan pet2 leh buat cite tu menarik.. Kitorang yang ngantuk + penat pun tak jadik nak tido.. Yela kalau dah permulaan pun dah lawak.. pempuan lak yang jadik toyol & hantu minyak mau ko tak pecah perut.. Cute pun yer..

Lepas tengok wayang terus gi makan KFC... Si Tochek kesayangan kami rupenya ada kat Pizza, bersebelahan je.. kan dia ada dengan x-pengasuh dia.. Tapi, awal2 diorang dah pesan jangan jenguk muka.. yela.. klu aku jengok confirm nak ikot aku balik.. bak kata x-pengasuh.. aku ni kan candu dia.. huhuhu..


Tapi yang peliknye.. korang tau tak.. aku & hubby tak rase best pun kuar berdua je cam tu.. rase len macam sangat.. Bosan, serba tak kena.. rasa tak lengkap laa... Tapi bukan ke ni yang kitorang nak.. saat2 berdua je.. Tapi sumpah.. kami sama2 rase tak lengkap... Selagi anak takde disisi kosong weh..
Owh, tu bukan bermakna cinta kami dah pudar.. cuma, mungkin kami berdua buakan macam sesetengah parents yang selalu tinggalkan anak tuk ke sana sini.. Tak.. walau susah camne pun biasanya anak kami bawak.. Kecuali la tuk gi dinner anjuran ofis.. tu memang tak dibenarkan bawak anak..

See, still loving lagi kan.. hihihi.. dalam kete otw gi JJ Bukit Raja


Dalam kete on the way balik tu, aku nampak kapal terbang.. tibe2 aku cakap "Kimi sayang, tengok tu, aeroplane.. see2, there" "hoho.." yeyeyy tepuk tangan... Hubby ikotkan je pangai gile aku.. Last dia kata, "senget dah sayang ni.. rindu sangat la tu.." Yer weh, rindu....

Kol 11.10 malam dia balik.. tido tak sedo diri dah.. aku peluk2, cium2 dia.. Sua candu aka susu pun tak layan.. kol 1 pagi rasenya baru dia bangun mintak susu.. Bengkak??? Tak payah cakap laa siap basah baju aku pasai susu kuar.. huhuhu sakit wokeh!!! Nak stopkan tak sampai ati.. ermnnn.. tunggu 2 tahun la tengok camne...

Tengok la, manje beno, asik berkepit je dengan aku.. Putih2 tu kaki aku maka kena la potong, cekci sgt.. Sayanggggg kamoooooo banyakkk banyaaaakkkkkkkkkkkk anakku~

Thursday, October 21, 2010

Bersara sudaaa..

Tengahari tadi ada jamuan persaraan... Perut penuh macam ke hape ntah.. Kenyang gile2 punyer.. Maunye tak, nasi hujan panas dengan lauk kambing ala mamak, ayam masak merah, acar, papadom, dalca.. Puding karemal.. langsai utang napsu aku nak makan puding karemel.. Huhuh...
Owh tidak dilupakan kek yang di sponser, chocolate indulgance, cheese cake oreo, carrot cake & brownies.. OK sumer tu dah bercampur gaul dalam perut aku hingga aku rase perut aku dah kesakitan.. macam perlu ke tandas kejap2 lagi tuk muntahkan balik ape yang masuk dalam perut tadi.. Cepat eh dia proses???

Pagi2 tadi dah sebok kumpul orang tuk dijadikan mangsa nyanyi lagu nasyid.. Ralat weh klu tak buat sebab Tuan Haji yang nak bersara ni selalu join kalau aku ajak dia join buat persembahan tuk apa2 majlis perpisahan. Tak ke dia sedih klu time dia takde sape buat ape.. ermmm dan tu gak yang aku fikir.. camne la aku nanti kalau nak kuar dari cawangan ni... ada lagi ker insan2 yang rajin cam group kitorang ni buat majlis grand @ simple tapi penuh bermakna..
Tapi syukur sangat, adik2 yang baru masuk cawangan ni bagi kerjasama yang sangat baik.. diorang sanggup jugak bernasyid even dah last minute giler.. yer laa jamuan start kol 12.00, kol 9.00 pagi baru nak traning.. Hasilnye??? Puas hati weh... Ok la untuk 1jam berlatih kan.. Hihih...

Owh, layan gambar jela erk!!




Main cak kun cak

Nampak tak kek tu??? Wiu wiu

Nyum nyum mamah kek

Owh, ada cite disebalik kek keju oreo.. kek tu hampir tersungkur ke lantai sebab terlalu licin.. mana yang sempat sambut dengan tangan terus masyuk ke mulut, sebbaik ada superhero yang tahan kek tu.. owh, suke dari kek tu kena tudung aku.. huwaaaa abes tau.... eh tak.. sebab skit je hhiiihihi...

Ko tengok sape antara yang gelojoh amik nasi.. sumer pempuan kan...

Dan diketuai oleh aku the super gelojoh!!

Owh ni la.. masa ni sebok latih diorang nasyid.. eh aku taip latih??? Perasannnn.. aku pengomen jeee... hikhik.. oit nazri, tinggi skit sore tu, kasik lenggok lagi okeh!!! Arah aku hahaha

Harusla diakhiri dengan pose manje dari kami.. hikhik...
Eh, selamat bersara eh ayahanda Hj Nasir.. hihihihi.. gambo tukang bersara nya 1 je.. hak len yang tak bersara nyobok lebeh hahahah..

Wednesday, October 20, 2010

Sakit terbongkok2

Betul weh.. daripada pagi tadi aku sakit.. on-off... Semalam dah piyet.. padan la napsu makan menjadik2..

Guna libresse.. best laa tak bocor pun.. klu tak.. 1st - 3rd day mmg tenat.. Ni pun guna tungku moden ni tuk bagi selesa perut..

Acane nak dating malam ni... So tochek ex-pengasuh dah booking awal2, nak bawak ikot diorang gi makan2.. mama muk dia dapat 1st gaji.. Gi la, janji bawak balik anak kami.. jangan bawak tido udoh..

So, malam ni nak layan MAGIKA.. nape tak tengok cite mat salleh??? Sebab aku penyokong filem tempatan.. Tapi, ari ni... separuh harga.. mesti penuh panggung.. Hope ada latiket.. kami walk in je pas magrib kang..

Ok, aku nak doa, perut aku ok malam kang.. please jangan wat hal.. Eh, ada petua tak redakan senggugut??? Kasik sini plezzz...

~1St GA dari NUSHA~


Ok, aku kena tag ngan Mrs_zura pasal GA ni.. So join la cube nasib kan hihihi..
Comey betul monyet ni... klu nak cuba nasib meh laa klik kat sini.. syarat dia pun sonang baitu..
Ok, nak tag
1. eima @ manje @ sweetlife
2. zue @ deeliraz
Yang len pun nak buat, buat la k.. malas nak taip.. hari ni mood malas datang huwahuwaaa

Tuesday, October 19, 2010

Cakap tak serupa bikin

Dalam entry seblom ni aku cakap aku nak diet kan..kannn... Tapi... korang tau tak...
.
.
.
.
.
.
.
.
AKU BARU LEPAS BEDAL NASI GORENG AYAM SEPINGGAN!!!!!!!
Dah tu cane nak berjaya???? Pagi baek dah setting perut makan kelogg je dengan susu dutch lady.. Sekali tengahari balun nasi goreng ayam balance meeting UKC.. pastu baru sat tadi menggelupur perut, ketaq2 tangan cari member2 tanya ada makanan tak sebab aku lapo.. Cokelat toblorane jangan cakap laa separuh kotak tu aku dah tibai.. Pastu ada hati lagi tu cakap nak diet!!!
Belum campur balik ni nak masak tuk hubby lak.. Semalam dia dah pesan masak sebab balik dari main badminton dia mesti lapar.. so ingat nak masak ayam masak kicap je.. tapi mcm nak masak paprik.. ermnn sedap gak!!! Ehh, bertambah lagi lemak tepu..
Dah ko tak payah nak meroyan kat sini bunga, takde sapa dapat tolong ko melainkan ko sendiri.. Dah ko tau berat dah nak cecah 50kg.. ko gatal takmo diyet naper??? Nak badan membeso macam time sekolah teknik dulu??? Nak???? Nak????
Ok, minggu depan la insap... ;+!!!!

Benci!!

Benci sangat!! Pakai kebaya.. nampak 2 ketul lipatan kat perut.. pakai jeans, sendat kat peha.. pakai gaun ketat (kat rumah) tersembul lemak2 tepu!

BENCIIIIIIIIIIIII!!!!! Tu la pas raye mulot gatal nak ngunyah.. perut tak kosong, gatal nak gak tangan ni sumbat makanan.. Sumenyer yang berlemak.. Pastu dah 1 bulan ternak, dah tepu.. dah susah nak leraikan balik.

Nyesal!!! Nyesallllll!!!! Ok sekarang projek kecitkan balik mana yang patut! Kak fida dah tuwon 2.5kg.. Jeles kan??? Dah kurus lagi kempeng pasni.. Nak tiru dia.. diet habis2an..

Eh tak leh.. perut dah diset tuk makan tengahari ni.. ok2 amikk yg takde lemak yer otakku sayang sila berfikir secara waras!!!

~~The Way They Sleep Giveaway~~

Tadi jalan2 kat blog Mrs._zura, then nampak giveaway yang dia join tu gambar atas tu.. tetiber nak join gak.. Sebab rase ada 1 gambar Qimie tengah tidur dengan gaya menonggeng.. tapi tak jumpe plak.. So letak gambar yang ada jela..



Qimie ni kalau tido memang suke posing.. Ni salah satu pose yang dia gayakan malam semalam.. Ala2 berfikir dalam tidur motipnye.. hihih...
Ok, jommaah join, syarat dia pun senang jer.. Owh, klik sini erk tuk join! Hadiah dia best!

Monday, October 18, 2010

Sharpener

Kredit to Mr. Google

Di suatu pejabat yang hening..
Mr. M: T, ada sharpener tak??
Cik T: Ada tu, kat tempat nazri tu...

Mr. M pun berjalan menuju ke tempat dimaksudkan.. Dibelek2 kendian dia masukkan pensel dalam lubang sharpener tu.. Lantas dipusing2 kincir.. eceh ayat kincir tu..
Mr. M: Eh, takde ape punn...
Aku yang dari tadi memerhati senyum lantas hulurkan bantuan secara lisan
Aku: Tarik besi pemegang tu baru leh pusing.
Mr. M pun tergodek2 cari besi.. tak leh pun.. hiihihih lawak ok tak tau cane nk explain keadaan dia yang cam sangat terdesak tak tau cane ia berfungsi... So aku hulurkan bantuan.. Dah tarik besi tu aku suh dia pusing..
Mr. M: Eh dah boleh.. (cian kan cam teruja ok)
Dia pulas2 tak nak stop..
Aku: Eh, Mr M, dah la tu, tajam dah...
Mr. M: Owh dah ek.. Eh betul aaa tajam betull..
Muahaahahah.. gile per, kalau dia keep pusing bendalah tu, pendek la pensel dia.. Paling aku kesian.. dia berjawatan J48.. kalau kat daerah tu dah kira Pengarah dah tu.. Tapi pengasah pensil pun tak tau guna.. Eh, ker memang orang2 berjawatan tinggi ni tak pandai guna mendalah tu??? Yerla, sume2 pun orang yang buatkan..bila masuk ibu pejabat, sumer kena buat sendiri.. Kejutan budaya la kejap kot.. ihhihihih.. keciannn..

Saya suka otai unit saya kerana...

..kerana ini..

Toblerone dapat 2, cadbury pun dapat.. kisses ngan snikers pun dapat tapi aku dah ageh2 kt orang seblah2 aku..siap datang dengan pakej tu.. beg kuning tu sekali.. comel kan.. hihihihi... Tu butir tere aka biji gajus yang aku dok canang2, biji jagus sebelum depa gi Langkawi hhuhuhuh dapat 2 paket.. 1 paket lagi dah separuh masuk perut aku..

Owh otai2 unit aku.. gi la outstation lagi.. dapat barang2 best lagi aku.. muahahahaahah.. almaklum aku kan disayangi.. sape kate dah ada pempuan baru dalam unit aku, aku dipinggirkan??? eh mane boless.. ngeh2...

Giveaway : Teka Fahim Pegang Ape?

Sebagai menyatakan sokongan kepada kawan aku.. aku join contest dia ni.. Cuma teka apa yang anak dia pegang.. Wei manja, aku dah cek ko nyer post lama2.. cuma 2 menda je aku leh teka
1. BENDERA
2. PUTING
Dua tu je yang fahim suka kan??? huhuhuh... eh jap2 aci tak bagi 2 jawapan??? Hahaahahaha..
Ok, jom kengkawan join ini GA.. mane tau korang jawab betul... Yang pasti bukan bunga lalang yer sumer...

Friday, October 15, 2010

Keputusan bajet~CUTI BERSALIN

diumumkan....
CUTI BERSALIN PEKERJA KERAJAAN DAPAT
90 HARI
Yahooooo.. sayang najibbb!!!
Ok, jom sumer pakat buat anak!!! Ngeh2
Pssst!!! Yang, tahun 2012 kuar lagi sorang kan??? Ahahaahah...

Aci tak..

...aci tak bila aku katakan... aku lupe untuk lunch dan sekarang perut aku mengalami kekejangan sebab lapoooooo...

Pelik weh!! Acane aku yang kuat makan ni leh lupe lunch!! Ni akibat main pingpong la ni time rehat tadi.. Terjebak, terus tak leh stop tadi..

Adeh!! Udahla pagi tadi just makan semangkuk kelogg kengkonon aku ni minat saleh, tapi kalu dah nama orang kampung tu tak payah ek ok.. sebab aku juga makan 1 ketul donut & 1 ketul lepat pisang.. Owh, tambahan, makan kepok lekooo...

Tapiiiiiiii, tu tadiiiiiiiiiiiiiiiii weh aku dah lapo ni weh.. nak mamam!!!!!! Tadi amik roti sape ntah kat pantry, amik 2 keping gadenia cokelet tu.. jadik laaa alas perut.. Biasa letak kat pantry orang kira sedekah.. hihiih.. halal erk!!!

Abanggggg, cepat la sampaiiiii, perut isteri mu ni dah buat konsert dah ni.. Ermm.. anak, ex-pengasuh bawak gi jalan kat taman.. Bagus gak, cian dia sejak papa sambung baja, dah tak gi taman dah.. Klu tak dulu tiap2 minggu..

Ok, nak balik dah.. Nak mamam...nyum3!!! Nasik jugak ku cariiiiiii...

Lama tak main

Lokasi: Depan lif
Masa: 1.00 petang (14 Okt)
Pelakon2: Dak2 ofis

Tung tang tung tang!!!! Main 1st game kalah!!! Cisss

Aku: Alaaaa nampak sangat laaa.. dah lama tak main, dah tak pandai dah
Mr. R: Bunga dah lama tak 'main'??? (maksud dia main mendalah lain ok)
Aku: Haah, 2 ke 3 bulan dah tak main.. Kejong dah tangan hahaaha
Mr. R: Kecian bunga dah 3 bulan tak main.. Wei f.. cian bunga 3 bulan dah dia cakap dia tak main.
Aku: Bangang!!!

2nd game

Aku: Wei, jangan la smash2... cian baby dalam perut ni
Mr. R: Eh, tadi kata dah lama tak main, cane leh ada baby dalam perut lak???
Member len: Eh, betul ke bunga??
Aku: Mane de memain jela...
Mr. R: Tulaa.. pelik gak aku, tadi kata dah lama tak main..
Aku: Mengom la En. R niiiii!!!!

Hahahhahahahaah... sume pakat gelak!!!!

Game ke 3 & 4 menang

Aku: En.R, see menang... haaa nyesal tak partner dengan saya???
Mr. R: Eh mana penah nyesal.. Ni dah puas ke main ni???
Aku: Dah.. malas, penat dah, kasik can orang len lak
Mr. R: Takde.. klu tak puas main lagi, nak suh main lagi (sengeh cibai k)
Aku: Takpe2.. tak mo dah..

Korang tau main ape??????? PING PONG je ponggggg!!!!! Kalau dah otak tu KUNING!!!!!! memang ke lainnnnn la sokmo maksudd!!!!

Lepas game.

En. RR: Bunga, tadi tu kira gangguan seksual tau!!! Tak nak repot???
Aku: Dah 6 tahun saya keje sini, memang pangai dia cam tu la... dah tak leh nak buat ape... bukan saya je pun dia berotak kuning, dengan sume pempuan pun dia camtu
En. RR: Kalau repot tu memang kena tindakan dah tu
Aku: Tau.. tapi bio la.. selagi dia tak sentuh saya takpe.. setakat cakap je.. leh time lagi.. sentuh memang cari nahas aaaa

Korang mesti penah kena kan.. tipu kalau tak penah kena.. ah lantakkan orang camtu memang tak leh malu2, layankan aje.. janji dia hormat aku, tak sentuh aku dah.. Kalau sentuh.. sumpah, kat situ gak aku lempang, jerit kuat2 & repot.. Ah ko ingat dia ada pangkat aku takot??? Takkk ok!!!

Thursday, October 14, 2010

Kisah yang tak sudah

...kisah anak aku... wewh.. dah dekat 2 bulan weh.. anak aku jap demam..pastu elok..2,3 hari ok tu datang pulak demam.. Ni hari selasa tu demam sampai la ni tak ok lagi.. On off.. Lepas makan ubat sehat la kejap..

Ni pun aku tak hantar dia ke taska.. ex-pengasuh dia nak jagakan.. bagus gak kan, at least boleh kuarantin dia kejap dari budak2 taska.. semalam & hari ni memang dia dengan ex-pengasuh la..

Ermnn ni pun tengah cakap dengan hubby x-pengasuh Qimie ni.. pasal dia nak jaga Qimie balik... Ermnn terpaksa berterus terang.. Hubby memang cakap nak terus hantar ke taska.. Dia nak bagi Qimie kawan.. yela kecian gak dengan dia, kat rumah tengok muka kitorang je, takde kawan.. Kalau kat rumah ex-pengasuh pun sama gak.. takde kawan..


Memang tak dinafikan la ex-pengasuh Qimie jaga Qimie dulu memang tip top.. Nak pulak dia memang sangat2 pembersih orangnya.. Qimie pun jadi berdisiplin skit..cuma dengan kitorang je dia bolayan..tetap ikot kepala dia Tapi memang leh nampak la dia tak nakal macam nak panjat meja ke, nak tarik barang2 atas almari sangat, tirai @ langsir rambu2 pun dia tak sentuh sangat.. tipu aa kalau tak main kan tapi dia dengar cakap kalau kite tak kasik main..

So dari segi tu bagus.. Qimie pun memang jarang sakit, kalau sakit dia sanggup kuarkan bajet dia sendiri tuk ubatkan Qimie.. senang cite diorang ibarat mak & pak angkat Qimie la..

Tapi, aku kena pk panjang.. aku rase Qimie boleh survive kat taska tu.. Aku tengok cikgu dia pun baek.. Qimie pun ok dengan dia.. Kawan2 dia pun takde la nampak pembuli.. Kalau aku datang time dia tak sedar elok je dia berkawan, main.. Dan kalau aku kuar bawak dia jalan, dia tengok budak2 main, dia macam nak berkawan, tapi masih belum ada kekuatan.. yela.. baru 4 bulan dok taska.. belum serasi sangat lagi..

Paling penting aku nak dia berdikari, pandai berkawan, tak takut orang cam dulu, masuk lif ramai orang skit dah melalak..sekarang dah ok... At least senang nanti, kalau aku nak hantar adik dia gi taska pun dia dah leh protect adik dia.. dan gak nanti kalau dah nak masuk sekolah, takde la nanges2 takot.. Ermn.. dunia sekarang budak2 makin pandai.. dia kena kejar semua tu..

Tapi, aku kena kumpul kekuatan.. masa bagitau hubby ex-pengasuh tadi pun muka dia dah laen.. Ni kan pulak masa nak bagitau ex-pengasuh tu sendiri.. Aku kena kuat.. mungkin diorang akan terasa hati.. tapi, demi kebaikan semua, hubby & aku rase ni la jalan terbaik buat masa ni..

Diorang kalau nak amik Qimie sekali sekala memang aku tak kisah..aku bukan kejam nak pisahkan diorang.. Aku tau diorang sayang sangat pada Qimie & dah anggap Qimie cam anak diorang sendiri.. So takpe, nak bawak dia berjalan seharian pun takpe, cuma untuk bawak dia bermalam, aku sedikit keberatan.. dia masih menyusu badan dengan aku.. tak tertanggung sakit susu membengkak.. tu fizikal, emosi aku yang tido tanpa anak disisi.. lagi laa gila.. cukup la sekali diorang amik qimie jauh dari aku..seksa batin aku.. rindu telatah dia tu..

Dan.. aku harap sangat ni yang terbaik tuk Qimie.. & please anakku... kuatkan la semangatmu sayang, lawan penyakit, kuatkan antibodi.. resah mama & papa bila kamu sakit anakku.. Mama & papa sentiasa doakan yang terbaik untuk mu sayang.

Ya Allah berikan kami berdua kekuatan, kesihatan yang baik tuk menjaga anak kami.. Ya Allah, sembuhkan la segala penyakit anak kami.. dia masih kecil untuk menerima sakit berpanjangan..Berikanlah dia kesihatan yang baik.. Ya Allah periharalah kami dari pandangan mata jahat manusia ataupun jin. Amin..

CUTEST BABY CONTEST BERSAMA SINAR RAUDAH

Tadi tengok blog IntanInn, pastu nampak contest ni.. macam nak join hihihih...

CUTEST BABY CONTEST



Oleh kerna tuan blog tak tulis nak gambar terkini maka aku nak letak gambar anak aku masa baby skit dari sekarang kira ok kan??? Kan??? Tp kalau tak bleh bagitau semula tau...

Pastu kena letakkan:

NAMA SI MANJA : MUHAMMAD AIREL HAKIMI
UMUR SI MANJA : SEKARANG 1 TAHUN 4 BULAN, GAMBAR NI MASA 5 BULAN
dan NAMA IBU SI MANJA : BUNGA ROS MAIDA

So, klu korang nak join.. klik je pada SINAR RAUDAH Good luck to me & all ;)

Sayang seorang suami

Pagi-pagi camni cam nak emo je bila baca n3 daripada blog ni. Huhuhu.. kalau aku la suami mintak camtu.. rasenye dah terbalik rumah aku tu.. hahahahah.. ribot kooo...

Tapi sehingga sekarang.. aku bersyukur sebab aku tau, suami aku hanya punya aku sorang di hati dia... Camne aku tau??? Ermnn.. mengenali dia 5 tahun sebelum melayari rumahtangga yang dah masuk tahun ke 2 ni mungkin belum cukup buat aku kenal hati suami sepenuhnya..tapi aku yakin... Aku yakin dalam hati dia sehingga saat ni hanya aku bertakhta.. diingatkan sehingga saat ini.. Akan datang sumpah aku tak tau... Hanya mampu berdoa dia tetap sama seperti yang aku kenal dulu dan kini..

Cuma nak kongsi perasaan aku yang baru malam tadi aku sedar.. Macam biasa, aku mesti tidur lebih awal dari suami sebab terus terlena tiapkali susukan anak @ tidurkan dia.. Tapi suami macam biasa sebelum dia masuk tido, dia akan kejutkan aku tuk solat Isyak.. Dan malam tadi bangun je aku terus datang mood rajin.. aku kalau rajin memang terbaek..tapi malas, ko tak payah la nak suruh memang aku tak buat.. klu buat pun terpaksa ok..

Tapi malam tadi aku terus sapu rumah, mop lantai satu rumah, clearkan dapur.. Then baru solat. Pas solat amik baju, iron tuk esok.. aku kalau tak iron sabtu @ ahad memang hari2 laa akan gosok baju.. klu sabtu ahad terus iron tuk seminggu..

Dan aku baru perasan sesuatu.. yang suami aku takkan tidur selagi aku takde kat sisi dia. Ok bukan sebab dia nak something dari aku ok ihhhihi.. tapi dia memang jarang la boleh lena tanpa aku disisi dia. Korang bayangkan berapa lama aku amik masa tuk siapkan sume keje2 tu.. Kol 12.30 start, dekat kol 2 baru aku masuk tido..

Dan macam yang aku cakap, dia masih tak tidur.. tak senang hati dia selagi aku takde kat sebelah dia.. Lepas sembang lebih kurang, terus..senang je dia tidur.. aku lak yang terkebil2..

Ok moral of the story.. bagi aku, suami aku memang takde la sifat2 romantik macam nak bagi bunga ke, coklat ke, ajak makan kat hotel2 time special date ke.. memang takde.. tapi dia tunjukkan sayang dengan cara yang lain.. Contoh, telefon ke pejabat bila aku bawak moto sendri ke ofis tanya dah sampai ke tak, tanya pendapat aku sebelum buat keputusan, tunggu aku siapkan keje macam malam tadi baru lelap mata.. Berada kat sisi aku bile aku nak sangat tengok movie kat tv sampai kok 1-2 pagi.. sedangkan dia mengantuk.. tapi dia tetap teman aku kat sebelah... Memang dia takkan masuk tidur selagi aku tak tidur.. dan len2 la..takkan nak letak sume kat sini kan cam ek eleh.. cam dia je ada suami.. takke nyampah korang bace kan..

Mungkin bagi sesetengah orang tu biasa je.. tapi bagi aku tu dah cukup sweet tuk ati aku.. Sebab aku tau, dia bukan jenis yang tempah bunga pastu anto kat pejabat.. weh aku mmg nakk tapi memang tau takdenye dia nak buat.. jalan2 tepi pantai, pastu dia petik gitar mainkan lagu tuk aku.. gile romantik tak??? Haaa tu memang impian yang aku buat sebelum kawin dulu tapi sekarang dalam mimpi je kot..huhuhhu..

Tapi kan.. tak tau la kalau2 dia baca entry ni tetiba dia nak buat hahaha.. tapi aku rase.. ahhh takdenya dia nak buat.. aku kenal dia...

Ok dah la merapu je lebih ni.. Takde idea nak up cite weh.. cam bosan dah dok ofis ni.. nak pindahh!!!!

Tuesday, October 12, 2010

Dilema

Baru je sat, hubby x-pengasuh tanya aku.. soalan cepu mas dari wife dia
"Adik ok ke dok kat nursery? Awak satisfied ke dengan penjagaan dari nursery?"

Bila aku tanya nape, dia suh aku tanya wife dia sendiri.. Then bila desak.. dia cakap, wife dia cakap:
- qimie makin kurus
- selalu klu balik dari nursery, bagi makan mesti qimie akan makan macam tak dapat makan seharian
- nampak qimie makin teruk, bukan makin baik

Then katanya lagi.. mungkin wife dia nak jaga balik anak aku.. tapi camne pun dia suh aku tanya balik wife dia... Nak tanya pun bukan simple camtu je.. aku kena bincang dengan hubby dulu..

Then aku akui, qimie memang makin kurus sekarang.. pendapat aku n hubby,
- dia makin melasak & dia baru lepas demam.. mungkin tu faktor dia tak chubby cam dulu..
- dia mmg balik rumah je mintak makanan.. nanges2 macam tak cukup makan... ermmnn ni balik ni aku kena tanya cikgu dia laa.. berapa kali dia bagi makan.. susah ati aku camni...
- aku tak rase qimie makin teruk.. malah dia dah boleh kalu letak kat tengah orang ramai.. cuma jangan serbu dia, dia memang takot.. n dia pun dah pandai berkawan.. lebih terbuka minda dia..

Then aku rasa macam dalam dilema.. kalau la betul x-pengasuh nak jaga balik anak aku.. haruskah aku terima??? Sebab ni bermakna, aku perlu amik banyak cuti.. sebab wife dia selalu sakit.. n kerap ada appointment doktor...

Tapi dari segi kebaikan.. anak aku akan lebih terjaga.. tapi tanpa kawan.. sebab dok rumah dia takde budak laen selain dia.. macam kecian pun ada... Ntah la.. Korang rase??? Bole tak bagi pendapat??? Aku blom call sebab aku perlu kekuatan..

Sho-op hadiah menang teka duit syiling 50sen

Orang len dah berzaman show off diorang nyer hadiah.. aku gak tak bagitau gak lagi...

Eh kak elyies.. sori lupe nak bagitau dah dapat dah hadiah hihhihi.. mood tak berapa nak betul 2,3 hari ni uhhuhuhu

Hadiah ni sampai ari jumaat lepas aku rase, oleh kerna aku takde kat rumah, gi keje kan.. so sabtu tu, bangun je tido terus hubby ajak pegi amik kat pejabat pos beso SA.

Mood adalah teruja giler.. Hihihi.. 1s time tu dapat hadiah.. menang contest.. Hihihi...

Tu dia sampul.. ok ni gambar tipu.. sebab sebenarnya dah buka sampul ni kat dalam kete.. tak sabar weh... ni amik kat rumah tuk tujuan penggambaran aje.. Hihihi

OK kawan2.. kak elyies bagi aku ni.....

Cute kan???? Suke giler weh dengan frame tu.. macam tau2 je nak frame gambar camtu.. Pastu terharu sebab kak elyies rajin gile godek2 blog ni cari gambar kami... hiihihih.. Comel2... Hubby pun senyum je tengok kak elyies letak gambar dia masa gi Melaka tu.. Hihihi...

Ok, thanks a lot erk kak.. sangat suke dengan hadiah ni.. tapi kena letak tempat tinggi sebab si tochek tu suka sangat frame ni.. siap amuk2 bila tak kasik pegang.. kasik pegang senyum sampai ke pipi.. gelak2.. tapi takut pecah kang frame tu.. sayang woooo...

Once again.. thanks for the frame+pic.. SOKAAAAAA!!!!! ;)

Award dari Cik Awe

Weh mood aku untuk berblog sangat2 kureng sekarang.. ntah sindrom ape tah melanda... Tapi ada orang baek ati nak bagi aku award.. aku amik aje, dah pulak tu cakap blogger cantik.. uiks!! Cantik ker?? Comot ada aaa ahahahh

1. ucap pada blogger yang bagi dan link kan..
OOo kena buat ucapan erk! Ok.. buat cik awe yang comey.. time kaceh sebab bagi award ni pada bunga.. Owhh terharu-terharu..
"Saya tujukan award ini khas buat mak & ayah.. sebab kerna mereka la maka terciptalah saya yang CANTEK ini *bwek!!!*"
Hahahah thanks Awe, len kali bagi lagi erk.. maka boleh la bunga perasan lebeh lagi hahahah..
2. bagi pada 15 orang blogger...
giler.. 15 orang.. mane laa aku ade ramai kawan... takde sapa sudi eceh merayu simpati plak... blah2!!! ok aku senarai mana yang ada je erk!!
Boleh tak takmo letak sampai 15??? malas dah hahahhaa... kira lagi 5 orang tu sapa2 la nak amik erk..amik la silakan jangan malu, jangan segan.. sebab semua orang pun memang cantik kan... hiiihhi..
3. bagitau 7 benda pasal diri
Alahai..kalau tak cite voleh??? nak sangat award tapi tamo cite kann.. kan..
Yela2 skit je erk
- pemalas tahap cipan klu dah datang malas tu
- rajin tahap semut klu dah datang mood rajin.. tapi.. jarang laa mood ni datang
- suka simple2 je.. tak suke crowded
- suke coklat pahit, manis2 tak gemor
- sangat pemboros, sampai terpaksa mintak laki kawal hahahah
- benci kena arah2 sesuke ati orang, tapi kalau ko mintak tolong, aku buat, arah tamoo hahaha boleh?
- suke sensitip tak kira masa, tempat, hal dll
Ok cukup.. kepada yang kena tag tu.. klu rase rajin buat laa.. klu rase malas piang cam aku ni.. haaa ikot laa hahahaah...

Monday, October 11, 2010

Suhaimi Mior Hassan ft. Ana Raffali ft. Altimet - Kalau Berpacaran

Suhaimi Mior Hassan ft. Ana Raffali ft. Altimet - Kalau Berpacaran

(Suhaimi Mior Hassan)
Kalau berpacaran
Memang banyak pantang larang
Menjaga susila
Ibubapa adik abang

Apabila berdua
Carilah tempat yang terang
Agar tidak pula
Mencuba aksi terlarang

Chorus:
Boleh pandang-pandang
Jangan pegang-pegang
Duduk renggang-renggang
Bertambah sayang

Biar malu-malu
Biar segan-segan
Kerna malu itu
Perisai orang beriman

(Ana Rafali)
Kalau berpacaran
Jangan tunggu lama-lama
Kalau dah berkenan
Jumpalah ayah dan mama

Hantarlah rombongan
Meminang dengan segera
Kalau terlambar kasihmu disambar buaya

Ulang chorus

(Altimet)
Yeah
Kita sambung cerita
Kalau kamu berdua
Aku yang ketiga

Aku penambah perasa
Aku lah pendarab nafsu serakah
Hai teruna bikin perangai selamba
Hati si dara kata tak apa

Berani buat terima padah
Kalau tak sedia
Ucap syahadah

Ulang chorus 2x

Lagu ni adalah best gilak okeh.. aku suke dengar... Bagus isi lagu tu.. ada mesej.. tak macam sesetengah lagu tu.. jiwe je lebih.. ni segar je, best dengar ana nyanyi, suara dia syedapp!
Layannn.. zasss.. eceh.. macam melodi plak!! Hiihhi

Mama Papa vs Ning Baizura

Dalam kete lepas anto adik balik kampus..

H: Kotornye kereta... nape ida tak hantar basuh balik dari kenduri tadi?
A: Lorrr lupe.. Nape tak ingatkan?
H: Kan dah ingatkan semalam.. lagipun takkan tak perasan kete kotor
A: Tak pasan pun... lagipun mane ingat.. sumpah tak ingat langsung nak basuh2 ni..
H: Susah la camni.. yela, cat ni nanti rosak kalau tak basuh..
A: Larr dah orang cakap tak ingat, tu saje nak cari gaduh la tu

Masing2 diam.. tibe2 kuar lagu ning baizura Mama Papa

Adakah mungkin ikan…
Lemas di air
Adakah mungkin orang…
Lemas dek udara
Segala yang terlampau, membawa bahaya
Serupa jua cinta… pun membunuh
Telah kulihat, kuamat, kukenali sangat
Cinta berubah… dan evolusinya
Dari asmara jadi rumah tangga
Seperti mama dan papa
Chorus:
Mama jangan lupa
Papa sangat sayang Mama
Walau terlalu lama Papa bersama Mama
Papa jangan lupa
Mama sangat sayang Papa
Walau selalu Mama marah marahkan Papa…
Mama sayangi Papa
Mungkin terlalu manis…
Menjadi racun
Mungkin terlalu pahit…
Pun menjadi kacau
Hidup perlukan drama, barulah berwarna
Kembalikan yang suam… balik hangat
Telah kulihat, kuamat, kukenali sangat
Cinta berubah… dan evolusinya
Dari asmara jadi rumah tangga
Seperti mama dan papa
Chorus:Mama jangan lupa
Papa sangat sayang Mama
Walau terlalu lama Papa bersama Mama
Papa jangan lupa
Mama sangat sayang Papa
Walau selalu Mama marah marahkan Papa
Bridge:
Seringkali alam kenyataan…
Pelik dari alam khayalan
Seringkali mudah tak hiraukan…
Dari mencapai sebuah pengertian

Dalam hati aku.. Cisss radio ni.. macam tau2 je aku gaduh dengan laki aku... Dah abes lagu ni kuar lak lagu Pergilah Ayu, Fabulous Cat..

Kosong hidupku tanpamu
Cermin ku membayang bayanganmu
Pameran kasih ku layu
Tiada dirimu tiada untukku

Tinggalkan ku dalam anganmu
Sakitku mencintaimu
Deritaku merinduimu
Lemah hati menginginkanmu

Ciss macam perli kami okeh!!!

And still kami diam.. tiba2 hubby bawak laju.. lepas tekan2 minyak... aku dah kecut.. Buang ego, tegur dia..

Ko tau.. macam cakap dengan tunggul kayu... takde respon!!! Ampessss!!!

A: Fine anggap je orang takde kat sini

See.. dah bengang kan laki tak layan, acah2 nak majuk. Dengar aku cakap macam tu.. lagi laju dia tekan minyak.. What???? Tak makan pujuk weh!!!!! Dulu kalu zaman bercinta.... isk..iskk ni nak ngungkit ni...

A: Ok2.. fine, abang nak orang buat ape???? Nak mintak maaf?? Kan orang dah mintak maaf... ehh, jap2.. orang dah mintak maaf ke??? Hhaahahahaha belum laa...
H: (Sengeh, pastu tergelak) tah ape2 blum mintak maaf, cakap dah mintak maaf, pastu lupe plak tu dah mintak maaf ke blom...

Terus settle, berbaik semula..

Kesimpulannye.. yerr kengkawan yang blom kawin.. jangan ingat mudah nak layari hidup suami isteri ni.. masa bercinta indah belaka.. dah kawin tak semestinya semuanye kekal.. Dulu zaman bercinta, ai dipujuk.. sekarang dah kawin.. ai dah jadik tukang pujuk..

Gitula kitorang, jarang nak gaduh benda2 besar.. biasanya remeh je.. tapi yang remeh tu laaa kadang2 bleh bawak pertengkaran besar kalau tak segera diatasi atau dibincang elok...

Aku cume bernasib baik, sebab hubby jenis yang susah marah.. tapi mudah sejuk... dan persamaan kami.. dua2 takkan tenang kalau gaduh lama2...

Kesimpulannya lagi sekali... lagu papa mama tu.. sesuai sangat tuk kami berdua tiap kali marah aahahahahah...

Cuti Amik PMR

Haah.. cuti amik PMR.. bukan aku.. tapi PA Pengarah.. Aku pun tak faham nape bile anak amik exam, mak pak pun mesti cuti sama... Ermmm mungkin ke aku pun camtu nanti erk??? Yelaa sekarang anak kochek lagi so aku tak leh nak kondem orang.. kot2 nanti anak aku tu exam, aku pun sama naek cuti sebab nak jaga & beri yang tebaik kononnye sepanjang dia exam tu.. Ermnn..

Sebenarnye nak cite kat sini, kitorang kat cerun memang dari last week lagi bergilir jaga tempat PA Pengarah... yela, nama pun tempat PA Pengarah, mana leh kosong, Pengarah lak takmo klu Pegawai Khidmat Singkat (PKS) jaga, katanya susah kalu nak suh buat keje.. Errmnn yeke??? Aku rase PKS bukan calang2 orang.. kebanyakannya ada degree, takkan laaa setakat nak jaga keperluan dia tak bleh.. Ermnn takpelaa..

Tapi, hari ni aku untung.. aku jaga tempat PA Pengarah ketika Pengarahnya takde.. pegi MRC.. Bagus.. maka, aku terlepas daripada segala pak nenek suruhan yeeeaahaaaa... Member2 PA yang mana jaga minggu lepas.. agak tidak bernasib baik la kot.. Yela, kena tolong Dato' prepare paper tuk dia present kat Menteri.. hihihi..

Dan gak.. oleh kerna aku dok kat tempat orang, tak bleh la aku download gambar2 tuk aku share kat sini... Tu, hadiah dari ibu Elyies pun dah dapat... sabtu tu aku pi amik kat Pejabat Pos.. tapi tak leh nak share sini... gambar kena download kat tempat sendiri.. tapi cam dah malas nak pergi kat tempat sendiri.. kang kena buat keja lak kalu dah lepak sana.. Huhuh.. sebbaik bos pun pegi MRC.. takdela rase bersalah sangat ganti2 orang ni..

OWh, ibu Elyies.. nice present tau.. suke sangat.. anak bunga pun sama sebok nak pegang.. ishhh takleh bagi.. pecah kang.. nanti jadik cam kak izan ahahahahah... Ops!!! Cian akak..

Nanti baru buat special n3 pasal hadiah erk!!! Nak gi blogwalking.. dah lama gila tak BW..

Wednesday, October 6, 2010

Sama-sama tak sehat

Salam semua.. Semalam aku EL.. bawak Qimie pergi hospital.. Suhu dia pagi tu tiba2 naik mendadak.. 40.1 darjah.. Siap dengan ketar2.. Kitorang terus pecut pergi Hospital Klang.. sebbaik tak ramai orang so tak sampai 30 minit kitorang dah dipanggil masuk jumpa MA.. Check suhu badan tu yang dapat 40.1... terus masuk ke wad separa kritikal, label kuning..

Masuk2 terus diorang suh letak Qimie atas katil & bagi ubat bontot.. suhu badan dia terlalu tinggi, takut kena sawan.. Ermnn risau aku weh... Then amik darah lak kat tangan. Mula2 tangan kiri, dah cucuk tapi darah tak kuar.. Rase macam nak marah, tapi tak leh salahkan diorang sebab tangan Qimie chubby sangat so diorang susah nak cari urat. Qimie menangis tahap.. adeh.. sampaikan aku pun nak nanges sama.. Hubby bisikkan zikir & bace ayat2 Quran kat telinga dia baru dia tenang skit tak meronta..

Sebbaik laa MA ke 2 tu leh cari salur darah.. tapinye tetap darah tak kuar sangat macam tak kena urat sangat la.. Diorang sampai terpaksa cabut tiub yang kawal darah tu then tadah je darah kimi.. Darah tak mo kuar..

Sedeh wohh tenghok muka anak aku yg mintak simpati aku tu.. Aku cuma leh tenangkan dia je.. Dia nanges sampai muka naik merah.. riso ok..riso...

Tengah2 kitorang tunggu keputusan ujian darah, dengar orang berteriak.. Ingatkan histeria ke apa.. rupanya nanges sebab someone meninggal.. yela sebelah wad kuning tu wad merah..kritikal kan.. India.. lagi la mengongoi nangesnye..

Doktor datang kat kitorang suh lap2 kan badan Qimie, suhu tinggi kan, takut kena sawan katanya. Dalam kol 9 lebih camtu doktor datang bagitau keputusan darah ok.. takde denggi, cuma ada jangkitan kuman skit, so diorang akan bagi antibiotik & ubat demam.

Syukur gile sebab anak aku tak kena tahan wad. Semalam pun plan tuk pose ganti tak kesampaian sebab aku pun kena makan ubat.. dah jangkit dengan anak dari senin lagi.. tapi semalam become worst..

Sekarang pun sebenarnya aku risau, sebab malam semalam Qimie dah ok.. memang panas takde langsung & dia sangat aktif main bola, tendang2.. tibe2 kul 5 pagi aku bangun minum air, pegang badan dia.. Ya Allah.. panas balik... Terus gerak hubby mintak tolong amikkan ubat & towel basah nak jaram dia... Dalam 30 minit suhu dia turun balik.. tapi dia still merengek2..

Masa nak hantar dia gi taska tadi dah elok.. cuma.. still risau.. takut dia demam.. sekarang macam2 kes kat taska.. Jap lagi nak kol la..

Ok dah laa.. badan betul2 tak sehat ni.. orang tengok aku pun takde selera nak tengok sebab pucat & lemah gile.. sore pun nak tak nak kuar.. ceria?? lagi laaa mandom je..

Eh korang, doakan anak aku sehat ek.. & doakan jugak aku sehat sama.. sebab klu aku sakit, tak tau la cane kuarge aku... ermnn.. penting gak aku rupenye erk!!! Huhuhu

Monday, October 4, 2010

Mulaaaa....dam dam dum bunyi mercun

Ok.. klu tak letak gambar raya yang gedik2... aku rase tak puas ok.. Hahahaha...nak jugak tu.. makanya aku ringankan la jemari ni tuk upload gambar... Korang layankan je yer.. klu tak aku kecit ati..

Adakah berdua lebih baek???



Ok perkenalkan BISMI... ni sumer orang dok kata kami ni kembar... ada sama ker???

Close up skit!!!
Len kan??? tinggi je sama haahahah.. ehhh aku tinggi skit kot dari dia hahahha...Mungkin sama sebab kami sama-sama berwajah suci dari noda jerawat kot!!!! Hahaahha.. Owh, dia masih single... silakan jika berkenan..


******************************************



Berempat lebih baik kah???

Yo! Yo!!! Peace bro!!


Ni akak ni kak sue, x-cerun.. sekarang dia keje dengan IKRAM.. kak.. sape nak join kami men bowling???? Huhuhu...



Ok cukuplah gambar raye aku kongsi.. Letak banyak2 pun orang nyampah!! Balik2 muka kami muahahahaah.. nak buat camne.. tiap2 tahun kami jela artis yang ada kat cerun muahaahahaha.. tu blom lagi kami menari.. Silver Tortoise Caberet.. bila mau operasi????

Sesi bergambar raya cerun

Ok ni acara sebelum sesi bergambar satu cawangan... sebelum jamuan raya bermula.. harus laa feeling2 artis kan...
Kitorang nak amik barisan depan, supaya gambar clear sket!

"Norafidah!! Sila duduk!!!" Arah aku & devi hahaaha
"Ko tau bunga.. si anu tu cucuk tang sini, cucuk tang sana" Sempat lagi norafidah mengajak aku bergosip.. haisshhh ta baek tau akak.. hihihih.. lariiiiiiii

Gambar siuman dari kami.. "Selamat Hari Raya semua"

Gaya bebas.. suma dah ilang akal dah hikhik..

Ok kalau korang ada masalah tanah runtuh ke, jalan runtuh ke boleh la hubungi kami yer... Ini serius tau.. 03-26967351.. ni PA Dato' Pengarah & ni la Unit Korporat under Dato'..
Ni Unit Keselamatan Cerun... kalau bukit tu nampak macam tak selamat leh la kontek tu pa nye tu.. Norafidah.. Unit diorang oun jaga duit tau... kaye tuuuuuu...

Ni lak Unit IT & Pengurusan.. Diorang banyak kumpul data mengenai cerun.. Kalau korang nak tau lokasi2 cerun tak selamat leh laa tanya Unit diorang ni...

Ok ni Unit Kajian & Pembangunan.. kerja diorang buat kaji selidik je.. Kalau korang pernah dengan Slope Master Plan yang Menteri selalu sebut kalau ada isu cerun tu.. haaa ni laaaa orang belakang tabirnyee...
Last but not least Unit Forensik Tanah Runtuh.. Nama pun forensik kan.. so unit aku ni adalah team setelah kejadian runtuhan.. Mana2 yang runtuh unit kami laaa yang kena pi tengok.. contoh Tanah Runtuh kat Bukit Antarabangsa, kat Kampung Pasir, kat Wangsamaju.. banyak laaa.. eceh sekadar menyebut kes yang beso.. yang kecit, tak dapat liputan sangat... hihihih
Owh.. jangan heran... Cawangan kami memang tak ramai ahlinya...tapi kami memang saling bekerjasama antara unit kiranya sesuatu kes tu memerlukan lebih ahli penyiasat...

Kesimpulannya??? Ok, aku tunjuk orang cerun ni sebab, mana tau klu2 korang perlukan bantuan pasal tanah runtuh, well boleh laa kontek kitorang hihihih.. macamkan ko tau kan bunga padahal ko PA je ahahahaha...
Selamat Hari Raya semua daripada kami di CAWANGAN KEJURUTERAAN CERUN, JKR..
psstt!! macamkan entry bangga je rasa entry ni.. errr bangga ke berinfo ek?? Hihihi

1st time menang

Basi ke blom erk cite ni?? Tapi takpelaaa tetap nak buat entry....

1st time aku menang kontest... gile happy weh... tajuk kontest tu.. CONTEST TEKA DUIT SYILING 50 SEN...

Dan aku adalah salah sorang pemenang... suke.. tu pun aku tau sebab kak izan bagi tau.. Owh kak izan ni pun baek koo.. ni rumah baru blog aku ni, dia laaa yang bertanggungjawab dalam merekabentuk hiasan dalaman & luaran.. Dan sumenye FOC.. hikhik.. once again, thanks erk kak izan..

Owh, berbalik pada kemenangan yang pertama.. ni leh klik sini kalau nak saksikan laaa saksikan oleh mu wahai sang hujan.. aku yang telah jatuhhhh dilandaaaaaaaa.. eh lelebih lak... Ok klik sini

Ok tu jee nak bagitau.. haahah baru menang satu dah kepoh.. tapi sebenarnya lebih kepada nak ucap ribuan terima kasih pada ibu@elyies sebab sudi beri kemenangan kepada saya.. eceh macam terima award pulak hahah..

Ok, nanti dah time hadiah, saya publish sini erk!! Hihihihi

Demam lagi

Ari ni pegi keje dengan muka tak siap.. Sampai2 ofis terus letak kepala atas meja.. tido sampai kol 8.30pagi.. tu pun sebab dengar ada call masuk..

Ermmnn.. puncanya anak kesayangan ambe tu.. demam lagi.. Tak tau laa nape.. kerap sangat dia demam sekarang.. Malam tadi gile panas.. aku cek dengan jangka suhu 39.9'c.. Kecut perut k.. dah la dia mengamuk2...

Letak cool fever orang dewasa punye, kasik cepat skit ilang panas.. Jaram kepala & badan dengan ais asam jawa.. tukarkan baju ke baju lubang2.. Kejutkan dia bagi makan ubat.. Kol 3 pagi.. amuk lagi.. aku bawak ke ruang tamu, buka tv... cite kartun.. diam jap..

Tapi jap jela, then sambung merengek.. kol 4pagi laa baru dia betul2 lena & panas dia turun & dia agak berpeluh.. Time tu la baru aku letak kepala kat bantal.. & pukul 6, hubby kejutkan suh bersiap.. Periksa suhu badan dia.. dah turun.. lega hati.. baru berani nak hantar taska.. kalau suhu tak turun memang EL laa jawabnya aku hari ni.. Tadi gi kerja pun kami laki bini tersengguk2.. mengantuk yang amat.. Yela..dengan hubby2 pun berjaga sama.. mana nak tido dah kalau anak tak sehat.. Ermmn...

Ni pun baru lepas call taska tu.. kata cikgunye dia ok, tengah main2.. badan still panas tapi tak merengek, so lega laaa hati ambee...

Tak sabar nak balik, risau gak dia demam sebab asik kena marah dengan aku je minggu ni.. nakal terlebih sangat.. Hai la permata hati bonda, sehat laaa sentiasa.. gundah hati bonda jika kesihatanmu merosot sayang..

Friday, October 1, 2010

Balik aaaaaaa

Proses upload sangat laaa lmbat.. makanyee... next week baru haplod okeh.. kernaaa sabtu adalah penuh dengan rumah terbuaa... esok rumah bos.. malam rumah x pengasuh kimi.. barbeku... yeyyy!!

Dah..dah.. nak balikk.. Ya Allah.. selamatkan laaa perjalanan ku... Amin...

Sediaaaaaaaaaaaa..... rayaaaaaaa

Ok aku letak gambar preparation sebelum dulu jamuan erk!!! Step by step!! Gambar banyak sangat..fenin dah nak pilih..

Tengah prepare tag nama tuk semua jenis makanan


Rombongan nora meminang pasha panda uhuhuhuhuhu

Bajet2 pengapit vogue

Kek tuk para tetamu... King's


Happy bedayyyyy eh!!!!
Model tisu lap molot!


Ok, jap lagi upload yang len k! Eceh.. macam ada yang sudi tengok.. ahhhh pedulikk!!!! Nak letak jugakkkk hahaah ai kan we all kan artis semalam hahaahah

Nyaris eksiden

Yeeerrr!! Aku la orangnye...

Pagi2 dah tarik muka dengan hubby.. sebab dia cakap dia nak gi keje dulu.. dah lewat... So aku rase tak aci sebab aku kena anto anak sorang2.. kena gi keje sorang2...

Lom sampai kat tol batu 3, tiba2 moto aku macam kena sentap dari belakang... nyaris nak rebah.. terus aku slow... bunyi moto dah kepeh..kepeh..

Bala2... kecut perut ok, kain jubah aku masuk dalam kipas moto.. skuter ada kipas moto kan kat enjen tu.. tah laa bahagian mana..yang pasti bentuk dia kipas... Sedaya upaya aku tarik balik kain jubah aku tu.. fuhh sebbaik terlepas.. tapi moto still bunyi cam nak meletup woh!!!

Dalam 50 meter gak laa aku kena slow bawak moto, nak benti sembarangan tak berani sebab moto laju..kang arwah lak aku... Hati debo tak payah cite laa... Sampai kat hentian batu 3, terus stop..

Pusing2 kat enjin moto, nengok2 ada kain yang tercarik dari jubah aku.. huwaaaa.... baru pakai 3 kali tau jubah ni.. tu pun pakai sarung je sebab malas nk gosok baju gi rumah mak sedara raye tu...

Neges2.. tarik kain guna kunci.. sebbaik aa beso tapak tangan je yang koyak masuk dalam kipas tau.. Agak2 dah clear, start balik moto teruskan perjalanan ke ofis..

Atas moto dok fikir.. tu laaa tulah sebab masam muka dengan hubby.. Allah bayar cash kooo.. Sampai ofis saje nak gaduh2 manje dgn huby konon2 majuk sebab tak call tanya aku dah sampai ke tak.. tapinyee... hubby yang tengah angin sbb bengang dengan penarikan muka aku pagi tadi tambah bengang dengan ayat2 sindiran aku..

Hahahah.. dasar kuang ajo punye bini.. padahal sumpah, aku call dia niat nak mintak maaf sebab aku tau salah aku.. Tapi nama pun pempuan, sebelum nak mintak maaf bebel panjang dulu.. haa ko pagi2 mintak penampo dengan laki kan.. sebbaik jauh...

2 kali aku kol, dia takmo angkat tepon.. marah al tu.. amik ko terus aku ugut.. cakap, "abang mungkir janji...dulu cakap walau camne marah sekali pun, hp tak bleh off, tak leh tak angkat"

1 minit lepas tu aku try call lagi.. alhamdulillah, dia angkat.. walaupun kena marah haahahah.. sebab hubby jenis suka pendam, sekali lepas.. amik ko... melopong mulotttt ngahahahaha...

Takpelaaa..kena marah pun tak kisah..janji cite ni settle time tu gak.. sumpah, kami berdua memang pesen yang tak leh gaduh laam.. sebab hati masing2 takkan tenteram.. Tu pun hubby dah bising, cakap takde mood nak buat keje.. hikhik...

"Yang, sabo jela erk.. nak buat cane.. dapat isteri yang memang kuat berleter.. tapi marah2 pun ai tetap sayang u tau... Gaduh2 manje je kan..kan...Muahaahahahahaah" *muntah*

Ke garisan..

Ok macam nak lumba lari la kann.. ni gambar kegarisan dulu... hahaha Ni la PA2 kat CERUN.. lawo2 kan??? kan???? (sambil letak pistol kat kepala muahaahaha)



Ok nantikan SEDIA... then MULAA ok...