Jom klik

kENgkaWAn

Monday, November 29, 2010

Sakit2 badan akibat buatan...

Buatan ombak.. Sape kata dok kat bandar KL takde ombak.. Ade weh!! Sila ke Desa Water Park!!

Sumpah tak tipu... we have a great time yesterday!!! Walaupun hujan lebat gile di tengahari.. dan permainan2 ditutup buat 15 minit... Ada kami kesah??? Sambung main balikk!!! HAr har har...

Main ape ntah cam gelungsur air tu.. 5 kali naik kot.. Tak puas2 jerit2 sampai tekak sakit.. Main ombak sampai tangan badan sumer la sakit.. Weh, acana orang yang hanyut dalam laut tu leh berpaut pada sampai sampai 13 jam??? Aku ni baru 10 minit paut pada pelampung pun dah sakit badan.. Kepala lak pusing.. TU ombak manja2 je tu.. cube kat laut betul.. mau tercirit wehhh.. Takottt!! Owh maybe aku pening sebab aku bayangkan aku kat laut kot..

Hhahaahah kena gelak dengan adik mummy si qimie, kentut betul laaaa.. Hikhik.. Tu apa nama yang pegang tali pastu kena lompat2 atas air tu tuk seberang ke sebelah sana.. 3 kali aku buat, 3 kali gak lulus.. Owh.. mungkin sebab tu tangan aku sakit sangat kot...

Susuri sungai kononnye la kan.. best gak.. hubby yang dayung aka tolakkan pelampung, aku lepak je atas tu bagaikan puteri hiihhi..

Owh, si tochek??? Ada... mana leh tinggalkan dia.. Mula2 takut main air, last dia laa paling exited asik nak masuk kolam.. Hai sabo jela.. Nenek umi yang jagakan dia, sebab tu mama papa dia leh main sume game cam tak hengat dah ada anak.. Hikhik...

Tochek siap pakai swimming suit.. Owh, gambar takde sebab jakun sangat kan..tak penah masuk tempat cenggini.. Har har... nanti aku mintak dengan daddy dia la gambar Qimie tuk tatapan umum.. eceh!!

Tak best la cite tanpa gambar.. So stop sini la hikhik.. tangan pun sakit ni nak menaip.. cane ntah nak gi team building cenggini.. Owh, baju pun tak pack lagi.. Arrgghhhh bole ke tinggalkan anak ni... Arrgghhhhh!!!!!

Kena tindih ~ kesimbungan

Tadi buka blog akak ni... pasal kena tindih antu..

Ok tak nak cite lebih2 pasal tindih antu ni sebab dia ada huraikan pasal tindih2 tu.. Aku cuma nak cakap.. sebab cite si Rebecca tu... dah 2 malam.. aku tido.. asal jaga tengah malam, tak kira la sebab anak aku melalak nak susu ke, aku terjaga sebab sejuk so nak tarik selimut ke... aku tak berani nak buka mata beso2 tengok jam...

Hahahhaaha... dasar pentakot punye orang!!! Padahal selama ni..sebelum dengar cite si Rebecca tu, elok je aku bangun gi toilet ke, gi minum air ke, semayang Isyak klu tertido awal, terlupe semayang ke.. tak kisah la walau masa tu kul 1 pagi ke 2 pagi ke waima 3 pagi waktu si antu emily tu bangkit pun.. Takde takot pun.. even jiran bawah aku cakap, rumah aku tu... time aku takde tido kat rumah, berbunyi cam orang tarik kusi la, orang tabur kacang la.. takde.. aku rileks je...

Tapi sebab si Rebecca aku takot!!! Chaosssssss!!!!!!! Benci dengan perasaan sendiri tau!!! Nak bagitau laki, maunye dia gelak!!! Yela, dulu sebelum kawin aku dah dapat dulu kuarters tu.. Tido sorang2 seminggu sebelum kawin.. sanggup weh even rumah tu dah berbulan ke bertahun ntah orang tak tinggal situ.. Eh suh tunang aku aka laki aku tu pagarkan dengan surah Al-Baqarah, Yasin, Qursi, 4 Qul & Al fatihah. je..

Tu je pendinding aku 1 minggu sebelum aku balik kampung tuk kawin.. Tido malam2 pun rileks je padam sumer lampu sampaikan jiran aku tegur, suh aku buka lampu, at least orang tau ada orang takde la dorang risau! See, sebab takmo bayar sewa rumah bujang & malas susahkan x-bebudak rumah so aku amik risiko dok sorang2.. huhuuh... Bila fikir2, berani gak aku erk!!

Owh, cakap budak rumah, teringat aku pasal budak serumah aku 2 kali tengok 'aku'.. Padahal aku takde kat rumah.. dasat tak??? Takot tak?? Kannnn takut kan.. Yang kejadian 1st tu, dia nampak aku bersiap depan cermin, padahal aku dah gi keje.. Sebab balik tu dia cakap "Eh, ko tukar baju ke??? Bukan ke pagi tadi ko pakai baju lain???"

Kejadian ke 2, dia nampak aku balik rumah, sejurus lepas budak bilik sebelah aku balik... Siap bagi salam ok, & dak rumah aku tu siap tegur "aku" jemput makan megi... "Aku" lak katanya terus masuk bilik tak kuar2.. Lepas 30 minit, baru aku balik.. Bulat mata dia tengok aku.. Terus dia jerit panggil budak bilik sebelah aku.. katanya, "betul laaaa, bunga baru je balik..habis tu, tadi sape???" Gile tak ko dengar??? Tapi, aku selumber je masuk bilik cam takde pepe, even dada dok dup dap dup dap!!!

Ok, kesimpulannya la kan... aku rase, antu, setan, jin ni memang ada kat keliling kita... cuma bagi aku, selagi kita tak kacau dia, aku tak rasa dia akan kacau kita.. Beranikan diri tapi jangan berani terlebih.. Takut terlebih pun tak leh gak.. sebab lagi senang dia nak kacau kita kan..

Ermnn ape ekk kesimpulan lagi.. rasenya malam ni dan seterusnya aku tak payah la dah nak takut2 bangun malam.. benda tu rasanya kalau muncul pun, bukan leh apa2 kan kita.. Cuma mungkin kite akan pengsan je.. Tu je.. hahahaahaha...

Saturday, November 27, 2010

Mana cek itew???

Yer tawan-tawan... Saya sedang dalam proses mencari cek insurans saya.. Dapat last month, tapi tak de masa nak clear kan.... Semalam tetiba teringat.. tapi.. cari-cari, tak jumpe..

Arrrghhhhhhh stresss!!!! Dah la rase ala2 kering ni...gaji pun lambat lagi nak dapat ni.. Arrghhhhh even 180 je pun, tetaqp duit weh!!!!!!!

Ermmnn la ni just wonder.... errrr agak2 kalau mintak syarikat tu kuarkan cek len bleh tak erk???

Friday, November 26, 2010

Jahit sudaaa

Ingat tak kisah ni??? Kisah pasal baju akua terkoyak pasal masuk dalam kipas moto tu.. Haaa dah anto repair dah... tukang jahit tu siap tambah butang alter2.. Huhuhu...
So next week dah bleh pakai jubah.. Eh next week ada team building, harusla pakai suar panjang.. ermm next two weeks la.. hihhihihi.. Gigih betull...
Oyer, kain pasang yang bos bagi ari tu pun dah siap buat baju.. semalam try kat rumah..alamak, cam robot dah aku ni.. Kain dia kejung laa.. harap2 lepas rendam dengan softlan lembut la dia seperti nama pelembut kain tu.. ermnn..
Ok, ada sape2 nak kawin tak??? Nak datang pakai baju baru ni...Hihihii... Tak sempat melaram time raye, kat ofis pun jadik la kann hiihihi

Desa Water Park

Ahad ni.. nak pergi Desa Water Park.. Mummy & daddy Qimie ajak gi sana... Ermnnn diorang cakap umi nak jagakan qimie.. makanyaa mama & papa leh berseronok mandi manda kat sana...

Jawapan hubby.. "boleh, Ida blanje" Hubby ni memang... klu aktiviti camni dia kureng.. cube ajak main bowling or karok.. huh terus ke depan..

Tapiiiiiiiiiiii gile lama kotttt tunggu saat ni... belanja hubby pun belanja laaa.. duit sape.. duit hubby gak kot nanti kuar bila mama takde duit muahahahah....

Ok, DWP... ahad ni kami datang buat onar.. tungguuuuu!!!!!

Owh, makanan adalah pot luck.. suh aku buat nasi ayam??? gile, kol berapa aku nak bangun weh!!! Buat sandwich jela.. hikhik.. Beresssss!!!!!

Thursday, November 25, 2010

Campur @ Rojak

Apsal erk.. cam takde mood nak berblog.. Selalu sangat mood ni datang.. heran..

Kepala kosong.. tak tau nak cite pasal ape, campur2 jerla erk

1. Pasal team building+penjaga anak.. dah settle dah.. Alhamdulillah, mummy dia cakap dia boleh jagakan.. Bukan tak mo anto kampung, tapi dak tochek ni lebih rapat dengan mummy dia dari atok, nenek atau opah.. Ermnn.. so next week tinggal la anak dan suami..

2. Pasal anak sedara yang kena denggi.. Angah call semalam cakap dia dah kuar hospital dah.. Tapi still dalam pemantauan.. Sebab ape ekk.. dia punye darah ke ape ntah tak normal.. still kurang dari yg sepatutnye.. Diorang pun tak tau nak explain camne kat aku, so aku pun tak tau nak explain camne kat korang ahahahah...

Tapi syukur laa dah kuar... Bil tuk 2 hari kat spital RM1700.. dasat.. macam2 dia charge kata Angah.. Takpela.. nak masuk hospital kerajaan pun orang beratur panjang tuk dapat katil.. ramai lak yang kena denggi kat Kuantan erk!!

3. Badan ni rase macam penat+lenguh.. Rasanye sebab tahan Qimie dari jatuh kerusi masa kat kampung ari tu.. Sengalnye baru terasa 2,3 ari ni.. Ermnn.. takpela, janji anak mama ok, tak sakit jatuh kusi.. Tu laa berlagak cam orang beso sangat!!


Ermnn ape lagi erk.. sumpah weh, takde modal dah nak update blog huhuhu.. jenjalan blog orang pun cam tak tau nak tinggal komen ape.. Nape weh?? Ermnn... Yang pasti perut dah penuh dengan rojak buah huhuhu... Kla, tengok la klu rajin aku update lagi erk.. Nak jalan2 kat blog kengkawan lak.. Daaa...

Tuesday, November 23, 2010

Denggi

Anak sedara aku tu.. Nur Syaliana Nadirah, masuk wad semalam.. Kena denggi.. kuman merebak ke hati sampai jadi bengkak...

Demam start dari hari raya haji..then after 2 days dah ok.. tapi Ahad tu dia sakit2 kepala.. Gambar atas tu masa BBQ.. orang sume happy, tapi dia terbaring je..

Then, semalam angah aku call nanges2 bagitau pasal ni.. Ermnn.. aku tenangkan dia cakap insyallah takde pepe.. yela orang tengah susah ati.. takkan nak cemaskan dia lagi kan... Tapi aku risau sebenarnya.. sebab bintik2 dah kuar sampai 1 badan & jangkitan kuman pada hati dia tu.. Harap2 sumernye ok.

Ermnn.. ari ni call tadi kata angah Yana dah ok skit.. ermnn harap2 sumernye berjalan lancar.. Moge anak sedara aku ni cepat sihat.. warded kat KMC Kuantan rasenya..

Please all, pray for her.. thanks!

Here it comes ~NICHI~ yey

Tengahari tadi kak Izan aka cik mot tepon... bagitau hubby dia nak datang anto kasut. Wotey2.. menunggu dengan penuh sabo.. Sekali time hubby kak izan call, aku lak dah janji dengan kengkawan nak gi pasar kat ofis ni, nak beli nasi kukus ayam dara.. ntah dara ke tak ayam tu tidak la dapat dikenal pasti.
Lepas dah balik dari pasar, terus call kak izan, nak call hubby dia, macam segan plak hikhik.. Dalam kol 1.30 camtu hubby kak izan dah sampai dan.. huh, sebbaik penah tengok gambar kat blog, makanya tidakla susah tuk mencari mana satu gerangan hubby nye.. Sebijik cam dalam gambo aaa kak izan.. hihihhi..
Ok, dengan segera naik atas terus try hahahah... Ok jom layan gambarDatang sekali dengan beg sogo okeh.. Kak Izan, beg ni kira FOC la erk!! Hihih.. Eh, lupe plak nak buat potrait gambar, takpela erk!! Hihihi..



Comel je kotak dia.. pinky gitu.. Dan dalamnyeee ada niii...




Kasut idaman sumer yang masuk GA tu..




Well, it's mine already.. Hihihi...








Cantik kan???? Well ada upah cameraman kat ofis ni, maunye gambar melambak letak kat sini hahahaah...

psssttt: ok, sila abaikan kaki aku yg tak cantik itu hikhik..

BBQ AT BALOK BEACH part1

Ahad lepas kitorang buat BBQ... idea asal harus la dilontarkan oleh adik paling bongsu kan.. kakak, abang, mak ayah, anak sedara malah suami & anak harusla ngikut je karenah si bongsu hikhik....

Kami buat kat pantai ni... 3 buah kete, 2 bijik moto.. tu pun tak campur kaklong, dia tak balik sebab dok Johor.. takpe Long, nanti kite buat lagi erk!!

Sampai2 je pacak buai dulu.. Tengok, korang ada berani cam akak ipo aku ni... siap bawak buai besi dia ni ha.. last2 pakai buai anak aku yang hubby gantung pada pokok gak.. 5 spring la katakan.. henjutan harusla power... anak buah pun sama beso dengan qimie dah badannye..hihhiih kenan Qimie ekk masa ngandung ari tu kak.. mata pun bulat ngikut qimie..
Tangan hubby dok perap sotong.. Mak ayah datang lambat skit, semayang Zohor dulu katanya... anak2??? Haaa berjimba dulu, pastu dah dekat asar baru nak semayang Zohor har har harrr...
Antara menu...Ada lagi, nasi goreng lada itam, bihun goreng, mee goreng, sandwich, pau Yik Mun import dari Tanjung Malim nun.. buah pelam epal (tuk makan colek), air oren.. tapiiii sumer gambar ada dalam simpanan kak ipo... nanti dah dapat aku upload len..

Ni la pasangan romantik forever... dulu2 masa aku sekolah.. kerap norr depa ni gaduh2 manje.. sekarang mak aku cakap dah takde gaduh2 dah.. hikhik..

Ayah aku romantik woo selalu panggil mak aku "sayang, ling" haaa dah masuk usia emas pun cool je ikut kerenah anak2 hihihi.. Pegi tempat BBQ pun naek moto berdua sambil nyanyi "berdua denganmu pasti lebih baik, aku yakin itu bila sendiri.." hikhik memandai je anak bungsu diorang ni merapu.. ayah aku layan lagu Hindustan, takde nye nak layan lagu2 Indon ni.. harus depa nyanyi lagu "mama bolo bolo, papa bolo bolo.." hahahahahaahah...

Layankan aje kerenah anak2
Si kenit ni yang mula2 sampai je terus tido... cas bateri tuk main dengan abang2 sepupu dia.. Penat weh nak amik gambar dengan dia ni..asik berlari sana sini

Mula2 si tochek aku ni merengek, Then bila aku suh dia pose, ko tengok hasilnye..
Hahaha... manje tak???? Hikhik..
Orang ramai, tikar bawaknye 1 je.. sebbaik sume makan sambil berlari.. hiiih
Tukang bakar.. aku tukang makan je hikhik.. nyum2


Pasangan2 romantik... Abang han & kak nurul~
Me & him.. Love him so much!!

Ok la nanti upload len... Hai la kak ipo ku cepat laa upload dalam FB, nak copy.. ermnnn.. Ada gambar gedik kat pantai yang aku suke.. nak letak hikhik... Gambar qimie main air pun ada Adoiihh sebbaik tak demam.. Ok nanti sambung

Tuesday, November 16, 2010

Dilema Wanita

Eceh tajuk.. tak menahan... Tapi aku memang dalam dilema punnn..

3 Dec - 5 Dec 2010 ada Team Building cawangan aku... Wajib tuk hadir sebab last 2 years aku tak pegi dah pasai mengandung.. The problemonye.. Azli dah stat kelas... So si Qimie takde sape nak jaga la.. Ades..

Ni betul2 dalam dilema ni.. Sape nak jaga anak ni.. Adeh!!

Monday, November 15, 2010

Amenda laaa penyakit ntah

Dari hari Sabtu, aku sakit perutt.. Malam je menggigil2 kesejukan.. Dah 2 malam camtu.. malam tadi pun..

Perut ni macam kena pulas sakitnye.. kat montot pun sakit.. 2 hari macam nak uk uk (sori cakap kotor skit) tapi tak bleh.. macam kena soletip kat situ supaya tak leh uk uk.. Stresss!!!! Sakit wehhh!!!

Loya2, nak muntah.. kengkadang memang sampai muntah, kepala ding dong.. pagi tadi pun rase cam nak pitam, sebbaik hubby yang bawak moto, aku sandar belakang dia jela sampai rase lega skit kepala & perut.. Ehh manada.. asal aku cakap loya je nak cakap aku mengandung.. (tapi hubby pun suh cek, kot2 lekat hahahah, tak mungkin laaa... ermnnn)

AKu rase aku salah makan kot.. Ari ni ada bos kat sini cakap pegi minum coke.. sekarang ada sebotol coca cola yang sedang aku cube tuk habiskan.. Hubby bace matik aku.. dia suh aku makan pil cikit tek un.. tapi ketegak!!! Beli dah sayang, lom makan je hihihih...

Jap lagi nak kuar, nak cari ikhtiar len tuk anak aku tu.. Asik tak sehat je.. Cube tradisional punye cara pulak la.. janji bukan bomoh, orang alim2 udah la.. mintak air tawar.. Ermnn.. sebbaik bos jenis kekeluargaan, so dia faham bila aku mintak kuar awal kang.. Lagipun dia ada meeting so takpela aku ca alip bot kot!! *suke2 rosakkan ejaan jawi*

Ok, doakan perut aku ok ekk otw ke Banting nanti.. tunggu orang menjemput je ni.. Kot2 dia leh tengokkan aku sekali.. eh!!! HUhuu

Saya Menangggg!!! Yahooo!!!

See, tengok tajuk pun dah tau kegumbiraan hati ini kan hihihi...

Ada join "Giveaway Sandal Cap Nichii" kak izannyer blog. Tak perlu up post kat kite nyer blog just tulis kat ruangan komen dia "SAYA NAK MENANG.. TERIMA KASIH NICHI.."

Gile kentang kan senang dia nyer GA.. Sekali pagi ni buka blog kak izan cam biasa, tengok ada post baru "..dan dia yang menang adalah.." buka dengan perasaan..ermmnn mesti bukan aku yang menang.. aku ni susah nak dapat luck.. sekaliiiiii
Serius aku terkejut gile... muahahaah.. 1st tengok kasut tu dah macam... waaa lawanye kasut tu, sekali aku yang dapat??? Hikhik..hikhik..hikhik... SUKE LA WEIII.. haahahaha...
Nanti dah dapat aku tayang erk!!!
Thanks kak izan.. sayang kak izan manyak2!! Len kali wat lagi GA erk!!! Huhuhu.. Sukeee...

Friday, November 12, 2010

Bila sensorang

Gile kentang ok bosan.. Anak tak sampai2 lagi ke rumah. Dah 2 hari badan dia jap panas jap sejuk.. risau gak.. Then diorang cakap nak jagakan sementara.. ermnn ok la..

Hubby lak.. ermnn tinggalkan aku sensorang, gi main badminton.. Nak hapus lemak katanya.. Sampai ati u yang, ai pujuk rayu tak bagi pegi, nak jugak pegi.. Skit2 alasan "ok per klu abang gi bersukan.. Bukan abang gi main pempuan.". Huh!!!

Lelaki camtu la kan.. Lepas kawin cam dah tak romantika cam time becinte.. Selalu gak aku komen.. kadang2 saje je dia sakitkan ati aku dengan jawapan "ALA DULU KENA LA ROMANTIK, BUAT APA SAJA SEBAB BELUM DAPAT" Cam tu e??? Bila dah dapat jadik isteri tak perlu la layan isteri macam kekasih dlu eaa??? TAK ADILLL!!!!

Eh, tetibe aku emo hahahahaha.. tu la tak leh dok sorang aku ni kat rumah, mula la nak meroyan.. Padahal hubby dah pesan suh kemas rumah hahahaah... Ahad ni pun dia dah janji nak bawak gi PD, yela dah lama dia tak bawak kami berdua jalan2.. borink dowh dok rumah je..

Arrggghhh emosi tak stabil.. dah la.. FB kena off, blog pun kena off, bek kemas rumah, jap lagi Qimie mesti sampai... ermmm rindunye diaaaa...

Rezeki Berganda di Pagi Jumaat

Syukur ke hadrat Ilahi, kerna di pagi yang mulia ni aku dapat 2 rezeki..(uikss, skema gile ayat aku uhuhuh)

Ni gambar bawah ni kami sumer dapat pagi tadi... Ada insan bermurah hati yang nak nama dia dirahsiakan belanja kami 1 cawangan makan
Nasi lemak yang sambal dia super sedap.. Ni aku amik tuk makan tengahari nanti plak!! Yang pagi tadi dah selamat dalam perut aku hahahaah...

Kuih ketayap yang aku amik sampai 3 ketul.. hikhik.. diyet ker mak??? Hancoorrr!!!

Eh, jangan salah faham tau, yang belanje ni bukan kontraktor ke ape.. cume sesorang dalam cawangan ni yang nak nama dia dirahsiakan.. Kak Shedah (dak ofis aku) je yang tau sape insan yang baik hati tu.. (kak, saya tau akak bace blog saya.. sila2 bagitau kami.. hihihi)
Ok tu yang pertama, rezeki yang kedua lak.. Jeng! Jeng! Jengg.. jamang jepong, jenab jua jagong, jagong..jagong.. Hahahha merepek pulak aku..
Sebelum makan tadi En. We panggil aku suh amik ni
dan ni...
Baju siap jahit uolllls.. Hihihi.. actually baju warna kuning tu kain aku dapat masa menang antara pakaian terbaik malam dinner kelab ari tu.. So bagi kat sepupu dia tuk dijahit... Kurung moden katanya..

Aku bagi 2 pasang 1, dah selamat aku laramkan time raye ari tu ni tgk kata entry ni , sini pun dan juge sini. Eceh nak gak tayang tu haar har har...Baju dia buat bila aku pakai cantik, nampak kurus & kecik sebab tu aku suke hahaahahah...

Owh, berbalik kepada cite asal, ok, baju kuning tu sepupu dia salah potong.. bila aku pakai zip kat belakang tu jadik bentuk 'S'. 4 kali gak la sepupu dia betulkan balik, tetap tak jadik.. Menjadi kepantangan sepupu dia tuk potong baju hari Rabu, tapi En. We ni tak pecaya & paksa sepupu dia potong jugeks, makanya terkena la tulah pantang tersebut.

En. We ni lak rase bersalah kat aku.. aku ermnn bengkek gak la tapi takkan nak salahkan dia lak dah yang buat hal pun sepupu dia.. Kebetulan En. We ni ada bisnes kain, so semalam dia bawakkan 2 kain pasang tuk aku pilih.. nak gantikan kain kuning tu.. Hiihihi segan tapi mau.. Aku pilih ijo dan tup2 ari ni dah siap dah!! Dasat laju dia buat baju..

Cantik, cuma kali ni terketat tang tetet.. adeh, kena buka la dart baju tu nanti.. jahitkan ke bawah skit.. malas dah nak anto kat sepupu dia.. Yela baju dah free pastu lagi mau banyak songeh kan.. huuhuh..

Tapi tak kisah laa.. at least, aku untung dapat 2 baju sebab baju kuning tu pun dah ok skit dia edit2 dah.. Ermnn bayar RM45, kain lak free dapat 2 pasang baju yang kainnye harga sumer mahal2 hahahaah... Rejeki..rejeki...

Syukurrrrr, alhamdulillah...

psssttt!!! Tengahri kang nak gi The Mall teman kak fida rebonding.. Tapi kami harusla berjimba shopping, biarkan dia di salon hihihi... Moh le kite



Thursday, November 11, 2010

Result suda kuar

Baru je lepas cakap dengan anak sedara aku.. Dia dapat 4A 1B.. 16 orang dak sekolah tu dapat 4A sorang pun tak dapat 5A.. Dan dalam ramai2 tu sorang je dapat A tuk English..
Heran erk.. Sampaikan cikgu2 sekolah tak puas ati nak check balik keputusan diorang.. Dan korang tau ape jawapan anak sedara aku..
"Takpe mi, PMR ada lagi.."
Rileks je weh.. Cakap macam orang dah matured je.. Adui budak2 sekarang.. Kalah aku dengan tahap pemikiran diorang ni..
Tadi ucap tahniah kat anak sedara aku tu.. Suara ya Allah lemah gile.. ye la Umi dia paksa bangun dari tido sebab aku nak wish tahniah.. Ermnn nanti makcu beli present ekk akak..
Bravo & tahniah tuk Nur Sabihah Hanim Zulkifli (tudung itam), my anak menakan yang chumil..

Just want you to know that makcu proud of you, muaahhh!! Salam sayang dari makcu ;)

Result UPSR

Baru lepas call Along aku.. nak tanya pasal result anak sedara aku yang tepaling bijak takat ni. Boleh tak Along aku cakap, tak tau lagi.. Hanim lum balik, tunggu dia balik baru tau..

Haaa????????? nape???? "DIA TAK BAGI UMI & ABAH PEGI SEKOLAH, TAKOT"

Larrrr macam tu pulak??? Hai budak2 zaman sekarang... Aku siap ceramah kat Along aku.. ada pulak tak pegi, klu mak pak orang len dah sebok2 pegi teman anak amik result nak tau result.. Along gelak je.. Adeh, payah kakak2 aku ni, sumer nye lemah lembut, tak kasar macam aku.. Hiihihi...

Nanti aku update len.. nak gak tau kan result dia.. ermnnn berapa laa agaknye erk!!

Wednesday, November 10, 2010

Time kaseh Mr Cabi Man

Tadi, gi lunch sensorang, kengkawan sumer pakat diet... ape ntah, macam la gemuk tu tak cantik.. gemuk kan comel *amik ati diri sendiri sebab tak insap2 nak diet*

Lepas makan gi cari member2.. eh.. ilang sumer takde.. Patah ati.. baru nak patah balik ke tempat sendiri tibe2 dengar sore2 diorang gelak..

Eeee korang gi mane.. Eceh bajet2 merajuk.. Pastu masing2 sebok suh gi bilik Mr Cabiman.. wat per.. bilik budak bujang suruh aku pegi pulops!! Sumer tak nak bagitau sebab.. Sebbaik kak fida cakap.. hhihi..

Owhh.. Mr Cabi belanje pizaa.. Sume desak2 suh pegi..Eh, takpela..dah orang tak jemput.. Eh, jemput ek?? Saya tak angkat ek??? Eh ker korang yang salah tekan, tepon devi yang ringing lama gile tadi.. tepon aku tak punn..

Sekali "BUNGAAAAA, SINIIIII!!!!!!!" Amik ko gegak gempita Haji S panggil nama aku.. "MEH SINI MAKAN PIZZA" Hihih.. saye malu laaa, padahal kaki dah melangkah.. Konon tak mo konon.. Padahal 2 keping pizza large punye aku sebat.. eh large ke medium erk?? Pastu kepak ayam pun aku balun.. Siap air coke 2 cawan.. Tu ko panggil ko malu bunga???? Huh!!!!

Yang.. tak payah la dah paksa u pegi makan pizza, kat ofis selalu dapat makan pizza free.. nak mintak dengan u, ada je alasan.. *hahaaha matik la kutuk laki sendiri*

Pepun thanks cabi man sebab blanje makan piza, moge 'projek' sempena raye ni sumer berjalan lancarrrr

**Me + My PINK Stuff**

Tadi jalan2 kat blog kengkawan, sekali terpaut lak nak buat contest ni.. Cam best jer kan.. huhuhuh..

Aku ni memang minah pink.. tapi takde la giler pink sangat.. cume suke pink.. Hihi.. So kali ni nak pertaruhkan gambar dengan 'baby pink michilin' aku ni.. eh pink ke baby tu?? Montel yer la hihih..

'I'm a BIG FAN of MamaGee's blog!!"

Ok mama gee ni, tak kisah apa pun janji pink.. so baju & tudung pink ok la kot..

Ok sesapa yang minat deko2 ala english bleh aa.. nak join, leh klik kat sini yeh! Good luck tuk sumerrr & aku juge. Huhuh...

Tuesday, November 9, 2010

Kunci & CF

Alhamdulillah.. Dapat berita baik gak ari ni.. dari pagi tadi dok moody sebab try book tiket air asia tuk gi Langkawi tak lepas2.. Petang, dapat berita gumbira.. terubat hati jap.. huhuhu...

Pemaju baru je call aku tadi cakap dah boleh ambil kunci. Janji dapat kunci & CF Jan 2011 tapi bulan Nov 2010 dah siap.. Bagus gak pemaju ni erk!!

Nanti masa nak amik kunci kena bayar lagi RM500.. ermm duit lagi.. mane nak cekau.. Tapi at least RM500 daripada sesetangah orang kena ketuk sampai RM1k above.. aku tak sampai 1k.. ok kot...

Ermnn sekarang tengah buat timbang tara.. nak duduk kat rumah sendiri ke still dok kat kuarters kocit kat Shah Alam tu.. ermnn... Eh, rumah sendiri ni pun bukan beso pun.. tapi at least atas tanah, takde la kena manjat tangga hari2 tuk ke tingkat 4.. ermnn..

Kena buat list buruk baik ni..

Monday, November 8, 2010

Syasyul

A: Sedapnye coklat... Sapa punye???
B: Amik laa..
A: Ooo cik J & Cik T punye ek?? Ingatkan R punye.. Sebab letak dalam tabung dia..
B: Hhehehe..
A: Ni dah jadik kes 'LEMBU PUNYE SAPI, SUSU DAPAT NAMA'... *diam,fikir2*

Tiba2...Hahahaahahhaaha... Terburai gelak orang sekeliling
A: Eh, salah ek?? haahhaa Mengoms aku ni.. LEMBU PUNYE SUSU, SAPI DAPAT NAMA LAAAAA ngek!!!!

Tau A tu sape?? Aku laa hahahaahaha ngek punye bunga!!

Hot FM Night Jammed

Wuhuu... Sabtu baru ni HOT FM buat konsert kat ICT Shah Alam. Saje jerk jenjalan cuci mata kat sana dengan hubby, Qimie & adik ipo dah alang-alang tak balik kampung, dok rumah pun bosan gak!

Sampai2 tu, Suraya tengah interview One Nation Emcee on air. Weh, lawo rupenye Suraya ni, aku ingatkan gemuk comel2.. hihihi.. Niat dihati nak tengok Fafau.. hihihhi suke dia, nak amik gambo tapi hp aku ni kengkadang buat sengal susah nak amik gambar.. dah la dia lagi glem dari artis.. sume orang pun nak bergambo dengan dia.. Beratur uolsss nak bergambo dengan dia..
Fafau.. orang sebok cakap peha dia beso.. bagi aku, takde la beso sangat pun, cume kalau lagi kecit lagi cun jela hiihhihi.. Tapi Mimi ONE gile kurus koo.. Ingat lagi masa gangstarz.. berisi orangnye kan.. sekarang.. WOW!! (sebut macam hussin lepoyang) kurus weh!! Comel pun comel.. tapi aku suke tengok yang gemuk tu.. Ololo.. cute dia dok menari2.. hiihihi..

Ko tengok, orang punye la ramai, amik gambar dari jauh sudey, janji leh upload dalam blog hahahaa..

Tengah2 syok tengok orang serbu ONE, si tochek ni merengek nak susu.. Sebbaik park kete dekat je, kalau tak, takde maknanye aku nak menapak.. Syok woh dok depan kipas.. panasss...

Jajajawa rangersss!!!! Ko tengok tu jawa pujaan dah sampai.. Gile ramai kot bodyguard jaga depa.. Huhuhu.. DJ pun glems sekarang weh!! Tini tu mengandung sekarang rupenye, padanla besau semacam.. Tapi mukenye, totap cute!! Owh, diorang interview XPDC..

Gambar wajib!!! Musti la gambar berlatar belakangkan pentas.. bukti we are here!! Eceh! Weh, nape aku rase Qimie lagi beso dari aku weh????

Lepak kat tapak tu tak lama pun.. gile rimas weh tempat2 ramai orang ni.. klu masih berdua, bisa kok berpanas berlemuih camtu.. tapi bertige... No..no..no!!! Hihihi.. cian anak weh, pengsan lak dia tak cukup udara kang!!

Kitorang terus ke TESCO beli barang basah & Drypers Qimie.. Ingatkan FITTI sale, ceh, takde sambar DRYPERS jela..

Weh korang tau.. gile tak TESCO malam tu.. diorang leh selambakkan ikan stok akhir dia tulis kat paket tu.. murah2 weh... Kitorang sambar ikan kurau.. ada 4 ekor, beso2 weh.. LEbih kurang beso lengan, harga biasa dia tulis RM33, kat situ lepas diskaun RM8 lebih je.. Ikan ayam biasa dekat RM10 harga RM3 je.. dan lagi 1 kami amik ikan tenggiri.. RM1 je.. Hui dasatkan.. Ikan kurau tu dah selamat aku buat STIK & ikan 3 rasa.. Hihih.. gambo??? Takde, sebab semalam, lapo sangat, makanye ikan tersebut telah dikenduri kami berempat tanpa tokmaninoh!!

Lepas shopping makan nasi ayam.. masak??? No..no..noo!! Gile ape nak masak, kol berapa nak makan hihihihi.. Ni aktiviti kami lepas kedarah.. Mengoms tak??? Makanan lum hadam dah buat menda ni..

Kata hubby lega badan..yeke.. nape aku yang turut sama guna mesin ni rase biasa je?? Takde kesan pun.. pinggang still sakit je...Si tocheck yang telah ditangkap sebab tak sok diam.. Weh penat kejo dia berlari2 sementara tunggu papa dia berurut tu.. adeh!!! Dok dalam troli senang!! Muka budak yang suke mengusik mama dia.. tengok laa.. gigi dah penuh.. cakap tak mo gak.. Ermnnn...

Thursday, November 4, 2010

Tamat suda masa tuk berjoli

Huwaaaa.. nanges2.. baru je dapat surat..

Mulai bulan Jan 2011, kena potong duit umah.. Huwaaa.. nanges2.. banyak weh.. nanges lagi..

Gi mana mau berjimba??? Baru je ingat esok nak ajak hubby gi Desa Water Park, terus ilang excited..

Jom yang, buat bajet semula..

Oit2.. ada sape2 utang aku tak??? Sila bayar hahahaha.. macamla ade..

Nanges..

p/s: Ada akak tu siap mintak salam dengan aku.. tau ape dia kata " Welcome to the club!!!" ahahahahaahah.. gelak paksa

Wednesday, November 3, 2010

KASUT TUMIT TINGGI 1ST GIVEAWAY

Buat BW tadi, then singgah kat SINAR RAUDAH. Ada GA la.. hihihi nak join laa sebab suke kasut tumit tinggi gak.. bleh?? Hahaah..
Jom la korang buat GA ni simple je weh syarat, tu yang aku suke nak join tu hihihih.. Owh lupe, nak join klik sini erk!! Ni.. KAT SINI

MJ #2 Give Away


Tadi jenjalan kat blog Mrs_Zura, pastu tengok banyak gile GA dia masuk.. so tertarik la hihihih..

Jom korang join giveaway Myra Jay ni.. syarat simple dimple je.. Korang klik SINI ek tuk join.