Jom klik

kENgkaWAn

Tuesday, January 11, 2011

Duit dah mula mengalir keluar huwaaaa..

Petang semalam, balik je terus amik kete, pergi klinik.. Anak dah kautim dengan pengasuh dia siap2 dah nak amik dia lepas Isyak sebab ada 3 benda nak buat balik keje tu.. ada dia memang tak leh nak buat laa..

Aku ke klinik, hubby terus ke mydin beli susu Qimie. Kat klinik, kena lecture dengan doktor, tekak aku kering sangat sampai kena radang.. Sebab tu batuk aku kering dan berterusan even dah 2 minggu tak mau baik2 gak. So dia bagi ubat power skit supaya aku cepat ok. Air masak pun aku kena bawak 24 jam dengan aku, termasuk time tidur. Katanya kalau aku jaga je kena minum air masak.. Dalam masa 1 minggu kalau aku tak ok lagi, kena buat x-ray katanya.. Haaa takot tak??? Takot tak???

Amik ubat kat farmasi, amik ko.. 7 ubat dia kasik..
- ubat batuk siang
- ubat batuk malam
- selsema siang
- selsema malam
- radang
- antibiotik
- sakit tekak
Banyak kan.. huhu.. ubat radang tu rase dia yaks!!! Pahit ya amat!!!

Destinasi seterusnya, Taman Sri Muda.. Nak beli lampu dengan kipas je..

Masuk je dalam, aduhai, aku dah rambang mata..cantik2 weh lampu dia... tapi oleh kerna bajet nan adoo, maka just sambar untuk ruang tamu, kipas remote warna hitam 1, lampu bulat 2. Untuk bilik tidur just kipas biasa tu tapi bukan brand china laa eii takot, dengan lampu kalimantang.. Bilik2 lain, toilet & dapur pun sama..

1 lampu kalimantang tu satu harga dia RM11, ok la tu, beli 8. Tu pun kami dah habis RM400++ untuk semua barang-barang tu. Ketaq2 ok tangan nak hulur duit, huwaaa macam air je dia mengalir.. Hahaahha, tapi kalau banyak duit, memang nak deko deko deko habiss laaa.. Hihih.. Eh, ada sape2 nak buat sumbangan kilat kat aku tak?? Bleh buat beli barang tuk rumah kihkihkih.. Tadop duit dah ni.. tolong kami.. bantu kami..

Balik tu terus call abang ipar, nak tumpang letak rumah dia dulu, yela rumah kami blum ada grill, tak pasal melayang RM nanti. Nak tinggal dalam kete, ishh abis la rosak, eceh.. nak angkut naik rumah flat??? Nangess kooo..

Balik rumah beli burger daging special 4, burger ayam 1.. 2 bagi pengasuh, yang baki untuk aku, hubby & adik dia. Siap makan sume, kami dua2 amik ubat, belum pun pukul 10, hubby dah lelap.. Pukul 10.30 kami dah krooohh krooohhh dah.. Penangan ubat selsema & batuk. Adei sekarang dah 1 family sakit.. Wabak virus dari aku la ni.. Huhu..

9 comments:

mrs_zura said...

wah,dah stat beli brg umah dah..bunga beli umah teres kt mana? setingkat ke dua?

nurkass said...

musim la bunga..erkk..bukan musim bunga ek..hehe..
tgklah cuaca tu..mendung pastu ujan..sib baik qimie tak noty mlm tadi..kim salam cayang kat si tocik tu..

eima said...

Qimie pun kena ke ..kesian nye ....

aku jrg mkn ubat batuk sbb takut tak jg time fahim terjaga ...kesian die dok melalak lelama ... cam kes ko tak pe la ...sbb kang ko tak sehat nk kena belah plak kerongkong ke...

LiErOSe~QiEmi said...

mrs_zura: kalau boleh nak masuk rumah sebelum raye cina ni, sebab tu dah kena sebok2 beli barang uhuhhu.. habis duit..

rumah teres 1 tingkat je, kecik je tak mampu beli besau2 huhu

LiErOSe~QiEmi said...

nurkass: musim bunga??? hihihi.. tu la, orang ofis pun ramai batuk ni, tak tau laa nape kan..

ok nanti bunga sampaikan untuk kass erk hihi

hyazz said...

sian la dia dah sakit... tapi lagi la sakit bila duit dah abis kuar...ngeh ngeh ngeh...

LiErOSe~QiEmi said...

eima: tak penah lagi la even aku makan ubat batuk pun tak terjaga.. mmg akan terjaga bila anak nanges weh.. tp mata lalok laa

hyazz: tu la pasal.. huwaaaa

SYANI said...

Banyaknya ubat... kalau aku tak termakan semua ubat2 tu..
Salam perkenalan.......

LiErOSe~QiEmi said...

syani: banyak.. ni tengah ngadap ubat la ni.. makin dimakan, makin teruk je rase

ups!! salam kenal juga