Jom klik

kENgkaWAn

Thursday, January 6, 2011

Hati seorang isteri dihangitkan

Pagi tadi hujan lebat kan.. Dari turun tangga rumah, sampai la sampai ofis.. Kuar kol 7.50, sampai kat ofis punch kol 8.06.. hahahaah.. baru hari ke 7 tahun baru dah buat hal lewat kan.. Bagus..baguss...

Tadi dalam kete layan hot fm, celoteh fafau, fbi & ag memang buat orang tak kering gusi.. Tengah jem2 pun aku leh gelak2 sorang2 senang ati.. Then diorang putarkan panggilan hangit.. Korang dengar tak pagi tadi???

Kali ni pasal si suami kenakan si isteri.. Diorang ni long distance punye couple. Si suami dok Kuching, si isteri semenanjung, so hubungan diorang ni memang based on trust laa.. Si suami ni lak nakal, leh pulak mintak hot fm hangitkan isteri dia. AG kononnye pegawai daripada Jabatan Agama Islam mane ntah, Kuching la kot kan.. Katanye si suami ni kena tangkap khalwat, dengan mak angkat kononnye umur 50 lebih, lupe lak umur dia bagi tadi.

Si isteri ape lagi.. terkejut, rase cam nak pengsan katanya.. Si isteri takde nangis2 tau, tapi dari nada dia, aku boleh feel sama ape yang dia rase masa dapat berita tu and guess what, aku leh nangis sama dalam kete... Hhaahahah.. tu dengar panggilan hangit je tu.. Yang dah sah2 bukan betul, tapi leh lak hati ni tersentuh.. Kalau aku pun meroyan weh, dapat berita camtu.. Thumbs up tu HOT FM & si AG sebab memang best la AG punye drama tadi... Hihih... pandai ek AG, konon kena tangkap kat hotel, kol 2 pagi erk.. Sabooo jela..

Hai, jangan la sesapa buat panggilan hangit camtu kat aku, maunye pengsan lala tu jugak.. Tapi pempuan tadi tu bagus la.. sebabnye walaupun dia cakap rasa macam nak pengsan, tapi dia leh rileks lagi, cakap nak call hubby dia dulu, nak cakap dengan mertua dia dulu.. takde la nangis2.. Rileks walaupun rase cuak...

Kalau aku??? Hhahahaha.. maunye terdiam terus, tak bleh cakap ape dah, kelu terus.. Tak caye weh, cam pempuan tu cakap la.. "saya tak tau nak cakap apa, sebab dia baik, tak pernah cederakan saya, saya macam tak percaya berita ni" ok ayat lebih kurang, takde la sebijik.. tapi tu la maksud dia bila AG kononnye buat wawancara skit dengan dia.. Well, buat si isteri aku nak cakap 1 je.. "AWAK DAH KENA PANGGILAN HANGITTTTT!!!"

Eh, over lak aku ni.. hahaahah..

17 comments:

Eda said...

hihihi..dengar ni pg td otw nak ke opis...tabah n cool giler pompuan tu...cayalah...

.:mama dhia:. said...

dengar gak hot fm pg td..tp x sempat dengar panggilan hangit..

NM02 said...

kalau saya...

..... rebah dan tunggu kena simbah ngan air dari pili bomba baru tersedar...

hehehehe

mrs_zura said...

kalau sy mungkin nangis kot...pastu kol hubby sumpah seranah hehe

Black_roses92 said...

perghh!! panggilan hangit tuh mmg ley wt orang skt jiwa..

eima said...

tp tak patut la mende cam tu dibuat main2...

tp mayb untuk biburan ..

mak angkat tu 57 bila sebut lagi sekali AG sebut 59 plak ...

serius aku tak gelak pun panggilan hangit kali ni ...sbb aku tak suka ...hahah bleh ke ckp cam tu ...

LiErOSe~QiEmi said...

eda: cool kan.. hai kalau bunga, pitam kot hihii

mama dhia: rugi tak dengar tau.. sentap jap nurani sorang pempuan iihihih

nm02: kannnnn.. sama la bunga pun uhuhhu

LiErOSe~QiEmi said...

mrs_zura: hahahaa kan, sumpah seranah tu kompem dah.. mesti tak ingat dunia la dah time sumpah seranah tu hahaah

black_roses: memang.. yagn mendengar pun leh mengalir airmata, ape lagi yg menerima huuhuu

eima: aku pun tak gelak.. airmata kuar.. pempuan tu dah gelak2 bila dia tau panggilan hangit baru aku senyum kot huhu

Amy Syaquena said...

tak sempat dengar panggilan hangit pagi tadi..

hyazz said...

tu la... seb bek xkena kat kiter...klu x sure kena maki terus...hehehe

Nasriq said...

Bunga nak kena panggilan hangit ke?

LiErOSe~QiEmi said...

amy: tak dengar ke.. ala takpe nanti mesti ada ulangan kan.. tunggu je hihihi

hyazz: hahaahh tau takpe.. dia memang bagi panggilan hangit kat pempuan2 yg sabo je kot hihi

nasriq: hang jangan nak mengade2 ye jang!!! tamoooooooooo!!!!!

deelira@deeliraz said...

erk.. panjangnyer.. esok aku baca nge.. aku janji.. ni dah nak sambung meting.. baca cepat2.. x feeling plak..hehe

Ogy said...

adusss...kadang2 tak patut gak buat panggilan hangot benda2 mcm ni....tup2 kena sakit jantung ke...adess....

LiErOSe~QiEmi said...

deelira: hahaah ko ni bz ngalahkan pm la zue

ogy: haah kan.. klu ada sakit jantung dah jadik 1 hal dah.. tp hubby dia tau kot wife dia ada ke tak penyakit tu, tu yg berani buat tu..

nina syakina said...

nina pon dgr td... mg best r bini dia... cool jaa... klau nina, agknya hp tuhh dh kna hempas dh... hihi

LiErOSe~QiEmi said...

nina: tu laa.. tabik spring kat bini dia sekarang!!! hihihi