Jom klik

kENgkaWAn

Thursday, January 27, 2011

Jalan depan Muzium ditutup penyebab jem??

Hari ni bangun agak awal.. Kol 6.15 pagi.. Eh kira awal la tu kan.. Hahahah.. sebab biasa terlajak.. kol 7 baru nak bangun. Ape nak buat, insan yang tetiap pagi kejutkan pegi kusus.. **Abangg balik la cepatt**

Bangun tu terus siapkan bekal untuk si tochek, then mandi, pakai baju, semayang, capai tudung, beg mekap, handbag, terus dukung Qimie. Lagi 1 tangan sempat capai beg plastik yang berisi toto.. nak hantar dobi.. Yela keluarge nak datang next week kan. Then terus hantar Qimie.. start enjin dah pukul 6.45 pagi. Argghhh kena pecut...

Lalu gak aku kat federal.. dengan harapan takde la jem sangat.. Syukur, just tersangkut 20 minit je kat federal. Masuk je Bangsar.. OMG.. Argghhhhh jem gile. Minyak kete pulak sikit. Cukup ke nak sampai ke ofis ni. Aku dah berkira2.. Nak masuk ke stesen minyak memang tak dapat, keta bersesak2.. So just tawakal dengan harapan sampai je tepi balai polis jalan Travers tu jalan clear.

Owh, tidak, harapan musnah sama sekali. Rupenye jalan depan Muzium tutup! Ngok laaaa nape tutup pagi2 buta??? So maknanye jem akan berterusan sampai depan aku punye ofis la ni. Sabar je bawak kete, pelan2.. tengok2 jemnye sebab orang nak naik susur depan parlimen @ tugu tu. Fuh lega.. kalau tak merah laaa minyak aku wehh!!! Owh, masa tu memang takde ekon dah kete aku tu, punye nak jimat minyak.

Huiiiii pengajaran.. sila bawak moto.. lagi senang. Huhuhuhu....

6 comments:

Whoopz said...

Nasib baik sempat sampai ofis.. Kalau abes minyak tengah2 jem memang parah ar

eLYies said...

haa..nasib baik la sempat bunga..kalo tak sempat jenuh..dah le jem..kete plak tak leh gerak..huhuhuh

nurkass said...

yelah cik bunga oiii.
org dah sibuk raptai utk hari wilayah ni..

p/s: qimie dah sihat ke bunga..ada demam lagi ke..

LiErOSe~QiEmi said...

whoopz: tau takpe weh.. klu habis mmg nangis akak mu ni whoopz

elyies: kete gerak la jugak kak, tp cam suster ngesot.. aduyai.. dah la manual, rase nak tercabut kaki ni

nurkass: tu la diorang ni, tak leh ker buat raptai hari len.. ni sama sibok dgn orang nak gi keje.. adoiii

p/s gak: alhamdulillah, qimie dah sihat dah kass.. thanks tanya pasal budak comot tu =)

deelira@deeliraz said...

aku pernah mengalami saat2 begini..huhu.. minyak xde..dah nyala merah2.. stesen minyak x nmpk btg hidung.. mujurla smpt huhu...

kat KL la.. serik.. sejak tu.. mmg full je tank kalau jalan2 sana..

eima said...

seb baik sempat sampai ..haha klu tak sape agak nye dtg nolong tuh ...