Jom klik

kENgkaWAn

Sunday, January 16, 2011

Just drop to say hallo

Hai korang!! Jap je kan.. dah hari Ahad dah.. Jap je masa berlalu sekarang. Korang masak lauk ape hari ni??

Aku cuma buat jemput labu pagi tadi untuk breakfast hubby. Alas perut je sementara dia habis kelas pagi kan. Tengahari nanti pandai la dia cari lunch kat kafe. Untuk lunch aku masak sotong masak sambal, buncis+sosej goreng & ikan goreng. Nyum2.. sedap gile dapat makan sotong. Owh, aku jarang masak seafood sebab hubby alergik dengan makanan laut ni, tapi sesekali layan tekak ni memang fulamakk 2 pinggan aku tambah. Hahahah.. ternak lemak dibadan namanye.

Oklah, up skit je tengahari ni, nak jalan2 rumah korang pulak. Jap lagi nak kena iron baju untuk 1 minggu lak. Harap2 Qimie tidur lama skit hari ni, bleh la buat keje2 yang patut. Ermnn ok time to bw, tunggu aku lawat korang erk!

14 comments:

Ena said...

huhu.. sedap gak lauk tu..
ena masak ayam sambal ngan kentang goreng utk bebudak jekk.. sian je kan!.. huk3x..

me suya said...

comel..Suya rasa entry ni ceria. hehehe Mana jejemput untuk suya juga^^

d_tieah said...

Tgh tunggu la ni..
Hahaha..
Happy weekend ek..
Memang x terasa cuti 2 hari nak berehat sbb umh masuk air..
Penat gler..

LiErOSe~QiEmi said...

ena: eh ok la tu.. kadang2 masak yang simple laa yang sedap tau!!

LiErOSe~QiEmi said...

me suya: hihihi tang mana ntah comel tu.. ada tu lagi cekodok kat dapur.. untuk minum petang, meh la datang umah makan hihii

LiErOSe~QiEmi said...

d_tieah: tu laa ada bace tadi.. ciannye la.. sabar erk.. dugaan di awal tahun ni. kot nak masuk rezeki nanti2 tu... huhu

...mommy jue... said...

sangat kerajinan menu ko hari nie yek. moh la kita sama2 menternak lemak.. **runsing**

~aSHa~ said...

bestnye berehat2 di rumah sambil iron baju, kemas rumah..arini akak dah keje...uhuhuhuhu

mrs_zura said...

sedapnya lauk...sy jugak yg malas...sy elergik seafood n habuk2 sebab tu jarang wat keje umah..jaga kesihatan haha Alasan!

mrs_zura said...

sedapnya lauk...sy jugak yg malas...sy elergik seafood n habuk2 sebab tu jarang wat keje umah..jaga kesihatan haha Alasan!

Eda said...

waaa...dapnye...msk ikan goreng ngan telur dadar je td...hihi

LadyRye said...

sila bagi resepi jejemput labu! terima kasih!

LiErOSe~QiEmi said...

jue: hahhaa.. aku sabtu ahad mmg masak jue, hubby aku lebih suka makanan kat rumah dari makan kat luar

asha: alaa kak, ahad keje tapi jumaat dah cuti kan.. hiihihi

mrs_zura: ooo alergik jugak erk.. sama laa dgn hubby bunga, tp kalau seafood segar, hubby bole makan

LiErOSe~QiEmi said...

eda: telur dadar.. wuihh sedap jugek itu eda.. nyum2

ladyrye: alamak.. kena bagi ke?? orang mengandung ni, tak bagi kang kempunan baby.. ihihih..

Ala, rebus je labu tu sampai empuk, pastu lenyek2, tambah tepung, tambah gula, garam skit. Macam buat cekodok pisang je.. pastu goreng, tadaaa dah bleh makan dah..

Nak tau lagi lanjut, try google, ada kottt resepi cenggitu