Jom klik

kENgkaWAn

Wednesday, January 19, 2011

Kesinambungan JKR terbakar

Tengah2 dok cek link memasing yang join GA aku tu.. Eh thanks ek kat semua yang join, tetiba aircond padam diikuti bunyi loceng panjang.. Lama.. Kami gelak2 pandang2. Bos keluar bilik tanya, ada kebakaran ke?? Ntah la..

Tetiba loceng padam. Kami pakat buat lawak, "BALIK WOI BALIK, SESI PERSEKOLAHAN DAH TAMAT NI, LOCENG DAH BUNYI". Jap je diam, tetiba bunyi balik.. Panjang jugak. Aku leh buat lawak lagi sore menggedik macam sinchan "Uuu takotnye..takotnyee" Pastu gelak ramai2.

Bos aku ni stail dia lain skit, dia suka investigate punye orang, ala2 detektive conan edugawa gitu.. Tentibe je dia ilang. Aku, teruskan la komen kat blog korang yang join GA. Tentiba handphone aku menjerit.."seandai kau tahu apa yang ku mahu.." wooo bos kol la. Terus bos cakap "HEI HEI HEI HANG TUAH LEBIH BAIK KAU TURUN.. Eh, tak tak.. bos aku cakap "BUNGA, ADA KEBAKARAN LA KAT TINGKAT 5, TURUN SEKARANG, SAYA DAH KAT BAWAH DAH NI"

Wopsssss!!! Alamak, bebetul punye kesah rupenye, ingatkan main2 je, sebab selalu gak bunyi, tapi takde pepe. Aku terus la buat announcement kat belah aku, tepon kak fida, panggil orang admin suh turun. Korang tau ape diorang cakap, aku wat lawak.. Aku petik nama boss aku baru memasing percaya. Gegas2 turun.. Yang cepat panik la gegas2.. aku maintain je.. Siap leh hantar 1 entry pasal kebakaran ni. Haahaha.. gila tak??? Klu kebakaran serius mau rentung aku dalam bangunan ni. Hahaha..

Oye, elok je aku announce kat orang ofis, terus kuar announcement rasmi, mintak semua turun berkumpul kat bawah.. Huhu.. bos aku lagi pantas dapat info dari tukang beri info tu.. haiyaaa..

Masa turun tangga tu.. gigih ok dari tingkar 12, memang ada bau tengit la kat tingkat 5 tu.. Tapi kami lenggang kangkung jua turun tangga tu. Tapi cam kata kak fida la, tak sampai 10 minit pun kat bawah, dah dipanggil naik atas. Caitttt!!!

Tapi tadi, masa balik dari surau, ternaik sekali dengan orang2 AW.. diorang kata, bukan kebakaran sebab pendawaian, tapi macam kertas terbakar. Pastu siap dengar diorang gosip2 marah kat sape ntah yang cepat beno tangan pecahkan cermin loceng penggera tu. Padahal kebakaran ni sikit je, boleh kawal je. Siap marah orang yang buat announcement & cakap kalau tanya mesti semua tak ngaku buat itu ini.. Huiiii konflik dalaman ni.. Hihihi... harus la diorang stress sebab aku dengar sebab kes ni, diorang dah kena marah dengan Dato' ape tah nama tadi, yang aku sendiri tak kenal hhahahaah..

Kesimpulannye.. JKR tak terbakar pun.. tapi hati2 orang JKR yang hangus dan rentung.. rasenye aaaa hikhik.. Sebab ada orang dah pun buat entry hati terbakar muahahaahah.. Owh, dia antara orang pertama turun tadi hikhik... Kak fida.. tumpang lalu.. Hahahaha

12 comments:

eima said...

klu masuk berita mau malu JKR ...hahha

LiErOSe~QiEmi said...

haahahah... kecoh gak la tadi hikhik

Fida Ghazi said...

harus la lari cepat2 nyah.. rentung kalu..anak2 ai dapat mak baru..

tak rela aiiii!!!

Eda said...

haha...dasyat tull...Waktu sekolah dah abis!!..jom balik!!...hehe..

ejaMaria said...

hihihi... bos nko la kecoh... habis sume org kena turun... ;p

tp klu betul terbakar bagus gak... baru la diorg fikir kena buat satu lagi bangunan baru utk tampung staf JKR ;p

ahsfantasy24 said...

huhu..
nakal loceng tu..
rilek2 kak..hehe~

MY HEART said...

eh! bunga keje kat JKR ker? JKR mana?

wupp.. seb baek takde pape berlaku..

hyazz said...

la... leh lak jadi camgitu ek... buat penat jer... dah ler tgkt 12 tu... fenat giler...(tolong u marah)..hahhaa... sabau je la

LiErOSe~QiEmi said...

fida: hhahahahahh.. ok2 sbb takmo ibu baru tuk budak2 comel tu maka dimaapkan eh!

eda: tak bole balik.. sbb helmet ada kat atas ofis.. klu ak mmg ca-alif-but dah hahahaah

eja: eh, bukan bos say kecoh, tp bos sayang PA dia, takot hangus hihihih

tu laa.. asal ada bangunan baru KKR yang sapu dulu, acane JKR nak muat pekeje2 dia.. huhuhu sadis

ashfantasy: eh loceng lak yg kena ye dik hihihih

my heart: huhuhu.. HQ, nape JKR gak ker??

MY HEART said...

HQ?

dekat dengan sogo tu ek? Bangunan Tun Razak? Kenal tak Jurutera nama Raduan dan Syukri?

Anonymous said...

org jkr mmg camni ke?
kje pon cam main2..emers pon main2...

bunga_rose said...

anony;
bukan keje main2, tapi terlebih efisyen, sumer keje dah siap so leh la main2.

pasal emergency tu, bukan saje main2, tapi memang selalu sangat bunyi loceng tu, tapi takde apa pun. Lagipun bomba selalu buat latihan kebakaran, so masing-masing tau cara nak handle bila kebakaran berlaku, insyaallah..