Jom klik

kENgkaWAn

Saturday, January 15, 2011

Potong

Salam Sabtu semua.. Korang dah lunch ker?? Ker dah bersiap sedia nak sediakan minum petang??

Aku masak megi goreng je pagi tadi.. eh pagi ker??? Aku bangun tadi pun dah pukul 10 pagi har har har... Dasat tak mak orang bangun kol 10?? Makanya megi goreng tadi boleh la dikirakan sebagai branch kan.. Bijak tak sep duit???

Betul weh. tahun ni adalah permulaan tahun berjimat aka tahun sengkek kitorang.. Mana taknye, Januari ni dah mula POTONG gaji untuk rumah.. Bulan ni gak kami terpaksa berhabis henggit untuk pasang grill, beli lampu, kipas, buat wiring bagai.. Tu belum nak pindah nanti lagi, kena upah sewa lori & upah orang.. Adeh!!! Sangat laa stress ok.

Pastu tahun ni gak la barang2 nak naik harga. COntoh??? Harus la minyak kete.. udah la nanti rumah aku dah jauh, harusla lagi banyak minyak nak kena tuang dalam tong kan.. Barang2 len pun sama gak kan.. harus la naik jugak. Adoiii bila laa nak dapat pindah.. Eh ada tak sape2 suka sama suka nak pindah dengan aku?? Aku nak pindah ke kawasan Shah Alam, Klang or Subang. Kalau ada kenal sape2 minta sebarkan erk!!

Sebenarnye aku ni baru je online, ingat nak la jenguk blog kawan2.. tetiba si kenit ni dah bangun.. Aiii POTONG betul la... Bangun sebab nak ukk ukk.. Haiya... Dah sebok ngendeng2 kat aku ni suh cebokkan dia.. Ermnn rumah pun dah 'harum' dah ni. Oklah.. Nak siap2.. petang nanti hubby balik dia ajak pergi pasar malam.. Barang basah pun dah habis ni.. Harus ditopup..

Jumpa nanti erk, kawan.. Pabila si kenit aku tu tido laa.. Ok2.. bye dah nangis dah hahaahah.. Dasar punye mama aku ni hahahaha... haiya memang POTONG LA U NI QIMIE..

6 comments:

...mommy jue... said...

apa nie mak orang bangun lambat... (aku pongg sama jugeee)

Amy Syaquena said...

alahai sianya dia tak pe anak perlu di uatamakan...

eima said...

hahaha fahim aku ni pun...dr tadi aku terjerit2.... bkn nk aku ckp elok2..langsung tak dgr..nk aku jerit cam org gile br die dtg sengih2...aduhai...

nih pun dok wat hal suruh aku marah die.... pelik betui......klu aku tanya suka ke mama marah...ayim uuukee

LiErOSe~QiEmi said...

jue: hahahah... ko pun bangun lambat ker??? kasik can la kan.. biasa weekdays kena bangun awal, weekend la nak berehat lama skit pun kan.. hihii

LiErOSe~QiEmi said...

amy: haah, anak 1st, baru blog.. hihih.. tapinye siap gak entry sebelum nak dulukan anak tu hikhik

LiErOSe~QiEmi said...

eima: suke ko marah dia??? hahaha lawak la fahim ni.. qimie lak suke marah2 aku.. ko tengok, kecik2 dah nk tunjukkan ciri2 derhaka kat mak bapak.. hahaah..

agaknye diorang ni nak amik perhatian kite kot.. maknye sebok nak berinternet bagai tu yg dia buat hal tu hihihi