Jom klik

kENgkaWAn

Monday, January 3, 2011

Rumah, anak & aku..

Selamat pagi... Eh pagi lagi ker?? Macam dah nak masuk tengahari je dah aku rase..

Hari ni agak terkejar2 pagi aku.. Qimie dah tak pergi taska dah, kami hantar ke rumah pengasuh lama semula.. Susah la dia asik tak sihat je, then bila tak sihat hantar pada pengasuh lama, tak pun aku amik cuti, bazirkan duit je bayar yuran, tapi tak pergi.. Cam last month, qimie pegi taska 3 hari je, tapi tetap kena bayar 255.. RM 5 tu OT.. Takde timbang rase pun taska tu, patut bagi la half price sebab 3 hari je Qimie pegi.. Tapi nope, taska ni takde timbang tara..

So decide hantar balik ke pengasuh lama.. Tak lama pun, 2 bulan je, lepas tu kena cari pengasuh lain or taska lain lak.. Nak pindah rumah kan.. Eceh, gembang kemain dalam blog nak pindah rumah, tapi persediaan adalah 'nehi'. Cari kontraktor buat grill pun blum, barang2 dalam rumah pun blum kemas.. Ape pun tak buat.. Hahahaha... ni nak pindah ker tak ntah kitorang ni... Eh, nak, sebelum aku preggy second child, aku nak duduk rumah bawah dulu.. tak larat nak panjat tangga lagi..

*******

Pagi2 lagi dah kena tegur dengan mamat ni.. Katanye "apsal muka lain hari ni??" Terus belek muka kat cermin.. Biasa je, lawo je *hahahaa.. mode perasan on*.. Tanya kawan pempuan... ok je.. "Owh, mybe sembab kottt muka ko"

Haaa.. tu aku percaya sebab malam tadi, aku tak tido lena.. Kena kacau dengan apak & anaknye sekali... Eh, korang ni, apaknye bukan kacau lain.. Apaknye ngigau kuat sangat sampai aku dengan Qimie pun terjaga dek suara dia.. hihihi... Comel tul bila hubby ngigau tau.. Next time aku cakap kat hubby nak rakam bila dia ngigau...

Si kenit tochek aku tu... Ya Allah.. makin beso makin kuat duga perasaan aku.. Semalam, dari pagi sampai malam.. keje dia menampo & marah2.. Sakit ok, tangan dia tu dah la cam model michillin tu.. *betul ke aku eja??* Sekali tamponye mama dia yang kenit gak ni, sakit woooo!! Aku asik marah2 kan dia, sampaikan malam tadi bangun lebih dari 10 kali, nanges2.. Ngigau jugak la tu.. Ikot sangat pangai apaknye tu.. Haihhhh!!!!

Memang menduga perasaan ok, bangun2 nangis, suap susu, sebbaik susu eksklusif lagi... klu tak menggagau aku bangun 10 kali buatkan susu kat dia.. Last2 aku tak tahan, kol 5 rasenya time tu, aku marah dia, pastu cek perut.. kembung... Sambil2 bebel2, amik minyak yuyi, vicks sapu kat perut, dada & tapak kaki dia.. Bagi susu.. terus tido.. ermnn nangis banyak kali sangat, perut tu dah masuk angin dah.. Sabo jelaa...

Cane ntah nak tambah adik kalau dah cenggini.. dah la manje dia tu.. haihhhhhh melampauuuuu!!!! Dengan papa dia takmo dah.. asiknye nak menempek dengan aku.. Stress aku lagi2 time nak masak, nak berdukung je kejenye... Adohaiiiii.. ker dia tau ni niat aku dengan hubby nak bagi dia adik tahun depan.. ermnn......


p/s: Ada sape2 tak ada kontek number tukang grill yang bleh buat grill area Shah Alam... yang leh bagi price reasonable.. hhiih.. pleasee... bagi aku...

8 comments:

mrs_zura said...

wah2..nk bg adik ye? ha samala kita...sy pertghan thn nie dh nak proses hihi:p

LiErOSe~QiEmi said...

yeke.. hihihi...nanti sama2 la kite bulatkan perut erk!!

Ni tengah dok fikir2 lagi, nak kuar tahun ni ke tahun depan.. haahha..

~aSHa~ said...

tahun depan ke? 2012?.....tu yg dia nak manja2 kot....dia ada dgr la tu mama n papa nak bagi adik kat dia...eheheehe....

semasa anak nak membesar ni...mmg byk dugaaan....

Amy Syaquena said...

wah bestnya ay harap tahun nie ada la rezekinya..

Nasriq said...

ko lempang jea mamat tu... abis cerita... tu pun kalau sampai la...muahahahahahahah...

eima said...

sama cam fahim .. tadi dlm keta dh kena marah ngan aku sbb die buat hal ... jd patung kat foodcourt ..slalu sgt buat cam tuh ... menduga emosi betui la ... klu tak marah nanti pijak pala ...bila dah marah kite plak yg sedih...rasa bersalah ....

LiErOSe~QiEmi said...

asha: tu la tengah berkira2 ni kak.. tahun ni ke tahun depan.. hihihi.. tengok kewangan dulu laa..

amy: insyaallah.. mane tau tuah tahun 11 ni, amy dapat kembar terus hihii

nasriq: jangan dicabar.. sampai tau.. dah try tadi kan... heheheheh..

eima: jadi patung??? ok la tu.. anak aku tu baring terus atas lantai.. sape nak jawab tu????

nina syakina said...

kak, mna picture baru qimie.... hihi