Jom klik

kENgkaWAn

Thursday, January 13, 2011

Veri de bizi vs PTPTN

Perkataan tak nak kalah.. veri de bizi.. Padahal ada masa lagi jalan2, gosip2..

Tapi.. serius la.. tak sempat nak jenguk blog kawan2.. Maaf deh!! Pagi tadi bangun lambat, kol 7 baru bangun, hebat tak??? Hasilnye sangkut dalam jem.. 1 jam lebih baru sampai ofis.. Makanya ari ni punch tepat2 kol 8.30.. Owh, bravo!!!

Sepanjang pagi mesyuarat.. Pastu kitorang tong2 skit sorang untuk beli nasi arab minum lak dengan air barbican.. Rase dia??? Oklah.. aku kurang suke kot makan makanan orang2 luar Malaysia.. hihihi.. Makanya kalau bawak aku gi hotel memang membazir kan.. Pernah aku kena cabar makan tiram eh tiram ke ape nama dia ek.. Sebab aku pantang dicabar aku makan.. pastu yuksss!!! Nak muntah.. cover balik minum air jus bergelas2..

Petang lak, bizi kira PTPTN.. nape tah aku nyer kena mahal dari biasa.. Dulu bayar RM101.25 sebulan, sekali dah buat ujrah kena RM103.91. Dah la aku takde tunggakan, ada, tapi dah bayar laa.. Then call PTPTN sebab yela takkan nak rugi kan.. tempoh pembayaran sama, lain la dicepatkan..

Kata kakitangan PTPTN, dia kira ikot baki tahun 2008. Aku bayar lump sum tunggakan 2009, nanti lepas dah hantar borang setuju terima ujrah tu baru diorang buat pelarasan. Ish aku tak berani lak rase, so minggu depan dah janji dengan kawan aku yang sama nasib dengan aku, cuma dia kena lagi banyak RM110 pulak sebulan.. Gile kot!! Patutnya macam Mrs. K la kurang kena bayar RM90++ je..

To be save, baik gi face to face kan dengan pegawai dia. So sape yang nak gi PTPTN next week, jom.. Motif nak pegi next week?? Sebab bos ada mesyuarat kat Sabah 2 hari hihihih... Yabedabeduuuu...

Eh, lupe.. kena buat minit mesyuarat hikhik.. Esok kena siap.. Baru la PA berwibawa namanyee haahaha..

14 comments:

eima said...

aku tatau la .. aku byr 110 je sebuln ... mls nk pk byk time nk CDM tuh ...
mana leh nk posen2 ngan ringit2 ..hantam 110 je

MRS. K said...

eh, ko kena cam bismi la ek.. ko satu opis ngan bis eh?

aku kena rm97..
cam minyak ron 97 pulak... kekeke

Fida Ghazi said...

hello..hello..PA yang berwibawa..

2 hari tu kan.. kita cari adiah nak tak?

dah dah.. tayah cite pasal pitihpitihend.. tak suke!!

...mommy jue... said...

alasan nak ngulor la tuh..
weh,nasi arab? sedap ok.. barbican? bolehla nak telan....

Hantu Ulam said...

Bunga Ros Maida...Juju here !

ciK mOt ©™ said...

hehehe...ko punya kes sama cam akak la dik bunga...sebelum ni akak bayar rm126 sebelum...tapi ujrah ni suh bayar rm189 sebulan...lagi banyak tu...kena p tanya secara terang nanti...

nurkass said...

owh ada hutang lagi ek..cepat settle..hehe..

.:mama dhia:. said...

bunga..
jom join GA

http://sayangdhia.blogspot.com/2011/01/besday-giveaway.html

LiErOSe~QiEmi said...

eima: 110??? kan ke mmg kat surat dulu bln2 101.25? tp takpe la ko byr lebih cpt skit abis kot

mrs.k: haah aku 1 ofis dgn bis la.. ni dh kali ke2 ko tanye ni k hihihih.. nape ko tak dpt bayaran cam ron 95, rugi rm2 hihihi

LiErOSe~QiEmi said...

fida: kak, senin tu nk g pitihpitihen, selasa ek..ekkk

mommy jue: hihihi.. tu la pasal, bole la nak telan..

bukan alasan moteng la ju, tp mmg kena g time bos takde, ada bos nnt ssh bos nk ape2 hahaha.. laaa sangat kan

LiErOSe~QiEmi said...

hantu ulam: juju??? weiii.. ok jap lg aku tgk ko nyer blog hihihi

cik mot: akak pun sama??? ok tanya jangan tak tanya tau.. hak kite kite kena pertahankan tau

LiErOSe~QiEmi said...

nurkass: haha.. misking gini laaa kena la hutang2 hahaha..

mama dhia: GA?? nakkk!!! nanti bunga tengok ek..

Whoopz said...

Nasik arab x sdp eyh? X jadi la nak kawen awek maghribi

ahsfantasy24 said...

hehehe..
jom p time booss xdek..!

kte kai elaun jek, xgna pt,huu~