Jom klik

kENgkaWAn

Thursday, February 24, 2011

Bila dah tereksiden... ehh bukan langgar motokar..

Alamak.. bila tak sedia, benda tak diduga datangm, baru la aku terkocoh2 nak ingat balik step2 untuk jadik mak orang.. aka.. pempuan mengandung...

1. Kena makan vitamin kan??? Acid folic?? Alamak... aku beli obimim jela terus, sumer ada kan?? Kan??? Lupe la weh!!!

2. Kena minum susu kan.. Owh, harus cari anmum pulak lepas ni.. Adeii bertambah gebu aku lepas ni.. Berat naik 1 kg dah ni..

3. Kena jaga mulut kan.. Aku minggu ni aje dah maki2 staff kewangan kat sini.. Banyak songeh nak buat LO. 4 kali engineer unit aku ni datang mengadap dia. Heran aku.. Sebbaik laa engineer aku ni baik gile even dah J44, tapi berdiplomasi. Aku memang takkan hadap orang tu sebab tau, aku tak sabor, kang kat situ gak aku tarik muka. Kena hormat orang tua kan..

Tapiiiiiiiiiiii, jaga mulut dari marah orang & sebut perkataan yang baikkk sangat tidak dapat dipraktikkan lagi... Aku lupeee aku mengandung hahhaah

4. Kena jaga kandungan, tak leh angkat berat dan lain2. Masalahnye, nak gi A Famosa ni aku siap dah rancang nak main Water World dia.. Pastu nak main bowling.. Arrgghhhhhhhhh cane nak mainnnnnnnnn??? Kandungan baru lagi.. kalau dah beso ok la dah kuat.. Rugiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!

5. Kena jaga makan.. Owh, sumer aku tala.. Dah lupe weh ape yang tak leh makan yang boleh makan.. Tiap kali aku mengandung, tiap kali tu aku tak tau & tiap kali tu aku akan minum air tebu.. Sebbaik tak jadik ape2..

6. Kena buat cekup tiap2 bulan.. Owhhhhh sangatttttt malas nak beratur panjang.. Abang, guna klinik panel abang je buat cekup ok tak??? Huhuhu... Tapi macam susah nak daftar hospital kerajaan nak bersalin nanti ek??

7. ...... lagii.... tak tau lagi kena refresh balik otak... argghhhh macam orang baru bangun tido aku ni.. blurr ape yg kena buat ahahaha

17 comments:

cikmOt said...

yeyey...bunga ngandung...samalah ngan orang tuuu...tahniah bunga...bila due ni???hehehe

eima said...

org mana ...org mana ...org mana....
wahhh sronok kan ...eeiiii

aku pun suka ckp bkn2 ...

eLYies said...

tahniah bunga...aper ni..qimie baru setahun lebih dah LUPA cara2 time mengandung..wakakakka..

deelira@deeliraz said...

kena tuko tajuk.. x sesuai..hehe

nemo said...

nge,
soalan ke 6 , susah ke nk daftar spital kerajaan...setau aku tak susah..coz mama cek up mmg kt spital swasta..time bersalin dier g je kt selayang tuh....huhuh cube tny mama...

bunge akan gemuk semula! i suke..coz i tk gemuk sorang2...hahahahha

Hantu Ulam said...

ape2 pun pesanan dari aku, jgn minum soya terlalu byk. nnt kulit baby sgt ler sensitippppp jd cam ank aku. Sungguh High Maintenance..huhu

NoRMa aZurA iSMaiL said...

tahniah

~LeeyanaRadhi~ said...

uitt bunge ros..haaaa knal x...aku jumpe ko kat cni..hahahha

Nasriq said...

ermmm...tadi baru jea kutuk aku gemuk kan....ha....terkenan anak ko nanti baru tau...

LiErOSe~QiEmi said...

cik mot: orang tu merujuk kepada orang yg komen lepas akak tu kan??? kan??? hahahaaha..

ntah kak, rasenye due 1 Oktober.. tak gi klinik pun lagi utk daftar.. daftar kena 3 bln kan...

eima: hahahaha.. orang mana kononnnnn... woiiii ko mengandungkan??? kann??? sila jgn buat aku tertanya2..

wei, cane nak kawal mulut kite ni erk??? uhuhhuhu

LiErOSe~QiEmi said...

elyies: tu la kak, cane.. sebab unprepared hahaha.. takpe2, sekarang kan semua dihujung jari, search je kt internet sume ada kan..hikhik

deelira: hahahaha.. tak sesuai ek zue??? hikhik..

LiErOSe~QiEmi said...

nemo: tak tau la, kat Shah Alam nun, dulu masa aku cekup ada sorang akak ni bagitau kat aku, dia dari swasta, nk continue kat klinik kerajaan sebab dah nk bersalin, so kena bebel2.. huhuhuh..

oit2!!! aku kurus balik aaa pas bersalin... kalah ko nanti tau!!! haahahah

hantu ulam: yeke juju??? anak 1st aku minum gak soya, tapi tak byk kot.. aku lbh byk minum susu anmum lagi.. takpe, pempuan mmg kena high maintenance skit kan juju?? hahaaa..

LiErOSe~QiEmi said...

norma azura: time kasih.. hiihi

leeyana: tu la... macam kenal.. tapi macam lain muka, tapi macam kenal, tapi macam lain.. aku puas telek muka ko tadi.. ermnn... rosliana ker ape ek nama ko hahahaa..aku igt2 lupe laaaa

LiErOSe~QiEmi said...

nasriq: ampunkan kami penunggu gua, ampunkan kami penunggu gua.. hhaaahah..

woiii jgn la doa gitu, kang yang kuar baby gurl kang, kecian dia tau... huhhuhhu..

lg 1, bukan aku yg kutuk.. tapi orang negeri tu yg kutuk, aku sampaikan je haahhaahahahah..

nemo said...

eekeke..yeay2 bunge gemuk semulaa.....yeay! hihih

nurkass said...

byk tul nak kena prepare ye..hehe
kasi flashback..haha..nak dapat adik dah si buchuk tu..emmm..tah bila leh jumpa..

bunge, ada tag..terjah tau..!

~LeeyanaRadhi~ said...

hahha ngek la ko ni bunge..betul la tu name aku...ahah...